PDA

Zobacz pełną wersję : Pieluszki z lidla toujours

pilotozyrysa
08-07-2013, 23:11
W mojej opinii najlepsza alternatywa dla biedronkowej DADY :) Używałem ich przez około 1,5 roku i polecam każdemu. Nie jest może tak mięciutka jak pampers, ale również nie tak papierowa jak dada. :stop:

ps. nie wiem czy toujursy były testowane na forum, opcja wyszukaj nic nie znalazła.

ala
08-07-2013, 23:14
kupowałam córce jakieś 3 lata temu, fajne były, reszty nie pamiętam :D
z dada też byłam zadowolona

mi.
08-07-2013, 23:15
kurczę, zawsze byłam przekonana, że to dział do recenzowania pieluch wielorazowych... :hmm:

letka
08-07-2013, 23:17
hm... myslalam, ze opiniujemy tylko wielo :hmm:
w temacie: ja nie bylam zadowolona jak musialam kupic awaryjnie.

Karusek
08-07-2013, 23:22
kurczę, zawsze byłam przekonana, że to dział do recenzowania pieluch wielorazowych... :hmm:

:twisted: zdziwko chapło? :twisted::twisted::twisted::mrgreen:
forum się zmienia :rolleyes::hmm:

edit: zapomniałam, że w recenzjach się nie OTuje
edit2: ale jak już jest ten post, to się pocieszę, że to chyba mój pierwszy w Pieluchach :lool:

mi.
08-07-2013, 23:23
:twisted: zdziwko chapło? :twisted::twisted::twisted::mrgreen:
no, teraz to na pewno :lol:

Agulinka
08-07-2013, 23:25
e, a gdzie mogę w takim razie wrzucić recenzję wózka? :twisted: ;)

Wiewiórka
08-07-2013, 23:31
e, a gdzie mogę w takim razie wrzucić recenzję wózka? :twisted: ;)
w wątku o wózkach w dziale Ogólnie:lool:
To jest podforum do recenzowania pieluch wielorazowych:znaika:
nie zaśmiecać tu jednorazówkami które się rozłożą się w ziemi później od nas:lol:

jul
09-07-2013, 00:06
a co z tymi jedno rozkaładającymi się szybciej od nas czyli że eko? ;)
kurczę, a ja jakiś czas temu dałam wątek o eko-jedno dla noworodów w "Pieluchowaniu niemowląt" :hide: Powinnam była w Ogólnie.

margolcia
10-07-2013, 23:10
My dostaliśmy jedną paczkę na początku, jak groszek jeszcze był na jednorazówkach. Użyłam jednej pieluszki, a resztę oddałam. Miałam wrażenie, że w środku jest zwykła wata. Mało wygodne mi się wydawały i grube.

slomka81
11-07-2013, 12:40
Ja się wypowiem, choć to nie miejsce na jednorazówki.
Te pieluchy z Lidla kupiłam z raz lub dwa przy starszej córce, gdy nie miałam pojęcia o pieluchach wielo jakieś 4 lata temu- były twarde i nie wygodne. Nie lubiłam ich.....córka też....
Ale podobnie było z pieluchami z Biedronki- ateraz w razie awarii kupuję Dady i są w fajne jako alternatywa dla wielo w podbramkowych sytuacjach. Ale te pieluchy z Lidla może też się zmieniły od tego czasu....bo Dady się bardzo zmieniły na plus :) :razz:

Basinda
11-07-2013, 13:21
W tytule działu ani w żadnej podkategorii nie ma informacji że to jest dział TYKO dla pieluch wielorazowych. Dla stałych bywalczyń które są tu dłużej niż owe działy to może i oczywiste że chodzi o wielorazówki ale dla początkujących nie koniecznie. Pielucha jak pielucha....

Co do jednorazówek to stosowałam na przemian z wielo przy obu młodych i te z lidla są kiepskie.... nadal są szerokie i sztywne i grube... choć może to i lepiej bo mniemam że oznacza to iż wkład chłonny mam mniej chemii.
W cieniutkich i mięciutkich pampersach i dadach większość wkładu chłonnego to granulki zamieniające siuśki w galaretę czyli sama chemia....
Z niższej półki cenowej stawiam raczej na rossmanowe babydreem.

mirabel
11-07-2013, 13:37
O kurczaki przybiegłam w te pędy do wątku myśląc że lidl w wielorazówki poszedł :whistle:

Mag
11-07-2013, 15:09
jak Basinda zauwazyła, nie ma tu informacji o tym, że recenzujemy tylko pieluchy ekologiczne (wielo i jednorazowe), nie ma, poniewaz żyję nadal w ułudzie;). Niestety zamierzam zyć w niej nadal i tutaj takiego watku ani działu nie będzie.
dział wczesniej był jeden (nazywał się: Pieluchy, wychowanie bezpieluszkowe (http://www.chusty.info/forum/forumdisplay.php/79-Pieluchy-wychowanie-bezpieluszkowe)O pieluszkach wielorazowych, EC - "Elimination Communication"

a recenzje były tylko "poddziałem".Było to jasne, czego dotycza recenzje, w tej chwili podforum pieluchowe jest rozbudowane i zaraz dla czytelności wiekszej dodam opis.
Jednoczesnie zamykam, prosze recenzowac takie rzeczy np. w dziale "nasze dzieci" zdrowie, podchodzi to pod pielęgnację dziecka.