PDA

Zobacz pełną wersję : Proszę o pomoc - chusta na początku wspólnej drogi...

Ara
07-02-2014, 18:00
Witam serdecznie wszystkie Chustomamy :)

Jestem totalną świeżynką nie tylko w chustach ale także w byciu mamą :baby:

Starałam się jak najwięcej dowiedzieć na temat chust ale temat jest tak obszerny, że im więcej czytam tym większy mętlik mam w głowie. Otwieram wątki po kolei ale już mi się wszystko pomieszało.:duh:

Do sedna. Bardzo proszę o radę doświadczony rodziców odnośnie wyboru chusty.

Dzieć mój czyli Zosia ma dziś dokładnie 2 tygodnie. Zależy mi na tym, żeby zacząć chustowanie jak najszybciej. Na razie żeby wypróbować myślę o zakupie jednej uniwersalnej chusty dla mnie i dla Zochy tatusia.

Ja mam 172 cm wzrostu Tatuś 186 cm na razie chusta używana będzie w domu a na wiosnę zapewne wyjdziemy w świat :)

Jaką zatem chustę wybrać? Elastyczną czy tkaną? Z jakiej tkaniny są najtrwalsze? Czy polecacie jakąś konkretną firmę? Czym się kierować?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc

Pozdrawiam
Ara

Mayka1981
08-02-2014, 06:24
Witaj,
sporo wiedzy jest w tym wątku: http://www.chusty.info/forum/showthread.php/75187-W%C4%84TEK-DLA-NOWICJUSZY-gt-gt-gt-Jak%C4%85-chust%C4%99-nosid%C5%82o-MT-mam-wybra%C4%87-POMOCY!-lt-lt-lt

Przejrzyj ostatnich kilka stron, może Ci się co rozjaśni...

Ja jako pierwszą i jedyną polecam bawełnianą w pasy z różnokolorowymi brzegami (Natibaby, LittleFrog, LennyLamb z najniższej półki cenowej),
rozmiar to już w zależności od Waszych gabarytów i preferencji co do wiązania, zazwyczaj wyborem jest szóstka czyli dł. 4,6m.
A ogólnie polecam jezeli tylko jest taka możliwość - spotkać się z kimś, pooglądać różne chusty, poprzymierzać...

:)

Ara
09-02-2014, 12:02
Dziękuję bardzo za odpowiedź - zabieram się za czytanie poleconego wątku.
Gdyby ktoś coś jeszcze na ten temat chętnie skorzystam z rady :)

owieczka33
09-02-2014, 14:16
Osobiście radzę:
-bawełniana
- w paski
-tkanka skośno krzyżowo
-o dwóch różnych brzegach