Zobacz pełną wersję : namówcie mnie na wielorazówki
picikola
05-05-2009, 15:21
juz kilka razy tu zaglądałam ale gubię się, nie wiem o co chodzi,
Pul'e, otulacze getry, nie wiem co z czym
a jak już próbuję ustalić co i gdzie bym musiała kupić to się poddaję
Biedronka
05-05-2009, 15:28
To wcale nie jest takie straszne jak sie wydaje.
Jest zdrowsze niż pampersiaki z chemią .
Jest wbrew pozorom tańsze niż jednorazówki
Czesciowo pieniądze Ci się zwrócą
wydaje mi się że spróbować zawsze można
nic nie tracisz
a zyskać mozesz znacznie więcej :)
to jest cudowne, nie dość że zdrowsze to jeszcze te pieluszki sa takie piękne i zaczyna sie od kilku a potem kolekcjonowanie sie włącza ;)
wciąga jak chusty :D
picikola
05-05-2009, 15:39
no właśnie podobają mi się te kolorowe majtasy, a do nich potrzebne są te "podpaski"? tylko które?
które "majtasy" są z tych zgrabniejszych? no i wygodne-niespadające-nieprzeciekające dla chłopaka 9m-cy
cóż ja mogę Ci napisać zachęcającego? :wink:
9 miechów to najpiekniejszy wiek,by zaczynać :D
dziecię już siedzi, a nawet się przemieszcza,robi "na gęsto" :lool: ,jest coraz goręcej,żyć nie umierać :D
aaa...i sika o wiele rzadziej niż wcześniej.
czyli jest o wiele łatwiej niż jakbyś zaczynała od malutkiego.
proponuję polecieć tanizną,bo zabawa na lato w bardziej skomplikowane pieluchy nie ma sensu zanadto.
gatki wełniane (np. disana)
2 otulacze PUL
i wszelkiej maści wkłady,grube,cieńsze,z tego i śmego :lol: ,frota,konopie,mikrofibra,bawełna,co tam upolujesz.
jak chcesz to dołóż kilka kieszonek na noc (tutaj możesz używać powyższych wkładów zależnie od miejsca,czasu i potrzeby).a jak nie to możesz zostac w nocy na jednorazówkach (wychodzi 30 miesięcznie :mrgreen: ),tez oszczędność.
Wcale Ci się nie dziwię, chyba każdy gubi się na początku. To w końcu coś nowego i trzeba po prostu poznać. :wink:
PUL to po prostu materiał nieprzemakalny a oddychający. A z niego pieluszki i otulacze na pieluszki.
Trzeba sie po malu wciągać i w koncu wszystko staje sie jasne. :wink:
Ja bym proponowala na poczatek jakis zestaw kilku pieluszek i otulaczy zeby sprawdzic co nam najbardziej odpowiada. Potem te najmniej chciane mozna sprzedac a kupic wiecej ulubionych. :jump:
I powiem od siebie, ze teraz juz sobie nie wyobrazam zeby wielorazowek moglo nie byc, niby nic, a sprawia ogromna radosc. :wink:
juz kilka razy tu zaglądałam ale gubię się, nie wiem o co chodzi,
Pul'e, otulacze getry, nie wiem co z czym
a jak już próbuję ustalić co i gdzie bym musiała kupić to się poddaję
calineczka
05-05-2009, 18:20
Hej Picikola!
A Ty tutaj :wink: ?
Ja zaczęłam z wielorazówkami tak mniej więcej w tym samym czasie (może trochę wcześniej).
Ale co chciałabyś tylko pieluszkować naturalnie, czy tez zacząć EC?
picikola
05-05-2009, 18:56
co to jest EC?
picikola
05-05-2009, 19:56
kto mi przygotuje zestaw jaki mam kupić, plissss
co byście sobie sobie kupiły gdybyście miały zaczynać z 9-cio miesięczniakiem?
powiedzcie mi co powinno znajdować się pod takim czymś
http://pieluszkarnia.pl/index.php?k1,otulacze-na-pieluszke,1
czym się różni otulacz od pieluszki formowanej?
otulacz zakładasz na pieluszkę, to takie majteczki, które zapobiegają przemoczeniu ubranka
pieluszka formowana jest w kształcie majteczek, wymaga otulacza
do otulacza możesz włożyć
pieluszkę formowaną
pieluszki do składania: tetra, muślinowa, konopne, ręczniczek z ikei frotkowy itp
ja bym kupiła 3 otulacze np 2 pul i 1 wełna/polar
3-4 kieszonki
reszta to byłyby ręczniczki z ikei, zamiast tetry
Biedronka
05-05-2009, 20:14
no to ja ci napisze :wink:
To co zalinkowałas to otulacz z welny zapinany na napy
otulacz to taka ochrona pieluszki żeby nie zamoczyc ubranka i wszytkiego ;)
do otulacza ZAWSZE musisz wsadzic coś co bedzie chłonąć mocz
np. pieluszke formowaną ( pieluche wyglądem przypominającą pampersa ale jest z materiału do prania )
lub wkładki ( wyglądaja jak duze podpaski i tez sa z materiału ;) )
lub tetre / musline
steffburton
05-05-2009, 20:14
otulacz zakłada sie na tyłek na którym jest juz pieluszka formowana, kieszonka lub tetrówka, coby nie przeciekło gdyby wiekszy sik czy kupa sie zdarzyła
pieluszka formowana ma łapac siki i inne skarby
pieluszke zmieniamy czesto otulacz mozna zostawic na dwa razy, ale to tez zalezy jaki. wełniane disana zalecaja prac chyba raz na tydzien czy nawet dwa
a kieszonka to taka ja fromowanka tylko ma jeszcze w srodku kieszonke na dodatkowy wklad chłonny - taka podpaske :lool:
Biedronka
05-05-2009, 20:17
powiedzcie mi co powinno znajdować się pod takim czymś
http://pieluszkarnia.pl/index.php?k1,otulacze-na-pieluszke,1
osobiście polecałabym ci galotki disany
http://pieluszkarnia.pl/index.php?p324, ... ciagaczami (http://pieluszkarnia.pl/index.php?p324,disana-welniany-otulacz-ze-sciagaczami)
dla 9 miesieczniaka
bedzie łatwiej ci przewijać
zakładasz pieluche i an to wciagasz galotki ( działaja tak samo jak inny otulacz tylko jest bardziej pzrewiewny..szczególnie na lato ) i z wełny meryno.
ja zaczynałam z prawie 10 miesieczniakiem
kupiłam bum geniusy i byłam z nich szalenie zadowolona,
potem jak już sie poorientowałam o co chodzi dokupiłam otulacz i uszyłam kilka pieluszek ale i tak używam głównie kieszonek a ostatnio itti bitti.
picikola
05-05-2009, 20:26
czyli na takie coś
http://pieluszkarnia.pl/index.php?p298,tots-bots-pieluszka-flexitot
zakładam jeszcze to co wczesniej zalinkowałam?
a to pierwsze ma w środku jeszcze "podpaski"?
Biedronka
05-05-2009, 21:08
czyli na takie coś
http://pieluszkarnia.pl/index.php?p298,tots-bots-pieluszka-flexitot
zakładam jeszcze to co wczesniej zalinkowałam?
a to pierwsze ma w środku jeszcze "podpaski"?
juz łapiesz :thumbs up:
Flexy czyli pieluchy które zalinkowałaś są super
to jst pieluszka formowana :thumbs up:
ona ma już w sobie wkład chłonny i dodatkowy na noc dopinany ( wszystko jest pokazane na fotce poniżej :)
picikola
05-05-2009, 21:18
czyli tych flex-ów musiałabym mieć tyle zeby co dwie godz zmieniać? To się zdziwiłam, że dwie pary majtek na raz
Właśnie takich zestawów używacie? czy kiepski komplet wymyśliłam?
ja miałam okres uwielbienia dla formowanek (to o czym piszesz pieluszka + otulacz), a teraz najchętniej używam pieluszek "wszystko w jednym" -nie trzeba na nie zakładać już otulacza. Kocham najbardziej itt bitti (nie trzeba do nich NIC dodatkowo :) ) http://nosidla.com.pl/pl,category,10532 ... bitti.html (http://nosidla.com.pl/pl,category,105323,itti,bitti.html)
Biedronka
05-05-2009, 21:35
czyli tych flex-ów musiałabym mieć tyle zeby co dwie godz zmieniać? To się zdziwiłam, że dwie pary majtek na raz
Właśnie takich zestawów używacie? czy kiepski komplet wymyśliłam?
Ja osobiscie mam rózne pieluszki
troche flexów
troche BumGeniusów
troche bambinexów bambusowych
i troche jeszcze inniejszych :wink:
lepiej mieć rózne firmy pieluch aby wybrac odpowiedniejsza dla siebie a resztę spzredac i kupic za te pieniądze takie które są najlepsze DLA WAS
dla jednych sa super formwoanki , dla innych tetra a dla jeszcze inniejszyc AIO czyli wszytko w jednym ;)
nie koneicznie to co jest " najlepsze " dla innych bedzie również najlepsze dla Was :)
Ja zmieniam pieluche wtedy kiedy czuje że jest pełna ;) tak jak w pampkach wyczuwasz :wink:
czasmi jest to co 2 h czasami co 3 a czasami co 1 ...róznie to bywa :lol:
pieluszek musisz miec tyle żeby ci starczyło do wyschnięcia upranych .
zalezy co ile pierzesz też :)
picikola
05-05-2009, 21:43
czyli jak się zasika to cała do prania, tak?
to ile takich masz na stanie żeby się ogarnąć?
ja miałam okres uwielbienia dla formowanek (to o czym piszesz pieluszka + otulacz), a teraz najchętniej używam pieluszek "wszystko w jednym" -nie trzeba na nie zakładać już otulacza. Kocham najbardziej itt bitti (nie trzeba do nich NIC dodatkowo :) ) http://nosidla.com.pl/pl,category,10532 ... bitti.html (http://nosidla.com.pl/pl,category,105323,itti,bitti.html)
ja zapotrzebowanie obliczam tak:
jak często w ciągu dnia zmieniam pieluszkę?
1 rano po przebudzeniu, 2 przed wyjściem na spacer, 3 po spacerze, 4 przed drzemką - budzi się ok 13-14 i do kąpieli to jest po 19godz, zużywam 4-5. Wychodzi na to ze w ciągu dnia jest to 9 pieluszek plus jedna nocna.
na spacerze mamy kieszonkę, a pozostałe to pieluszki do składania, które są mniej chłonne niż kieszonkowe i flexi toty
ja ma różne
itti bitti 6
kieszonki wonderoos 2
a na noc najbardziej lubię formowanki bambusowe z otulaczem
ja mam
itti bitti 9
kieszonki różne 7
formowanki bambusowe + samoszyjki do otulaczy w liczbie 2:)
picikola
05-05-2009, 23:52
czym się różnią snap in one od all in one?
calineczka
05-05-2009, 23:56
ja mam:
kieszonki (takie do używania bez otulacza)
3 Bum Geniusy
1 Baby Kangas
2 Wonderoosy (super na noc)
1 Fuzzi Bunzz
1 Sweadlebees
i lecą 4 od Yetty
ponadto:
6 wkładki bambusowe
3 wkładki konopne
3 wkładki "sucha pielucha"
15 ręczników z Ikea
2 takie duże pieluszki do składania babykicks pocięte na wkładki
4 formowanki frotkowe Imse Vimse
1 formowana Suffle Tots Boots
1 PULowy otulacz Imse Vimse
Gatki Stochenkinder
getry BabyIdea
trochę za duzo tego-i chyba musze się pozbyć formowanek, bo nie po drodze nam z nimi.
Jak mamy taki dobry czas z wysadzaniem, to w sumie zużywamy dziennie ze 3-5 pieluchy (drzemki, spacery) i 1 na noc.
Jak jest tak do .... jak teraz (zaczyna chodzić, więc wszystko mu jedno czy ma sucho czy mokro) to chyba ok.10-12 dziennie (kieszonki+wkładki z otulaczem).
Piorę co 2-3 dni (raczej co 3).
greeneddie
06-05-2009, 00:24
czym się różnią snap in one od all in one?
Snap in one mają wpinane dwie wkładki: główną składaną i drugą, która chroni również od wilgoci pupkę malucha, natomiast w all in one ta pierwsza wkładka jest już wszyta i wpinasz tylko tą drugą.
Ja mam 7 itti bitti snap in one
i dokupiłam jeszcze 6 dodatkowych wkładów, dzięki czemu mam 13 pieluch itti bitti
3 kieszonki Wonderoos i 3 kieszonki Fuzy Bunz na noc
oraz kilka kieszonek pul od forumowych mam szyjących (Darijah i Yetta)
2 AIO od Yetty
A także spodenki wełniane Storchenkinder
Próbowałam różne formowane + otulacze i wolę pieluszki wszystko w jednym.
calineczka
06-05-2009, 01:16
aaaa mi najbardziej na tym etapie pasują kieszonki z PULem. Jak Młody tylko raczkował to fajne były getry+ręczniczki, gatki+wkładki.
Teraz chłopakowi szkoda czasu na zmianę pieluchy :roll: .
Picikola a czytałaś coś o EC?
no to poczytaj np. tutaj:
viewtopic.php?f=17&t=332 (http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=17&t=332)
picikola
06-05-2009, 08:06
Dzięki
Właśnie mniej więcej taki zestaw chcę kupić
tylko czy i itti bitti na 9,5 kg mogą być L'ki?
i czy do itti bitti i wonderosów będą pasowały te same wkładki?
widzę że są różne kształty rozmiary, które wkładki polecacie to powyższych pieluch?
i jeszcze bym spróbowała tots bots flexi, ale nie mogę zlokalizować wkładek do nich no i które rozmiary sugerujecie do tych wszystkich pieluch?
powoli to ogarniam
Snap in one mają wpinane dwie wkładki: główną składaną i drugą, która chroni również od wilgoci pupkę malucha, natomiast w all in one ta pierwsza wkładka jest już wszyta i wpinasz tylko tą drugą.
i dokupiłam jeszcze 6 dodatkowych wkładów, dzięki czemu mam 13 pieluch itti bitti
3 kieszonki Wonderoos i 3 kieszonki Fuzy Bunz na noc
oraz kilka kieszonek pul od forumowych mam szyjących (Darijah i Yetta)
2 AIO od Yetty
A także spodenki wełniane Storchenkinder
Próbowałam różne formowane + otulacze i wolę pieluszki wszystko w jednym.
Biedronka
06-05-2009, 08:16
Flexy S2 ( dobrze zaklepałaś te na bazarku rozmiarowo )
do nich wkładek nie potzrebujesz bo to nie ejst kieszonka tylko formowana bambusowa
itti bitti rozmiar L bo generalnie te pieluszki sa płytkie bardzo
picikola
06-05-2009, 08:20
ale na fotkach są takie brązowe cosie
a do ibi wonderosów cos musze mieć do środka, i do każdego rodzaju to coś ma być firmowe żeby dobrze pasowało
czy w AIO po każdym siknięciu trzeba zmieniać całą pieluchę na nową?
Biedronka
06-05-2009, 09:44
ale na fotkach są takie brązowe cosie
a do ibi wonderosów cos musze mieć do środka, i do każdego rodzaju to coś ma być firmowe żeby dobrze pasowało
brązowe cosie to dodatkowa wkładka na noc
jest w kaplecie już z pieluszką :)
nic do niej extra nie musisz wkładać
do wonderosów mozesz nawet i tetre władować bo one maja dużą powieszchnię wewnatrz do wypełnienia
do ibi musisz mieć firmowe wkładki
AIO po nasiusianiu zmieniasz cała pieluche
( nie wyciagasz wkładów i nie zostawiasz otulacza .W AIO jest wszytko pozszywane razem )
picikola
06-05-2009, 09:59
to w ibi są wkładki ale pozszywane?
a jakie otulacze polecacie do mich nowych :jump: flex'ów
dokładnie tak
ale w kieszonkach tez generalnie po kazdym siknieciu trzeba zmienic całą pieluchę, bo po wyjeciu wkładu polarek najczesciej tez mokry. :mrgreen:
picikola
06-05-2009, 10:43
dwa przelewy poszły, a i tak chyba nie uda nam się z tego co kupiłam pieluchować, niezła skarbonka :) ale tacie już wytłumaczyłam że uczulenie na pewno od pampersów i coś trzeba z tym zrobić :) ale nie wie owy tata ile to coś kosztować będzie :hello:
takie techniczne pytanie: co robicie z kupą z takiej pieluchy :oops: sorry ale powiedzmy że mało zaradna jestem :hide:
no i takie zasiakne płuczecie, czy suszycie, a później zbiorowo do pralki?
gdzie trzymacie takie zasikane-niewyprane pieluchy
Biedronka
06-05-2009, 10:50
takie techniczne pytanie: co robicie z kupą z takiej pieluchy :oops: sorry ale powiedzmy że mało zaradna jestem :hide:
picikola a co robisz ze swoja kupą ?
:wink: :lol:
ląduje w kibelku
sorry ale sie nie moglam powstrzymać :hide:
reszte ew. zabrudzenia spłukuje ostrym strumieniem do wanny / brodzika
pieluche ładuje do wiadra z kiilkoma kroplami olejku z drzewa herbacianego na dnie .Nakrywam pokrywką
piore codziennie wieczorem lub co 2 dni .
po siuskach niczego nie płucze , nie susze - tylko do wiadra .
pieluch sie nie namacza !
nie uzywa do prania płynów zmiekczajacych lub do płukania ...żeby ładniej pachniały ;)
piezesz w proszku lub w proszku z dodatkiem proszku do prania pieluch który odtłuszcza pieluche z tłuszczów org.
picikola
06-05-2009, 11:07
w IBI wkładki są pozszywane ale można dokupić oddzielnie? po co wkładki jeśli i tak zawsze trzeba prać całą pieluszkę?
tępa baba :roll:
picikola
06-05-2009, 11:11
tego nie rozumiem po co dodatkowe wkładki jeśli pielucha zawsze idzie cała do prania?
No i czy przy zakupie snap in one wkładka jest w zestawie?
wkladki zazwyczaj schnal dluzej niz sama kieszonka - dodatkowe pozwola uzyc kieszonki zanim wyschnal oryginalne wklady.
Nie lubie pisac jedna reka :)
bo wkładki wolniej schną i jak się ma zapasowe to mozna używać pieluszki jak wyprane sa jeszcze mokre co daje efekt większej ilości pieluch :)
na kupe pomocne moga okazac sie papierki, dorzucę Ci jak chcesz
tego nie rozumiem po co dodatkowe wkładki jeśli pielucha zawsze idzie cała do prania?
wkładka jest w zestawie :)
picikolu w itti bitti snap te wkładki sie wpina i jak są tylko zsikane wkładki a otulacz nie przemókł to mozna wpiąc same wkladki i z tym samym otulaczem na pupe dac.
picikola a co robisz ze swoja kupą ?
:wink: :lol:
ląduje w kibelku
sorry ale sie nie moglam powstrzymać :hide:
reszte ew. zabrudzenia spłukuje ostrym strumieniem do wanny / brodzika
pieluche ładuje do wiadra z kiilkoma kroplami olejku z drzewa herbacianego na dnie .Nakrywam pokrywką
piore codziennie wieczorem lub co 2 dni .
po siuskach niczego nie płucze , nie susze - tylko do wiadra .
pieluch sie nie namacza !
nie uzywa do prania płynów zmiekczajacych lub do płukania ...żeby ładniej pachniały ;)
piezesz w proszku lub w proszku z dodatkiem proszku do prania pieluch który odtłuszcza pieluche z tłuszczów org.
:thumbs up:
kiedyś płukałam i zapaszki bardziej nieprzyjemne
picikola
06-05-2009, 12:23
kolejny mały kroczek do przodu, dzięki dziewczyny
greeneddie
06-05-2009, 12:38
z
Itti bitti snap, działą na zasadzie otulacza, (jego też nie zmieniasz po każdym siknięciu) ponieważ wszystko co zsikane dajesz do prania a zewnętrze pieluszki możesz użyć ponownie jeśli nie jest zasikane i brzydko pachnące. Dlatego zakupiłam oryginalne dodatkowe wkłady i zmieniam tylko wkłady a pieluszka jest ta sama.
W kieszonkach tego nie zrobisz ponieważ polarek też jest zsikany z tej kieszonki.
Picicola jak coś to zapraszam na pw
Jeśli chodzi o kupki to używaż papierków, które z kupką wyrzucasz do toalety (nie można ich wyrzucać jeśli masz przydomową oczyszczalnię ekologiczną, ponieważ za wolną się rozkładają i zapychają, wtedy niestety musisz wyrzucić do kosza) pieluchę zapierasz.
Jeśli papierek nie był potrzebny, to pierzesz go razem z pieluchami, aż się rozpadnie (2-4X)
Ja używam pieluch od 3 miesiąca mojej :baby: i po dwóch miałam dość spierania i zapierania pieluch, więc od 5 miesiąca kupki wyłapuję do nocnika i na dzień dzisiejszy 90% ląduję właśnie w nim.
picikola
06-05-2009, 12:47
Acha czyli kieszonki mają dosłownie kieszonkę do której wkłada się coś, cyzli zanim fekalia :mrgreen: dotrą do wkłady do zawsze zabrudzą wierzch kieszonki, tak? czyli nie mają chyba zalet nad tymi IB?
Czy jakieś inne pieluchy działają tak jak IB? (najlepiej linki dajcie)
zaletą kieszonki jest to że szybko schnie a do środka możesz włożyć cokolwiek masz pod ręką ( tetre, flanele, ręcznik z ikei, oryginalne i nieoryginalne wkładki)
u mnie wygląda to tak że po praniu wieczorem, rano mam suche kieszonki i itti bitti, ale wkłady do itti są mokrę więc pakuje w kieszonkę co mam jeszcze suchego, to samo możesz zrobić w itti tyle że pakujesz na wierzch, no i składać trzeba i nie ma polarku więc warto dać polarkową wkładkę izolującą od wilgoci, jak dla mnie za dużo zachodu więc itti używam z oryginalnymi wkładkami a do kieszonek mam różne upychacze
mam nadzieję że nie zagmatwałam za bardzo
jak coś to pytaj :)
picikola
06-05-2009, 13:11
czyli do wszystkich kieszonek wszystko praktycznie można włożyć, zgadza się?
a które z nich polecacie woondero, cos jeszcze?
no i które mają pieluszki działają w taki sam sposób jak IB?
greeneddie
06-05-2009, 14:15
czyli do wszystkich kieszonek wszystko praktycznie można włożyć, zgadza się?
a które z nich polecacie woondero, cos jeszcze?
no i które mają pieluszki działają w taki sam sposób jak IB?
Nie znam innych pieluszek takich jak itti bitti.
Nie lubię wkładać do nich czegokolwiek bo trzeba jeszcze położyć polar, żeby dzieć miał sucho, co innego oryginalne wkładki, lub ostatnio odkryłam, że wkładka z mojej kieszonki od Darijah, sprawdza się rewelacyjnie ponieważ cała obszyta jest polarem :mrgreen:
Kieszonki są super na noc, jak dla mnie szczególnie wonderoos i Fuzy Bunz. Te kieszonki ciągle wyglądają jak nowe.
Bum Genius-y są fajne, ale niestety rzepy szarzeją i pieluszka przestaje ładnie wyglądać.
ja mam lub miałam w rękach baby kangas, tiny tush, happy heiny's, fuzy bunz, bum geniusy, wonderoo, PD...
viewtopic.php?f=17&t=13614 (http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=17&t=13614)
to warto poczytać na temat kieszonek
erithacus
06-05-2009, 15:34
Picikola, nie będę się wtrącać, bo dziewczyny i tak ci pewnie dość namieszały ;)
Ale bardzo ci kibicuję i trzymam kciuki za powodzenie.
polaquinha
06-05-2009, 15:53
Picikola, nie będę się wtrącać, bo dziewczyny i tak ci pewnie dość namieszały ;)
tez kibicuje :jump: ja dopiero teraz -po 3 miesiacach -porzadnie sie w to wszystko wciagam!
picikola
06-05-2009, 16:06
dzięki dziewczyny :kiss:
madzik0711
06-05-2009, 16:39
tez kibicuje :jump: ja dopiero teraz -po 3 miesiacach -porzadnie sie w to wszystko wciagam!
Mnie zajelo tez duzo czasu, zreszta jestesmy na etapie testowania różnych pieluszek, mam teraz w domciu 6 rodzajów pieluch, a maz ciagle pyta ile jeszcze wypróbuje zanim wybiore cos dla małego :P
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie, bo jednak pieluchy wymagaja troche wysiłku :P :P :P zwłaszcza ich wybieranie :wink:
kamuszyca
12-05-2009, 00:13
dziękuję za ten wątek :mighty:
od dawna chciałam zacząć z wielorazówkami, ale temat wydawał mi się dość skomplikowany. teraz wiem dużo więcej i drugi chuścioch będzie na pewno wielorazówkowy :)
stokrotka.a
12-05-2009, 01:13
a ja jeszcze troszkę namieszam :twisted:
Polecam kieszonki P'tits Dessous.,
Pieluszki są niezniszczalne a wkładki są chłonne i schną ekspresowo.
Zapinane na napy.
picikola
12-05-2009, 08:34
a jakie, z czego są te wkładki?
stokrotka.a
12-05-2009, 08:40
a jakie, z czego są te wkładki?
mi to wygląda na mikrowłókno czyt.mikrofibra
ale nie taka frędzelkowata jak w pozostałych tylko krótkie włosie więc nic żadne paprochy się nie czepiają...
na stronie można dokupić te wkładki i jest napisane że bambus...ale raczej mi na bambus to nie wygląda...a może :roll:
a no i BabyKangas chyba mercedes wśród pieluszek :lol:
niestety niedostępne u nas więc o nich ci nie zawracam głowy... :lol:
picikola
12-05-2009, 08:42
:twisted:
a no i BabyKangas chyba mercedes wśród pieluszek :lol:
niestety niedostępne u nas więc o nich ci nie zawracam głowy... :lol:
to chociaż o nich opowiedz, albo zrób im małą sesyjkę, jeśli łaska :D
stokrotka.a
12-05-2009, 08:51
sama tego chciałaś :twisted:
pieluszka ma zamykane wejście na wkładkę na zamek.
zapinana na napy niezniszczalne.
bardzo zgrabna w kroku i nie robi odwłoku osy.równie zgrabne co IB ale te drugie jak dla nas za wąskie w kroku i nam przemakały.
mikropolarek który nie odparza.
bardzo fajny kształt i wygląd pieluszki.
soczyste kolory.