PDA

Zobacz pełną wersję : wkładki konopne czy ktoś ma

yetta
11-04-2009, 11:18
O takie http://ekobaby.pl/sklep.php?cat=11&id=45&ec=0

http://ekobaby.pl/sklep/JB_premium2.jpg

Ma ktoś? Warto je kupić, chłonne są?

Karolaino
11-04-2009, 11:38
Dokładnie takich nie miałam - używałam i używam jedynie prefoldów. Przed pranie były bosssskie - mięciutkie i milutkie. Po praniu (od razu zaznaczam,że mam twardą wodę, więc może to ten czynnik jest za to odpowiedzialny) zrobiły się tak sztywne,że mogłam jest stawiać na sztorc a o wykorzystywaniu ich jako pieluchy nie mogło być mowy, więc je sobie pocięłam na wkładki. W tej roli spisują się ok, ale zawsze muszę je chować pod warstwę czegoś milszego, bo dla skóry to raczej przyjemne nie są...

yetta
11-04-2009, 11:47
Chodzi mi o to czy są chłonne? :D Lepsze niz mikrofibra na przykład? Bo na pewno ciensze od mikrofibry.

brikola
11-04-2009, 12:21
są mega chłonne! ja je uwielbiam stosuję jako wkłady zamienne do kieszonek oraz jako dodatkowe na noc. Mam właśnie te

ala
11-04-2009, 12:49
są bardzo chłonne, ja używam z pieluszką do składania konopną i taki zestaw wytrzymuje 3 godzinki :) w bum geniusie, co z oryginalnymi wkładkami z bg nigdy się nie zdarzyło

fakt są sztywne po praniu ale ja je rozciągam i robią się miękkie

yetta
11-04-2009, 12:53
Bo mam mozliwosc kupienia kilka uzywanych i sie nad nimi wlasnie zastanawiam. Czyli warto. Dziękuję za odpowiedzi. :wink:

swebe
11-04-2009, 22:16
warto! zwlaszcza te z dwoch warstw oddzielnie - schna b. szybko a sa super chlonne. fakt po praniu sa sztywne, ja mam na to patent - jak skladam pieluchy to wszystkimi wkladkami bambusowymi wale o oparcie kanapy i sa miekki:)

rzufik
11-04-2009, 22:33
chyba warto, mam Mki i uzywałam jako dodatkowe do Twoich nielubianych magicznych PD na noc:)

yetta
11-04-2009, 23:22
chyba warto, mam Mki i uzywałam jako dodatkowe do Twoich nielubianych magicznych PD na noc:)

Moich nielubianych magicznych ??? :mrgreen: Oj jaka kolezanka pamietliwa. Ja nawet nie wyprobowalam tej pieluszki, ocenilam ja po wygladzie a tak robic nie wolno. :D Wiem ze jest chwalona i gdybym sama jednak jej sprobowala to tez moze bym ja pochwalila. Takze nie bierz sobie tego do serca. :wink: :jump:

Jesli chodzi o wkladki konopne to ciekawa jestem czy wytrzymaja same no moze nie w nocy ale na poczatek w dzien. :D

rzufik
12-04-2009, 00:20

Moich nielubianych magicznych ??? :mrgreen: Oj jaka kolezanka pamietliwa. Ja nawet nie wyprobowalam tej pieluszki, ocenilam ja po wygladzie a tak robic nie wolno. :D Wiem ze jest chwalona i gdybym sama jednak jej sprobowala to tez moze bym ja pochwalila. Takze nie bierz sobie tego do serca. :wink: :jump:

Jesli chodzi o wkladki konopne to ciekawa jestem czy wytrzymaja same no moze nie w nocy ale na poczatek w dzien. :D
ależ ja sobie do serca nie biorę :) już ich nie mam zreszta :)
moze ktos bardziej polubi :)

yetta
12-04-2009, 00:23
Czyli ty tez nie bardzo je lubiłaś, czy za małe były? :D

rzufik
12-04-2009, 00:34
Czyli ty tez nie bardzo je lubiłaś, czy za małe były? :D
za duże, znaczy objetościowo.
fajne były na noc dopóki nie poznałam Itti bitti z wkładką w dobrym rozmiarze (bo jak kupiłam pierwszą od formichiere to omyłkowo pielucha L zawierała komplet wkładek S, coś producent sknocił przy pakowaniu chyba...)
jednak IB biją wszystkie pieluchy na łeb IMO.
a miałam dwie magiczne aż bo Tośka jest przewijana w nocy zazwyczaj, usikaniec jeden.
bum geniusa też tylko jednego zostawiłam i te wkładki konopne też, ale to już raczej dla Franka chyba. reszta to IB i otulacze z ręcznikami z ikei.

yetta
12-04-2009, 00:39
A na Tosię dobre są L-ki czy M-ki, jesli chodzi o IB?
Ja mam IB AIO rozmair M i jest miluuuusiaaaa. :mrgreen: A ta choroba na AIO to przez ciebie wiesz o tym prawda? No i jeszcze przez jedną kolezanke "paskudną". :twisted: :fire:
I ciekawi mnie niezmiernie co w tej IB jest nieprzemakalne. Bo pULa tam nie ma to co? Ten "misiek"??? :D

edit:
I teraz obie sie odpieluchowuja zamiast zamawiac. :mad: :lool:

rzufik
12-04-2009, 01:05
A na Tosię dobre są L-ki czy M-ki, jesli chodzi o IB?
Ja mam IB AIO rozmair M i jest miluuuusiaaaa. :mrgreen: A ta choroba na AIO to przez ciebie wiesz o tym prawda? No i jeszcze przez jedną kolezanke "paskudną". :twisted: :fire:
I ciekawi mnie niezmiernie co w tej IB jest nieprzemakalne. Bo pULa tam nie ma to co? Ten "misiek"??? :D

edit:
I teraz obie sie odpieluchowuja zamiast zamawiac. :mad: :lool:
Tośka L-ki jak najbardziej :) M-ki by chyba nie weszły. ale my mamy snap in one. Aoi z ib jeszcze nie próbowałysmy .
a z tą Twoją Aio mania to wiem wiem :) dalyśmy radę z pasqudą :) i piekny masz wykrój na nie.. coś mi przypomina... :mrgreen:
no się niby odpieluchowujemy (znaczy ze pasquda córę to wiem) ale Toś ma lekki bunt nocnikowy i częściej koopy w pieluszce są i siknie sobie czasem pod nogi w wannie bo po co na nocnik... ehh norma.
a po Aio się zgłosimy jak Havranek lekko podrośnie :)
na razie wciaż pampkowy bo grzybicze odparzenia kończymy kurować. a do tego niestety tetrę u niego trzeba wymieniac co 15-30 minut :shock: