Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: POMOCY!!! pękła mi klamra w manduce!!!

Chusteryczka Awatar urticea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie POMOCY!!! pękła mi klamra w manduce!!!

jestem przerażona i potrzebuję Waszej pomocy, bo nie wiem co robić.. pękła mi klamra, ta duża, na pasie biodrowym:/ pękła tak jakby na tych wewnętrznych widełkach w środku, nie powoduje to, że klamra się rozpina, ale nosidła nie da się użytkować z taką klamrą! co mam zrobić? nosidło kupiłam na allegro, nowe, wersję limitowaną, od firmy, która "ma wszystko" i nie zajmuje się sprzedażą nosideł, więc nie sądzę żebym przez nich mogła coś zdziałać((
    czy taką klamrę YYK można gdzieś kupić? mam odesłać nosidło do Niemiec? do polskiego dystrybutora? pomocy...nie mam zielonego pojęcia co mam zrobić..((((
    ..a swoją drogą przerażające, że pękła, bo zrobiła to"sama z siebie"..!!!!:/
    08.2011 04.2014

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

..pomóżcie proszę..może ktoś wie gdzie mogę zamówić taką klamrę, np któraś z szyjących nosidła mam? znalazłam pas dla policjantów z taką klamra,ale jest potwornie drogi..:/

..a może w złym miejscu zamieściłam wątek? jeżeli tak, to proszę o przeniesienie
    08.2011 04.2014

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

ja bym szukała w sklepach ze sprzętem sportowym, typu alpinus itp.
    pytaj o klamry z atestem

no i maila do producenta, możliwe że doślą brakującą klamre na wymianę
    Ostatnio edytowane przez yanettee ; 02-02-2012 o 22:11
    Mama Kubusia i Basi

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

jeśli kupiłaś nowe i masz dowód zakupu to sprzedawca ma konkretne obowiązki wobec ciebie. złóż reklamację. tylko niestety mogą chcieć żebyś nosidło odesłała a niekoniecznie dadzą nowe na już.
    unikałabym przeróbek nosidła na własną rękę.

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

a ja bym skontaktowała się ze sprzedającym, szczególnie jak nosidło jest na gwarancji,

Chustomanka Awatar randia
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez urticea Zobacz posta
    nosidło kupiłam na allegro, nowe, wersję limitowaną, od firmy, która "ma wszystko" i nie zajmuje się sprzedażą nosideł, więc nie sądzę żebym przez nich mogła coś zdziałać((
    czy taką klamrę YYK można gdzieś kupić? mam odesłać nosidło do Niemiec? do polskiego dystrybutora? pomocy...nie mam zielonego pojęcia co mam zrobić..((((
    ..a swoją drogą przerażające, że pękła, bo zrobiła to"sama z siebie"..!!!!:/
    Jeśli kupiłaś nosidło na aukcji "kup teraz" (przy licytacji otwartej sprawa ma się nieco inaczej), to musisz złożyć reklamację. Jeśli jest to duży sklep i ma pozytywne opinie zostanie ona najprawdopodobniej uznana (nawet jeśli sprzedają wszystko). http://www.uokik.gov.pl/wzory_pism.php Tutaj wzory pism jakie możesz skierować do sprzedawcy i wiele informacji o prawach jakie Ci przysługują, ale też namiary na instytucje, w których możesz uzyskać informacje/pomoc prawną. Jeśli dokonasz jakichkolwiek przeróbek na własna rękę stracisz prawo do reklamacji. Przede wszystkim napisz maila do sprzedawcy z dokładnym opisem sytuacji, być może wszystko pójdzie gładko

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart Zobacz posta
    jeśli kupiłaś nowe i masz dowód zakupu to sprzedawca ma konkretne obowiązki wobec ciebie. złóż reklamację. tylko niestety mogą chcieć żebyś nosidło odesłała a niekoniecznie dadzą nowe na już.
    unikałabym przeróbek nosidła na własną rękę.
    dokładnie...
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Bardzo Wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
    Skontaktowałam się z Kasią z chustomanii - są dystrybutorem manduki w PL. I sprawę uda się przez nich załatwić. Na razie czekam najprawdopodobniej dostanę nową klamrę ew nowe nosidło.. uff..teraz tylko muszę cierpliwie czekać na rozwój sytuacji.
    08.2011 04.2014

Chustoholiczka Awatar roneczka
    Miejscowość
    Morąg

Domyślnie

Robisz zdjęcia wady i wysyłasz do producenta. NIe ma znaczenia czy kupiłaś nową czy używaną, czy z allegro czy bezpośrednio od kogoś.
    Nie musisz udowadniać że nie jesteś jeleniem. Producent "rozpozna" swój produkt i zapewniam cię, że nie zależy mu na złym rozgłosie, także nie powinno być żadnych problemów z załatwieniem reklamacji w sposób który cię zadowoli.
    Następnym razem nie zaczynaj rozwiązywać tej sprwy na forum, tylko od razu załatwiaj u źródła.

Pokarm jest w głowie a nie w cyckach

http://www.avast.com/pl-pl/get/3PZrfmgB

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

i jak sprawa się zakończyła?
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Uprawnienia umieszczania postów