Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Jaka pieluszka - kieszonka przy duzym brzuszku i grubych udkach?

Chustomanka Awatar asioczka
    Miejscowość
    opolskie/ Dobrzeń W.

Domyślnie Jaka pieluszka - kieszonka przy duzym brzuszku i grubych udkach?

Moja mala jest z tych pulchniutkich. Ja wole formowanke plus otulacz, niestety małż kieszonki. Mamy kilka one size i wszystkie gumki odciskaja sie nam na udkach, choc nie zapinam wcale scisle (zdarzaja sie wycieki bokiem)!
    Mamy zarowno "chinki", jak i firmowe (blueberry) i strasznie mnie to drazni. Dodatkowo we wszystkich gumka na plecach tez wydaje mi sie gruba i niewygodna dla lezacego malucha.
    Dodam, ze w formowankach i otulaczach problemu nie ma. Tam gumeczki sa inne.

Stad moje prosba: poleccie fajne kieszonki dla maluszka
    18.11. 2009
    16.06. 2012
    09.12.2019

dianek
    Guest

Domyślnie

też mamy grubaska, nie udało mi się znaleźć pasującej kieszonki
    (mamy Lulajbaby zapinam luźno żeby nie cisnęły ale nam ciekną albo przy nóżkach albo przy brzuszku)

mieliśmy Charlie Banana - niby system regulacji ekstra, ale po zastosowaniu wszelkich możliwych kombinacji - nadal przecieki po pierwszym siknięciu

więc podpinam się pod temat

Domyślnie

Mam z Fuzzi Bunz kieszonkę i wydaje mi się ona w tej kwestii lepsza od pozostałych.Pul mięciutki a mikropolarek nie ma wszytej gumki więc nie uciska.Z tym,że mam starszą wersję, może ktoś się jeszcze wypowie ,jak jest w nowych.

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Może MałeMe? Mają bardzo delikatne, nieuciskające gumki przy nóżkach, a na pleckach szeroką też delikatną gumkę, świetną dla leżącego malucha.
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustonoszka Awatar Honorata
    Miejscowość
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Zgadzam się, że MałeMe są super pod względem delikatności gumki na pleckach. Fajne są też Nappime - malutkie, zgrabne i kompaktowe - nie robią wielkiego odwłoka.

Ale w pieluszkach obu tych firm brakuje mi tego, co jest w Charlie Bananach - regulowanej gumki przy nóżkach. Jak dla mnie ChB to najlepsza opcja - gumka przy nóżkach, taka jak w staniku, pozwala co do milimetra dopasować pieluszkę tak, że nie uciska udek.

Trochę mi zajęło znalezienie ustawienia idealnego, ale da się (a mój syn do małych nie należy - niecałe trzy miesiące i 7 kilogramów z małym hakiem).

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ostatnio miałam ten etap wiec u nam najlepiej sie sprawdziły ChB-płaska gumka na plecach
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Miejscowość
    opolskie/ Dobrzeń W.

Domyślnie

Dziekuje za odpowiedzi i prosze o wiecej
    18.11. 2009
    16.06. 2012
    09.12.2019

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Najlepiej mi się sprawdzają FB ale rozmiarowe, z zalozenia cos co jest jednorozmiarowe czyli każdoromiarowe nie będzie idealne.
    Jezeli pytanie odtyczy dwumiesiecznego malenstwa to tym bardziej - S-ki, a potem Mki
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

A może zamówić u którejś z dziewczyn na handmade? Np. sylviontko, Agna starają się dopasować do wymagań klientek i może coś wymyślą na grube udka?
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mój mały pulpet (Kasia) w fazie przed samodzielnym ruszeniem w świat tolerował tylko Bumgenius na napy. Teraz jak skacze nawet bawiąc się w pozycji siedzącej nie ma bata - nie przeciekają tylko jednorazówki...
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Miejscowość
    opolskie/ Dobrzeń W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez okoani Zobacz posta
    A może zamówić u którejś z dziewczyn na handmade? Np. sylviontko, Agna starają się dopasować do wymagań klientek i może coś wymyślą na grube udka?
    sklaniam sie ku temu rozwiazaniu, po prostu bylam ciekawa, czy jakies "firmowki" sie sprawdzaja u Was
    tym bardziej, ze wole wesprzec tworczosc Dziewczyn, niz ladowac kase w cos nie do konca nam odpowiadajace.
    18.11. 2009
    16.06. 2012
    09.12.2019

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Honorata Zobacz posta
    Ale w pieluszkach obu tych firm brakuje mi tego, co jest w Charlie Bananach - regulowanej gumki przy nóżkach. Jak dla mnie ChB to najlepsza opcja - gumka przy nóżkach, taka jak w staniku, pozwala co do milimetra dopasować pieluszkę tak, że nie uciska udek.

Trochę mi zajęło znalezienie ustawienia idealnego, ale da się (a mój syn do małych nie należy - niecałe trzy miesiące i 7 kilogramów z małym hakiem).
    piszesz, że regulacja gumki jak w stniku - chodzi o to cosik, czym się przesuwa? i ten plastik nie odciska się na nóżkach? może jakieś foty mi tego rozwiązania podeślesz, bo nie spotkałam się z taką regulacją - owszem, na gumkę z dziurkami i guzik, ale jak w staniku
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustonoszka Awatar Honorata
    Miejscowość
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Gumka z dziurkami i guzik to rozwiązanie ze starej wersji ChB, w nowej jest to ulepszone, "stanikowe":

Tę gumkę chowa się potem do polarkowego tunelu, więc nic nie odciska. Mam nadzieję, że dobrze to widać na zdjęciach, nie umiem niestety wstawić większych (ale mogę Ci wysłać na maila, jeśli chcesz )

Domyślnie

Gumka z dziurkami i guzik to rozwiązanie ze starej wersji ChB, w nowej jest to ulepszone, "stanikowe":

Tę gumkę chowa się potem do polarkowego tunelu, więc nic nie odciska. Mam nadzieję, że dobrze to widać na zdjęciach, nie umiem niestety wstawić większych (ale mogę Ci wysłać na maila, jeśli chcesz )

tak, proszę na maila, bom ciekawa ogromnie
    sylvinella@interia.pl
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustomanka Awatar mikulo
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Zerknij do mnie na bloga, mam szerokie gumki. Coś chyba ode mnie masz?
    Mikulek (01.2010.) Idusia*(9 tc 09.2012.) Szymonek (05.2014.)
    Moje wypociny: http://www.pieluszkiwielo.blogspot.com/
    ...
    Dajcie mi modlące się matki, a uratuję świat. św. Augustyn

Miejscowość
    opolskie/ Dobrzeń W.

Domyślnie

ciekawe rozwiazanie, nie spotkalam sie z tym. Sylviontko planujesz takie cos stworzyc?

Mikulo, mam od Ciebie otulaczyki S i formowanke (uwielbiam ją), jestem bardzo zadowolona no i czekam niecierpliwie na pieluszke z testow
    18.11. 2009
    16.06. 2012
    09.12.2019

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asioczka Zobacz posta
    ciekawe rozwiazanie, nie spotkalam sie z tym. Sylviontko planujesz takie cos stworzyc?
    coś myślę, ale co wymyślę ...
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

_
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Uprawnienia umieszczania postów