Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Czasem warto odłożyc chustę...

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie Czasem warto odłożyc chustę...

Ostatni czas to był dla mnie czas porażek noszeniowych. Ignac piszczał przy wiązaniu, wiercił się, płakał po kilku minutach noszenia. Do tego upał też nie sprzyjał motaniu.
    Chusta poszła w kąt na prawie miesiąc, między czasie używana na krótko i bez obopólnej satysfakcji.
    Od poniedziałku zaczynam praktyki, ciężko mi, choć tylko na 4 godziny dziennie, ale Igi będzie zostawał beze mnie (z samym tatą). W związku z tym mam ogromna potrzebę wytulenia i wyprzytulania go.
    Wyciagnęłam wczoraj chustę. Najpierw godzinę noszenia w plecaku prostym po domu- o dziwo bez sprzeciwu Ignasia- dzieć zaglądał przez ramię jak mama sprząta i gotuje i radość oboje mieliśmy wielką. Potem pół godziny próbowaliśmy zawiązać plecak hanti. Nie wyszło, musimy poćwiczyć, więc wróciliśmy do prostego i na spacer.
    A wieczorem Ignaś przebudził się i tak płakał, że została chusta i podwójny X. I o dziwo dał się zawiązać z przodu, chociaż od dawna preferujemy plecki

Powiem Wam, że to niezwykłe uczucie zawiązać po takiej krótkiej przerwie
    Ale miałam radochę!
    A piszę to do wszystkich, którzy mają chustowy kryzys- czasem warto odłożyć chustę, by potem pokochać noszenie na nowo
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MonikaK Zobacz posta

Powiem Wam, że to niezwykłe uczucie zawiązać po takiej krótkiej przerwie
    krotkiej przerwie???? Moje dzieci za szybko rosna, zeby sobie pozwalac na jakiekolwiek przerwy , nawet jednodniowe. a wiecej dzieci miec nie bede

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Chodzi mi tylko o to, że każdemu się zdarzają kryzysy,a noszenie ma być przyjemnością
    A dziecko z noszenia też ma być zadowolone, skoro nie chce, to nie będę go zmuszać, tylko dla własnego chcenia.
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

Guest
    Guest

Domyślnie

no tak czasami bywa ....
    a hanti mi poszło szynko jak opanowałam plecak z krzyżem

radocha z noszenia wielka i jak widzę gdy mała przynosi mi chustę aby ją zawiązać to sobie myślę, że każdą chwilę spędzoną w pracy marnuję podwójnie

Chusteryczka Awatar kasia
    Miejscowość
    karkonosze:)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MonikaK Zobacz posta
    Chodzi mi tylko o to, że każdemu się zdarzają kryzysy,a noszenie ma być przyjemnością
    A dziecko z noszenia też ma być zadowolone, skoro nie chce, to nie będę go zmuszać, tylko dla własnego chcenia.
    popieram nic na siłę. czasem warto dać sobie odrobinkę looozu

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Zgadzam się z Tobą całkowicie. Przecież ma to być obopólna radość z bliskości. Dziecku też trzeba dać możliwość wyboru, szczególnie wtedy, gdy zaczyna odkrywać świat na własnych nóżkach. trudno go wtedy tak po prostu przywiązać do siebie

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    no tak czasami bywa ....
    a hanti mi poszło szynko jak opanowałam plecak z krzyżem

radocha z noszenia wielka i jak widzę gdy mała przynosi mi chustę aby ją zawiązać to sobie myślę, że każdą chwilę spędzoną w pracy marnuję podwójnie
    Baryłka plecak z krzyżem mówisz? spróbujemy!

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

Nigdy nic na siłę, u nas też się przerwy sprawdzały, choć po jednej z nich pożegnaliśmy się z chustami na dobre. Zostały nam nosidła.

Chustomanka Awatar olka
    Miejscowość
    Plewiska/k.Poznania

Domyślnie

My dajemy odpocząć chuście w te upały... Choć dziś pod wpływem wątku znów do niej zatęskniłam! Decyzja - na wieczorny spacer w chuście!
    Zuzu (styczeń 2010), Kalina (wrzesień 2012)
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci, Instruktor masażu Shantala. Bliskość na starcie - ja w sieci
    W Poznaniu też nosimy

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Zgadzam się w 100% Nic na siłę! My też mieliśmy takie kryzysy (znacznie krótsze na szczęście) i o tyle przyjemniej wiązało się po nich Wtedy się doceniało bliskość, jaką daje chusta
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

My jeszcze buntu nie przeszliśmy i mam nadzieję, że nas minie. Każdy dzień dla mnie bez noszenia, to dzień stracony . Uważam jednak podobnie jak Wy - nic na siłę! To ma być wzajemna przyjemność, a nie własne "widzimisię".
    Najważniejsze, że kryzysowe dni już za Wami .

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

miałam kryzys na samym początku, jak zaczęłam wiązać - Gabi się darła i trudno ją było uspokoić, ale ona z tym ogólnie wrzaskliwych, więc się nie zniechęciłam, odczekałam tydzień-dwa i potem zaczęłam motać ją w domu tak na chwilę, jak zaczynała się wiercić i kaprysić wyjmowałam ją i w końcu się przekonała teraz jak widzi, że mam w rękach chustę zaczyna się uśmiechać
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Uprawnienia umieszczania postów