Zobacz pełną wersję : Proszę doradzcie, którą w wymienionych chust wybrać...
cranberry
13-02-2014, 11:53
Witajcie,
Prosze doradzcie mi co wybrać na zbliżającą się się wiosnę, plecak i moją obecnie 9 kg roczna córkę.
1. Dmuchawce no-cotton bambus 80%/len 20%, wyczytałam, że jest śliska (?) miałam w zeszłym roku perłe stylowa i była "sliska" ale uwielbiałyśmy się
2. Girasol bawełniany
3. Indio 40% konopie 60% bawełna
4. Indio Natur z lnem, jeśli ktoś chciałby mi sprzedać....
W domu mam Inke i bawełniane Indio ale przewinęło mi się sporo chust i ogólnie stwierdzam, że wole grubsze chusty, z Vatanai Maruyama zupełnie sie nie dogadałam..
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie :)
tak bym celowała ja:
1. indio natur len
2. indio konopie
3. girasol
4. nati
tylko dla mnie ważne jakie indio z lnem (są cienkie i grube) i jaki girasol - bo ja tą firmę uwielbiam za wzory:)
greeneddie
13-02-2014, 12:18
Z tych co wymieniłaś, to bym szukała ze względu na nośność, w tej kolejności:
1. Indio konopie/ bawełna
2. Indio Natur len
3. Girasol
4. Dmuchawce
ale ze względu na urodę, w tej:
1. Indio konopie/bawełna
2. Girasol
3. Dmuchawce
4. Indio natur len ;)
sama wybrałabym indio (a, nie, przepraszam, już kiedyś wybrałam i mam ;))
natura osobiście bym nie chciała ze względu na kolor (a właściwie jego brak ;)) - estetycznie i praktycznie, ale raczej będzie grubszy od nieśmietankowych konopek
Ja bym brała konopie, ale jak lubisz grube to lna natura
cranberry
13-02-2014, 12:55
Dziękuje za rady, może uda mi się upolować len.. Pojawiła się opcja z Indio 30% jedwabiu... Przeróżne opinie wyczytałam. Tak wiec konopie jedwab czy len? Niestety póki co tylko jedna opcje wybrać muszę :(
tez konopie
edit - jedwab bym wziela :)
O to ja bym brala stary didkowy jedwab ale ja jestem jedwabiozboczona;)
odkopuję, może pomożecie teraz mnie bo nie mogę się zdecydować. Ktoś chce mi sprezentować chustę, no i po wszelkich rozmyślaniach podobają mi się leo turkus, lniany opal little frog i lana harmony albo atumn
co byście wybrały? bo ja mam mętlik w głowie a trzech chust nie dostanę :P
Maryś LF moge polecić z czystym sercem, tyle że ja mam bawełnę. Ale na lnianego opala też się zasadzam :D
Monia dzięki, opal piękny i bardzo mi irysa przypomina
Lana jest pancerna. męza byś w niej ponosiła:)
Natka :lool: chyba raczej na odwrót ;)
mialam już kilka lan i uwielbiałam w nich nosić właśnie dlatego że są pancerne i super noszą. W zasadzie to waham się między laną a opalem...
i bądź tu mądry ;)
gosica502
28-03-2014, 17:06
mamru mam lniany agat po raz drugi i polecam z czystym sercem :) ale Lany nie mialam :) Za to jakbym miala wybierac miedzy Leo a LF to bym wybrala LF choc leo tez uwielbiam :)
milorzab
28-03-2014, 20:48
jako jedną jedyną nie wybrałabym tęczy, ale to ja, chociaż lubię
Z tych trzech wybrałabym lnianą żabkę :) Cudna kolorystyka i dużo poniesie :)
Leo fajny, ale przy klocuszku było już mi niewygodnie. Natomiast Lana Lanie nierówna, miałam harmony i mam solarkę, dwie zupełnie różne chusty. Solarę polecam z czystym sumieniem, harmony już mniej - była bardziej śliska, mniej przewiewna, ciężko wiązało mi się węzeł (takie uczucie luzowania, trudno mi to określić).
I popatrz też na te chusty pod kątem przyszłej sprzedaży, Lany u nas sprzedają się kiepsko, lniane żabki i leosie bardzo dobrze :)
Jak dla mnie wygrywa LF :D