Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: chusta bez wiązania - widziałyście to?

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie chusta bez wiązania - widziałyście to?

http://allegro.pl/item984275935_chus...nosidelka.html

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić że można w tym nosić bez dociągania. Gdyby to był elastyk to tak ale len?
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

już ją gdzieś ktos pokazywał na forum

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Kilka razy już było
    Ta chusta bez wiązania to są 2 pouche nakładane na krzyż - ani dociągnąć się nie da, ani uniwersalne to nie jest (bo rozmiar musi być dobrany idealnie - a co, jeśli się ubierze dodatkową warstwę ubrań?)

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

było było ...
    Mama Kubusia i Basi

Domyślnie

no, bez mozliwosci regulowania to nie zdaje sprawy. Mam chyba ze 3 pouche ale nigdy jakos nie moglam sie do nich przelamac wiec leza w szafie! Nie moze byc to za wygodne ani dla dziecka ani rodzica.... szczegolnie tak na dluzej.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

rzeczywiscie chyba sciema. Musiałoby byc normalnie na wymiar osoby z ubraniem. Jak mam plaszcz na sobie i na to chusta, to juz widze, ile mniej chusty mi zostaje, a tak jak tam na zdjeciach spasowane, to potem dziecko sie chyba dusi. A co jak sie przytyje??

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pania Zobacz posta
    rzeczywiscie chyba sciema. Musiałoby byc normalnie na wymiar osoby z ubraniem. Jak mam plaszcz na sobie i na to chusta, to juz widze, ile mniej chusty mi zostaje, a tak jak tam na zdjeciach spasowane, to potem dziecko sie chyba dusi. A co jak sie przytyje??
    No jak to co? Kupisz nowy, większy komplet. A na kurtkę zimową + dzieciowy kombinezon kupisz jeszcze jeden, jeszcze większy

Domyślnie

Nie znam osoby, ktora bylaby bardzo zadowolona z pouch, a to dokladnie dlatego, ze pomimo kupijesz niby na wymiar, to przeciez przede wszystkim takie male dziecko rosnie tak szybko.

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CABabies Zobacz posta
    Nie znam osoby, ktora bylaby bardzo zadowolona z pouch, a to dokladnie dlatego, ze pomimo kupijesz niby na wymiar, to przeciez przede wszystkim takie male dziecko rosnie tak szybko.
    Ja jestem bardzo zadowolona
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Też mi się skojarzyło z pouchem. A mój był fajny, ale... kupiony na wymiar był dobry krótko po porodzie. Potem po prostu dużo schudłam i pouch zrobił się za duży, Małgosia mi wisiała w nim i obie nie byłyśmy zadowolone. Tylko na mega szybkie wyjścia go brałyśmy.
    A co do tej bezwiązaniowej chusty - myślę, że przez ten brak możliwości dociągnięcia, to do noszenia w pionie tylko dla starszych Dzieci. Młodszego inaczej jak w kołyskę bym w to nie włożyła.
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Uprawnienia umieszczania postów