PDA

Zobacz pełną wersję : Co łatwiej na kurtkę, polar - kółkowa czy pouch? Już mam rozwiązanie, ale co dalej??

nautika
13-02-2014, 12:05
Jak w temacie.
Nie umiem podjąć decyzji.
Co łatwiejsze, co szybciej dla dzieciaka 100m na rękach, 100m na nóżkach?
Czy pouch na kurtkę, polar musi być większy?

Wystarczy mi kasy tylko na jedno i się już pogubiłam :(

Quenya
13-02-2014, 13:12
nautika, u mnie na nagłe zmiany decyzji (idę na nogach, nie idę na nogach, jednak idę, nie, jednak nie...) pouch bardzo się przydaje ;) Nie trzeba dociągać ;) Ale obiektywna nie jestem, bo mi szybciej idzie wiązanie plecaka prostego niż dociągnięcie w kółkowej, więc żadna tam oszczędność czasu. I jeszcze jedna zaleta poucha - nie pląta się po ziemi ani nie wyciera o brudny samochód (jak wyciągam dziecko z auta).
Co do rozmiaru - ja mam taki mierzony na siebie bez ubrania - ale ze starszakiem w nie-za-grubym polarze i lekkiej kurtce jest ok. Malutką to nawet w grubej kurtce (ja) i kombinezonie polarkowym (Mel) zimowej wsadzałam

zamotanaZaba
13-02-2014, 13:45
Ja na szybko używam kółkowej i sobie chwalę. Jak idę na basen to wsadzam w chustę idę 300m (tyle mam na basen) przy lasach go wyjmuje, rozbierm z kombinezonu i wsadzam z powrotem na drogę z kas do szatni :P ale z kolei poucha w ręku nie miałam wiec nie umie porównać. All le wygodnie jest na pewno.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

glo
13-02-2014, 14:18
ja na kurtkę wolę nosidło albo pouch. mam dwa, jeden jest nieco większy, ze sztruksu, dopasowany do mnie w kurtce.
kółkową na kurtkę źle mi się dociąga.
to są w sumie doświadczenia ze starszym, bo młodszy, jak już go właduję w cokolwiek, to już tak siedzi ;)

panthera
13-02-2014, 14:29
ja jestem zmarzluch i dość grubo się ubieram zimą, Maćka nosiłam na kurtkę tylko w nosidle.

AneczkaG
13-02-2014, 16:43
ja kólkową polecam.
pożyczyć Ci na próbę?

Mayka1981
13-02-2014, 22:06
Czy pouch na kurtkę, polar musi być większy?

Pouch na kurtkę/polar musi być większy - zwłaszcza, że dochodzi i ubranie Twoje i Madzika ;)

Poucha możesz schować do kieszeni nawet, kółkowa za to ma znacznie lepszą regulację...

A jak to na taką chwilę to może tonga?

Falka
13-02-2014, 22:13
A nie lepiej ergo? U mnie bardzo się w takich sytuacjach sprawdza. Nie ciąga się nic po ziemi, chować nie trzeba, a wrzuca się błyskawicznie. Do tego wygodne, w razie czego nosić można godzinami.

egla30
15-02-2014, 22:12
Pouch jakkolwiek noszony był dla mnie strasznie niewygodny, jeśli masz kurtkę śliską dodatkowo możesz mieć problem jak ja gdy zsuwa się z ramienia.
Najwygodniej jest na kurtce w nosidle ale jeśli chcesz wybierać miedzy kółkową a pouchem to jednak dla własnej wygody ja bym wybrała kółkową, mimo konieczności dociągania.

nautika
10-03-2014, 08:47
Mam już pożyczonego poucha od Quenya.
Trochę mi się wydaje za duży, bo Quenya jest jednak ciut wyższa ode mnie. Ale to w sumie nie tak ważny problem.

Chyba ważniejsze jest to, że nie umiem go sama naciągnąć na bark :( Jak mi chłop naciągnął, to było ok. Niosłam Modą na biodrze i na plecach przez dłuższy czas i niosła mi się naprawdę w porządku. Ale sama tego nie potrafię :(
Czy winą może być śliski materiał poszewki tzn tej wewnętrznej strony?
Czy jakby był ze sztruksy było by mi łatwiej?

Quenya
10-03-2014, 08:52
Nautika - może być lepiej z tym sztruksem/nie śliskim materiałem, a może być gorzej (bo sztywniejsze). Możesz to łatwo wypróbować - załóż pouch "na odwrót" - na czarną stronę tak, żeby ta kwiatki czyli nie śliska była od wewnątrz i spróbuj, czy tak będzie się łatwiej wywijać...

nautika
10-03-2014, 08:55
Będę próbować :)
Choć czuję się aktualnie jakbym po raz pierwszy nową Natkę wyciągała z pudełka 2 lata temu.
Za to córa moja od razu z rana poucha wytargała z półki.
A wczoraj mi w nim na plecach zasnęła :)