Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 1234567891012 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 407

Wątek: nowa Artipoppe i jej egipska bawełna

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FatalFuchsia Zobacz posta
    Firma może i debiutująca, ale niewątpliwie na brak doświadczenia nie może narzekać, hype który wywołali to majstersztyk i nic tam nie jest przypadkowe, począwszy od cen a skończywszy na kolorach wiosennej kolekcji (zobacz co jest aktualnie w sklepach).

Zresztą jak widzisz, to działa - sama piszesz, że nowe didki to nie to samo co kiedyś, mimo że od lat są tkane w tych samych fabrykach i ciągle przechodzą te same OekoTesty na "sehr gut".
    Różnica jest jedynie taka, że spowszedniały, łatwo je kupić, na stronie FB brak wierszyków, logo jest takie mało ekscytujące, na zdjęciach wciąż te same uśmiechnięte córki właścicielki, więc przestały się tak mocno kojarzyć z chustowym high-endem.

Ot, czasami kupujesz chustę do noszenia dzieci, a czasami spełniasz marzenie posiadania czegoś wyjątkowego (w domyśle bycia kimś wyjątkowym)
    Design, marketing, materiał - to nie jest nic. Piszesz, że majsterszyk. I jak taki majsterszyk ma nie kosztować? Pół roku szeptanego marketingu, testów wśród "topowych" chustonoszek, pięknych zdjęć. Mnie ta cena nie zaskoczyła. Chusty na 100% sprzedadzą się jak świeże bułeczki. Ludzie kupują wyjątkowość. Hmmm, ale dlaczego nie?
    Didkowi brakuje pomysłu na jakiś współczesny design i artipoppe na tym korzysta. Jakieś motyle, dywany. Brzydkie zdjęcia. Alarmy na stronie: uwaga, kupuj szybko, jest mało chust I co z tego, że Martin przechodzi testy na sehr gut. Martin wygląda, jak wygląda i żaden sehr gut mu pomoże.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

z ciekawości - sypnijcie ceną
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Liv Zobacz posta
    z ciekawości - sypnijcie ceną
    z fb: Warp: 50% ecru Egyptian cotton Weft: 50% emerald Egyptian cotton, 230 gr/m2 Size 2(€130) Size 3(€140) Size 4(€150) Size 5(€160) Size 6(€170) Size 7 (€180)

masz rację, miłorząb, że sprzedadzą się jak świeże bułeczki
    bardzo dobra strategia marketingowa
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

piękne są te chusty. cena powala ale nie dziwi (mnie przynajmniej). Egipska bawełna kosztuje, dobry marketing kosztuje, luksusowego produktu nie kupuje się tanio
    To dla mnie kompletnie nie moment na takie wydatki a jednak się waham oscha mnie w ogóle nie powala, artipoppe i owszem. I dumam teraz jak to cudo dorwać. Chyba że dopiero przy kolejnym chuścioszku sobie pozwolę, choć obawiam się że te obłędne ceny będa wtedy duuużo bardziej obłędne..
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Wrocławia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MonikaK Zobacz posta
    piękne są te chusty. cena powala ale nie dziwi (mnie przynajmniej). Egipska bawełna kosztuje, dobry marketing kosztuje, luksusowego produktu nie kupuje się tanio
    To dla mnie kompletnie nie moment na takie wydatki a jednak się waham oscha mnie w ogóle nie powala, artipoppe i owszem. I dumam teraz jak to cudo dorwać. Chyba że dopiero przy kolejnym chuścioszku sobie pozwolę, choć obawiam się że te obłędne ceny będa wtedy duuużo bardziej obłędne..
    Bawełna bawełną, ale cana za kaszmir
    370 Euro za 6-tkę
    Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012

Chustoholiczka Awatar Marciula
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Z pawich oczek podoba mi się chusta w kolorze emerald oprócz niej to granatowe ptaszyska.
    Czy cena wysoka? To zależy jak na to patrzymy - moim zdaniem odpowiednia, bo i tak wszystko się sprzeda. Sama kupię jeśli akurat będę miała za co ale tylko chustę, która mi się podoba, bo nie wszystkie mnie zachwycają...
    No i jestem ciekawa tej egipskiej bawełny

Chustomanka Awatar madlles
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

miłorząb podpisuje się 4 łapkami pod twoim postem biznes to biznes, pomysł kosztuje..

Wczoraj pisałam do Artipoppe z zapytaniem czy nie przysłaliby jakiejś testowej chusty na nasze forum..Właścicielka Anna odpisała, że niestety dopiero się rozkręcają, nie mają zbyt wiele testowych a te i tak wszystkie już rozdane.."I really don't like disappointing you, but I can simply not cope with the amount of tester requests at the moment."..

Napisała też, że jakaś polska mama mieszkająca w Anglii ma ją na teście i może się podzielić wrażeniami..hmmm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madlles Zobacz posta
    Napisała też, że jakaś polska mama mieszkająca w Anglii ma ją na teście i może się podzielić wrażeniami..hmmm
    nie sądzę domyślam się, że to polska chustomama zbanowana z naszego forum
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

jak dla mnie paskudne są! i się cieszę bardzo pawie oka zbyt napaćkany wzór jak dla mnie, ptaki też dziwne!

odetchnęłam z ulgą

Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    ..ma mi jeszcze napisać o kogo chodzi

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

hmmm, taka bordowa bym mogla przygarnac, czemu nie zwlaszcza jakby dawali na razie mnie i tak nie stac. ale ciekawa jestem tej bawelny, nie powiem...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milorzab Zobacz posta
    Design, marketing, materiał - to nie jest nic. Piszesz, że majsterszyk. I jak taki majsterszyk ma nie kosztować? Pół roku szeptanego marketingu, testów wśród "topowych" chustonoszek, pięknych zdjęć. Mnie ta cena nie zaskoczyła. Chusty na 100% sprzedadzą się jak świeże bułeczki. Ludzie kupują wyjątkowość. Hmmm, ale dlaczego nie?
    Didkowi brakuje pomysłu na jakiś współczesny design i artipoppe na tym korzysta. Jakieś motyle, dywany. Brzydkie zdjęcia. Alarmy na stronie: uwaga, kupuj szybko, jest mało chust I co z tego, że Martin przechodzi testy na sehr gut. Martin wygląda, jak wygląda i żaden sehr gut mu pomoże.
    W sumie napisałam to samo co Ty, więc nie mogę się nie zgodzić.
    Artipoppe obserwuję sobie z boku, interesujące dla mnie i prywatnie, i zawodowo jest jak łatwo można kreować potrzeby i manipulować naszymi zachciankami.

A egipską bawełnę serdecznie polecam. Mam dwa ręczniki, które mają już ponad 15 lat. Obrzydliwe w kolorze, w paciajowaty wzór i ciągle nie chcą się zniszczyć

Chusteryczka Awatar Kamila
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Kurka masz glowe nie od parady - pieknie ujete!!

Mnie sie wzory u Arti podobaja, kolory tez. Ceny moga byc - z racji tego, ze jak ma dziewczyna zarobic, to niech zarobi. Sprzedala by za polowe tego, to i tak na bazarkach chodzilyby za podwojna cene i zaloze sie, ze dlugo by nie polezaly wolne na sprzedaz.

Wzor Escher jest swietny, ale jakos nie przemowily do mnie jak narazie kolory.
    Piorka tez sa super. Turkusowe najbardziej, ale te cholerka akurat najdrozsze. Szkoda, bo jak by byly w bawelnie lub lnie, to bym leciala na zlamanie karku
    Marcel 3 lata

Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FatalFuchsia Zobacz posta
    W sumie napisałam to samo co Ty, więc nie mogę się nie zgodzić.
    Artipoppe obserwuję sobie z boku, interesujące dla mnie i prywatnie, i zawodowo jest jak łatwo można kreować potrzeby i manipulować naszymi zachciankami.

A egipską bawełnę serdecznie polecam. Mam dwa ręczniki, które mają już ponad 15 lat. Obrzydliwe w kolorze, w paciajowaty wzór i ciągle nie chcą się zniszczyć
    Nie do końca łatwo. Niewielu się udaje.
    Napisałałyśmy - no nie do końca to samo. Moim zdaniem, design ma prawo się cenić. Ja też nie oceniam "chęci poczucia się wyjątkowym" negatywnie. Chcemy się tak czuć. Kupujemy w supermarketach, mamy identyczne szare samochody i ubieramy się w tych samych sieciówkach. Czemu mamy nie dopłacić za odrobinę luksusu? Ale wykreowanie tego nie jest absolutnie proste. Poza tym będę się upierać, że właścicielka artipoppe - to nie przemyślna bizneswomenka, ale osoba całym sercem zaangażowana w noszenie, w chustokolekcjonerstwo. Nie wzięła się znikąd. Ta znajmość rynku, serc, gustów klienta - bardzo dobrze jej wróży.

Cytat Zamieszczone przez Kamila Zobacz posta
    Piorka tez sa super. Turkusowe najbardziej, ale te cholerka akurat najdrozsze. Szkoda, bo jak by byly w bawelnie lub lnie, to bym leciala na zlamanie karku
    Mi drobne czerwone Na szczęście nie kaszmir, na który mnie nie stać i którego się boję. A czerwone spróbuję kupić.
    Ostatnio edytowane przez milorzab ; 15-04-2013 o 14:15

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Nie do końca łatwo. Niewielu się udaje.
    Napisałałyśmy - no nie do końca to samo. Moim zdaniem, design ma prawo się cenić. Ja też nie oceniam "chęci poczucia się wyjątkowym" negatywnie. Chcemy się tak czuć. Kupujemy w supermarketach, mamy identyczne szare samochody i ubieramy się w tych samych sieciówkach. Czemu mamy nie dopłacić za odrobinę luksusu? Ale wykreowanie tego nie jest absolutnie proste. Poza tym będę się upierać, że właścicielka artipoppe - to nie przemyślna bizneswomenka, ale osoba całym sercem zaangażowana w noszenie, w chustokolekcjonerstwo. Nie wzięła się znikąd. Ta znajmość rynku, serc, gustów klienta - bardzo dobrze jej wróży.

Mi drobne czerwone Na szczęście nie kaszmir, na który mnie nie stać i którego się boję. A czerwone spróbuję kupić.
    Ale ja nie oceniam chęci poczucia się kimś wyjątkowym negatywnie, nie wiem gdzie to znajdujesz

Natomiast owszem, uważam że potrzeby wykreować jest bardzo łatwo. Kolekcjonuję perfumy i tam mechanizm "wyrastania" nowych, niszowych marek jest identyczny jak w przypadku chust czy każdego innego ZBĘDNEGO produktu - zbędnego, bo przecież dziecko można ponieść w ręczniku i używać najtańszego dezodorantu z marketu

Ludziom bardzo łatwo wmówić, że czegoś potrzebują. Patrząc na marketing Artipoppe i tym podobnych masz większość klocków układanki, na przykład:
    - niedostępność, która automatycznie tworzy popyt, chcemy mieć coś, czego nie mają inni;
    - tzw. dowód społeczny, czyli potrzeba robienia tego co inni - skoro wszyscy zachwycają się danym produktem, to i ja;
    - ingracjacja - wolimy kupować od tych, których lubimy, a lubimy tych, którzy są podobni do nas, sama piszesz, że właścicielka Artipoppe to chustonoszka i kolekcjonerka;
    - zasada wzajemności - chusty lecą za darmo na testy;
    - wiara w autorytet - chusty testują "topowe chustomamy"...

I tak dalej, psychologia społeczna to prężnie rozwijająca się dziedzina. Artipoppe jest, innymi słowy, skazana na sukces

Nie patrzę negatywnie na potrzebę wyróżnienia się, patrzę za to sceptycznie na dobry marketing w akcji i to jak działa na ludzi.

Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    Dziś piękne zdjątka naszej banitki na NM

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

mi sie najbardziej podobają kaczki
    są super!
    pawie oczka tez całkiem całkiem
    stać mnie jedynie na bawełne
    a ze moje dziecko zdecydowanie starsze...wiec nie wiem
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

nooo cudo jak 4-latke nosi

Domyślnie

Dziś piękne zdjątka naszej banitki na NM