PDA

Zobacz pełną wersję : BRĄZOWE wkłady bambusowe Kokosi - czy farbują lub zostawiają farfocle?

kustafa
19-12-2013, 18:10
Jak w tytule posta. Właśnie dostałam przesyłkę i zastanawiam się, czy prać normalnie z innymi jasnymi bambusami / kieszonkami / formowankami. Nie chciałabym mieć np. brązowych kłaków na mikropolarze…
Czy ktoś przerabiał już ten temat? Poradźcie, proszę :)

agatkan
19-12-2013, 18:16
nie farbują, prałam i gotowałam na 95 stopni, suszarce bebnowej suszyłam i nic się nie dzieje

kustafa
19-12-2013, 18:25
dzięki! a farfocle? nie nimi obejdzie jasny mikropolar na kieszonkach?

larwunia
19-12-2013, 20:49
dzięki! a farfocle? nie nimi obejdzie jasny mikropolar na kieszonkach?

Przy pierwszym praniu, troszkę poszło farfocli, ale już później nie, ale nie było tego znowu aż tyle, żeby pranie było całe oblepione, po prostu wyskoczyło kilka luźnych kłaczków. Jak się tego obawiasz, to pierwszy raz puść same lub z czymś, co nie łapie...

kustafa
19-12-2013, 20:54
dzięki! :)

gosica502
20-12-2013, 07:05
Mi się nic nie dzieje z tymi wkładami. Nie farbują, kłaczków nie odnotowałam :)

Kudlata
20-12-2013, 14:43
ja mam myjki a nie wkłady ale nic się z mini nie dzieje, nie farbują.

Pat
20-12-2013, 17:26
Potwierdzam - nie mam problemu z brązowymi wkładami :) Przy pierwszym praniu kilka kłaczków wyszło, ale to tyle.

kamilam
20-12-2013, 22:14
u nas brązowe okłaczyły mi pierwsze pranie i lekko pofarbowały ale nie zastosowałam się do zaleceń producenta żeby przepłukać przed pierwszym praniem żeby pozbyć się kłaczków poszyciowych, okłaczone pieluchy wyczyściłam rolką do ubrań a wkłady już nie sprawiały żadnych kłopotów :)

jagienka
07-01-2014, 19:07
farfocle po pierwszym praniu będą na wszystkim ;-/ ja wyprałam z chusteczkami wielorazowymi z weluru, z wkładkami laktacyjnymi i formowankami i byłam zdruzgotana...mój błąd wyprałam zanim przyszła odpowiedź od Kokosi jak prać...potem wyczyściłam wszystko rolkami i sytuacja się nie powtórzyła. Teraz piorę wszystko razem i nie ma najmniejszego problemu. Z każdym razem wkładki są coraz bardziej miękkie i nie ma na nich nigdy śladu po kupce. Dla mnie idealne rozwiązanie!