PDA

Zobacz pełną wersję : kobieta na krancu swiata ;)

Wrześniowa
28-09-2013, 09:14
Martyna Wojciechowska z Afrykanska kobieta :) a ona ciagle z maluszkiem na plecach

Falka
28-09-2013, 10:07
To był jakiś rodzaj nosidła - kawałek szmatki na sznurkach, po założeniu przykryte chustą, w którą ta kobieta była ubrana.
Cudne.
Nosiła to dziecko z taką naturalnością.

oli-vka
28-09-2013, 12:06
Można to gdzieś zobaczyć online?

mgosia
28-09-2013, 15:05
Ja sie strasznie śmiałam, bo najpierw miała tego małego na plecach i niosła 20l banał na glowie a potem karmiła piersią niosąc ten sam baniak w ten sam sposób :) a my sie przyjmujemy :)

Guest
28-09-2013, 15:14
http://tvnplayer.pl/programy-online/kobieta-na-krancu-swiata-odcinki,87/odcinek-3,zlota-dziewczyna,S05E03,22402,ogladaj.html

musajka
28-09-2013, 15:42
Oglądałam w niedzielę, fajne, ale wkurzyło mnie, ze babki z dziećmi na plecach zasuwają od rana do nocy, a kolesie siedzą pod drzewem i czekają na drinki :thumbs down:

Wrześniowa
28-09-2013, 19:28
To był jakiś rodzaj nosidła - kawałek szmatki na sznurkach, po założeniu przykryte chustą, w którą ta kobieta była ubrana.
Cudne.
Nosiła to dziecko z taką naturalnością.
Jak ona w ogole sprytnie go otulila nie ? :)
Oglądałam w niedzielę, fajne, ale wkurzyło mnie, ze babki z dziećmi na plecach zasuwają od rana do nocy, a kolesie siedzą pod drzewem i czekają na drinki :thumbs down:
Taka kultura,dla nich to pewnie normalne.

giovanka
30-09-2013, 09:07
Rewelacja! Dzięki za podsunięcie tematu, obejrzałam sobie z dużym zafascynowaniem...:D Jak one to robią??
Są takie silne! Razem z dzieckiem to będzie z 30 kg minimum...:omg:

nautika
30-09-2013, 09:31

To właśnie ten aspekt kultur "pierwotnych", który nie bardzo lubię, tak sama jak codzienność kar cielesnych.

emila244
30-09-2013, 13:57
I ja obejrzałam :) I z kolei zwróciłam uwagę na to, że dziewczyna mówi, że jedzą jeden, maks. dwa posiłki dziennie, że na koniec pory suchej głodują, ale dzieci to najlepiej żeby rodziły tak z 8 do 10:duh: Nie rozumiem tego, przecież to myślący ludzie są, skoro jest głód, to po co tyle dzieci? No i ci leniwi faceci, masakra...

hanna
01-10-2013, 13:42

A w naszej kulturze jest inaczej? ;)
Przecież u nas podobny standard, mąż przychodzi do domu i musi mieć obiadek, telewizorek i spokój

gienia
03-10-2013, 08:31
A w naszej kulturze jest inaczej? ;)
Przecież u nas podobny standard, mąż przychodzi do domu i musi mieć obiadek, telewizorek i spokój
A jak się uda tatusia zaprząc do zrobienia czegokolwiek w domu, to się jeszcze można dowiedzieć od teściów, że się jest źle zorganizowaną panią domu...

panthera
03-10-2013, 08:52
był kiedyś odcinek Cejrowskiego gdzie dzieci grały w piłkę nożną i tam jedna z dziewczynek , taka ze 12-13 letnia tez miała na plechach takie ok roczne dziecko ( i tez grała w piłkę).