Zobacz pełną wersję : Pawie petrol 6
cranberry
30-09-2013, 16:23
Dziewczyny, jesli był wątek to przepraszam ale wyszukiwarka nic mi nie pokazała a i sama nic nie znalazłam przegladając kolejne strony, w tym jak i innym dziale.
Szukam informacje o ww chuście ;)
Pawie petrol 6 splot żakardowy, bawełna. Jaka ona jest? jakie dzieci poniesie?
warto? pewnie warto.. :)
Wiewiórka
30-09-2013, 16:27
warto
nie wierzę, że nie ma wątku o pawiach 2010 :hmm:
miałam winne z tego samego wypustu - dla maluszka ok, super, fajne. Ale gdzieś przy 8-10 kg czułam, robił się efekt wypchniętego kolana :bduh:
reginleif
30-09-2013, 17:49
Warto! :mrgreen:
Poniesie sporo - 12 kg + zimowe ciuchy ;)
Oto dowód:
http://imageshack.us/a/img593/9374/dsc03681w.jpg
nie wierzę, że nie ma wątku o pawiach 2010 :hmm:
miałam winne z tego samego wypustu - dla maluszka ok, super, fajne. Ale gdzieś przy 8-10 kg czułam, robił się efekt wypchniętego kolana :bduh:
a co to?
a co to?
jak nosisz spodnie (na dresach najlepiej to widać) na kolanach wypychają Ci się te spodnie. Tak samo potrafi się robić z chustami na pupie dziecka, jest to zauważalne po zdjęciu chusty.
A to sie prostuje w praniu? Spodnie niektóre tak, choć o dżinsach zapomnij. Moze wystarczy, zeby dłuższa chuste trochę inaczej wiązać za każdym razem, tzn nie trzymać sie tego środka kurczowo?
Tak sie pytam, bo ja ostatnio na pawie choruje choć sobie obiecywalam te 4 lata temu, ze tego nigdy bo paskudztwo straszne :hide:
miałam. nie eksploatowałam ich nadmiernie, bo miałam też inne chusty na stanie i byłam już bardziej mandukowa, więc nie wiem, jak ze zużyciem materiału. ale z perspektywy czasu - to naprawdę porządna chusta. nosiłam dziesięciokilowe dziecko bez problemu. dobrze się nosiło, dobrze wiązało. ogólnie pawie lubię. żakardy lubię. didka lubię :P
owieczka33
30-09-2013, 23:07
Miałam. Nas nie oczarowały, ani kolorem, ani fakturą (może dlatego, że trafiły do nas w ciepłe miesiące i miałam wrażenie, że "trą" skórkę Niuni).
Natomiast potwierdzam- nośne! :)
FatalFuchsia
30-09-2013, 23:12
Jeśli mam wybierać między chustą z lekkim "kolanem" a chustą w ogóle bez kolana, to zawsze tą pierwszą wybiorę. Mam wrażenie, że kompletnie niewypychalne chusty słabo dostosowują się do ramion noszącego, dając efekt noszenia dziecięcia w blasze falistej...
A to sie prostuje w praniu? Spodnie niektóre tak, choć o dżinsach zapomnij. Moze wystarczy, zeby dłuższa chuste trochę inaczej wiązać za każdym razem, tzn nie trzymać sie tego środka kurczowo?
Tak sie pytam, bo ja ostatnio na pawie choruje choć sobie obiecywalam te 4 lata temu, ze tego nigdy bo paskudztwo straszne :hide:
To wraca do stanu początkowego, tylko świadczy to o luźnym tkaniu chust - tylko że mi się tak robiło z winnym, petrolowych nie miałam. :)
owieczka33
30-09-2013, 23:30
Jutro obejrze moje ukochane chusty pod względem "kolana", ale w żadnej nic takiego narazie nie zuważyłam...
Wiewiórka
01-10-2013, 08:29
To wraca do stanu początkowego, tylko świadczy to o luźnym tkaniu chust - tylko że mi się tak robiło z winnym, petrolowych nie miałam. :)
mi się w petrolowych nic takiego nie zrobiło a mam juz je długo i nie mam żadnych zastrzeżeń. Baa, mam porównanie nawet zwinnymi! IMO petrolowe lepiej noszą, miałam pozyczone winne i miałam co do nich zastrzezenia
reginleif
01-10-2013, 08:37
W swoich tez nie zauważyłam efektu "wypchanego kolana". Jedyna rzecz, do której miałabym zastrzeżenia to to, że się lubią zaciągnąć nitki.
cranberry
01-10-2013, 10:26
Zdziwiona jestem tym efektem kolana, bo miałam coś takiego w Vatanai Maruyama więc sądziłam, że to cecha takich cieniutkich chust..
http://www.chusty.info/forum/images/pesona4/misc/quote_icon.png Zamieszczone przez soh http://www.chusty.info/forum/images/pesona4/buttons/viewpost-right.png (http://www.chusty.info/forum/showthread.php?p=2542726#post2542726)
ostatnio na pawie choruje choć sobie obiecywalam te 4 lata temu, ze tego nigdy bo paskudztwo straszne :hide:
Mam dokładnie to samo ;)
Do 10 kg były super. Miałam nówke i z początku była szorstka i nieprzyjemna ale szybko zmiękła tak że tylko ją tulić :)
Jedyna wada jak dla mnie to to, że pawie są raczej wąskie - coś ok 63-64 cm chyba, a ja wole szersze chusty.
Frahenka
01-10-2013, 13:02
Ja mam i sobie chwale co prawda jak na razie na niecalych 8kg. testowane ale kocham ta szmate :-)
A ja wlasnie lubie waskie chusty, bo moze od takich zaczynalam, ale pozniej kupowalam juz szerokie i nie rozumiem za bardzo po co tyle materialu?! A nosilam na plecach, wiec jak dla mnie za szeroka chusta jest niewygodna.
Bardzo te chuste lubilam, petrolki sa bardzo przyjemne w noszeniu i wygladzie. Prawdziwa retro kapa na lozko. :)
Frahenka
03-10-2013, 15:54
Prawdziwa retro kapa na lozko. :)
Tak samo ją opisała moja mama :duh:
cranberry
09-10-2013, 21:21
Dziewczyny, a czy pawie mają brzegi w różnych odcieniach?
cranberry
10-10-2013, 14:26
Hop Dziewczyny prosze dajcie znac jakie pawie maja brzegi!! :)
w sumie myślałam, że brzegi są takie same. ale zerknęłam, mam pod ręką tylko 2007, z jednej strony mają brzegi takie same, z drugiej minimalnie inne.
Frahenka
22-10-2013, 16:33
ja nie wiem z którego roku moje są ale brzegi mają takie same