PDA

Zobacz pełną wersję : Dlaczego używacie wielo?

samasia
18-08-2013, 09:33
Zastanawiam się nad rozpoczęciem nieśmiało przygody z wielorazówkami. I jestem ciekawa, jakie są Wasze motywacje. Dlaczego używacie pieluszek wielorazowych, które - nie ma co ukrywać - wymagają więcej pracy niż jednorazówki. Ekologia? Aspekt finansowy? Wygląd? Frajda pójścia inną drogą niż wszyscy? Chęć spróbowania czegoś nowego? Konieczność (alergie u dziecka)?

Ja nie jestem w ogóle zorientowana ekologicznie, mam ochotę spróbować z czystej ciekawości, ale nie lubię sobie utrudniać życia, więc nie wiem, jak to się skończy.

Pewnie już był taki temat, więc jeśli ktoś potrafi wyszukać, będę wdzięczna ;)

Wiewiórka
18-08-2013, 09:34
było
wyszło na to że głównie ze wzgledow zdrowotnych

Kudlata
18-08-2013, 09:39
ja jeszcze niby nie zaczęłam (dzieć siedzi w brzuchu) ale stosik prawie kompletny. Przekonało mnie takie porównanie -zapakuj się w wielką podpaskę na dwa lata i zobacz czy Ci będzie dobrze... Nie znoszę smrodu jednorazówek, nawet te czyste mi śmierdzą (podobnie podpaski -to pewnie kwestia żelu) a zasikane to już masakra.. Poza tym wielo są śliczne :beat: no i nie lubię wyrzucać pieniędzy do śmietnika a robiłabym to z każdą zmienioną jednorazówką... Myślę, że warto się troszkę przemęczyć na rzecz zdrowszej pupy dziecka (przy wielo odpadają też wszystkie te mazidła typu sudocrem) i perspektywy wcześniejszego odpieluchowania :)

Wiewiórka
18-08-2013, 09:42
proszę bardzo http://www.chusty.info/forum/showthread.php/84584-Jaki-aspekt-wielopieluchowania-jest-dla-was-najwazniejszy

mi.
18-08-2013, 11:16
szukaj cierpi, kiedy się go nie mizia odpowiednio często :roll:

samasia
18-08-2013, 12:05
O, dzięki śliczne :)))