Zobacz pełną wersję : Kaszmir!
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1381889_651281554906567_1450537782_n.jpg
Piękny ale cena:(
Co zawiążę z 3-ki????
Marciula
27-09-2013, 15:43
cena maskara... kangurka z 3 da rade, plecak...
W sumie cena jak za kaszmir, zawsze była wysoka....
Marciula
27-09-2013, 15:52
no racja... Kaszmir to kaszmir ;) gdyby kolor mi bardziej odpowiadał to może, może...
ciekawe czy jak kaszmir natur czy grafit
Przydałby się....:)
edit: wolę kupić starszą wersję natura i lepsza i tańsza.
Poprawili wagę - nie 170 a 240 g/m2 - hmmm troche to zmienia postać rzeczy:)
milorzab
27-09-2013, 18:32
piękny, dla mnie szaronijaki to ukochany kolor:)
240 to raczej jak v1 niż v2, a juz na pewno grubsze od grafita czy miedzi
myślę o nim
milorzab
27-09-2013, 18:49
250 euro za 6.....
cena 250, a waga 240g/m2 - v1 248 miało
Kolorystycznie tez bliżej V1 bo V@ dość ciemne było...chyba, że to przekłamanie zdjęć didka
gdybym była okropnie bogata to bym kupiła :D
FatalFuchsia
28-09-2013, 23:15
Jak dla mnie wypas, napisałam do Olgi czy będą w Holandii to chociaż na przesyłce zaoszczędzę. Tak mi się podoba, że nowy wypust Oschy totalnie olałam:mrgreen:. Cena, no cóż, adekwatna do składu...
Używanego bym nie kupiła, więc mimo wszystko nie mam dylematu.
edit: Mam piątkę. Sprzedam nereczkę, lekko przechodzona ale wciąż śmiga...
FatalFuchsia, ale super :) przepiękny ten kaszmir :heart:
FatalFuchsia
09-10-2013, 16:43
https://lh6.googleusercontent.com/-Ym-U2hS30o8/UlVnQYDjl6I/AAAAAAAABI0/n_3vXYoRbTI/s640/%255BUNSET%255D.jpg
Didymos ma nowe pudełko (pewnie od dawna, ja ze wszystkim jestem do tyłu).
Chusta na razie twarda jak dwutygodniowy chleb, w dotyku gruba - przypomina grubością i kolorem nieco indio Ivy, dobrze że już go nie mam. Przed praniem ma 248.5g/m2, piątka waży 756g. Będzie co łamać, traktuję ją jak osobiste wyzwanie:mrgreen:
https://lh6.googleusercontent.com/-Ym-U2hS30o8/UlVnQYDjl6I/AAAAAAAABI0/n_3vXYoRbTI/s640/%255BUNSET%255D.jpg
Didymos ma nowe pudełko (pewnie od dawna, ja ze wszystkim jestem do tyłu).
Chusta na razie twarda jak dwutygodniowy chleb, w dotyku gruba - przypomina grubością i kolorem nieco indio Ivy, dobrze że już go nie mam. Przed praniem ma 248.5g/m2, piątka waży 756g. Będzie co łamać, traktuję ją jak osobiste wyzwanie:mrgreen:
wow. cudo...
Piękny!
Ja siedzę jak na szpilkach wypatrując kuriera bo czekam na V2, na v3 niestety nie było mnie stać:( Szkoda, że nie mieszkasz bliżej to byśmy porównały:mrgreen:
ja molestuję Didka o v3, piękny jest!
FatalFuchsia
12-10-2013, 19:56
W praniu dość mocno farbuje, prałam w misce i woda momentalnie zrobiła się ciemnoszara. Zapach taki, że klękajcie narody, nic tylko wyemigrować bo nie wiem jak się tego pozbyć z chałupy. Niestety na deszczu, na plecach, też tak wali.
Przypuszczam, że z czasem to przejdzie, wcześniej miałam kaszmirka używanego i nie pachniał.
i jak ten kaszmir bo moge miec 5 lub 6 i nie wiem czy brac;)
FatalFuchsia
17-11-2013, 11:58
Nie chwaliłam się jeszcze zdjęciami w akcji, bo spotkała mnie przykra niespodzianka. Moje indio okazało się mieć 4 przerwane nitki. Nie poziome, jak zazwyczaj zdarza się w starszych indiaczach, tylko te kaszmirowe, pionowe. Trudno to było nawet nazwać przerwaniem, po prostu szarej nitki brakowało na długości od 2 do 10 (yay!) centrymetrów.
Na początku spławili mnie w Didku przy pomocy 20 euro, ale kiedy kolejna partia pojawiła się w sklepie, wymieniono mi chustę bez problemów. Obsługa klienta w Didymosie rządzi, jak zwykle :-)
Chętnie wkleję zdjęcia w akcji do Galerii, choć teksty niektórych forumek o tym, że wchodzą tam żeby pooglądać kto źle wiąże są nieco zniechęcające, nieprawdaż...
Chętnie wkleję zdjęcia w akcji do Galerii, choć teksty niektórych forumek o tym, że wchodzą tam żeby pooglądać kto źle wiąże są nieco zniechęcające, nieprawdaż...
serio? kto tak napisał? bo to faktycznie zniechęcające :( oczywiście ci co tak surowo oceniają wiążą zawsze idealnie?
FatalFuchsia
17-11-2013, 13:14
serio? kto tak napisał? bo to faktycznie zniechęcające :( oczywiście ci co tak surowo oceniają wiążą zawsze idealnie?
Na Chustowiązaniu przeczytałam i trochę mnie, że tak przedszkolnie powiem, "szczyściło". Zdaję sobie sprawę, że czasem wiążę gorzej, czasem lepiej, jak wszyscy. Ale do Galerii zaglądam, żeby pooglądać świetne dzieciaki, zobaczyć jak wyglądają dziewczyny na których posty odpowiadam i poślinić się do chust ;)
FF - wiem o czym mówisz :/ Ale kobieto,nie bądź żyła - ja bym chciała się poślinić na widok Twojego kaszmiru. Nie daj się prosić - to chociaż w indiostosie wrzuć
Fatal, ja nie oceniam ;) a jak chcesz, to na poprawe humoru moge ci na priva moje "domowe" wiazania wrzucic, to ci wlosy deba stana (jak chusta przychodzi do mnie, to nie moge sie opanowac i na szybko, na piec minut zawiazuje, oczywiscie na chybcika, dopiero jak zobacze foty to sie lapie za glowe :P :P
łe tam.... co tam komentarze, też bym popodziwiała w akcji to cudo :)
FatalFuchsia
20-11-2013, 00:05
Spoko, obiecuję że w weekend wrzucę. To zwykła szara chusta, choć wiąże się i nosi fantastycznie, śmierdzi również strasznie kozą, zwłaszcza na deszczu.
Wyżej w wątku są zdjęcia w pudełku (tej którą odesłałam). Młoda chodzi do żłobka i w tygodniu prawie jej już nie noszę, głównie przy gotowaniu obiadu :-)
Ciekawe z czego to wynika, ale moj po praniu nie śmierdzi nic. Za to mieciutki się zrobił, mimo że nie noszony. Cudny!
Zdjęcia z komórki w nocy;/
https://lh4.googleusercontent.com/-uj3zbhFGd6E/Upjxe0wGNDI/AAAAAAAAAzQ/05gaer-ZK3w/w768-h576-no/20131129_205529.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-QmcPhhmGjz4/Upjxiher4kI/AAAAAAAAAzY/OS30d9_4FB0/w768-h576-no/20131129_205547.jpg
FatalFuchsia
29-11-2013, 23:32
Demona, moja ma taki zapach bo po pierwsze do płukania wełny dodaję troszeczkę kuracji Disany, a po drugie u nas jest naprawdę wilgotno. Jak idę z młodą na spacer w deszczu, to szybko zaczyna pachnieć takim mokrym włosiem. Jest to raczej miły zapach (nie mylić z mokrym psem :)). Mam jeszcze smoki Oschy kaszmirowe i też tak zajeżdżają na mokro.
milorzab
30-11-2013, 10:06
piękna chusta!
FF a jak smoki?
wstaw zdjęcia w wątku smokowym, proszę!
teraz Maksa cały czas w chmurach zen noszę, cudny ten kaszmir dla malucha, mięciutki, milusi, a zarazem solidny
innego kaszmiru nie miałam
chyba nati jakiś pozyczony, ale nie pamietam jaki był
FatalFuchsia
30-11-2013, 13:25
Smoki są zupełnie inne - bardzo zwarte i cieniutkie, ciężko mi było wyczaić która strona to kaszmir, a która cottolin. To raczej letnia chusta, ma potencjał szmatana, bo gęsta. Indio to taka chmurka w porównaniu :beat:
https://lh5.googleusercontent.com/-bSfQ9agImXc/UporKWHxPfI/AAAAAAAABOI/f_h7VVlK9j4/s640/%255BUNSET%255D.jpg
Mam nadzieję, że widać znaczną różnicę w grubości, mimo że g/m2 jest praktycznie identyczne w obu. Obie to 5, smoki ważą 740g a indio 769g.
edit: dodałam działające zdjęcie
Sent from my WP8 using Tapatalk
Demona, moja ma taki zapach bo po pierwsze do płukania wełny dodaję troszeczkę kuracji Disany, a po drugie u nas jest naprawdę wilgotno. Jak idę z młodą na spacer w deszczu, to szybko zaczyna pachnieć takim mokrym włosiem. Jest to raczej miły zapach (nie mylić z mokrym psem :)). Mam jeszcze smoki Oschy kaszmirowe i też tak zajeżdżają na mokro.
możliwe, że to to;) aczkolwiek nigdy nie odbierałam NL jako mokrego kraju, przynajmniej w porównaniu z UK:)
milorzab
01-12-2013, 01:13
piękne obie
te smoki wpadają w granat? patrzę na zdj i one mi jak zen wyglądają...
FatalFuchsia
01-12-2013, 14:08
piękne obie
te smoki wpadają w granat? patrzę na zdj i one mi jak zen wyglądają...
Ciemno szary kaszmir i "natur" na lniano-bawełnianej stronie.
Dziewczyny, i jak wrażenia po tych paru miesiącach?
Chusta warta swojej ceny?
Moze wrzucicie jakieś zdjecia w akcji...? :)
Sent from my GT-I8750 using Tapatalk