Zobacz pełną wersję : rozmiarówka czyli jaki rozmiar??
Powoli, powoli, zaczynam rozumieć o co chodzi z różnymi rodzajami pieluch, kieszonkami, formowankami, otulaczami, no i baaardzo chcę spróbować :) Postanowiłam kupić na początek pieluszkę itti bitti, kieszonkę wonderoos, no tak, żeby dotknąć tematu, zobaczyć co i jak ( i nie zrujnować się od razu finansowo), ale jaki mam rozmiar wybrać, no niby wychodzi, że M powinnam ( dzieć 7-miesięczny, ale szczupaczek, 8kg jakieś) ale czy L też nie będzie dobra, i na dłużej starczy?
ja mojemu półroczniakowi kupowałam właśnie L, bo uznałam, że M starczy na krótko. Waży tez poniżej 8 kg. I było ok, chociaż nie wiem jak leżałaby M-ka.
Dzięki :) więc chyba ja tez spróbuję z L
Na mojej młodej M-ka źle leżała. Łuśka miała 6 kg i już w L pomykała. Żadnych przecieków.
Powracam do tematu, bo mamy już L, dopiero dwa razy zakładana była, raz było ok, a za drugim razem ( mały miał pieluszkę jakieś 2h) wyciekło przy nóżkach, wogóle jakieś luzy przy udach są. czy w takim razie M byłaby lepsza? czy M dużo mniejsza jest?
dodam, że dziś po ważeniu okazało się,że Julek waży dopiero 7,5kg :?
Karolaino
20-05-2009, 14:45
Rozmiary Itti Bitti dla dla mnie niemal wiedza tajemna - mam SIO w rozmiarze M i...Tymek nosi je odkąd ważył 4,5 kg. Co więcej bynajmniej nie zapinam go "na maksa"!Ciekawe do ilu kg będzie je nosił?
O! to ciekawe :roll: czyli M może być dla nas za mała a L jest za duża :evil:
Ważyłam moje dziecię w sobotę. Waży 6400 i ani grama więcej. Od kiedy bryka w L to dokładnie nie pamiętam, ale jak dokładnie 2 m-ce temu wracałam do pracy to mała już L-ki używała. Przecieków zero. A chudzina ta moja mała jest. 6,5 m-ca ma i ta waga 6400 :roll: no kiepściutko :lol:
picikola
20-05-2009, 23:00
to chyba nie kwestia rozmiaru a kroju, w kroku wąsko i warstwa wierzchnia nie ogarnia wkładek, takie jest moje odczucie
formichiere
20-05-2009, 23:05
mój mały waży ponad 9 kg i ciągle pomyka w M IB, już z dobre 2 miesiące temu myślałam że M jest tak akurat :D.
Karolaino
20-05-2009, 23:16
To mnie pocieszyłaś bo tę pieluszkę uwielbiam :love:
picikola
20-05-2009, 23:40
mój mały waży ponad 9 kg i ciągle pomyka w M IB, już z dobre 2 miesiące temu myślałam że M jest tak akurat :D.
a moj 9,5kg i L'ki mi się małe wydają :hide:
to chyba nie kwestia rozmiaru a kroju, w kroku wąsko i warstwa wierzchnia nie ogarnia wkładek, takie jest moje odczucie
tak, mam podobne odczucie