Zobacz pełną wersję : limit forum - zdjęcia
MamaWcześniaczka
27-11-2013, 13:10
Dziewczyny, przy próbie wklejenia zdjęć w posta cały czas dostaję komunikat , że przekroczono limit forum, zdjęcia nie są ciężkie, , do 1,5 mega ale nawet poniżej 1MB też mi odrzuca, może mi któraś biegła w temacie pomóc, z góry dziękuję
Pozdrawiam
Karolina
Pod okienkiem na adres URL jest taki kwadracik przy tekście "Retrieve remote file and reference locally", trzeba go odznaczyć... Chyba że to jakiś inny problem :)
MamaWcześniaczka
27-11-2013, 13:23
Wygląda na to, że działa, idę się wystawiać na bazarek,
bardzo Ci dziękuję :)
Dziewczyny, przy próbie wklejenia zdjęć w posta cały czas dostaję komunikat , że przekroczono limit forum, zdjęcia nie są ciężkie, , do 1,5 mega ale nawet poniżej 1MB też mi odrzuca, może mi któraś biegła w temacie pomóc, z góry dziękuję
Pozdrawiam
Karolina
Mam analogiczny problem tyle że przy próbie wgrania zdjęcia z dysku. I żadnego kwadracika do odznaczenia :(
Agulinka
07-12-2014, 16:03
Nie wrzucamy zdjec na forum,bo to obciaza serwery. Wrzucamy przez tinypic,fotosika,picase itp- czyli przez linka url. Sa instrukcje.
Ha, tak to ja potrafię :) właśnie z dysku chciałam wczytać, bo to dużo szybciej :) ale rozumiem, że się nie da...
Agulinka
07-12-2014, 17:59
Ha, tak to ja potrafię :) właśnie z dysku chciałam wczytać, bo to dużo szybciej :) ale rozumiem, że się nie da...
ano jasne ;) no ale nie ma na tyle miejsca żeby sobie każdy wrzucał z dysku, a szkoda... najlepiej z telefonu mi się wrzuca przez tapatalka, no ale to marnej jakości, wiadomo.
Podbiję. Zdjecia wrzucam praktycznie tylko z telefonu przez tapatalka i dzis mam komentarz o wyczerpanym limicie. Tylko jak wrzucam to nie ma żadnego okienka do odhaczenia o którym piszecie w innych wątkach. Jest jakaś inna opcja odblokowania mozliwosci wrzucania znowu zdjęć z telefonu?
Przetestowalam wlasnie I mi spokojnie wrzuca zdj z tapatalka
Wrzucasz je przez ikonke aparatu?
Baryczka
17-02-2015, 03:29
W moim tapatalku nie mam ikonki z aparatem :/ czy gdzieś na forum czy w sieci jest instr. obsługi tapatalka?
Przetestowalam wlasnie I mi spokojnie wrzuca zdj z tapatalka
Wrzucasz je przez ikonke aparatu?
Gosiu mnie dotąd też bez problemu wrzucało. Wybieram ikonke aparatu a potem "wgraj z galerii". Zawsze działało,aż do wczoraj
Baryczko - zerknij jeszcze raz jak piszesz posta,bo u mniecwtedy pojawia sie klawiatura i nad nia pasek z ikonka aparatu,ikona emotikony i [IMG] oraz [URL]
Ją od jakiegoś czasu mam problem że zdjęciami przez tapatalka. Wybieram zdjęcie i mam opcję "tapatalka hosted" albo "to forum". W pierwszym wypadku lojawiaja się dziwne napisy w nawiasach coś że "moved permanently", a w drugim wypadku, że zdjęcie wyczerpuje limit forum.
Ale jest kwestia tapatalka, bo tak samo jest na innym forum. Kiedyś bez problemu dodawalam zdjęcia.
A możliwe że rzeczywiscie jest jakiś limit wysyłki zdjęć przez tapatalka po prostu?
To chyba by trzeba poczytac info na stronie tapatalk lub w ustawieniach programu sprawdzic;
Ciekawe jest to, ze czesci osob wrzuca zdjecia, a czesci nie;
Moze zalezy to od wersji programu
Tylko ja juz po aktualizacji sporo zdjec wrzucalam i ten zonk tak nagle.
Ale poszperam. Moze jest i kolejna aktualizacja. Jak coś wyjaśnię to dam tu znać :)
Edit. Chyba znalazłam winowajcę problemu. W ustawieniach miałam odznaczone opcje dodawania zdjęć.
Pomocy ja nadal nie mogę zdjęć wrzucać ciągle mam przekroczony limit forum. U nie mogę znaleźć opcji do odznaczenia dodawania zdjęć
Mamamaria
06-05-2015, 23:26
Aptoniu, też tak miałam i spróbowałam w innej ikonce załącznika i sie udało
próba wstawienia zdjęcia :)
Marysiu dziękuję juz mi działa :) tez zmienilam ikonkę z załącznika :)
O rany! U mnie też limit forum przekroczony. Gdzie co zmienić? w jakich ustawieniach? Helpunku!
Ją od jakiegoś czasu mam problem że zdjęciami przez tapatalka. Wybieram zdjęcie i mam opcję "tapatalka hosted" albo "to forum". W pierwszym wypadku lojawiaja się dziwne napisy w nawiasach coś że "moved permanently", a w drugim wypadku, że zdjęcie wyczerpuje limit forum.
Ale jest kwestia tapatalka, bo tak samo jest na innym forum. Kiedyś bez problemu dodawalam zdjęcia.
Dziewczyny, mam identyczny problem. Któraś może to ogarnęła i mogłaby pomóc? Plis plisss
Mam ten sam problem.
Post - ikona aparatu - prześlij z galeria/aparat - wybór - Tapatalk hosted / To Forum - po obu przesyłanie - i w końcu info "wyczerpuje limit forum"
Przeinstalowanie Tapatalka nic nie dało.
Tahiya postepuje tak samo - po dojsciu do galerii wybieram zdjecie I ono sie wczytuje do postu; ale nie mam czegos takiego jak Tapatalk hosted/ to forum
Wrześniowa
21-09-2015, 19:11
Ten problem mam i ja odkad sciagnelam nowego TT... ktos to rozwiazal jakos?
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
HoliPoli
21-09-2015, 19:41
W ustawieniach taptalka musisz na pewno wybrać opcję, że nie forum hostuje zdjecia (tylko tapatalk).u mnie to naprawiło sytuacje
Wrześniowa
21-09-2015, 20:09
Ja nawet czegos takiego nie mam w ustawieniach..
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
HoliPoli
22-09-2015, 07:09
A jak dodajesz zdjęcie? Ja to zmieniłam przy dodawaniu jakiegoś zdjęcia
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160615/219224a15d84b642c9621a664cd1b99b.jpg
Test
Jest udało się! przeinstalowałam tapatalka i trzeba się było zalogować na konto Google.