czym sie roznia te trzy nosidla? bo patrze i patzre na TBW na zdjecia i roznicy nie widze![]()
czym sie roznia te trzy nosidla? bo patrze i patzre na TBW na zdjecia i roznicy nie widze![]()
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
to po japońsku?podegi a onbuhimo a hmong![]()
podaegi - koc z doszytym jednym pasem - tradycyjne - szeroki koc i doszyty pasek i w stylu zachodnim - takie jak te Nelles
Onbuhimo - coś w stylu poda - tylko na dole ma doszyte kóka, przez ktore się przeprowadza paski i robi wiązanie
Hmong - to w zasadzie coś jak podeagi - nazwa od grupy etnicznej w Azji - (chiny, wietnam, birma) - różni się głównie "górną" warstwą - nie jest taki zwykły koc ale zwężany - choć niekoniecznie..
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
szacuneczek dla twej wiedzy, kolezanko droga. bardzo subtelne roznice. ale moze sie naucze. poki co, moj maz nie moze sie nauczyc, ze Mei Tai to MT, uparcie mowi MAI TAI
![]()
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
a czy ktoras z was ma onbuhimo albo hmonga? bo chcialabym zobaczyc "polish version".
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
niestety nie posiadam..
ale jeżeli wyobrazisz sobie takiego MT z ciut większym panelem niż tradycyjne i zamiast dolnych pasów będzie miał kółka to będzie to Onbuhimo.
o takie cóś (to unowocześniona wersja oczywiście)
Hmongi wyglądają mniej wiecej tak : (też unowocześnione w wersji freehand'a (firma taka)
![]()
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
no naprawde jestem pod wrazeniem. dzieki wielkie za info.
ide na TBW szperac, ogladac je sobie.![]()
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
a jak sie nosi w onbuhimo i hmongach? ktos wie? jest jakas roznica w noszeniu w podegu a tych dwoch pozostalych? aga, wiesz cos o tym? albo moze poczytam na TBW. super ta strona jest... poki co nie mam smailosci tam pisac, tylko czytam i ogladam.
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
dzięki agamnie też się rozjaśniło
![]()
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
a moze by tak zalozyc pracownie nosidel azjatyckich?![]()
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
niestety nie mam pojęcia..Zamieszczone przez wegielek
te kółka jakoś mnie nie przekonują.
Hmngi to takie pody IMO.
co do TBW - pisz śmiało - dziewczyny tam są wyrozumiałenaprawdę nikt się nie śmieje jak ktoś delikatnie skaleczy język
![]()
ja swoim "kali być" porozumiewam się i robię interere.. i całkiem nieźle mi idziebiorąc pod uwagę mój ostatni trejd
![]()
![]()
ta bo ja na stronę freehand weszłam i szybko zdjęcia miałamZamieszczone przez ithilhin
ich brokatowe pody już wcześniej mi się szalenie podobały
![]()
Aga, a propos, co oznaczja skroty DD, DH, DS? jakos nie moge tego rozgryzc![]()
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
dearest daughter
Dear (DEAREST) son
i H - husband - RóWNIEż NAJUKOCHAńSZY :d
GDZIES TAM MeZ PRZYKLEJONY słownik skrótów![]()
ja nie umiem rozgryźć jeszcze NAK ;D
BF – boyfriend or best friend*
DH – dear husband
DS/DD/DC - dear son/daughter/child*
tutaj zobacz: http://www.thebabywearer.com/forum/faq.php
DZIEKI!!! jestescie wielkie.
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa