Zobacz pełną wersję : kieszonka do kontroli
Jestem baaaardzo początkująca. Proszę o wyrozumiałość. To jest moje pierwsze zawiązanie bez niczyjej pomocy.Wczoraj dostałam chusty. Co muszę poprawić i jak? Czy Antoś jest prawidłowo ułożony? Bede wdzięczna za jakiekolwiek rady. Z góry dziękuję.
wiesz co ciężko powiedzieć bo zdjęcie z boku nie pokazuje wszytskiego, ale mam wrażenie że Maleństwo przechyla się w jedną stronę i ma za nisko kolanka, tzn pupka nie jest "wpadnięta" myślę że powinnaś podciągnąć kolanka do góry wtedy zookrąglą się plecki
Jasnie Pani :)
29-04-2009, 09:55
Wczoraj dostałam chusty.
Od razu z grubej rury :thumbs up:
Profil macie niezly :wink: , ale byloby dobrze jakbys od przodu zdjecie wkleila.
Dziękuję.Właśnie tak myślałam,że coś pleckami nie jest dobrze.W ogóle ANTEK ma tendencję do silnego wyginania się do tyłu i ciężko mi zaokrąglić te jego plecki.Wygina też główkę do tyłu bardzo.
A dwie chusty to dlatego,że mam dwoje takich małych brzdąców (bliźniaki, 2 mies.).Jedna chusta dla mnie ,druga dla męża.
Kurczę, nie mam teraz jak sobie sama zrobić zdjęcia od przodu. Jak wróci mąż z pracy to mi zrobi i wtedy wkleję.
kamilcia.xt
29-04-2009, 10:00
mnie się wydaje że kolanka są dobrze ułożone i pupa ładnie wpadła. Z boku wygląda OK, przydałoby się zdjęcie z przodu, żeby ocenić czy się maluszek nie przechyla na jedna stronę
PodwójnaMama
29-04-2009, 10:37
OT:
Ivoll a na ścianie widzę piękny obraz Jezusa haftowany krzyżykami?
Haftuję go już 2 lata i skończyć nie mogę a taki piękny jest :D
OT:
Ivoll a na ścianie widzę piękny obraz Jezusa haftowany krzyżykami?
Haftuję go już 2 lata i skończyć nie mogę a taki piękny jest :D
Tak, haftowany, ale niestety nie przeze mnie. Mojej mamy przyjaciółka taka zdolna. Piękne też inne obrazki haftuje i rozdaje w prezencie.Dobra z niej kobieta. Nawet szybko jej to idzie.Moim teściom też zrobiła taki obraz Jezusa w mig.
Jak dla mnie wyglada ok, tylko może jednak ciut kolanka dałabym wyżej.
A tak OT - cóz to za piękna chusta?
Jak dla mnie wyglada ok, tylko może jednak ciut kolanka dałabym wyżej.
A tak OT - cóz to za piękna chusta?
Popróbuję.
Girasol.
Pewnie źle te nóżki...Nie wiem co zrobić, żeby nóżki były wyżej a chusta była dobrze dociągnięta.
ithilhin
29-04-2009, 12:05
tu masz opisane jak dociagac krok po kroku:
http://klubkangura.com.pl/kieszonka-bez-tajemnic
zobaczysz, klka prob i bedzie dobrtze.
jak nadal si ebedzie wyginal to moze sprobuuj zmienic wiazania - a moze na biodrze bedzie wiecej widziec?
http://www.chustomania.pl/online/chusto ... _z_petelka (http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/siodelko_z_petelka)
Jasnie Pani :)
29-04-2009, 12:06
Nie jest zle jak na poczatek, a potem samo sie wyrówna :thumbs up:
Cwiczenie czyni mistrza :D
całkiem całkiem, tylko te kolanka chyba jednak za nisko... :hide:
a czy wyginanie występuje tylko w chuście? jesli coś cię niepokoi w tej kwestii, a nawet jesli nic, to bym się przeszła do fizjoterapeuty na obejrzenie. nawet jesli tyko profilaktycznie...
wg mnie plecki są zbyt wyprostowane. czy tak samo jest jak mały spi w chuście (tzn. jest rozluźniony)?
patent na nóżki: chwytasz łydki tuż pod kolankami między swój kciuk a palec serdeczny i mały (kciuki skierowane do siebie), podnosisz lekko dziecko za łydki i zbliżasz je dosiebie, jednoczesnie palcem wskazującym przyciągasz poły boczne bardziej w stronę własnego brzucha. dzięki temu pupa na pewno wpadnie w kieszeń materiału a kręgosłup powinien się bardziej zaokrąglić. to wszystko robisz po zamotaniu, dociągnięciu i zawiązaniu z tyłu.
Bardzo dziękuję za te cenne dla mnie rady.Będę próbowała tak długo aż się nauczę, inaczej nigdzie z dzieciakami nie wyjdę.
Antoś jak śpi to tak się nie wygina, tylko jest tak jak mam go na rekach, odgina głowe do tyłu i ogląda wszystko co jest nad nim lub za nim, tak jakby go interesowało bardzo co tam jest. Na żyrandol mógłby patrzeć godzinami zadzierając głowę głęboko do tyłu.
PodwójnaMama
29-04-2009, 17:45
Bardzo dziękuję za te cenne dla mnie rady.Będę próbowała tak długo aż się nauczę, inaczej nigdzie z dzieciakami nie wyjdę.
Antoś jak śpi to tak się nie wygina, tylko jest tak jak mam go na rekach, odgina głowe do tyłu i ogląda wszystko co jest nad nim lub za nim, tak jakby go interesowało bardzo co tam jest. Na żyrandol mógłby patrzeć godzinami zadzierając głowę głęboko do tyłu.
Obserwuj to wyginanie i jeśli będzie Cię niepokoić to pokaż to lekarzowi. My dostaliśmy skierowanie do neurologa i 3 razy dziennie ćwiczyłam z młodym - takie delikatne, spokojne ćwiczenia i przestał się tak wyginać. Ja do tej pory nie wiem czym było to spowodowane ale ciężko było go na rękach utrzymać tak pchał glowę w tył...
Na żyrandol mógłby patrzeć godzinami zadzierając głowę głęboko do tyłu.
dobry lekarz albo fizjoterapeuta nie zaszkodzą. ja bym obstawiała to drugie, i to stosującego metodę ndt-bobath. co do metody to oczywiście moje prywatne zdanie.
ithilhin
29-04-2009, 19:03
chusta zawiazana w kieszonke moze go dodatkowo "prowokowac" do odginania glowy.
jesli to jest niepokojace na pewno warto skonsultowac ze specjalista.
ale to moze tez byc ciekawosc swiata i wtedy inen wiazania (np na biodrze) zazwyczaj pomaga.
w kazdym razie lepiej, zeby w chuscie nie odchyla bo wlasnie wtedy zle sie rozklada napiecie.
Gertruda
29-04-2009, 20:42
Mnie się wydaje, że jedna nóżka jest trochę niżej niż druga, ale to może być kwestia, tego, że ty krzywo stoisz trochę :)