Zobacz pełną wersję : zhakowane forum
sensibileanima
24-09-2013, 06:26
normalnie się przeraziłam wchodząc dziś na forum :evil:
ktoś nam zhakował foruma :cryy:
Nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz. Jaka łaska, ze forum w ogóle działa :roll:
mama-donna
24-09-2013, 07:25
Też się wystraszylam i gdybym nie zaczęła googlować to bym nawet nie wiedziała, że da się wejść, chociaż i tak się nie da przeglądać bo główna strona nie działa. Porażka jakaś.
villemko
24-09-2013, 07:28
Nie mogę wejść w subskypcje bo mnie przekierowuje na stronez jakimś mrocznym listem miłosnym... też tak macie trochę to straszne , normalnie jak w ringu ;) mam nadzieję że to żaden wirus
rhodiana
24-09-2013, 07:31
U mnie to samo :/
gosica502
24-09-2013, 07:40
wirus moze nie, mam nadzieje ze nasz Kaspersky by to wyłapał ehh Też się przeraziłam :/
Kurka, tez macie tylko 3 tematy w Co nowego ? No i w zakładkę forum nie da się wejść:(
Ja też weszłam przez link do skrzynki odbiorczej...
gosica502
24-09-2013, 08:00
A ja przez jakis handmadowy temat weszlam i do gieldy mam dostep dzieki temu.
mama-donna
24-09-2013, 08:02
Ja też weszłam przez link do skrzynki odbiorczej...
Bo przez linka się da wejść wszędzie w sumie. Tylko główna chusty.info nie działa i forum więc nie da się jako tako przeglądać.
Według mnie to nie wirus tylko hakerstwo co widać jak się wchodzi na główna chusty.info
Ja tylko nie kumam co komu szkodzi forum o chustach, pieluchach, cycach i takich tam...
yanettee
24-09-2013, 08:17
ja też jestem, ale faktycznie jakiś syf sie na głównej ładuje
Weszłam, że przez historię.
U mnie jest dość sporo nowych postów.
jestem... Zwrócą nam wolność?
weszłam ale główna strona mnie przeraziła!
Ja też weszłam przez historię. A w co nowego mam tylko to jako nowy post, reszta w bałaganie chronologicznym. Da się odblokować forum czy to jakaś wyższa szkoła jazdy?
mi wszystko normalnie działa, a co takie przerażającego Wam wyskakuje? bo też się zaczynam bać jak Was czytam a nie wiem czego ;)
reginleif
24-09-2013, 08:57
Admin serwera nie będzie się nudził.
Na szczęście to tylko główna, a nie całe forum :)
PchlePsotki
24-09-2013, 08:59
piosenka nawet fajna
Czarna strona z napisem hacked by coś tam no i przy próbie zalogowania też coś wyskakuje
dankin-82
24-09-2013, 09:00
przegięcie normalnie :twisted:
Boszeeeee co to jest , cudem tu weszłam na pomoc techniczna , nie działa kompletnie nic , wyskakuje albo ten list i piosenki przeróżne , apotem +ze to napad islam haker itd. itp. przerazajace
Ratunku!!!
Ja już myślałam, że to mój komputer, ale widzę że nie tylko mi wyskakuje piosenka.
Weszłam przez "co nowego".
Strona główna forum nie działa :(
Wystraszyłam sie, że padł mi telefon a tu widzę u innych tez :bduh:
mamafranka
24-09-2013, 09:33
ja reż szoku doznałam ja zobaczyła glówną,
ręce precz od szmat :-)
panna.z.wilka
24-09-2013, 09:33
masakra...
dobrze, że to tylko strona główna forum.
korzystając z szybkiej nawigacji idzie się całkiem sprawnie poruszać.
Ktoś nam miłość wyznaje a Wy przerażone;)
A tak serio, to też mnie zdenerwowało...
Obstawiam zemstę wkurzonego męża za czas i kasę wydaną na forum :twisted:
Mało zawału nie dostałam, jak mi się ten kaptur z ekranu wynurzył, jak dementor w Harrym Potterze normalnie...
abcd_2007
24-09-2013, 09:47
Hah, dobry ten list milosny:):):)
A wczoraj przed snem czytałam o hakerach:lol:
PchlePsotki
24-09-2013, 09:48
też o tym pomyślałam, a nawet swojego własnego bym podejrzewała ale on by podlożył inną piosenke, bardziej mroczna jakiegoś KATa .
kurde, ciekawe czy da się coś z tym zrobić?
dziewczyny piszą, ze jak nie były na stałe zalogowane na forum to się nie mogą dostać, ktoś ma pomysł jak ominąć tego dementora? :ninja:
dziewczyny piszą, ze jak nie były na stałe zalogowane na forum to się nie mogą dostać,
z tym samym tu przyszlam. jak mają sie zalogowac?
Kasia.234
24-09-2013, 09:58
Ktoś nam miłość wyznaje a Wy przerażone;)
taaa, to ten szmatan, co go tak wszystkie tu wzywają po kolei ;)
garlicgirl
24-09-2013, 10:03
a ja obstawiam kogoś wkurzonego za zamykanie wątków i cenzurę :ninja:
z tym samym tu przyszlam. jak mają sie zalogowac?
Obawiam sie, ze musza czekac az admini sobie poradza z problemem.
aknytsuj
24-09-2013, 10:23
Wrrrrrr,czyli to nie tylko u mnie
Pytanie czy to nie infekuje dalej komputera? Jak myślicie? Ja weszłam przez bazarek.
obstawiam jakiegoś producenta wózków albo pieluszek jednorazowych;)
https://www.facebook.com/mmcf.official
prosze bardzo.
reginleif
24-09-2013, 10:38
No cóż, to teraz trzeba zhakować i zkrakować ich :evil:
No cóż, to teraz trzeba zhakować i zkrakować ich :evil:
a umiesz? ;)
Nadarienne
24-09-2013, 10:41
Informatyka to nie moja brocha, ale jak tak podglądam, to po prostu jest podmieniony na serwerze plik strony głównej forum i logowania, więc póki admin nie wgra ich na nowo, to nie będzie dało się zalogować.
Niesamowici są, no szacun wielki za zhakowanie forum chustowego :roll: :sick:
reginleif
24-09-2013, 10:49
a umiesz? ;)
Nie :mrgreen:
Stary (zna się na tym trochę) mówi, ze gra jest niewarta świeczki.
I dobra rada:
Zmieńcie sobie na wszelki wypadek hasła, zwłaszcza jeśli używacie ich gdzieś jeszcze.
ale jak je teraz zmienimy to oni tego nie wylapia? moze lepiej se wylogowac i nie logowac dopóki tego administracja nie naprawi?
reginleif
24-09-2013, 11:05
ale jak je teraz zmienimy to oni tego nie wylapia? moze lepiej se wylogowac i nie logowac dopóki tego administracja nie naprawi?
Prawda jest taka, że wszystko mogą. Ale jeśli macie to samo hasło do skrzynki pocztowej, do której przychodzą przypomnienia haseł, czy potwierdzenia rejestracji.... No, to mogą napsocić więcej ;)
magdulinska
24-09-2013, 11:53
haker pelen milosci...pisze, ze nas kocha :heart:
miss_kumcia
24-09-2013, 11:58
Ja moge wejsc przez telefon,bo tam haslo bylo zapamietane.. Nie dobrze :( chociaz z drugiej strony to bedzie odwiezajace przezycie.. Nie wchodzic co chwile by sprawdzic co sie dzieje ciekawego :P
A jakim cudem ich strona wisi sobie legalnie na FB - nikt jej nie zglosil Facebookowi?
miss_kumcia
24-09-2013, 12:07
Ja zglosilam.
Chwala sie,ze zbanowali forum w pierwszym poscie..
Prawda jest taka, że wszystko mogą. Ale jeśli macie to samo hasło do skrzynki pocztowej, do której przychodzą przypomnienia haseł, czy potwierdzenia rejestracji.... No, to mogą napsocić więcej ;)
ale hasel chyba nawet admin nie widzi, wiec chyba powinny byc bezpieczne. bardziej martwi mnie cala reszta. co z PW, danymi osobowymi? wie ktos moze?
szast.prast
24-09-2013, 12:19
Aung, birmańska wojowniczka o czystość internetu znalazła na forum jakieś rasistowskie treści, uderzające w muzułmanów:-)?
Cenzura nie spi! he he zupelnie jak kuria okradla wystawe z dziel Sztucznych Fiolkow ;) wiej jutro ci zhakuja pozostala czesc strony :mrgreen:
być może uznali, że na forum za często pojawia się słowo "[tylna część ciała służąca do siedzenia i nietylko]" :twisted:
edit: a może się ocenzurować na wszelki wypadek?
FB mi odpisał, ze ich zdaniem strona jest w porządku.
Yena, prawdopodobnie tak. Czyli także wszystkie dane, numery kont itp. Z tym sie jednych trzeba zawsze liczyć.
FB mi odpisał, ze ich zdaniem strona jest w porządku.
Yena, prawdopodobnie tak. Czyli także wszystkie dane, numery kont itp. Z tym sie jednych trzeba zawsze liczyć.
tez mi sie tak wydaje. jesli haker przejal forum, to zapewne ma pelny dostep wszedzie, tak jak admin. :(
mam nadzieje, ze odezwie sie gora i uslyszymy jakies slowo otuchy, ze nie jest tak zle i sytuacja jest pod kontrola. na szczescie dawno nic od nikogo nie kupowalam, a poza tym mam nadzieje, ze sprzedawcy czyszcza skrzynki na biezaco.
dziala :) albo sie jakis haker w glowe puknal (moze nie powinnam, znowu nas zawiesza :lol:), albo Jasnie Szanowny 3oko zreanimowal :)
swoja droga to niepojete dla mnie - ludzie oficjalnie pisza, ze robia cos nielegalnego a FB nie widzi problemu???
multimama
24-09-2013, 12:55
o rany to jakaś masakra co piszecie o pw danych itp.
Chyba już po wszystkim bo udało mi się zalogować i działa główna strona forum ale ci co zhakowali forum pewnie zdążyli skopiować wszystkie dane... hmmm... dobrze by było gdyby właśnie admini się wypowiedzieli w tym temacie.
FB widzi problemy typu fotka mamy karmiącej gołą piersią dziecko:P
Coś jakby działa, ale dziwnie wygląda.
Coś jakby działa, ale dziwnie wygląda.
U mnie zupelnie normalnie :)
Jest też opcja, że się odzwyczaiłam :D :D :D
Jest też opcja, że się odzwyczaiłam :D :D :D
Tak szybko:o
U mnie wskakuje wprost z linku zamiast rozwinięta lista działów - "activty stream" czyli jakby posty od najświeższego jeden pod drugim. Ale NIE tematy tylko POSTY.
Dziwne
marta-la
24-09-2013, 17:29
U minie działa tylko okienko do pisania postów wygląda inaczej (lepiej!) ;)
tak czy inaczej dzięki wielkie dla administracji za szybką reakcję
ja tam Wam mówie,ze tych hakerów nasłali producenci wózków:)
JA też dziękuję Administracji!
...byly spowodowane ponownym atakiem hakerskim.
Zrobilismy w zwiazku z tym aktualizacje forum, ktora powinna zalatac dziury w bezpieczenstwie.
Potrzebe aktualizacji ocenilismy jaka nagla i przepraszamy za brak uprzedzenia oraz przerwe w dzialaniu forum.
Zaatakowany byl system na ktorym opiera sie forum a nie baza danych i z korespondencji z nasza pomoca techniczna wynika ze dane uzytkownikow nie byly narazone na infiltracje.
Poza tym wszystko wskazuje na to ze obydwa ataki byly przeprowadzone przez osoby niznajace jezyka polskiego.
Drugi (dzisiejszy) atak byl dzielem ktorejs z islamskich grup hakerskich. Prawdopodobnie nie mieli nawet pojecia ze zaatakowali kobiety w chustach...
Dziekujemy za cierpliwosc!
No to uff :-) ! I wielkie brawa :-) !
I też bardziej mi się podoba okienko odpowiedzi :thumbs up: .
reginleif
24-09-2013, 17:36
Prawdopodobnie nie mieli nawet pojecia ze zaatakowali kobiety w chustach...
:lool:
Dzięki serdeczne za tak szybką akcję! :)
Nie wiem, komu mam dziekowac, czy adminowi, czy hakerowi, ale rozwiazal sie problem znikania podforum 'Dzieci w chustach' ;)
Edit: Za to zrobił się problem z zamieszczaniem zdjęć...
Catalina
24-09-2013, 17:40
Ufff najważniejsze że już działa!
multimama
24-09-2013, 17:44
Swoją drogą, dopiero w takich chwilach gdy nie miałam dostępu do forum przez pół dnia dochodzę do wniosku, że to chyba uzależnienie :rolleye:
ostatnio omijają mnie takie zawieszenia forum i nie wiem czy uzależniona jestem czy po prostu zarobiona ;) jak drugie to niedobrze ;)
fajny był ten list?
multimama
24-09-2013, 17:55
ja to nawet nie czytałam tego listu tylko z przerażenia szybko zamykałam stronę
wow.... jakie nowe okienko do pisania postow ... fajowe
a tak serio to dalej link nie działa o ten www.chusty.info/ - wyskakuje OBCY :mrgreen:
a czułam ze to islam , wiedziałam ze i nas nie ominą :ninja:
marta-la
24-09-2013, 18:46
a to możliwe że zahakowane forum zainfekowało nam kompy? bo od tej pory sypią mi się wszystkie strony :frown
U mnie wskakuje wprost z linku zamiast rozwinięta lista działów - "activty stream" czyli jakby posty od najświeższego jeden pod drugim. Ale NIE tematy tylko POSTY.
Dziwne
U mnie wyskoczyło jak weszłam na forum z innej przeglądarki.
Mój mąż (programista) mówi, że to nie był atak hakerów, tylko programu hakującego z automatu - forum jest standardowym forum, istnieją automaty atakujące standardowe programy/strony gdy na nie wpadną i ofiarą takowego padło nasze forum. Po prostu. Trochę się zaniepokoiłam, gdy zobaczyłam te islamskie hasła i pogróżki, ale po jego wyjaśnieniach wiem, że to bzdura....
Mój mąż (programista) mówi, że to nie był atak hakerów, tylko programu hakującego z automatu - forum jest standardowym forum, istnieją automaty atakujące standardowe programy/strony gdy na nie wpadną i ofiarą takowego padło nasze forum. Po prostu. Trochę się zaniepokoiłam, gdy zobaczyłam te islamskie hasła i pogróżki, ale po jego wyjaśnieniach wiem, że to bzdura....
jakimś cudem ten durny program gadał z nami na fejsbuku ;)
piosenka nawet fajna
No. Mnie też się podobała. Trochę tylko wkurzała, bo pilnie potrzebowałam dane ze skrzynki PW. Nie wpadłam na to, żeby próbować przez linka wejść.
z kim? gdzie?
a to możliwe że zahakowane forum zainfekowało nam kompy?
Mało prawdopodobne. Jednak tak czy siak zawsze warto używać dobrych programów antywirusowych :)
z kim? gdzie?
abcd_2007
24-09-2013, 19:29
A ja Wam mówie, to był Bin Laden:lool:
A ja Wam mówie, to był Bin Laden:lool:
Zmartwychwstał?
abcd_2007
24-09-2013, 19:38
To byl jego glos z za grobu:twisted::D
a znaczek na zakładce widziały?
Widzę ale nie mogę odczytać co tam jest napisane.
Agulinka
24-09-2013, 19:54
Czy zby "Chusto Forum"? Tylko zgaduję, bo też nie widzę
manteiga
24-09-2013, 19:56
Ja tam się cieszę, że po aktualizacji forum zapisuje się co jakiś czas wreszcie to co piszemy w odpowiedziach na zadany temat. Na dole pojawia się w prawym rogu napis "auto saved" czy jakoś tak. Celowo cofnęłam stronę, dałam jeszcze raz "odpowiedz" i na dole w lewym rogu pojawiło się "restore auto-saved content". I się treść odzyskała, nie cała, ale jednak, no i bez polskich znaków, ale co tam:)
Chyba że ta funkcja już była, a ja ją dopiero teraz odkryłam, to przepraszam za spóźnione hurra:)
No no co ja widzę - na moim pasku zakładek pojawiła się nowa ikonka, a jaki edytor tekstu ładny :)
ale wtopili, zhakowali siły nieczyste.....
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.jpg
jakaś banda oszołomów - teraz zhakowali forum o wdzięcznej nazwie "grandmas menu" :duh::duh::duh:
luliluli
24-09-2013, 20:28
ale wtopili, zhakowali siły nieczyste.....
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.jpg
Jakbym na mojego F patrzyla :)
jakaś banda oszołomów - teraz zhakowali forum o wdzięcznej nazwie "grandmas menu" :duh::duh::duh:
Banda dzieciaków - który poważny haker ma swój fanpage na fb.... i do tego chwali się że nie czyta po angielsku, tylko pisze.... :bduh::bduh:
mamaŁucji
24-09-2013, 21:26
Pewnie korzysta z translatora google:mrgreen::mrgreen::mrgreen: stąd ta rozbieżność
madagaskar
24-09-2013, 22:49
a ja nie zdążyłam muzyczki posłuchać-a buuuuuuuu!!!!, ale list widziałam a owszem i dobrze ,że już nie widzę-uff....
Ja to sie bardziej dziwie osobom
ktore sie wdaly W gadke na FB
Agulinka
25-09-2013, 07:39
też o tym pomyślałam jak poczytałąm komentaze. kurcze, dziewczyny, nie bałyście sie? podobno konto fb jest banalnie prosto zhakować... oby nie był czepliwy i mściwy ;)
a co mi się może stać przez konto fejsbukowe? z ekranu wyskoczy dusząca ręka? błagam...
a co mi się może stać przez konto fejsbukowe? z ekranu wyskoczy dusząca ręka? błagam...
:lool:
Agulinka
25-09-2013, 08:59
Tobie niekonieznie coś, ale można wysłać znajomym wirusa np albo nieodpowiednie treści opublikować pod Twoim nazwiskiem, zablokować, usunąć, no ale ja nie wiem jak Wy korzystacie z fb, dla mnie to dość istotna platforma i nie chciałabym jej "zepsuć"
już mnie za "odpowiednie" treści na fb blokowali,więc nie czuję się aż tak przywiązana ;)
Ja pomyslalam, ze oni sie autentycznie pomylili i chcialam pomoc. Nie boje sie. Wychodze z zalozenia, ze kazdego nalezy traktowac z szacunkiem, nawet islamskiego hakera. :-) Serio.
stivel, a zdradzisz za co? :ninja::ninja:
Ja pomyslalam, ze oni sie autentycznie pomylili i chcialam pomoc. Nie boje sie. Wychodze z zalozenia, ze kazdego nalezy traktowac z szacunkiem, nawet islamskiego hakera. :-) Serio.
stivel, a zdradzisz za co? :ninja::ninja:
pewnie próbowała opanować fejsa;)
też o tym pomyślałam jak poczytałąm komentaze. kurcze, dziewczyny, nie bałyście sie? podobno konto fb jest banalnie prosto zhakować... oby nie był czepliwy i mściwy ;)
Nie podaję na fb żadnego prawdziwego faktu z mojego życia, nawet imienia i nazwiska, a mail na którym mam zarejestrowanego fb służy mi tylko i wyłącznie do fb. Nie mam także aktywnej żadnej opcji 'Wejdź na <jakaś stronka> przez facebooka'. Nie ufam niestety takim portalom na tyle, by podawać swoje dane, czy prowadzić poufne rozmowy :P
Za to ;)
http://img2.cda.pl/g/68896_d44d64d86d65a22c89ec745825ae76f7.jpeg
:lool::lool::lool:
Gola piers to przeciez najwieksza zbrodnia na FB!
a już taka rysunkowa to w ogóle ;)
szast.prast
25-09-2013, 11:14
konta na FB hakuje się nie tylko po to, żeby wygrażać właścicielom kont cyberpięśćmi, bądź zczytywać ich prywatną korespondencję, ale i po to by się za właściciela podszywać. w różnych sytuacjach: logowanie na innych portalach (niekoniecznie o legalnej treści), wyłudzania za pomocą kradzionej tożsamości, rozsyłanie korespondencji, która jest całkiem inteligentną wersją znanego zapewne wszystkim listu od nigeryjskiego księcia naftowego itp. mój kolega padł ostatnio ofiarą zabiegu, ekhm, przejęcia tożsamości i wszyscyśmy, którzy byli z nim zafrendowani dostaliśmy rozpaczliwy, acz całkiem wiarygodny, w pierwszym czytaniu, list typu "jestem w Kazachstanie i zostałem okradziony, pomóżcie, pożyczcie bo muszę migusiem przedostać się na wesele brata":-)
ja mysle ze nas hakiem potraktowali bo mamy tysiace uzytkownikow i tyle
i nie ma tu znaczenia czy piszemy o pieluchach czy innych pierdolach
madagaskar
25-09-2013, 11:34
a nie goły kangur?
ja mysle ze nas hakiem potraktowali bo mamy tysiace uzytkownikow i tyle
i nie ma tu znaczenia czy piszemy o pieluchach czy innych pierdolach
:iagree:
To ja nie powinnam czuć się zagrożona;) Moja liczba znajomych na FB nie jest specjalnie imponująca;)
Ja po urodzeniu synka skasowałam poprzednie FB i założyłam nowe. Miałam w poprzendnim wielu znajomych, a połowy nawet nie kojarzyłam, lub nie miałam z nimi kontaktu :rolleye: Teraz mam mniej więcej tyle osób, z którymi mam ciągły kontakt, lub spotykamy się w realu dość często.
Nie łatwiej byłoby usunąć "znajomych"?
Z ciekawosci, a nie trzeba najpierw polubic strony, zeby ktos mial dostep do jakis tam twoich danych? Bo w sumie co im daje komentarz? To znaczy, wystarczy obijetnie jakie imie czy nazwisko wyszukac na fb i juz pojawia sie masa ludzi. Chodzi o to, ze niby z zemsty zhakuja akurat mnie?
fensterka
25-01-2014, 01:30
kliknęłam dzisiaj na nowe posty, na pierwszej stronie jako trzeci pojawił się wątek kiedy dostałyście okres od porodu- nie pamiętam już dokładnie, jako ostatni wpisu dokonał ProFerdynand i jakiś numer na końcu, kliknęłam na to i znikło, po odświeżeniu nie było wogóle takiego wątku a ostatni wpis był innej osoby, u Was tez się tak zdarza?
sensibileanima
25-01-2014, 09:47
kliknęłam dzisiaj na nowe posty, na pierwszej stronie jako trzeci pojawił się wątek kiedy dostałyście okres od porodu- nie pamiętam już dokładnie, jako ostatni wpisu dokonał ProFerdynand i jakiś numer na końcu, kliknęłam na to i znikło, po odświeżeniu nie było wogóle takiego wątku a ostatni wpis był innej osoby, u Was tez się tak zdarza?
jest automat, który usuwa spam, więc może akurat trafiłaś w ten moment ;)
tak, trafiłaś dokładnie na ten moment, w którym automat mi. ;) kliknęła spammerski post do wyoutowania :D
sensibileanima
25-01-2014, 10:24
tak, trafiłaś dokładnie na ten moment, w którym automat mi. ;) kliknęła spammerski post do wyoutowania :D
no proszę, to Ty też robisz za automat antyspamerski? ;) szacun kobieto! :]
Kasia.234
25-01-2014, 10:26
no proszę, to Ty też robisz za automat antyspamerski? ;) szacun kobieto! :]
bo mi. to człowiek orkiestra jest :thumbs up: