Zobacz pełną wersję : wiązania z elastyka
dorcik81
21-04-2009, 10:44
witamy się pięknie - ja i córcia:)
dziewczyny mam pytanie odnośnie chust elastycznych.w jakich pozycjach można nosić?czy tylko kieszonka i 2x?czy w elastyku da radę nosić na plecach albo na biodrze?bo przyznam,że nie znalazłam takich wiązań dla chust elastycznych a nie chce eksperymentować na dziecku.
W elastyku TYLKO kieszonka i TYLKO z przodu.
pszczoła
21-04-2009, 10:53
Do tego chyba specjalna do elastyka, a nie taka standardowa. Powinna mieć 3 warstwy.
Do tego chyba specjalna do elastyka, a nie taka standardowa. Powinna mieć 3 warstwy.
Zgadza się.
dorcik81
21-04-2009, 11:03
tak myślałam...dzięki dziewczyny.chyba pora o tkanej pomyslec :)
ithilhin
21-04-2009, 12:07
tu jest instrukcja:
http://www.chustomania.pl/online/chusto ... elastyczna (http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/Jak_wiazac_chuste_elastyczna)
dorcik81
21-04-2009, 17:08
a teraz wyjaśniam skąd moje pytanie.otóż na stronie producenta w galerii zamieścił ktoś zdjęcie dziecka z wiązaniem 2x i na plecach co wzbudziło moje wątpliwości
ithilhin
21-04-2009, 20:18
bo niektorzy proucenci uwazaja sie tak sie da.
no dobrze - dac sie da - ale po co - chusta eastyczna jest elastyczna a na plecach nie ma sie takiej kontroli nad dzieckiem jak przy noszeniu z przodu, wiec jest to po prostu niebezpieczne.
a produkowanie zbyt malo elastycznej chusty elastycznej mija sie z celem ;-)
dorcik81
21-04-2009, 20:42
dziękuje za wyczerpującą odpowiedź :kiss:
Poza tym elastyczne chusty sa zazwyczaj wezsze niz standardowe tkane - zeby pasowaly lepiej noworodkom i wczesniakom. Przez to sa dodatkowo malo bezpieczne na plecach, zwlaszcza, ze zazwyczaj na plecy przerzucaja sie rodzice dzieci w wieku okolosiedzacym, a wiadomo, ze dzieci takie sa i wieksze i bardziej fikajace, wiec trudniej utrzymac stosowna ilosc materialu pod pupa.