Zobacz pełną wersję : "Nos swoje dziecko" - czytal ktos?
Nymphadora
18-04-2009, 13:42
Czytalyscie? Godne polecenia? Ja znam tylko pozycje niemieckie, a szukam ksiazki dla kogos z rodziny w Polsce.
Jeszcze jedno: jaki stosunek ma autorka do noszenia w pionie od urodzenia?
Dzieki za odpowiedzi :)
Autorka to Magdalena z tego forum (mam nadzieję, że nie popełniam gafy).
Świetna książka. Właśnie skończyłam czytać. Rzeczowa, konkretna.
Powiedziałabym, że to takie kompendium z chustonoszenia. Krótko i treściwie.
Jeśli ktoś oczekuje instrukcji wiązań to ich tam nie znajdzie. Jest o filozofii noszenia, wpływie na relację z dzieckiem, o tym jak nosić, a jak nie nosić.
Jest polemika z P.Zawitkowskim.
O noszeniu w pionie też jest - dostało zielone światło. Wiadomo tylko, że w dobrze zawiązanej chuście :)
czytałam na porodówce :lol: świetna książka, na pewno godna polecenia
Fajna szczególnie dla kogoś kto już co nieco wie o chustach ale jeszcze się waha czy się na nią zdecydować:D
Fajna szczególnie dla kogoś kto już co nieco wie o chustach ale jeszcze się waha czy się na nią zdecydować:D
Ale osoba, która nie ma o chustach bladego pojęcia dowie się czego trzeba z książki i na pewno nie polegnie na niejasnych skrótach i hasłach znanych tylko chustomamom ;) (oj jak ja swojego czasu rozgryzałam: o co chodzi z tą florką i miętkiem...)
Biedronka
18-04-2009, 22:09
Bardzo fajnie napisana książka , nie skomplikowanie ;)
Przeczytałam jednym tchem .Polecam :D
Nymphadora
18-04-2009, 22:22
Dzieki :)
Magdalena
19-04-2009, 17:07
Dzieki, dziewczyny!
Ksiazce wkrotce stuknie roczek, a ja sie zastanawiam, czy czegos jej brakowalo?
Jak widze,wiele z Was ona zadowolila, co mnie cieszy, ale jak byscie mialy refleksje na ten temat to z checia skorzystam (tutaj albo na mejla info@ekodzieciak.pl)
Sciskam w oczekiwaniu caly czas na drugiego Chustoszka, ufam lada dzien lub lada godziny.
ja tez polecam, bardzo fajnie napisana
Ja tez polecam. Polecilam ja rowniez kolezance - mamie ponad dwulatka, ktorego juz nie zachustuje, po to by pokazac jej filozofie bycia dla dziecka.
Kolezanka z takich co odkryla swoje macierzynstwo na nowo jak maly skonczyl dwa latka.
forgetit
20-04-2009, 18:55
Ja również polecam. Rzeczowo, konkretnie, systematycznie, o tym, dlaczego warto nosić, jak nosić bezpiecznie (choć bez instrukcji), o tym,jak się nosi w innych krajach. Moim zdaniem warto ją polecić każdemu młodemu rodzicowi, nie tylko temu, który chce nosić w chuście.
Co do uwag, to chyba muszę przeczytać jeszcze raz, poważnie się zastanowić i może wtedy mi się coś wyklaruje.
Wg mnie to świetna książka - przeczytałam jednym tchem a potem kupiłam w prezencie wszystkim ciążówkom w mojej rodzinie (jakiś boom ciążowy w rodzinie był wtedy - teraz już większość zachustowana).
Nymphadora
21-04-2009, 21:14
Dzieki!
Ksiazka juz kupiona :)