Zobacz pełną wersję : Zatwierdzanie postów przez administratora? Dlaczego moje posty nie są publikowane?
multimama
28-08-2013, 14:37
Nigdzie nie mogłam znaleźć odpowiedzi na to pytanie ani w FAQ ani w pomocy technicznej ani w regulaminie...
Na Bazarku czy też na forum Pielęgnacja pieluch na razie nie miałam problemu z opublikowaniem postów ale w wątku "Wielorazowe chusteczki do pupy" na forum 'Recenzje pieluszek' w sobotę 24 sierpnia napisałam post po czym pojawiła się informacja, że mój post zostanie opublikowany dopiero po zatwierdzeniu go przez administratora/moderatora (nie pamiętam przez kogo). Wczoraj próbowałam jeszcze raz napisać tego samego posta i znowu wyskoczyła mi ta informacja. Już 5 dni czekam aż mój post pojawi się w wątku.
Jestem nowa więc może czegoś nie wiem. Czy to normalne? Nie sądzę, żeby mój post był niezgodny z czymkolwiek. Chciałam się tylko podzielić z innymi forumkami z czego ja ostatnio zrobiłam takie chusteczki...
Może ktoś wie o co chodzi z tym zatwierdzaniem postów
edit:
O! dziś w końcu po 5 dniach pojawił się mój post. Także, moje pytanie w sumie jest już nieważne ale jeśli jednak ktoś na nie umie odpowiedzieć to może mogłoby to komuś pomóc na przyszłość...?
Sama nie mam pojęcia, i czekam aż tu ktoś odpowie. Mi się tak nigdy nie zdarzyło :hmm:
moim zdaniem filtr antyspamowy uznał Twój post za spam. część takich postów jest kasowana automatycznie, a część jest pozostawiona do decyzji moderacji.
dokładnie, ze względu na ostatnio nasilone ataki robotów spamerskich, póki nie zostanie to ogarnięte fest przez administrację, wszystkie pierwsze posty muszą być "do moderacji" najpierw, niestety innej mozliwości nie ma przez jakis czas, przepraszamy za utrudnienia, mam widok na moderowane posty i tematy (co dopiero dziś obczaiłam;)) i jak najszybciej postaram sie je uwidaczniać codziennie, to znaczy jeśli nie należą do robotów oczywiście. Bez tego mielibyśmy codziennie widoczne wątki spamerskie w sporej ilości.
mam widok na moderowane posty i tematy (co dopiero dziś obczaiłam;))
skandal, Pani, skandal! ;)
magda19800
04-10-2013, 20:43
a ja dziś 3x próbowałam dodać nowy wątek w bazarku :duh: rozumiem, że muszę po prostu czekać? a nie, że coś źle robię?
zauważyłam, że zniknęły w kilku wątkach sprzedażowych na bazarku pieluszkowym pierwsze posty, naruszały regulamin?
zapewne nie tylko pierwsze posty, ale całe wątki.
tak. znikają wątki łamiące regulamin.
Kasia.234
06-10-2013, 23:09
zauważyłam, że zniknęły w kilku wątkach sprzedażowych na bazarku pieluszkowym pierwsze posty, naruszały regulamin?
pewnie o ten wątek chodzi http://www.chusty.info/forum/showthread.php/104851-Praktycznie-nowe-raz-u%C5%BCywane-lub-wcale-Pieluszka-wielorazowa-%C5%81owickie-kwiatki-otulacz-weso%C5%82e-zwierzaczki-otulacze-FLIP-wk%C5%82ady-do-otulaczy-pieluchy-tetrowe-wk%C5%82ady-sucha-pupa
pewnie o ten wątek chodzi http://www.chusty.info/forum/showthread.php/104851-Praktycznie-nowe-raz-u%C5%BCywane-lub-wcale-Pieluszka-wielorazowa-%C5%81owickie-kwiatki-otulacz-weso%C5%82e-zwierzaczki-otulacze-FLIP-wk%C5%82ady-do-otulaczy-pieluchy-tetrowe-wk%C5%82ady-sucha-pupa
a widzisz!
dzięki :)
teraz jest ok?
Kasia.234
06-10-2013, 23:22
a widzisz!
dzięki :)
teraz jest ok?
ja tam dalej nie widzę pierwszego posta
oj, trzeba się pilnować ;) ale przyznaję, że w bazarku pieluszkowym to chaos jest jak dla mnie, zauważyłam, że jak się pojawi wątek i się go od razu nie klepnie, to większość fajnych pieluszek przelatuje koło nosa :lol: więc sama też klepię i później oglądam :bduh:
Magnolia78
07-10-2013, 09:00
a ja jestem ciekawa w czym mój naruszył regulamin?:) też znikł pierwszy post, załozyłam nowy wątek o takiej samej nazwie:) na razie działa.... pozdrawiam!
a ja jestem ciekawa w czym mój naruszył regulamin?:) też znikł pierwszy post, załozyłam nowy wątek o takiej samej nazwie:) na razie działa.... pozdrawiam!
od tego jest stosowny wątek w dziale pomoc techniczna, nie mnóżmy ich i nie mieszajmy tematów. Tam zapraszam z pytaniem lub na priv do moda.
Chciałabym się dowiedzieć, czy jest jeszcze szansa na opublikowanie mojego posta w temacie "niszczenie się bambusa". Czekam prawie tydzień. To był mój pierwszy post i jako taki czeka na akceptację moderatora. Z tym, że zastanawiam się, czy jeszcze czeka, czy już przepadł w czeluściach internetu... Z góry dziękuję za odpowiedź.
Chciałabym się dowiedzieć, czy jest jeszcze szansa na opublikowanie mojego posta w temacie "niszczenie się bambusa". Czekam prawie tydzień. To był mój pierwszy post i jako taki czeka na akceptację moderatora. Z tym, że zastanawiam się, czy jeszcze czeka, czy już przepadł w czeluściach internetu... Z góry dziękuję za odpowiedź.
super, że napisałaś :thumbs up:
już zatwierdziłam Twój post.
Nie pokazywanie się postów to nie brak naszej dobrej woli, tylko wynik tego, że nie wszystko wyłapujemy po prostu. Nie mamy powiadomień o postach do zatwierdzenia, musimy je "wyłapać". A teraz spora część moderacji albo choruje albo żyje w przedświątecznym zarobieniu. albo jedno i drugie ;)
proszę, jeśli czekacie to piszcie na priva do moda z linkiem do strony wątku, w którym trzeba zatwierdzić post. Tak jest najszybciej, ciężko jest wyłapac wszystko jak pisze mi.