Zobacz pełną wersję : Najlepsze pieluszki wielorazowe NEWBORN
Dziewczyny, gdybyŚcie miały z doświadczenia polecić najlepsze pieluszki wielorazowe NEWBORN, kierując się jakością a nie ceną, to jakie by to były konkretnie?
ja mam noworodkową AIO bumgenius i jestem pod wrażeniem :) z formowanek littlelamb się nam sprawdza i sporo handmadów:). formowanki bumgenius i totsbots rozm 0 też fajne :)
kokosi formowanki i otulacze
Yellowstone
20-11-2013, 19:58
U mnie też formowanki i otulacze kokosi to hit. Poza formowankami do tegoż otulacza prefoldy ecopi infant lub ręczniczki ikeowskie 50x30. Jeszcze tots bots b. lubię - formowanki bambusowe, ale one chłonne są, więc na nocki lub spacery i Tots bots teeny fit AIO :love: A dla małego noworodka i lub krótko na początku to otulacz bambino mio do 5 kg jest super, ale tylko nowego typu.
teeny fit! zdecydowanie :)
I ja polecam otulacze Kokosi w rozmiarze noworodkowym.
hubertowa
20-11-2013, 21:41
U nas najlepsze otulacze Thirsties rozm. 1, ale prowadzone z USA - u nas rzadko kiedy widać, ale jak są, to brać! :) One są produkowane w 2 rozmiarach - 1 starcza do 6-9 m-cy, rozmiar 2 do końca pieluchowania.
Otulacz Kokosi, do tego reczniczek(nie lubie formowanek), i kieszonka apple cheeks.
Dziękuję wam za odpowiedzi. Skoro tak polecacie otulacz kokosi newborn to kupię na próbę, do niego chcę dokupić "wkład bambusowy składany mniejszy" http://www.kokosi.pl/wklady/36-wklad-bambusowy-skladany-na-trzy.html - miał ktoś? Nada się? Jak myślicie? Czy coś będzie odpowiedniejsze do tego otulacza? Brak mi doświadczenia.
A z tych formowanek kokosi, która byłaby lepsza: bambusowa czy bawełniana?
Chciałbym też kupić na próbę otulacz kokosi newborn, a do tego http://www.kokosi.pl/wklady/36-wklad-bambusowy-skladany-na-trzy.html, jak myślicie, nada się?
4Pupy otulacze i kieszonki-formowanki Na rzepy.
A z tych formowanek kokosi, która byłaby lepsza: bambusowa czy bawełniana?
Teraz wolę bambusy, bo bardziej chłonne, ale dla nb to raczej bawełna, bo bardziej miękka imo.
Zastanawiam się, dlaczego macie tyle przekonania do formowanek kokosi np, skoro wymagają one otulacza. Czy nie wymagają? Jak to jest? Mieszczą się one w ogóle w tym otulaczu?
Jeszcze jedno pytanie. Chcę kupić na próbę otulacz kokosi newborn na próbę, skoro tak polecacie, zastanawiam się, czy pasuje on z "wkładem bambusowym składanym mniejszym" - tak on jest nazwany na stronie kokosi - wklejałam wcześniej link, ale odp nie przechodziła wtedy. Pasuje dobrze to razem? Macie z tym jakieś doświadczenie? Co sądzicie?
Formowanki zawsze wymagają otulacza ale chłoną zdecydowanie więcej niż wkład w kieszonce czy otulaczu.
Jeszcze jedno pytanie. Chcę kupić na próbę otulacz kokosi newborn na próbę, skoro tak polecacie, zastanawiam się, czy pasuje on z "wkładem bambusowym składanym mniejszym" - tak on jest nazwany na stronie kokosi - wklejałam wcześniej link, ale odp nie przechodziła wtedy. Pasuje dobrze to razem? Macie z tym jakieś doświadczenie? Co sądzicie?
Myslę, że taki jeden wkład to może być trochę mało. Lepsze do otulacza byłyby np. prefoldy ekopi z żółtym lub pomarańczowym obszyciem lub tetra+ten mały wkład jako dodatek. Co do formowanek to lepiej zatrzymują też mleczną kupę, większe szanse że otulacz się nie pobrudzi i będzie go można użyć ponownie. Gdy włozysz do otulacza tylko ten wkład na 90% otulacz będzie też brudny od kupy.