Zobacz pełną wersję : Kółkowa na zamówienie - na co zwrócić uwagę?
Jestem na etapie zamawiania chusty kółkowej wg. moich wytycznych. Będzie szyta w usa i dogaduję szczegóły po angielsku. Wybrałam tkany Girasol - kolor: Earthy Rainbow lub Bronze Rainbow. No właśnie, kolor chusty czy kółek wybrać najłatwiej, ale na co jeszcze powinnam zwrócić uwagę?
To moja pierwsza kółkowa. Dziecko raczej z tych większych (4 kg przy porodzie).
- Jaka długość jest najwygodniejsza? 2 m czy więcej?
- Kółka duże? Ma to wpływ na dociąganie?
- Czy gdybym wybrała splot diamentowy, to czy czuć różnicę z tkaną skośnokrzyżowo? czy jest cieńsza, lepsza na lato?
Będę wdzięczna za pomoc i rady.
K.
Mayka1981
02-03-2014, 09:24
Ile masz wzrostu?
2m dla osoby ok 170cm jest fajna, trochę dyda ogon -ale np ja tak lubię (nie ciągną się po ziemi, ale powiewają troszku, można nim okulary wytrzeć czy co tam...)
Kółka duże sling ring L - bardzo dobra wielkość, materiał fajnie pracuje, nie "wjeżdża" na siebie, dla początkujących czy przy założeniu że się często będzie manewrowało (używało, kombinowało) - tym bardziej polecam duże.
No i kluczowe w zasadzie - rodzaj ramienia ( czyli tego, jak jest chusta ułożona i zszyta na kółkach.
Płaskie (moje ukochane, innych nie trawię zasadniczo...), zakładkowe, oppamamy ;)
Miałaś jakąkolwiek kółkową do przymierzenia?
Edit - czytałaś wątek przyklejony? http://www.chusty.info/forum/showthread.php/4150-Chusta-k%C3%B3%C5%82kowa-RODZAJE-RAMION-a-komfort-noszenia
Diamentowy splot girasola chyba grubszy niż skośnokrzyżowy? Kurczę nie miałam w rękach - ale już różnica nie powinna być za wielka, bardziej bym się skupiła na ramieniu.
Mam 168 cm, więc 2 metry biorę. Też chcę żeby coś tam dyndało, ale nie do kolan ;)
Tak! Ramię - wybrałam gładkie. Nie mam gdzie poprzymierzać, bo tu w sklepach raczej królują firmy mi nieznane lub Maya Wrap. Mam pożyczoną chustę bawełnianą kółkową, sztywne toto, grybe, nawet duże kółka nie dają rady, szlag by mnie trafił gdybym tego używała, a zamierzam używać często. No i to zakładkowe/harmonijkowe ramię przy tej grubości i sztywności materiału to porażka jakaś...Dziękuję za link, przeoczyłam go.
To biorę skośnokrzyżową, generalnie też jest tańsza niż "diamond". Dziękuję :)
Ile masz wzrostu?
2m dla osoby ok 170cm jest fajna, trochę dyda ogon -ale np ja tak lubię (nie ciągną się po ziemi, ale powiewają troszku, można nim okulary wytrzeć czy co tam...)
No i kluczowe w zasadzie - rodzaj ramienia ( czyli tego, jak jest chusta ułożona i zszyta na kółkach.
Płaskie (moje ukochane, innych nie trawię zasadniczo...), zakładkowe, oppamamy ;)
Miałaś jakąkolwiek kółkową do przymierzenia?
Edit - czytałaś wątek przyklejony? http://www.chusty.info/forum/showthread.php/4150-Chusta-k%C3%B3%C5%82kowa-RODZAJE-RAMION-a-komfort-noszenia
Diamentowy splot girasola chyba grubszy niż skośnokrzyżowy? Kurczę nie miałam w rękach - ale już różnica nie powinna być za wielka, bardziej bym się skupiła na ramieniu.