Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : policzyłam pieluchy...

Mag
08-05-2009, 21:11
i się przeraziłam :evil:
18 bambino mio
12 frotek lenya
10 ręczników ikea
5 kieszonek (wonderoos)
1 AIO
7 otulaczy (NBC,IV,wełnaBM)
2 gacie wełniane (disana,babyidea)
14 formowanek bambusowych (bumgenius,NBS)
5 formowanek made myself
5 formowanek z bawełny org.(Eco cośtam)
5 formowanek z froty i polaru made forumki
4 wkłady bambusowe
11 wkładów konopnych
11 wkładów z mikrofibry
8 wkładów z bawełny org.
właściwie wszystkie wkłady moga być używane samodzielnie do otulaczy.
ło matko :shock: ,do tego trzy kosze na brudne pieluchy i jeszcze mam w zapasie :lool:
kto jeszcze taki świrnięty? :lol:

Biedronka
08-05-2009, 21:22
świrnięty ?

normalny zestaw na pranie co kilka dni i nie stresowanie się "czy wyschnie czy nie wyschnie "
rózne pieluchy na różne sytuacje , wyjscia .
całkiem fajny zestawik :)

merolik
08-05-2009, 21:25
To tylko się cieszyć :)

Ja nie mam aż tyle, ale myślę, że nie troszkę tego tez jest: (razem z ostatnimi zakupami)

- 19 formowanek (w tym flanela, frotta IV, bambus, polar, i made by Dziewczyny stąd)
-1 AIO
-2 kieszonki
-2 pary gatek wełnianych
-5 otulaczy
-10 ręczniczków Ikei
-2 wkładki frotte IV, 1 mikrofibra, 1 konopna, kilkanaście frotek z ręcznika, kilkadziesiąt polarowych, 3 jedwabne. "Treściwych" wkładek mam za mało, muszę dokupic konopii czy czegoś.
-no i mam z 70 szt tetry, część leży nieużywana nówka :)

Aloha
08-05-2009, 21:32
magda1980
w takich chwilach trzeba pomyśleć o innych forumkach i wspomóc te potrzebujące :lol:

Mag
08-05-2009, 21:39
do diaska, zapomniałam o 20 flanelach i 20 tetrówkach :evil:
najgorzej,że nie wiem, co sprzedać (niech nikt mnie nawet nie pociesza,że 30 formowanek i 80 składanek, nie licząc całej reszty jest normalna :lool: )

fakt Biedronko,że zestaw dla nas idealny :mrgreen:
po prawdzie moge prać co dwa tygodnie, ale to by była już przesada :roll:

picikola
08-05-2009, 21:40
normalny zestaw na pranie co kilka dni i nie stresowanie się "czy wyschnie czy nie wyschnie "

nie załamuj mnie :(

AJ
08-05-2009, 21:43
Bardzo imponujące stosiki :)

Jestem ciekawa co by na taki zestaw powiedziały mamy, które myślą, że wielorazówki, to tetra i ceratka?

picikola
08-05-2009, 21:44
18 bambino mio

a co to?

no i żadnych jakże populanych IB?

ala
08-05-2009, 22:03
to i ja policzyłam :) chociaż mam dużo mniej ale wytrwale powiększam stosik - te które nam nie pasowaly sprzedałam

10 bamino
12 bawełnianych prefoldów junior coś tam
3 pieluszki do składnia konopne
2 prefoldy konopne
1 frotka Leyna
30 tetry w domu (30 u mamy)
20 ręczniczków z ikea

1 BG
8 kieszonek własnej produkcji
2 formowanki własnej produkcji

4 wkładki konopne
2 wkładki bambusowe
1 wkładka bawełniana
12 wkładek frotkowych

3 otulacze pul
7 otulaczy polarkowych

atelka
08-05-2009, 22:07
a ja leniwa jestem i mam
7 różnych kieszonek
9 IB snap
1 IB AIO
2 AIO bambinex
2 Yetta AIO w drodze
10 wkładek mikrofibrowych
3 bambusowe
3 konopne
1 formowankę samoszyjkę + 7..8...9... w planach ;)
2 otulacze IV

Biedronka
08-05-2009, 22:09
fakt Biedronko,że zestaw dla nas idealny :mrgreen:

Magdo a Maria jest jeszcze na pieluszkach ?

scharon
08-05-2009, 22:10
Calkiem fajne zestawy :D

Ja bym tam byla zadowolona majac tyle pieluch (no jak jeszcze byly nam potrzebne)
zero stresu ...starcza mi jutro te co mam ,czy moze wyprac jeszcze przed spaniem ??

Niczym sie nie martw i nie sprzedawaj na razie :D
a w praniu wyjdzie jakie naprawde sa Ci niezbedne a bez jakich mozesz sie obejsc.

mart
08-05-2009, 22:10
spoko, ja nie mam nawet połowy tego co magda i jest ok. na 2-3 dni wystarcza.

w aktualnym dla nas rozmiarze mamy:
8 kieszonek PD z wkładami z mikrowłókna
1 kieszonka BG
2 formowane motherease z wkładkami
2 formowane popolini,
2 formowane na troczki storchenkinder
3 otulacze polarowe by myself
1 gatki storchenkinder wełniane
1 otulacz wełniany disana
40 tetrówek
z 15-20 wkładek różniastych bawełnianych, konopnych, bambusowych

przy czym formowanki są naprawde awaryjną opcją.
na wyjścia i na noc kieszonki, po domu tetra w otulaczu (albo nic:)))
madzia ma 21mcy

więc wcale dużo do szczęścia nie potrzeba:)

kiedyś tu wklejałam fotkę naszego stosiku - fakt, był większy, ale albo powyrastałyśmy albo niektóre pieluchy po prostu się zużyły.

przede mną zakupy dla nowego malucha... i poznawanie rynku od nowa... ech, a był moment, że ogarniałam wszystko co w tym temacie jest dostepne u nas 8))

scharon
08-05-2009, 22:12
przede mną zakupy dla nowego malucha... i poznawanie rynku od nowa... ech, a był moment, że ogarniałam wszystko co w tym temacie jest dostepne u nas 8))

wszystko przed wami :D

atoja
08-05-2009, 22:29
Moja mała ma:

4 wonderoosy
2 BG
1 Swaddlebees
2 IB SIO
2 kieszonki Babyetta

25 formowanki różnej maści
1 gdiapers

2 otulacze PUL
2 otulacze polar
13 dodatkowe wkłady do formowanek

40 tetry
15 ręczników ikei ale nie używam bo mi nie podeszły

ann_a30
08-05-2009, 23:36
Kieszonki one size:
6 BG
1 HH
1 Blueberry
1 Drybees polar (za małe)
1 NB Stuffable
Formowne:
6 Bamabinex Teddy
4 TotsBots Fluffy
1 TotsBots bawełna (za małe)
Konopie:
5 Ellas House
1 BabyBeehinds
Bambus:
1 Motherease
Inne:
1 Kushies AIO
1 PD Toudou
1 IB
Otulacze:
2 IV
1 Rikki i 1 Airflow
1 polar Swadllebees i 1 handmade
Disana i wełna jakaś inna

i różne wkłady bambusowe i bawełniane

W drodze:
2 PD bambusowe
1 PD minimaxi
5 wkładów bambusowych
i coś od yetta ze sławnego konkursu :lol:

nie wiem czy to dużo... :hide:

yetta
08-05-2009, 23:36
łooo jaki fajny wątek, magda :thumbs up: to i ja swoje zlicze, a co. http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a084.gif
chociaz magda nie sadze zeby cie ktos przebil. :lool:

calineczka
08-05-2009, 23:50
ja mam co niżej :D
kieszonki
3 Bum Geniusy
1 Baby Kangas
2 Wonderoosy (super na noc)
1 Fuzzi Bunzz
1 Sweadlebees
i lecą 4 od Yetty
ponadto:
6 wkładek bambusowych
3 wkładki konopne
3 wkładki "sucha pielucha"
15 ręczników z Ikea
2 takie duże pieluszki do składania babykicks pocięte na wkładki
4 formowanki frotkowe Imse Vimse
1 formowana Suffle Tots Boots
1 PULowy otulacz Imse Vimse
Gatki Stochenkinder
getry BabyIdea

moglabym prać chyba co 4 dni, ale mimo wyniesienia kosza na pieluchy na balkon, nie jestem w stanie znieść tego smrodku jak wrzucam pieluchy po 2-3 dniach do prania :evil: . I oprócz tego to generalnie nie bradzo wtedy mi to higienicznie wygląda :|

yetta
08-05-2009, 23:55
Oto mój stosik.

PIELUSZKI FORMOWANE - 7 szt
wszystkie moje

PIELUSZKI KIESZONKI PUL - 9 szt
2 BG
1 Pocket-Bots
1 wonderoos
5 moich

PIELUSZKI KOMPAKTOWE AIO - 12 szt (i wciąż mi mało)
1 IB w kropeczki limitowana edycja (czekamy na nią)
11 szt moich

OTULACZE - 9 szt
3 polarowe
5 PUL
1 wełniane by Musli

WKŁADY
4 BG duże i małe
20 ręczników ikea (miałam 40 ale się pozbyłam)
2 bambusowe Little Mi
4 konopne
10 mikrofibra swoje
3 reczniki ikea srednie
1 lenya
2 tetry bambusowe
1 tetra muślinowa
1 bambino mio
około 15 szt tetry zwykłej ale jako wkładek ich nie używam

WKŁADKI POLAROWE "sucha pielucha"
15 szt swoich

NOCNIK CHIŃSKI 1 szt
NOCNIK BALBINKA 1 szt
:lool:

serafinka
09-05-2009, 00:11
ja przekroczyłam 40 kieszonek.... reszty nie liczyłam ( bambusowe formowanki otulacze tetry frotte) no i nie liczyla malych dla kolejnego dziecia których już zakupiłam spora ilośc

ostatnio używam tylko kieszonek

rzufik
09-05-2009, 00:35
ja cieee magda, Ty mas mieć trojaczki??? bo Marian to juz niedługo posmiga w pieluchach chyba...
my mamy 30 ( :lol: ) reczników z ikei (używamy na okrągło tak z 5-6 a na wierzchu wyciagniętych jest z 10)
3 otulacze których Toś nie rozpina zbyt często
4 IB snap + 3 wkłady zapasowe (na noc i spacery)
1 bg używany jak snap jakims cudem w wiadrze czy mokre

nocnik :)

1 kieszonka by myself nieuzywana
2 wkładki konopne nieużywane
3 wkładki by myself z mikrofibry+frota/flanela nieuzywane
2 wkładki by myself nieużywane flanela
3 otulacze które rozpina po 5 sekundach mady by myself nieużywane
1 formowanka nieużywana by myself

Franek:
20 tetry
6 bambino mio
2 otulacze S od Yety
1 otulacz newborn juz mały
1 otulacz M od yetty (2 się szyją)
1 IB snap plus jeden wkład zapasowy (czekam aż Formichiere będzie miała Mki dla nas) no ale Fran częsciowo pampersowy jest

dla Toski więcej nam nie potrzeba, dla Franka powolutku powiększę stos jak tylko jego kupa sie będzie mieścić w pieluszce, bo na razie robi wielkie kupowe kałuże (to normalne jest w ogóle???). co prawda otulacze ja utrzymują w środku ale że jest ich mało a jakimś trafem zawsze zrobi kupę jak ma je na tyłku to niestety nawet pranie codziennie tak jak robię nie wyrabia...

Mag
09-05-2009, 12:11
taaa...nabijać się, nabijać :lool:
wpisywać się proszę, bo to very pocieszające jest 8))
psychologicznie podchodząc do tematu to zastąpiłam sobie szał chustowy szałem pieluchowym,Marianek na pieluchach i ma awersję do ślicznego nocniczka,chyba nie może się pogodzić z faktem,że kupsko i ona to dwie odrębne jednostki :lol: .
mam z dzieciem problem, bo od malutkiego nie przeszkadza jej mokro,więc u nas system siusiu=mokro=nieprzyjemnie=nocnik jest w ogóle niesprawdzalny.może jej się wylewać bokami bez żadnych wkładek polarowych i nawet nie piśnie.
czekamy na ciepełko na dworze (i w domu-czasem w domu teraz zimniej niż na zewnątrz) i zdejmujemy gacie na zawsze.liczę na to że nie będę pieluchować dwójki,szczególnie że prawie wszystko jest łonsajz-może mi braknąć dla noworodka (ale się pokrętnie tłumaczę i usprawiedliwiam :lool: )
wenę mam na IB,więc mądrze wymieniam się i od zawsze przez Mart na bawełniane mother-easy,bo je chwali.
a w ogóle genialne są frotki lenyi,chłonne, ciągle miękkie nawet po 90 stopniach (a bałam się, bo mi jeden tots bawełniany wręcz na deskę zesztywniał).
na allegrowie wyniuchałam składane bambusy:
http://www.allegro.pl/item628444791_pie ... t_wwa.html (http://www.allegro.pl/item628444791_pieluszki_bambusowe_5_szt_od_bezp_im port_wwa.html)
kolo sprzedaje też na sztuki (14 zeta),ciekawam ich,choć na zdjęciu wyglądają jak zwykła tetra.

mart
09-05-2009, 14:28
wenę mam na IB,więc mądrze wymieniam się i od zawsze przez Mart na bawełniane mother-easy,bo je chwali.

chwali, bo fajne są:) napchać można wkładek a sama pielucha schnie szybciutko :mrgreen:

magda, a co ty dla noworodka kupujesz? zostajesz przy onesize czy jednak jakieś drobiazgi na 2-3 miesiące zamierzasz zanabyć??

merolik
09-05-2009, 22:28
Taka mała refleksja pod wpływem tego wątku... Przez kilka lat pasjonowałam się perfumami, przeszło mi w czasie ciąży z różnych powodów. Pamietam foto-wątki typu "pochwal się swoją kolekcją", polowania na allegro i eBayu na rzadkie lub juz nieprodukowane zapachy i gdyby mi ktoś wtedy powiedział, że będę kolekcjonować pieluszki, nie uwierzyłabym!! :omg: Tym bardziej, że nie byłam pewna, czy chcę być mamą. A teraz jestem szczęśliwa mogąc te pieluszki kolekcjonowac dla mojej kochanej córeczki :baby:

stokrotka.a
09-05-2009, 23:28
Spowiadam się :hide:

16 Kieszonek:
3 Baby Kangas
3 Wonderoosy
1 Fuzzi Bunzz
6 PD
1 HappyHeiny's
1 Talluah Baby
1 BabYetta

18 Formowanek:
1 Tots Bots FlexiTot
2 Nature Babies
2 Sweadlebees Organic Velour
2 Mother-ease Sandy's
2 Mother-ease One Size
1 Talluah Baby
1 PD Techniczna
4 PD Bambusowa
1 Nature Babies Bamboo
2 by Forumka

6 Otulaczy:
1 Imse Vimse Pul
2 Talluah Baby Pul
2 Szorty Stochenkinder
1 BabYetta polar

Wkładki:
2 wkładki jedwabne
Frota IV
Bambus Talluah baby

Pieluszki do sładania:
dużo tetry i flaneli
5 frotek Bright Bots
3 Muślinowe disana i ImseVimse

ufff koniec :roll:
...zrobiłam drobne poprawki bo właśnie 2 formowanki nabyłam. :lol:

rzufik
09-05-2009, 23:32
kolekcjonowanie pieluch... te a wiecie jaka mnie myśl nasła ostatnio? ciekawe czy pampersowi rodzice też kolekcjonują pampki... a tak mnie naszło bo Franek trochę ich używa i np. widzę w tym roku inne rysunki niz w zeszłym przy tośce no i 3-ki mają elastyczne boczki.. a rok temu nie miały, bo nowe wersje wychodzą ciągle i te nowe zwierzaki narysowane...
wiem wiem, powinnam sie wyspać :hide:
:bduh:

calineczka
10-05-2009, 00:46
kolekcjonowanie pieluch... te a wiecie jaka mnie myśl nasła ostatnio? ciekawe czy pampersowi rodzice też kolekcjonują pampki... a tak mnie naszło bo Franek trochę ich używa i np. widzę w tym roku inne rysunki niz w zeszłym przy tośce no i 3-ki mają elastyczne boczki.. a rok temu nie miały, bo nowe wersje wychodzą ciągle i te nowe zwierzaki narysowane...
wiem wiem, powinnam sie wyspać :hide:
:bduh:

:mrgreen: ja trzymam pampka z pierwszego opakowania :mrgreen: rozmiar 1
tak w ramach pamiątki jakie to nasze dziecię małe było.
gdybym wtedy miała takia małą wielo to pewnie też bym trzymała.

JJ
10-05-2009, 00:49
i się przeraziłam :evil:
18 bambino mio
12 frotek lenya
10 ręczników ikea
5 kieszonek (wonderoos)
1 AIO
7 otulaczy (NBC,IV,wełnaBM)
2 gacie wełniane (disana,babyidea)
14 formowanek bambusowych (bumgenius,NBS)
5 formowanek made myself
5 formowanek z bawełny org.(Eco cośtam)
5 formowanek z froty i polaru made forumki
4 wkłady bambusowe
11 wkładów konopnych
11 wkładów z mikrofibry
8 wkładów z bawełny org.
właściwie wszystkie wkłady moga być używane samodzielnie do otulaczy.
ło matko :shock: ,do tego trzy kosze na brudne pieluchy i jeszcze mam w zapasie :lool:
kto jeszcze taki świrnięty? :lol:

... na mysl przychodzi mi tylko jedna piosenka... ..." jestes szalona mowie CI ... zawsze nia bylas ..." :whistle: :lool: :lool:

Mag
10-05-2009, 12:42
dla maluszka od urodzenia na te góra 3 miechy mam 10 formowanek BG bambusowych 3-6 kilo,pomijając te frotki i inne łonsajzy.
raczej nie widzę żeby to schło szybko,więc jest naturalnie na wyjścia,żeby mi nie wyciekała zawartość bokami a szybko się zmieniało też dla M.
no i cena-dało radę z all. 19 zeta za sztukę, gdzie w opisie było,że tylko kilka jest nowych a reszta uzywana.
na moje oko, nawet te uzywane to tylko max. po dwa razy.
do tego dwa wełniane IV 3-6 kilo,wcale nie sa malutkie w porównaniu z 3-6 kg bawełnianego PULa.
i ze trzy pewnie już nie newborny,ale ciut większe otulacze PULowe.
mam jeszcze 4 bambusowe NBL rozmiar 2,moje dzieci nie sa raczej drobne po urodzeniu,ale na oko to może od 3 miesiąca bedą.wonderoos mimo swego łonsajzowania na pewno nie nadaje się na takie malutkie dziecko niezależnie od tego,że włoży się tylko tą mniejszą wkładkę.
pewnie nie wytrzymam i jednak kupię parę mother-easów niebielonych :mrgreen:

dommi
10-05-2009, 16:11
dla maluszka od urodzenia na te góra 3 miechy mam 10 formowanek BG bambusowych 3-6 kilo,pomijając te frotki i inne łonsajzy.
raczej nie widzę żeby to schło szybko,więc jest naturalnie na wyjścia,żeby mi nie wyciekała zawartość bokami a szybko się zmieniało też dla M.
no i cena-dało radę z all. 19 zeta za sztukę, gdzie w opisie było,że tylko kilka jest nowych a reszta uzywana.

A to Ty mnie przelicytowałaś :wink:
Ja za to mam 7 bambusowych bambinexów S1 - nówek z tego samego źródła :D

rzufik
10-05-2009, 16:19

A to Ty mnie przelicytowałaś :wink:
Ja za to mam 7 bambusowych bambinexów S1 - nówek z tego samego źródła :D
a mozecie źródło podac? :)

Mag
10-05-2009, 19:01
źródło się odźródłowało :lol: i chyba już wszystko wyprzedało z zapasów.
allegrowa pilnuj, to typowe okazje,ktoś wyprzedawał pieluszki w stanie idealnym dla maluszka (właściwie tylko najmniejsze rozmiary).ale już od dawna nic się nie pojawiło.

Olapio
10-05-2009, 20:19
teraz ktos sprzedaje kushies na allegro, wpiszcie sobie pieluchy wielorazowe i powodzenia w licytacji

mart
10-05-2009, 20:54
do tego dwa wełniane IV 3-6 kilo,wcale nie sa malutkie w porównaniu z 3-6 kg bawełnianego PULa.
i ze trzy pewnie już nie newborny,ale ciut większe otulacze PULowe.
mam jeszcze 4 bambusowe NBL rozmiar 2,moje dzieci nie sa raczej drobne po urodzeniu,ale na oko to może od 3 miesiąca bedą.wonderoos mimo swego łonsajzowania na pewno nie nadaje się na takie malutkie dziecko niezależnie od tego,że włoży się tylko tą mniejszą wkładkę.
pewnie nie wytrzymam i jednak kupię parę mother-easów niebielonych :mrgreen:

hmmm, już zapomniałam jak to jest z małym niemowlakiem i formowankami - że jednak kluczowy jest otulacz a nie sama pielucha :mrgreen: to mnie jednak zakupy czekają, bo w same kieszonki z pulem młodego pakować nie chcę.
kto u nas sprzedaje motherease?

magnolia
11-05-2009, 10:13
No to ja mam:
Kieszonki:
4 BG
1 wonderoos
1 mio unico
chyba z 11 własnoróbek (szycie mnie wciągnęło:)

Formowanki:
1 popollini frotkowa
1 tots bots bambus
1 flexi tot
2 własnoróbki

AIO
1 kushies

otulacze:
wełniane 3szt (storchenkinder + 2 wydziergane)
3 PUL
1 polar (ale nie używam, lada chwila na bazarek pójdzie)
(i jeszcze 2 pule czekają aż mały do nich dorośnie)

wkładki:
różne takie kombinowane czyli ręczniki z ikei, mikrofibra, frotka no i tetra i flanelka (sporo) oraz takie ładniuśkie bawełniane kolorowe piluszki z ikei szt 6 i jedna muślinowa

do tego miseczka i nocniczek oczywiście:)

mój stosik taki sobie a i tak zaczynam wątpić w ideę tańszego pieluchowania wielorazowego (choć nie ma to znaczenia i tak :wink: )

Mag
11-05-2009, 13:05
teraz ktos sprzedaje kushies na allegro, wpiszcie sobie pieluchy wielorazowe i powodzenia w licytacji

Ola,ale komu na co pieluchy 2-4 kilo?ja wolę losu nie kusić 8))
bambinex AIO też jest,ale nie nęci wydawanie kasy na pieluchy mające kiepską opinię.mam kilka pieluch,które się nie sprawdziły (babeco np. i wyciągnęłam z nich mikropolar i bawełnę org. i poszyłam inne rzeczy :lol:
ale może ktoś zechce:
http://www.allegro.pl/item631044256_kus ... y_2_4.html (http://www.allegro.pl/item631044256_kushies_ultra_wielorazowe_ekologiczn e_pieluchy_2_4.html)

http://www.allegro.pl/item631044256_kus ... y_2_4.html (http://www.allegro.pl/item631044256_kushies_ultra_wielorazowe_ekologiczn e_pieluchy_2_4.html)

mother-ease to chyba tylko w ekobaby jest.
trochę jestem przerażona pieluchowaniem noworodka w materiałówkach,patrzę na swoje zakupy i widzę lekki chaos :hide: ,nie mam pojęcia co się przyda i sprawdzi tak naprawdę.

rzufik
11-05-2009, 22:48
ale wiecie ze kushiesy mają CERATE zamiast PULA? (mają w składzie vinyl coated poliester co równa sie ceracie która nie oddycha!!!)
magda, luz, po co mamy bazarek pieluszkowy? :)
u nas kupy franka zostają co prawda w otulaczu ale niestety na gumkach się zatrzymują, więc po jednej takiej kupowej kałuży inside otulacz jest do prania... dobrze ze tylko max 3 takie kupy dziennie robi... muszę wypróbować bg bo jeszcze nie miałam okazji...

ann_a30
11-05-2009, 23:00
ale wiecie ze kushiesy mają CERATE zamiast PULA? (mają w składzie vinyl coated poliester co równa sie ceracie która nie oddycha!!!)

i się rozdziera na zgięciach... używamy jedną kushies aio ok 5 m-cy i niestety niewiele z niej już zostało...

magjur
11-05-2009, 23:10
a u mnie leży mniej więcej taki malutki w porównaniu z Waszymi stosik:

kieszonki:
1 BG
1 wonderoos
1 fuzi bunz

formowane:
1 bambinex bambus
1 tots bots bambus

1 itti bitti SIO

otulacze:
1 PUL tots bots
1 PUL imse vimse
1 polarkowy tots bots

wkładki:
2 pocięte ręczniki z ikei, mikrofibra od BG, konopne z wonderrosa, zapas wkładek itti bitti i dużo tetry i paseczków polarkowych pociętych z metra

mało tego w sumie ale na noc nadal idą huggiesy

Musli
11-05-2009, 23:16
Aż mi głupio.
Bo Alik w tetrze siedzi.
Mam dwie formowane IV
Dwie formowane od yetty
Jedną od darijah
koło 50 teterek
5 flanelek
Otulacze pul dwie sztuki
otulacz polarowy yetty