Zobacz pełną wersję : a ja czekam na listonosza...... pieluchy
jest taki watek w chustach, pomyślałam, że i tu się przyda;)
czekam niecierpliwie na moje nowe 3 itti bitti sio:mrgreen:
się doczekam dziś, bo awizo w skrzynce było- toż nie mógł listonosz na górę z przesyłką już wejść:ninja:
abcd_2007
23-07-2013, 14:53
Ja też czekam na kilka pieluszek :)
Pare z forum już w drodze
I jeden komplet z allegro może w tym tygodniu dojdzie :jump:
i ja i ja chociaż ja to powinnam chyba tutaj na stałe ostatnio zasiąść
na wymarzone tukany i misie nappime
Ja czekam na chinki z eBaya, ktore zamowilam juz dawno temu i mam nadzieje, ze mi szybko dojda, bo teraz pieluch mi starcza na poltora dnia ;)
abcd_2007
23-07-2013, 18:41
inek lepiej się pochwal na ile sztuk czekasz:D
inek lepiej się pochwal na ile sztuk czekasz:D
abcd masz rozwiazani, poprośo odstąpienie kilku;)
i ja czekam na listonosza... a właściwie na awizo, bo mój listonosz zmienił się i nie nosi większych przesyłek :( Więc wypatruję go codziennie... a idą do mnie formowanki monkey snuggles z ostatniej wyprzedaży jaką Renee zrobiła...
a i za chwilkę będę czekać na formowanki z bazarku, które zamówiłam :duh:
listonosze mają przy sobie tylko przesyłki które mieszczą sie do skrzynek. już nie noszą gabarytowych. Prawo się zmieniło. od razu wrzucają awizo.
ja czekam na bambusowe rewelacyjne pieluchy z ebay (little comfort) mam 2 dokupiłam kolejne 5 :D
i ja czekam na listonosza... a właściwie na awizo, bo mój listonosz zmienił się i nie nosi większych przesyłek :( Więc wypatruję go codziennie... a idą do mnie formowanki monkey snuggles z ostatniej wyprzedaży jaką Renee zrobiła...
a i za chwilkę będę czekać na formowanki z bazarku, które zamówiłam :duh:
czemu nie wiedziałam o wyprzedaży:ninja: mogę niedyskretnie spytać za ile szły:hide:- napisz mi kochana pw, co? jestem bardzo ciekawa, co przegapisłam:hide:
listonosze mają przy sobie tylko przesyłki które mieszczą sie do skrzynek. już nie noszą gabarytowych. Prawo się zmieniło. od razu wrzucają awizo.
niestety:evil:, mojego przez jakiś czas przekabaciłam i mi przynosił, ale znowu nie nosi, musze go dopaść:twisted:
a ja czekam na kolejne dwie formowanki:mrgreen:
czemu nie wiedziałam o wyprzedaży:ninja: mogę niedyskretnie spytać za ile szły:hide:- napisz mi kochana pw, co? jestem bardzo ciekawa, co przegapisłam:hide:
napisałam ;)
Co do listonosza to miałam takiego fajnego starszego pana, który mi nosił oczywiście nie za ciężkie przesyłki, bo wiedział że mam malucha i że ciężko mi się wyrwać na pocztę. Teraz albo ma urlop albo poszedł na emeryturę, chodzi inny i nosi awiza :-/
Wczoraj przyszły moje MS :heart: mimo iż drogie jak czort kocham je miłością od pierwszego wejrzenia i dotknięcia ;) Zdziwiłam się że tak szybko... zwykła przesyłka i tylko tydzień ze Stanów szła :D
Ale nadal czekam, tym razem na 3 formowanki polskich producentek :D Obiecuję sobie, że dość już bo mały do żłobka idzie i w sierpniu są inne wydatki ech...
lilith83
25-07-2013, 12:49
Kobitki jak czytam o tych listonoasz to mnie szlag trafia. Jak idziecie na pocztę wysyłać coś to zgłoście,że takie coś mam miejsce. Ja zgłosiłam dwa razy i jest dużo lepiej :)
Ale co zgłosić jak oni nie mają teraz obowiązku nosić tych większych przesyłek? Mój nosi tylko listy polecone w zwykłych kopertach. Jak mam przesyłkę w kopercie bąbelkowej (nawet jedną pieluszkę) to muszę iść na pocztę sama sobie po nią.
lilith83
25-07-2013, 15:33
Ale co zgłosić jak oni nie mają teraz obowiązku nosić tych większych przesyłek? Mój nosi tylko listy polecone w zwykłych kopertach. Jak mam przesyłkę w kopercie bąbelkowej (nawet jedną pieluszkę) to muszę iść na pocztę sama sobie po nią.
do mnie wszystkie taki przynoszą,nawet w kartonikach :) Im powinno bardziej zależeć,bo więcej dostają kasy za dostarczony list niż awizo :)
Kobitki jak czytam o tych listonoasz to mnie szlag trafia. Jak idziecie na pocztę wysyłać coś to zgłoście,że takie coś mam miejsce. Ja zgłosiłam dwa razy i jest dużo lepiej :)
ale tu nie ma co zgłaszać, bo oni maą taki przykaz, by przesyłek, które nie mieszczą się w skrzynce nie brać w teren, idą tylko z awizo, na nim literka 'D', "duże"
rozmawiałam na poczcie, tak mi to tłumaczono, prywatnie na ładne oczy dogadałam się z listonoszem, żeby przynosił
oni więcej mają pacone za dostarczone ale paczki nie przesyłki listowe, a ja gł. z uwagi na cenę z takich korzystam
lilith83
25-07-2013, 15:48
ale tu nie ma co zgłaszać, bo oni maą taki przykaz, by przesyłek, które nie mieszczą się w skrzynce nie brać w teren, idą tylko z awizo, na nim literka 'D', "duże"
rozmawiałam na poczcie, tak mi to tłumaczono, prywatnie na ładne oczy dogadałam się z listonoszem, żeby przynosił
oni więcej mają pacone za dostarczone ale paczki nie przesyłki listowe, a ja gł. z uwagi na cenę z takich korzystam
ale polecone są do rąk własnych,a nie do skrzynki,ale mniejsza o to,bo temat o czym innym :)
maria.wiktoria
25-07-2013, 17:39
A ja wczoraj paczke dostalam, dzis sie wszystko pierze, jutro zaczynamy nasza przygode pieluchowa.
Co do listonosza..u nas z listami chodzi codziennie, ale jak jest paczka to przychodzi inny, zazwyczaj w godzinach mocno popoludniowych, tak chyba, zeby ktos byl w domu. Dla mnie rewelacja!!! Bo poczte mam dosc daleko :)
Co do listonosza..u nas z listami chodzi codziennie, ale jak jest paczka to przychodzi inny, zazwyczaj w godzinach mocno popoludniowych, tak chyba, zeby ktos byl w domu. Dla mnie rewelacja!!! Bo poczte mam dosc daleko :)U mnie też tak jest, z paczkami przychodzi pan paczkowy ;) popołudniu, ale pojedyncze pieluszki to listonosz bo one w listach poleconych są i niestety ciągle to samo czyli awizo :(
u nas to samo, zwykły listonosz nosi listy polecone, a paczki przywozi inny samochodem
a u nas jest taki fajny Pan listonosz, że zawsze mi przywozi paczki do domu, chyba , zemnie nie ma to tylko wtedy jest awizo, a czesto cos przychodzi :duh:
U mnie ma problemu, bo pani listonosz jeździ samochodem:mrgreen: A paczki rozwożone są 2 razy dziennie przez innego:cool:
ja sie wkurzalam na poprzednim mieszkaniu bo listonosz byl dopiero ok 14-15 a duze paczki autem tylko z rana 10-12
a na nowym mieszkanku jest git bo listonosz chodzi 10-10:30 a ze paczki zamawiam bez potwierdzenia to wrzuca przez skrzynke w drzwiach a jak sie nie miesci to wtedy puka ;D
btw wlasnie czekam na paczuszke ;D
Czekam na gekony i owocki nappime :love:
abcd_2007
14-08-2013, 20:24
Czekam na gekony i owocki nappime :love:
Chyba kameleony?:ninja:
Eh, zazdraszczam :love:
Oj ja to się naczekałam na pieluszki.... naczekałam....
Były tygodnie że codziennie listonosz przychodził, no na razie już dawno nie był.... ale niedługo znów przyjdzie czas na zakupy i wtedy znów będę czekała i biegała od okna do okna :)
Oj jeszcze przyjdzie mój czas :lool:
Chyba kameleony?:ninja:
Eh, zazdraszczam :love:
Hahah ja już przez tego hopla na punkcie gekonów Didtkowych wszędzie tylko te widzę :P
multimama
14-09-2013, 13:41
A ja 26 sierpnia zrobiłam przelew za pieluszki z Bazarku i do dziś ich nie otrzymałam... :omg:
A ja 26 sierpnia zrobiłam przelew za pieluszki z Bazarku i do dziś ich nie otrzymałam... :omg:
A pisałaś do tej osoby, loguje się na forum? Jeśli brak kontaktu, to jeszcze można próbować przez modów, a później wystwić stosowny komentarz.
multimama
14-09-2013, 14:21
Pisałam do niej, loguje się na forum codziennie, ma pozytywne komentarze :hmm:, kontakt był dobry do czasu gdy 3 dni temu poprosiłam o podanie numeru nadania przesyłki poleconej to od tego momentu cisza pomimo tego, że dziewczyna codziennie się loguje na forum. Codziennie do niej piszę z prośbą o numer nadania (bo na stronie PP można śledzić przesyłkę) ale z jej strony cisza. Pieluszki podobno zostały wysłane 4 września rano (taką informację otrzymałam). Zapłaciłam za list polecony ekonomiczny. Poczta dostarcza polecony ekonomiczny w ciągu trzech dni roboczych po dniu nadania (D+3) a reklamacje przyjmuje po 14 dniach od dnia nadania przesyłki. Już nie wiem co robić, czy czekać jeszcze (tylko na co?), czy prosić o zwrot pieniędzy, czy zgłaszać sprawę do administratorów/moderatorów? Czy jest jakiś sposób, żeby odzyskać pieniądze? :( Mam jakieś dane osobowe, które dostałam wraz z nr konta.
multimama
14-09-2013, 14:27
W takim razie tak zrobię. Dzięki za radę.
rodzynka007
14-09-2013, 19:36
a ja czekam na listonosza z otulaczami nb i formowankami od kokosi :) trzeba zbierac inwentarzyk dla malenstwa
Nie było mnie czas dłuższy i już nikt na pieluchy nie oczekuje :cool::D
Odkupuje wątek
Ją już czekać niestety nie będę. Dziec odpieluchowany miłe czasy to były..ehhh
ja wczoraj już prawie wszystkie dostałam :)
ciocia_wiedzma
25-02-2014, 22:24
Ja teraz czekam na otulacze Ecodidi, IV i kieszonke Agny z bazarku i Itti Bitti z allegro ;)
magda19800
25-02-2014, 23:38
:)
czekam na len od Marciuli :) i zarę z allegro :)
madziu, ale tu o pieluszkach ;-)
magda19800
25-02-2014, 23:40
heh, jak już napisałam to zobaczyłam :) chyba muszę iść już spać :P
czekam....odpieluszkowe zapalenie mózgu,jak to zdiagnozowała koleżanka....u mnie forma nawracająca, toksyczna....
czekam....odpieluszkowe zapalenie mózgu,jak to zdiagnozowała koleżanka....u mnie forma nawracająca, toksyczna....
Natko, nie toksyczna :-) mądry człowiek całe życie się uczy i próbuje :-) ale na co Ty czekasz tak serio, przecież już wszystko wypróbowałaś :-P