PDA

Zobacz pełną wersję : Ja się*tylko chcę pochwalić :) ....

AgaPe
06-04-2009, 23:24
... że właśnie złożyłam zamówienie na moje (??) pierwsze pieluchy wielorazowe (żeby nie było, z papmkami też*nie mam doświadczenia :roll: ). Do tego otulacz, wkładki i te magiczne papierki.
Teraz mam przed sobą jedyne 7 tygodni i 2 dni oczekiwania, aż to przetestuję*:) :jump:
Trzymajcie za mnie kciuki, żeby niecierpliwość mnie nie zeżarła i żebym sobie z tymi cudami poradziła!
Pozdrawiam cieplutko!

yetta
06-04-2009, 23:34
Trzymam kciuki. Oby ci sie spodobało. :D

miedziana
07-04-2009, 01:41
Trzymam kciuki :) Pewno Cię wciągnie... jak to mają w zwyczaju pieluchy wielorazowe,, chusty, forum..... :lool:
Acha - i miłego oczekiwania ;)

AgaPe
07-04-2009, 12:05
Dzięki, Dziewuszki!
M. miałaś*rację, to forum wciąga, można spędzić tutaj pół życia :)
Ciekawe, jak się*potem podzielę między dzidzię i Was :twisted: (żartuję*oczywiście :wink: )
A pielusie może dostanę nawet na zajączka :jump:
Macham wiosennie łapką (swoją) i tymi ośmioma (??!!) co się po tamtej stronie brzucha zabawiają w koparkę :hello:

AgaPe
07-04-2009, 12:15
Yetta, ale ze mnie fujarka, że ja nie zobaczyłam tego Twojego linku z pieluchami :|
Ale tam są cuda!
Czy to wszystko można u Ciebie kupić? I Ty to wszystko sama dziergasz??
Dla mnie kosmos! Gratuluję wyobraźni i chęci! :thumbs up:

yetta
07-04-2009, 12:26
Tak AgaPe ja to sama "dziergam". Pisze pw. ;)

Aloha
07-04-2009, 13:17
Teraz mam przed sobą jedyne 7 tygodni i 2 dni oczekiwania, aż to przetestuję*:) :jump:

:shock:

a czemu tak długo?
z drugiej półkuli płyną? :wink:

yetta
07-04-2009, 13:25
Pewnie za tyle pojawi się ktoś na kim można będzie testować. :love:

Aloha
07-04-2009, 13:28
:lool:

prawda, zupełnie nie zauważyłam suwaczka :roll: :oops:

brikola
07-04-2009, 13:34
wciągniesz się napewno :)

Biedronka
07-04-2009, 13:37
gratuluje chęci i świadomości
dobry wybór :thumbs up:

AgaPe
07-04-2009, 16:17
Haha!! Już do mnie idą pieluszki! Dostałam potwierdzenie o wysyłce. Będę miała zajączka, będę miała zajączka!! :lool:
A "tester" płynie do mnie z drugiej półkuli mnie :D

ala
07-04-2009, 16:22
fajnie, że dołączysz do grona wielorazowych Mam i Dzieciaczków :)

ze mnie sie śmieją, że zdecydowałam sie na drugie dziecko dla wielorazówek :lool:

AgaPe
07-04-2009, 16:30
Yetta, priv do Ciebie leci :)

Iwanna.T
07-04-2009, 21:25
AgaPe - osiem rączek???
masz w brzuchu małą drużynę ;) ??

miedziana
07-04-2009, 23:01
M. miałaś rację, to forum wciąga, można spędzić tutaj pół życia :)
Ciekawe, jak się potem podzielę między dzidzię i Was :twisted: (żartuję oczywiście :wink: )
:hello:

Jak to jak ?? Dziecię w chustę, a Ty na forum :lool:
Swoją drogą chciałabym zobaczyć jak się mota ośmiorniczkę :hmm: :lool:

AgaPe
08-04-2009, 13:03
Znam taki kawał o ośmiornicy, ale nie nadaje się do opisania na forum - jest z pokazywaniem. Ale opowiem, jak dotrę na spotkanie do Kalimby :)
Co do mojej ośmiorniczki, to to są moje osobiste domysły, które lekarz dementuje, bo nic nie wskazuje na bliźnięta (chyba, że zodiakalne, a to bardzo prawdopodobne), a w ośmiornicę nie wierzy. No to jak wytłumaczyć wierzganie w 8 miejscach naraz?? Obowiązkowo akurat wtedy, gdy ja się*położę i chcę zasnąć :) A może moja dzidzia już się*wdaje w tatę*tancerza z ADHD?? :roll:

Co do propozycji Miedzianej - jeszcze muszę*się*właśnie w chustę zaopatrzyć. Podpowiedzcie mi, co dobre na początek? Od razu mówię, że chcę*taką, która posłuży mi na dłużej niż 3 miesiące i będzie mógł ją*tata używać (jest niewiele większy niż ja, a teraz to nawet mniejszy :lool: ).
I od razu spytam, żeby nie zrobić takiej wtopy jak z pieluchami, że przegapiłam te arcydzieła Yetty - może któraś z Was ma własną manufakturę*chust i zechce się*tutaj ujawnić :D

polaquinha
08-04-2009, 16:40
:)

Tylko nie przejmuj sie jesli papierki tak od razu nie zdadza egzaminu :)
U nas czekaja na lepsze -twardo-kupne czasy :lool: ale nie martw sie -kupka noworodka i wczesnego niemowlaka pachnie prawie rozami (przy tej od mojego trzylatka -uczciwie mowie -wymiekam!). i do tego pojawia sie laskawie co 2-3 dni. Za to w mega wydaniu!
:lool:

AgaPe
08-04-2009, 16:54
Polaquinha, dzięki, dobra kobieto, za życzliwe ostrzeżenie :wink:

polaquinha
08-04-2009, 17:06
nie ma za co kochana :) Marcel zdecydowanie lagodniejszy jest dla mamy z tymi kupkami. Manuel kupkal 2 razy dziennie :lool: Ale wiecej mleka modi wcinal.

AgaPe
08-04-2009, 17:49
No, ciekawam, co mnie czeka :?:
Jeszcze 7 tygodni i pewnie się*dowiem, hihihiii!

AgaPe
09-04-2009, 23:57
Dostałam, dostałam moje pieluszki!!!! :lool:
Są niesamowicie puchate i takie śliczne - naprawdę te cacunia mają robić dzieciakom za toaletę??
Jakie są*moje pierwsze wrażenia? Mother-ease one size - siła prostoty i świetnego wykonania. Czas pokaże, jak będą się*sprawdzać (chyba, że któraś*z Was podzieli się*doświadczeniem :) )
Tots bots bambusowa - cudownie mięciutka i naprawdę maciupeńka - ciekawe, jak szybko dzieciaczek z tego wyrośnie!
Mam jeszcze Nature babies Dizzy Diaper one size - ta z kolei ma zachwycający wzór, tylko szkoda, że od środka :) Wydaje mi się*natomiast ogromna i jak na lato baaardzo gruba. Macie jakieś*przemyślenia w tej sprawie?
Na dzień dobry nabyłam też*otulacz z bambinexu one size - przyznam, że na zdjęciach wyglądał o wiele lepiej. Mam tylko nadzieję, że spełni swoją funkcję.
A może któraś z Was może mi jakieś cudne otulacze na lato polecić? Marzą mi się*jakieś kolorowe, najlepiej one size, choć akurat przy tym się*nie upieram :)

A jutro zabiorę ze sobą swoją lalę bobasa i będę ćwiczyć i ćwiczyć zakładanie pieluch :P Bo na mojego testera trzeba mi czekać jeszcze 6 tygodni i 6 dni, hihi :)
Pozdrawiam Was cieplutko!

roziii
10-04-2009, 00:39
Fajnie, ja jakoś nie mogę się zebra do zakupu, czytam oglądam i głupieje i mój m. ie przekonany, więc szkoda mu kaski jednorazowo :-(
powiercę mu dziurę, może się uda

AgaPe
10-04-2009, 14:45
Roziii, nosek do góry!
Ja też*mam mętlik w głowie i muszę*Ci powiedzieć, że dopiero jak zobaczyłam i pomacałam, dowiedziałam się*z czym to się je :)
A niemąż załapał temat jak mu podałam linka do strony Yetty: http://yetta.pcpoint.pl/babyetta/index.html - polecam!!
A jak zobaczył te cuda na własne oczy, to w ogóle rozpoczął akcję*uświadamiania wszystkich znajomych :)
Przeglądnij sobie wypowiedzi dziewczyn raz jeszcze, naprawdę wiele mi to dało. I nie kupuj od razu po 10 sztuk wszystkiego, bo się zamotasz na amen. Ja na razie jestem za one size mother-ease - nie wiem, jak się*sprawdzi w praktyce (dowiem się za 6 tygodni i 5 dni, podobno), ale jest prosta w obsłudze, i na oko dość kształtna i solidna. No i do środka możesz sobie zamiast wkładów chłonnych dołożyć tetrę lub flanelę - wyjdzie taniej niż kupowanie gotowych wkładów, poza tym zwykłe pieluchy schną szybciej, bo są cieniutkie i możesz je porozkładać do schnięcia. (A potem ostatecznie zużyć do mycia okien :P)
Spodobała mi się*też*tots bots bambusowa, ale starczy na niedługo (tak sądzę), bo jest naprawdę*maciupeńka, a taki mały dzieć chyba bardzo szybko rośnie i trzeba będzie kupować większe rozmiary.
Więc ja stawiam na te one size'y, tylko szukam jeszcze do tego jakiegoś bajeranckiego otulacza, najlepiej też one size. Tak żeby wszystkim sceptykom oczy z orbit wyszły!

A potem może, jak już dzieć nabędzie jakichś bardziej uniwersalnych gabarytów pomyślę o jakichś AIO - tak, żeby babcie, ciotki i prababcie dały sobie radę*z przewijaniem (i nie pluły potem na mnie, że mam kapustę z grochem w głowie i nie używam dobrych, sprawdzonych pampersów :lol: )
Nie poddawaj się, dziewczyno! I pamiętaj - "Wszystko trzeba odkryć samemu. I również przejść przez to zupełnie samemu" - jak mawiała Too-tiki.

esther
20-04-2009, 12:32
To ja dodam dla zachęty, że to naprawdę wciąga!
Mam narazie słownie kilka pieluszek wielo (Imse Vimse kupione za taniochę na Allegro) i mimo, że muszę Malucha częściej przewijac niż w jednorazówkach to jestem nimi zachwycona!
Od razu jakoś czuję, że Szymkowi w nich wygodniej i milej i mięciej :-) czasem się zastanawiam, czy sobie czegoś nie wkręcam, ale mamy takie rzeczy chyba czują, nie?

A więc rozii się już dłużej nie zastanawiaj, tylko działaj! Najlepiej kup sobie kilka na spróbowanie i sama zobaczysz, że zapragniesz więcej :-)

A papierki to prawda, że się na początku nie prydają, ale taką kupcię łatwo pod kranem spłukać i później pielucha do prania.