Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Wielorazówki w żłobku

Chustomanka Awatar darijah
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie Wielorazówki w żłobku

Milena od września idzie do żłobka. Zastanawiam się czy nie będzie tam problemu z wielorazówkami. Wolałabym nie pytać wcześniej tylko postawić ich przed faktem dokonanym. Teraz używamy głównie tetry/ręczników z ikei i otulaczy ale myślę, że ta opcja jest bardziej kłopotliwa i faktycznie mogą być na nie.Aby ułatwić im sprawę w tym celu zamierzam uszyć trylion kieszonek i przynosić już z wkładkami w środku.Myślicie, że się zgodzą?

Tak bardzo nie chciałabym wracać do pampków
    Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::

https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Dariah - jesli mi Hanię przyjma jednak do złobka..to tylko w wielorazówkach -tyle, że ja ich tez nie uświadamiałam.. po prostu zaprowadzę z pieluchami jakie uzywamy..

pomijając wszystkie inne względy - (Hania jest uczulona na zwykłe jednorazówki) to kogos moze nie byc stac finansowo na kupowanie jednorazówek i to raczej powinno byc wzięte pod uwagę.
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

powiedz, że ma uczulenie na jednorazówki i może być tylko w wielorazowych
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Kiedyś już było. Ktoś pisał, że daje kieszonki czy AIO i nie było problemu.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

tez mi sie wydaje ze z AIO/kieszonkami nie bedzie problemu. w koncu zaklada sie jak pampka. I tekst o alergii - tez powinien wystraczyc.
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Chustomanka
    Miejscowość
    A. Ł

Domyślnie

Kieszkonki i AIO to jak pampki przecież tylko nie do kosza a do woreczka trzeba włożyć. Ja jestem ciekawa jak z wysadzaniem malychów jest w żłobku. Kiedyś to pewnie sadzały na nocnik ale teraz jak dzieci do przedszkola chodzą w pieluchach to nie wiem.

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez formichiere Zobacz posta
    Kieszkonki i AIO to jak pampki przecież tylko nie do kosza a do woreczka trzeba włożyć. Ja jestem ciekawa jak z wysadzaniem malychów jest w żłobku. Kiedyś to pewnie sadzały na nocnik ale teraz jak dzieci do przedszkola chodzą w pieluchach to nie wiem.

W państwowych wysadzają.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dagmara Zobacz posta
    W państwowych wysadzają.
    serio? no cos takiego!
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Chusteryczka Awatar Gertruda
    Miejscowość
    Las koło Łodzi

Domyślnie

Jak byłam w żłobku do którego będzie chodził Kajcik to dyrektorka powiedziała, że to nie ma żadnego problemu jak dla nich jedynie trzeba codziennie dostarczyć odpowiednią ilość pieluch i jakiś woreczek na brudy. A z tego co wiem to przynajmniej w tym naszym upatrzonym żłobku dzieci są regularnie wysadzane - tak wszystkie po kolei co tam np. 2 godziny. Nie wiem jak to będzie w praktyce...
    Ostatnio edytowane przez Gertruda ; 10-07-2009 o 09:20 Powód: literówka
    Starszy 18.12.2008 Młodszy 02.01.2011

Podpisz się i ratuj maluchy!!!!

Chustonoszka

Domyślnie

Myślę, że nie powinno być problemu z wielorazówkami. Najlepiej powiedz na wstępie, że w jednorazówkach się odparza

Chustoholiczka Awatar karolinka251
    Miejscowość
    warszawa-kamionek

Domyślnie

u Zośki w żłobku dzieci są wysadzane od momentu kiedy siedzą samodzielnie
    Ostatnio edytowane przez karolinka251 ; 10-07-2009 o 09:33

Chustonówka

Domyślnie

u nas w żłobku, do ktorego pójdzie moja wandzia (chociaz nie wiem kiedy to będzie, bo jest przeogromiasta kolejka, oby predko pani również mowila, ze dzieci są wysadzane jak tylko siedzą i rodzaj pieluch nie ma znaczenia, byle starczylo na caly dzien.

Chustomanka Awatar darijah
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

uff... to mnie uspokoiłyście trochę. O uczuleniu na pampki też myślałam ale wolałabym nie używać tam słowa alergia lub podobnego. Bałabym się, że odeślą nas do jedynego we Wrocławiu żłobka dla dzieci z alergiami W ogóle mam wrażenie ( na razie nawet nie uzasadnione), że jakiekolwiek odchylenie od normy będzie dla nich problemem i powodem do rozwiązania umowy.
    Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::

https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::

Chustofanka Awatar Agakakaka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

W naszym żłobku przynosi się pieluchy góra dzieciom do dwóch lat. Panie ostro uczą nocnika. Basia poszła do ostatniej grupy takiej od około 2,5 do 3 lat i absolutnie już nie wolno było wręcz przynosić pieluch. Jej się zdarzało zesikać jeszcze podczas snu, ale panie powiedziały, ze jak się zsika to przebiora i zmienią pościel. Ani razu nie miała wpadki.

Chustofanka

Domyślnie

Mój Jaś jest w pierwszej grupie ( do około 1,5 r.) i dzieci są wysadzane. Niestety jedzie tam na jednorazówkach. Myślę,że z AIO nie byłoby problemu tyle,że ja nie mam takiej ani jednej. W domu używaliśmy przez jakiś czas tetry, a później już formowanki i otulacz. To moim zdaniem byłoby dla cioć kłopotliwe. Ale gdybym miała AIO to bym takie dawała. Musiałabyś mieć ich dużo.

Domyślnie

No i Jak Dirajah?
    Udało się przeforsować wielorazówki w żłobku?
    Jestem tematem mocno zainteresowana bo mojego małego też poślę do żłobka.
    Zastanawiam się w co go do tego żłobka wyposarzyć. Wolałabym formowanki plus otulacz niż kieszonki, bo jakoś mi się te ostatnie mniej przewiewne wydają.

Chusteryczka Awatar Gertruda
    Miejscowość
    Las koło Łodzi

Domyślnie

Nam kobieta w żłobku powiedziała, że wielorazówki tak, ale muszą być "szybkie" w zakładaniu czyli najlepiej już skompletowana kieszonka albo AIO...
    Starszy 18.12.2008 Młodszy 02.01.2011

Podpisz się i ratuj maluchy!!!!

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Moje dziecko w kieszonkach chodzi.

Trzeba pilnować i przypominać, żeby go nie kremowały.

A poza tym był jakiś cyrk z koszem na pieluchy - przynieśliśmy kosz, ale ponoć ktoś zwrócił uwagę, że powinien być hermetyczny; tyle że nie potrafili nam wytłumaczyć dokładnie, o co chodzi. W końcu wszyscy machnęli na to ręką (bo jednorazówki są w normalnym koszu, niehermetycznym) i kieszonki Marcela lądują w zwykłej balbince.

Uprawnienia umieszczania postów