Zobacz pełną wersję : Baaaardzo poprosze o opinie dot. mojej kieszonki -> laik
Witajcie:)
jestem tu nowa i dopiero ucze sie chustonoszenia. Bardzo prosze o opinie odnosnie mojej kieszonki, gdyz dopiero uczymy sie motac, a bardzo mi zalezy, zeby malucha motac poprawnie. Takze jesli mozecie spojrzec, to bylabym baaardzo baaaardzo wdzieczna.
szcegolnie nie jestem pewna tych kolanek - jak dla mnie wygladaja, ze chusta za bardzo sie w nie wpija ?
Tylko jak mozecie, to piszcie jak do laika, bo temat jest dla mnie dosc nowy.
nie pozwolilo mi tu wrzucic zdjec, wiec sa na picasie, mam nadzieje ze to nie klopot:/
https://picasaweb.google.com/115038261295968932744/Kieszonka?authkey=Gv1sRgCKW5l6f5l_my8AE
dziekuje:) Kasia - laik
Pięknie :-)
Spróbuj dociągnąć mocniej i mocniej zawiązać bo widać ze na dole masz luz, przy samym wiazaniu. I uwierz ze niejedna chcialaby tak na początku wiązać :-)
Jesli Wam.wygodnie to super, wprawa przyjdzie za x-nastym wiazaniem :-)
No no no wcale nie wygląda jak pierwszy raz.... jest prostu bezbłędnie :)
morepig ma rację niejedna początkująca tak by chciała na początku wiązać.... :)
Marciula
10-08-2013, 09:44
łatwiej Ci będzie z krótszą chustą... Bo to chyba 5,2m jest, tak? :)
dziękuję bardzo:) Maly jak na razie nie za chetny do noszenia, ale z kazdym wsadzaniem go jest troche lepiej i tak bardzo nie marudzi przy motaniu..
oj tak, niestety chusta ma 5,2 bo maz przy zakupie deklarowal chec chustonoszenia.. hemmm zobaczymy..
dziękuję bardzo:) Maly jak na razie nie za chetny do noszenia, ale z kazdym wsadzaniem go jest troche lepiej i tak bardzo nie marudzi przy motaniu..
oj tak, niestety chusta ma 5,2 bo maz przy zakupie deklarowal chec chustonoszenia.. hemmm zobaczymy..
jesli mały marudzi to sprobuj zapewnic mu maksymalny komfort- dzieci marudzą kiedy się boją- zmieniasz mu w koncu pozycje na pionową, rób to tak, zeby jak najieksza czesc Twojego przedramienia dotykala pleców a dłon byla na glowce/karku. dodatkowo mocno dociagaj- nie bedzie luzu- nie bedzie marudzenia :)) i tancz, zmieniaj widok w kolo (chodz po domu)
a z chustą 5,2 uważaj, ogony nie moga być za długie ze względów bezpieczeństwa :) chusta 5,2 jest tak naprawdę potrzebna od rozmiaru XXL, więc może możecie ją skrócić? :)
dzieki. Num, tak wlasnie zaczynam o tym myslec, zeby ja skrocic.. Nie powinno to na nic wplynac, prawda, jesli obetne ja z obu koncow?
Moj Maly dwumiesieczny jest dziwakiem i generalnie nie lubi noszenia na rekach. Jedynie po to zeby ogladac swiat to zaczal akceptowac ta forme (stad tez nareszcie moge go probowac motac), a tak to on lubi sam i najchetniej w swoim lozeczku. I to nam troche utrudnia chustowanie:/
Nawet nie wiesz ile matek oddaloby dusze za to.zeby dziecko chcialo samo ze sobą :-) nie bluznij :-)
A jaj Wasza wizyta u ortopedy, żadnych asymetrii itp?
u ortopedy wszystko super, przed nami wizyta numer 2 ale mam nadzieje, ze to tylko formalnosc:)
oj wiem wiem, czasem mi troche dziwnie ze przytulac sie nie lubi za bardzo, ale za to fajosko ze taki 'samodzielny'. I dzieki temu ze coaz wiecej widzi, to i chusto-chetniejszy sie zrobil:)