Zobacz pełną wersję : Witam z Łodzi
Witam....
Znalazłam forum szukając chust. Bardzo mi się podoba idea noszenia dzieci w chustach, a jako, że mam 13tygodniową Tosię, to rozglądam sie za chustą. Nie mam pojęcia o wiązaniach, nie mam na miejscu znajomej chustomamy, nie mam póki co jak dojechać na spotkanie Klubu Kangura... więc jest nieźle :P. Ale mam nadzieje, ze to tylko trudne początki ;)
Witaj na forum. Chustomam z Łodzi jest sporo, na pewno pomogą :D
czesc Magda :hello:
miło ,ze dolaczylas do forum :D
Nymphadora
09-05-2009, 11:55
Witaj!
calineczka
09-05-2009, 13:20
Witaj! :hello:
anialodz
09-05-2009, 20:40
napisz gdzie mieszkasz to moze znajdzie sie jakas chustomama w poblizu...np ja jestem z Dabrowy..
Gertruda
09-05-2009, 20:56
Hej :) Jest nas tu z Łodzi spora grupa, tak jak Ania napisała na pewno ktoś z twojej okolicy się znajdzie i pomoże :)
Taaak, może ja jakimś tam autorytetem nie jestem, ale chętnie podjadę pomoge w 2x na przykład : )
Witaj :)
anialodz
09-05-2009, 21:45
2X to moze najpierw mnie nauczysz..
natasszzka87
09-05-2009, 21:46
:welcome:
Widzisz ile tu Nas chętnych do pomocy :) Rozgość się na Naszym forum :P
No to dobra to kiedy na kawe ? :P
Hej,
jak tylko masz ochotę to daj znać. Podjadę do Ciebie z chustami i zamotamy maluszka :).
:hello:
witaj serdecznie. ja jestem z Chojen.
chętnie pomogę z kieszonką :wink:
choć ekspert ze mnie żaden :roll:
czukczynska
11-05-2009, 06:48
Na pewno znajdziesz tu pomocną chustomamę :D
kociakocia
11-05-2009, 07:51
serecznie witaj :D
paulinarybka
11-05-2009, 07:58
hej to zupełnie jak ja,
także nie mam pojęcia o wiązaniach i o typach chust, chociaż już kilkudniowa obecność na forum i wymiana paru wiadomości - poskutkowała nauką jednego węzła i poznaniem kilku rodzajów chust.
To forum jest genialne, zatem na pewno znajdziesz tu wszystkie odpowiedzi na pytania dot. chust i nosidełek.
pozdrawiam
Paulina
Gertruda
11-05-2009, 09:15
Witaj kolejna łodzianko :)
exxon.valdez
11-05-2009, 09:52
witaj;)
ja tez nowa, tez z łodzi - z bałut - i i też zielona.
a co do spotkań klubu kangura zawsze mam pecha i nie pasują mi terminy, ech..
Gertruda
11-05-2009, 10:11
Teraz będą już plenerowe spotkania "nieoficjalne", z Bałut jest kilka mam także na pewno się znajdzie ktoś do pomocy, ja z Dąbrowy także drugi koniec miasta... :)
Dziewczęta, jakkie fajne forum - same życzliwe duszyczki :D
Ja mieszkam niedaleko górniaka - także rzut beretem od Dąbrowy (zaczyna sie za ulicą).
Na forum nie miałam czasu od soboty, co mnie wkurza, bo jestem ciekawa każdej informacji. Ale powoli :)
Właśnie dogadałam się z koleżanką, ze w najgorszym razie mi pożyczy, a w najlepszym razie sprzeda chustę :D. Jestem szczęśliwa!! A Was moje drogie na pewno poproszę o pomoc!! Najwyżej na któryś spacer zmienię park ;)
(ps. czy jest na tym forum opcja powiadomień na maila o odpowiedzi w danym wątku? Bo nie mogę znaleźć)
garlicgirl
11-05-2009, 11:52
hej :hello:
jest opcja nad węższym pomarańszowym pasku "Śledz temat". :)
Oj ja fajnie następna mama z okolic dąbrowy na spacery :)
Ja czasem chodze z alkiem do tego parku przy Dąbrowskiego. Może sie kiedys spotkamy?
polaquinha
11-05-2009, 13:59
witajcie dziewczyny! :D :hello:
paulinarybka
11-05-2009, 15:32
napisz gdzie mieszkasz to moze znajdzie sie jakas chustomama w poblizu...np ja jestem z Dabrowy..
Hej hej, ja też mieszkam na Dąbrowie, może zatem jakiś wspólny spacer się uda zorganizować?
pozdrawiam
Paulina
anialodz
11-05-2009, 16:17
jak masz ochote to moze w srode, musli i grizolda pewnie zajrza, to jest park podolski, posle ci w srode rano priv, jak nie bedzie padac to bardzo chetnie.
garlicgirl
11-05-2009, 16:28
stanowczo żądam jakis chustomam z Retkini!! :mad: :mighty:
Widzę, że Dąbrowa jest silnie reprezentowana :D
a który to ten park podolski? może podjadę, tylko muszę się pozbyć na trochę mojego starszego dziecięcia, bo jakoś ciężko mi ostatnio zapanować nad dwójką na raz.
Gertruda
11-05-2009, 17:05
To chyba park po środku między Dąbrowskiego a Przybyszewskiego przy Tatrzańskiej, ale pewna nie jestem...
anialodz
11-05-2009, 18:15
dokladnie, to ten park, po obu stronach ulicy...
doominikaa
11-05-2009, 22:05
witam dziewczyny :wink:
powiem tylko w dużym sekrecie, że Paulinarybka pięknie wygląda z córą w kieszonce... :applause: :applause: :applause:
a następne spotkanie w Filemonie będzie 7 czerwca w godz 16-18, już nic nie planujcie i przybywajcie!!!!
Ja z Bałut, też mogę pomóc jakby co :wink:
albo jakiś popołudniowy spacer zaproponować :mrgreen:
kamalama
12-05-2009, 23:35
ja tez całkiem świeża maniaczka chust z Łodzi
witam nowe mamy:)
anialodz
13-05-2009, 13:33
nowe i nie-nowe mamy z Dabrowy i okolic, jutro sie spotykamy w parku Podolskim po tej stronie co kosciol (i w poblizu kosciola ) o godz 12..
Gertruda
13-05-2009, 13:41
Buuu...a mnie nie będzie...Proponuję w wątku spotkaniowym napisać zresztą napiszę ja!!!!
exxon.valdez
13-05-2009, 14:52
to moze podobne spotkanie na bałutach?:D
ja wprawdzie niesmiałą jestem i podobno robię kiepskie pierwsze wrażenie;) ale mogę spróbowac się pointegowac;)
nie mówiąc juz o tym, ze fajnie by było, gdyby ktos życzliwy na zywo wytknął mi błędy w wiązaniu i nauczył dociągania podwójnego iksa tak, zeby dziecię się nie darło w niebogłosy:)
Witajcie Łodzianki, proszę jaki wysyp się zrobił :)
:hide: a może ktoś i mnie przeszkoli z chustowania? :oops:
andziulindzia
13-05-2009, 20:49
Ja też jestem z bałut i chętnie się spotkam :D
Dajcie znać tylko kiedy i gdzie
Andzia
ja często bywam na bałutach, więc też jestem chętna na spotkanie :jump: I Polaquinha też z Bałut, więc pewnie dałoby się ją wyciągnąć :)
Andziu, a dałabyś sie przy okazji pomolestować o plecaczki? :hide:
To co, może Julianów? hę?
macie jakieś mniej lub bardziej stałe miejsce spotkań? Ja też z bałut
exxon.valdez
15-05-2009, 14:53
to ja chętnie;)
julianów moze byc, chociaż może helenów?:D
ale Helenów to nie Bałuty ;)
Ale może być. To kiedy? Może przyszły tydzień?
exxon.valdez
15-05-2009, 15:07
nieprecyzyjnie się wyraziłam - park w helenowie koło dworca pólnocnego - to chyba są bałuty?:)
przyszły tydzień jak najbardziej pasuje mi, zielonej chustonówce;) i jestem raczej elastyczna co do konretnej daty
A ja koło parku hellenów uczelnie mam :)
I bartek mój tam mieszka :)
To może też wpadnę jak będe akurat w okolicy :)
kamalama
15-05-2009, 22:28
Helenów to bardzo blisko mnie:)
Mnie też pasuje!
Mam nadzieję że uda nam się dopasowac terminy:)
polaquinha
16-05-2009, 21:12
ja często bywam na bałutach, więc też jestem chętna na spotkanie :jump: I Polaquinha też z Bałut, więc pewnie dałoby się ją wyciągnąć :)
Andziu, a dałabyś sie przy okazji pomolestować o plecaczki? :hide:
To co, może Julianów? hę?
Andzia jestem za!!! Tylko blagam o pw jak juz bedzie cos wiadomo bo trace czasami rozeznanie co i kiedy!!
ale bardzo bardzo chetnie :D :D :D
nowe pieluszki przyniose :applause:
joleczka
17-05-2009, 02:10
Witajcie zŁodziejki :) mam straszny sentyment do Waszego miasta, jednak 5 lat studiów swoje robi... Bałuty, Helenów, Lumumbowo ... Hmmmm... wspomnienia znów wracają, chyba sie trzeba w podróż sentymentalną wybrać...
andziulindzia
17-05-2009, 15:48
Parku Helenów nie znam, choć wiem gdzie jest :) Chętnie się spotkam ale przyznam, że wolałabym w weekend, bo w ciągu tygodnia mam malucha pod opieką i jeszcze nie oswoiliśmy się ze sobą na tyle, żeby podróżować gdzieś dalej. A plecaczki możemy ćwiczyć do woli :D
Andzia
to może przyszła sobota jkaoś tak koło południa?
A Helenów to nie środmieście?
Zresztą nieważne, fajnie będzie Was spotkać :fire:
Może nawet męża namówię 8))
może i mnie się uda :lool:
I mnie!
Chrzanić sesje :P
Gertruda
18-05-2009, 12:08
Jak sobota to może i ja dam radę :)
A może park julianowski to bardziej bałuty niż helenów...I jest super plac zabaw dla starszaków :)
polaquinha
18-05-2009, 12:18
ja tez za julianowskim raczej :oops: Choc placu zabaw chyba tutaj nie ma. Ciekawe jak jest w tej czesci po drugiej stronie Zgierskiej -niedaleko tego osiedla blokow? Tam chyba zrobili cos fajnego ale na bank nie wiem bo nie bylam.
Ale jak sie umowicie w parku sledzia to tez dotrzemy!
Tylko ze w weekend to dzikie tlumy tam beda i zulernia srodmiejska....
A tak w ogole to kiedys musimy zorganizowac wypad do Arturowka :jump: Tam to jest super! Sam las, mozna sie wspaniale z dzieciakami rozlozyc na trawce nad woda i zazywac sloneczka :jump: A potem nawet pojsc na kielbaske z grilla do lesnej knajpki. No i kajaki maja
Gertruda
18-05-2009, 12:41
Pola w julianowskim w sumie blisko zgierskiej jest plac zabaw ładny :) Chodziliśmy tam z Andziowymi dziewczynkami :)
polaquinha
18-05-2009, 12:43
Pola w julianowskim w sumie blisko zgierskiej jest plac zabaw ładny :) Chodziliśmy tam z Andziowymi dziewczynkami :)
ojej faktycznie! Dopiero jak Ciebie czytalam to stanal mi przed oczami :lol:
No to i plac zabaw mamy, to co -Julianowski?? :mrgreen:
to może niech będzie park śledzia, nie Helenów? Chyba łatwiej będzie dorzeć ze wszsytkich zakątków Łodzi :)
I mnie też z mojego Pipidowa, bo na plac wolności autobus mam. A jeżeli mąż nie da się wyciągnąć, to do Julianskiego będzie mi w sumie dużo trudniej dojechać...
W parku Śledzia też jest fajny plac zabaw. I tam, koło pomnika wcale żulerni nie ma:)
To co, Park Śledzia , sobota 12???
W parku Śledzia też jest fajny plac zabaw. I tam, koło pomnika wcale żulerni nie ma:)
Mój PARK !! :lool: Dziewczyny, przybywajcie!
Tak tak, żulerii w ogóle nie ma :wink:
Co do palcu zabaw - nie jest to szczyt marzeń, ja go osobiście nie lubię :evil: , ale ten w Helenowie jest zdewastowany (a był naprawdę fajowy, bo drewniany cały). podobno ... ale to podobno, w parku promienistych (to jest jeszcze dalej na wschód za parkiem Helenówek czy Helenów, nigdy nie wiem jak się to nazywa) jest fajny plac zabaw.
właśnie doczytalam, że w piatek przyjeżdża formiechiere z pieluszkami. to może jednak park śledzia w pt o 16:30? Co Wy na to?
Już nie mogę się macania doczekać :hide: :fire: :fire:
Mąż mnie prześwięci :hide: :hide:
no słuchajcie, chyba, że połączymy to razem i na sobotę te macanki przeniesiemy :lol:
to ja głosuję za sobotą :)
Gertruda
18-05-2009, 15:36
Ja też za sobotą jestem !!!!!!
mnie się już wątki mieszać zaczęły chyba :rolleye:
Z Formicherie jestem wstępnie umówiona w Manufakturze, żeby dała radę znaleźć i zaparkować. Ona w ogóle ma z Aleksandrowa jechać, wiec Aneczka ... może byście się zgadały jakoś :hello:
Mnie sobota czy piątek wsjo ryba :)
polaquinha
18-05-2009, 17:37
w sobote to moze i pracujace mamy beda mogly do poludnia :D
jestem za sobota.
to co? zbiorka w manufakturze i w zaleznosci od pogody -albo zostajemy albo przenosimy sie do Sledzia?
Edit :
a i przy manufakturze jest plac zabaw :)
Zachustujemy Alohę!!!! :lool: :lool: :lool: :lool:
nie będę protestować :P
dziś skopałam wózek :evil: i juz go chyba stąd do domu nie wezmę :twisted: :evil:
polaquinha
a plaża też już jest? 8))
Gertruda
18-05-2009, 21:18
Dziewczyny to o której w sobotę??Bo mam jeszcze babci urodziny, chciałabym wszystko zgrać :)
polaquinha
18-05-2009, 21:47
polaquinha
a plaża też już jest? 8))
loj nie wiem bo bylam ostatnio tylko w nocy -na koncowce Kosmicznej Odyseii 2001 z muzyka na zywo -tak miedzy 23 a 1 rano :lool:
piasku nigdzie nie widzialam.
Ogladalam za to prognoze pogody na sobote wlasnie i niestety ma popadywac. Dobrze miec zatem na wszelki wypadek jakis dach nad glowa awaryjnie
garlicgirl
18-05-2009, 22:03
ja niestety nie wiem czy dotrę bo mam już trochę planów na sobotę :evil: choc plany fajne więc nie narzekam, ale się bym z z chęcią dołączyła, tyle, że dopiero w niedzielę :(
to ja proponuję samo południe :) na ławeczkach przy fontannach (bliżej wyjścia)
a formiechiere będzie zmotoryzowana?
kamalama
18-05-2009, 22:55
jak w sobotę to i ja chyba dotrę:)
dobra, posarogęszę się i wrzucę informację do ogólnego działu :)
exxon.valdez
19-05-2009, 10:50
ojojoj, to ja będę jedyna nowa i zielona?:)
anialodz
19-05-2009, 11:02
to i ja chyba zajrze...
paulinarybka
19-05-2009, 15:31
[quote="doominikaa"]witam dziewczyny :wink:
powiem tylko w dużym sekrecie, że Paulinarybka pięknie wygląda z córą w kieszonce... :applause: :applause: :applause:
a Dzięki Dominika, kochana jesteś:)
aja właśnie odebrałam z poczty moją WŁASNĄ chustę, wprawdzie dla doświadczonych chustomam to nic wielkiego, bo to kółkowa, ale jest taka piękna.. a ja się z niej tak cieszę:)
takżę Dominika oddam Ci szybko chustę pożyczoną od Ciebie:)
io jeszcze raz dzięki za pokazanie mi noszenia w chuście:)
pozdrawiam takżę Saranossi, bo to od niej kupiłam swoją chustę.
pozdrowienia dla wszystkich mam o dzieciaczków.
Paulina
paulinarybka
19-05-2009, 15:33
to ja proponuję samo południe :) na ławeczkach przy fontannach (bliżej wyjścia)
a formiechiere będzie zmotoryzowana?
Ja też niestety w sobotę nie dam zupełnie ray, ale życzę Wam miłego spotkania, ale plaży chyba jeszcze nie ma..
Ależ się tu ruch zrobił :lol: A ja nie miałam powiadomień :twisted:
W sobotę jak się uda to będę :). Mam swoją chustę - Hoppediza Nairobi, ale wiązanie idzie niezbyt pomyślnie. Może nawet nie tyle wiązanie, co dociąganie :roll: . I na razie tylko kieszonka, choć podoba mi się 2x, ale tego to juz całkiem dociągnąć nie potrafię :?
My będziemy wózkiem.... jeszcze nie odważę sie z samą chustą....
Agatkie – to jestem chętna, jak nie uda mi się dotrzeć w sobotę, to dam znać
Musli – nigdy cię nie widziałam, chyba, ze nie chodzisz z chustą…. Jak coś to my ujeżdżamy czerwoną brykę
Zresztą zapraszam do "mojego parku wszystkie chustomamy - tylko tu nie ma niestety placu zabaw :/, ale jest siłownia parkowa :lol:
doominikaa
20-05-2009, 21:51
witam dziewczyny :wink:
a Dzięki Dominika, kochana jesteś:)
aja właśnie odebrałam z poczty moją WŁASNĄ chustę, wprawdzie dla doświadczonych chustomam to nic wielkiego, bo to kółkowa, ale jest taka piękna.. a ja się z niej tak cieszę:)
takżę Dominika oddam Ci szybko chustę pożyczoną od Ciebie:)
io jeszcze raz dzięki za pokazanie mi noszenia w chuście:)
pozdrawiam takżę Saranossi, bo to od niej kupiłam swoją chustę.
pozdrowienia dla wszystkich mam o dzieciaczków.
Paulina
no to się pochwal, co kupiłaś?????
A ja chyba wieeem :D
Ale nie powiem :)
doominikaa
20-05-2009, 22:01
ech. przyjdzie mi umrzeć z ciekawości...
fajnymi byłyście koleżankami...
anialodz
20-05-2009, 22:26
a ja niebawem bede miala Zare ale chyba do soboty nie dotrze..
:P
Dominika- skłamałam przypadkiem.
Babilonia kółkowa to chyba była pożyczona i to od Ciebie Dominika?
To w ogóle ta Świeżynka? :oops:
Ania wooow
anialodz
20-05-2009, 22:29
Paulina chyba kupila Strawberry Stripe, z tego co pamietam.
To kiedy to spotkanie jest w końcu i gdzie? Bo ja bym najchętniej koło południa w Manufakturze się spotkała. Dajcie jakąś oficjalną notkę, co? Bo ja już się zakręciłam w tych wątkach.
emmaline
21-05-2009, 13:43
to ja powiem wszystkim Wam Dzieńdobry z Radogoszcza, czyli tez Bałuty :)
ja dopiero 5 miesięczna brzuchatka jestem, ale na chustę i inne 'udziwnienia' już zdecydowana :)
Gertruda
21-05-2009, 14:09
Jest na Radogoszczu jedna chustomama tu na forum :)
Witaj :) Fajnie, że nas coraz więcej :)
Agatkie, stanęło chyba na sobocie na godz. 12. Tu jest chyba najbardziej bieżący watek:
viewtopic.php?f=5&t=18262 (http://chusty.info/forum/viewtopic.php?f=5&t=18262)
:wink: :jump:
Witajcie... zdrówka i łatwych początków wszystkiego życzymy :hello:
emmaline
23-05-2009, 09:46
rozumiem, że pogoda nas nie przestrasza i miting aktualny dziś? :)
Jaaasne :)
Do green waya najwyzej pojdziemy :)
No i mnie pogoda odstraszyła - d tego dzieć padł i za późno wstał :/ Normalnie jakieś fatum :P. Jak było? :)
dużo nas było ... pogoda nie najgorsza, tylko mnie ta manufaktura strasznie wymęczyła ... dzieci zresztą tez popadały jak kawki :lol:
My chcieliśmy iść jeszcze z Lilką do fryzjera ;). Wyszliśmy tylko z tego miejsca gdzie siedzieliśmy na górze a główną galerię a dziecko już spało :). Ale z takimi dużymi dziećmi jak moje to już ciężko jest. Nawet nie miałam jak pogadac, bo albo Lilka coś chciała albo Marta. Lepiej jest w Figloraju, bo przynajmniej one się wylatają, wyszaleją, są bezpieczne i szczęśliwe a ja tez mam tą chwilę oddechu.
andziulindzia
24-05-2009, 11:11
Ale z takimi dużymi dziećmi jak moje to już ciężko jest. Nawet nie miałam jak pogadac, bo albo Lilka coś chciała albo Marta. Lepiej jest w Figloraju, bo przynajmniej one się wylatają, wyszaleją, są bezpieczne i szczęśliwe a ja tez mam tą chwilę oddechu.
Jest dokładnie tak jak piszesz Agatko. Dlatego wolę spotkania przy jakimś placu zabaw czy w figloraju albo zabieram ze sobą męża. Bo jak idę z nimi sama mogę zapomnieć o dorosłych pogaduszkach
Andzia
garlicgirl
24-05-2009, 11:12
to może Filemon :lol:
Witajcie ze Śródmieścia!
Aż mi serce rośnie, że tyle tu krajanek :jump: Widzę co prawda, że właśnie mnie ominęło spotkanie, ale mam nadzieję, że niedługo zmontujecie kolejne :) Ja co prawda dopiero spodziewam się pierwszego maluszka we wrześniu, ale chusty strasznie mnie kręcą!
Byłabym też wdzięczna za naoczne oświecenie pieluszkowe, jeśli któraś z Was posiada doświadczenie w wielorazówkach, bo właśnie przeżywam rozterki przed pierwszymi zakupami :roll:
ph28 pieluchofanek Ci u nas dostatek :D
7 czerwca jest spotkanie w Filemonie. Na pewno znajdziesz tam pieluchowe oświecenie :D
Dobrze trafiłaś,bo tu jest kopalnia wiedzy wszelakiej o chustach i wszystkim innym:-)
Aneczko, w Figloraju przy Wierzbowej? (Właśnie sobie zguglowałam, bo jeszcze nieobeznana w miejscówkach dziecięcych jestem)
7 czerwca jestem na wakacjach, a gdzie znajdę informacje o następnym spotkaniu? Oświecenie pieluchowe to jest właśnie to, czego mi trzeba!
ph28... Chciałoby się 8))
Tymczasem idę przekopywać się dalej przez tę skarbnicę wiedzy :baby:
Filemon czyli kotek na płotek na rogu wschodniej i narutowicza. wejscie od wschodniej. A informacje myslę że znajdziesz tutaj albo na stronie kk.
Filemon czyli kotek na płotek na rogu wschodniej i narutowicza. wejscie od wschodniej. A informacje myslę że znajdziesz tutaj albo na stronie kk.
Musli, dziękuję za wyjaśnienie - miewam chyba ciążowe zaburzenia czytania :?
Dla mnie ta lokalizacja jeszcze lepiej, jeszcze bliżej :jump:
Niestety, 7 czerwca będę na wakacjach, ale zamierzam śledzić kalendarium KK i przed wrześniem mam nadzieję zdążyć pomacać trochę pieluch i chust, no i naocznie przekonać się co i jak - bo dlaczego, to już wiem :)
paulinarybka
02-06-2009, 22:31
Paulina chyba kupila Strawberry Stripe, z tego co pamietam.
dokładnie tak, strawberry zakupiłam od saranossi, chusta nosi sie bosko, Tosia zadowolona jak nie wiem a ja mam wreszcie wolne ręce jak idę z nią gdzieś blisko, do auta czy jakoś tak.
teraz powoli przymierzam się do zakupu takiej długiej, wiązanej najlepiej Nati bo to mnie w miare cenowo nie przeraża. Super piękna jet też Neobulle Simon, ty chyba Ania taką masz? ale nie widziałam jej nigdzie. Jakbyście miały dziewczyny info o jakiejś używanej Nati, wystarczy zwykła tkana, żaden bambus czy indio , to dajcie znać:) pozdrawiam wszystkie łodzianki i nie tylko.
paulinarybka
02-06-2009, 22:35
ech. przyjdzie mi umrzeć z ciekawości...
fajnymi byłyście koleżankami...
ja nie odpisałam od razu bo nie zajrzałam do tego wątku i nawet nie widziałąm, że pisałaś..tak na forum, a zagladałam jedynie do skrzynki odbiorczej.
sorki,kochana nie będę cie wiecej narażać na brak info i od razu bede informowac:)
doominikaa
02-06-2009, 22:44
bo Ty jeszcze nie jesteś od tego forum uzależniona....
ale spoko, spoko, i na Ciebie padnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: