Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 31

Wątek: Aż mnie skręciło...

Chustonoszka Awatar nosimisie
    Miejscowość
    3miasto / Kaszuby

Domyślnie Aż mnie skręciło...

Dzisiaj w ramach ogłupiającej rozrywki wchodzę na Pudelka a tam artykuł o Adele, że pierwszy raz sfotografowali ją z synkiem. I co widzę? Synka nie za bardzo, bo tetrą przykryty, ale spod tetry widać nóżki zwisające z wisiadła... A z tego co kojarzę maluszek ma dopiero 3 miesiące Niech ktoś jej szmatę kupi ;P
    A jak zobaczyłam że ona z tym dzieckiem w wisiadle wsiadła do samochodu to już mnie kompletnie zmroziło...
    http://www.pudelek.pl/artykul/47665/...ele_z_synkiem/
    Kurcze, co to się ze mną porobiło żebym spokojnie sobie nie mogła głupot poczytać
    Ostatnio edytowane przez nosimisie ; 11-01-2013 o 19:06
    Doradca Noszenia w Chuście i Nosidłach Miękkich
    Po kursie Akademii Noszenia Dzieci
    www.NosiMisie.pl

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

Przynajmniej przodem do świata nie jest .

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

a czlowiek sie martwi ze chusta nie dociagnieta, szuka doradcow tam gdzie ich znalezienie graniczy z cudem,zastanawia sie czy moze nie za wczesnie i wogole. A niektorym to "zwisa".

A. listopad 2012

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

widziałam ale wśród gwiazd, to chyba standard już

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inka Zobacz posta
    a czlowiek sie martwi ze chusta nie dociagnieta, szuka doradcow tam gdzie ich znalezienie graniczy z cudem,zastanawia sie czy moze nie za wczesnie i wogole. A niektorym to "zwisa".
    Wiesz, ale przynajmniej nosza zamiast rezygnowac w ogole bo "jeszcze cos zle zrobie", "ale to na kurs trzeba isc".
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

obejrzalam ze foty jescze raz i szkoda mi sie jej zrobilo, biedna musiala kryc z dzieckiem przed fotografami. Moze ona tylko to wisiadlo zalozyla zeby to auta dojsc jakos i byc w stanie maluszka schowac .
    Ostatnio edytowane przez inka ; 11-01-2013 o 20:01

A. listopad 2012

Chustoholiczka

Domyślnie

bardziej od wisiadła zszokowało mnie przewożenie w nim malucha w samochodzie

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Z drugiej strony. Pewnie nie wkładała do fotelika, bo dopiero wtedy paparazzi mieliby pełne ręce roboty
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustofanka Awatar inek
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Jak zobaczyłam, to też mnie ścisnęło. Ale co zrobić, wisiadła są tak bardzo promowane, że wielu osobom nawet nie przyjdzie do głowy, że coś może być nie tak. W popularnych serialach typu Plotkara czy Jak poznałem waszą matkę też noszą w wisiadłach, większość czasu przodem do świata. W dziecięcej gazecie, którą dziś przeglądałam (w kolejnym numerze pod rząd) były wybory na najlepsze wisiadło. O chustach, ergo czy mei tai ani słowa. Oczywiście BabyBjorn wygrał "starcie".

Chustomanka Awatar Gugu
    Miejscowość
    Crosno

Domyślnie

Widziałam, cóż
    mama Estery lipiec 2012
    www.balkanfunk.pl

Chustomanka Awatar Wlaszczka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

mnie też skręciło .
    Kobieta urodziła dziecko MUUUUSI wyjść z nim z domu a tu WWWWWSZYCY robią jej zdjęcia, komentują, czepiają się.
    Nie pomyślałaś, że musi wsiadać z dzieckiem w nosidle bo przebija się przez tłum fotografów żerujących na zdjęcia jej dziecka? Może nie nosi go w foteliku bo jakiś pacan by zdają pieluchę i zrobił zdjęcia jej dziecka ? Hę?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Mi tez sie zdazalo wsiasc z dzieckiem w chuscie czy nosidle do samochodu, jak na przyklad lalo bardzo. I dopiero w srodku je wyjmowalam i wkladalam do fotelika.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustomanka Awatar Nyplowa
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samuela Zobacz posta
    Przynajmniej przodem do świata nie jest .
    jeszcze...

Chustonoszka

Domyślnie

A mi najbardziej szkoda dziecka, jak pomyślę o tych wszystkich niepotrzebnych bodźcach: lampach błyskowych, hałasie, dyskomforcie przenoszenia, stresie matki wyczuwalnym przez dziecia

Chustomanka
    Miejscowość
    miasto spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominiq Zobacz posta
    A mi najbardziej szkoda dziecka, jak pomyślę o tych wszystkich niepotrzebnych bodźcach: lampach błyskowych, hałasie, dyskomforcie przenoszenia, stresie matki wyczuwalnym przez dziecia
    tak samo pomyślałam, odważę się stwierdzić, że wisiadło przy tym to pestka.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ale jakby włożyła w chustę to by chociaż pielucha, by schować dziecko przestała jej być potrzebna
    Mama dwóch córek: 2008, 2012

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

BB za granicą są oferowane i sprzedawane jako nosidła dla malutkich dzieci. Skandynawskie = drogie, ekskluzywne i bezpieczne.
    Nie dziwię się, że chciała szybko schować w coś dziecko bez cyrku z motaniem się w miejscu publicznym (bo dopiero byłaby pożywka dla mediów).
    Dziecka mi szkoda owszem bo straszne było wokół zamieszanie.
    Ale co Wam bardziej przeszkadza? Że wsiadła do samochodu (i co było dalej to nie wiemy) czy że nosiła w BB?
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

mnie przeraziła ilość aparatów z lampami błyskowymi wokół samochodu...masakra...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Mnie bardziej moja znajoma zmroziła, która sama zachustowałam.
    Synek ma 7 miesięcy, można więc przymierzać się do nosidła, więc zaproponowałam, że przyjadę, przymierzą się do różnych, a ona na to, że już ma, bo koleżanka jej przysłała, więc mówię, że chętnie zobaczę i co? To klasyczne wisiadło BB!! I ona nie załapała zasadniczej różnicy, narzekała tylko, że jej niewygodnie, bo szelki wbijają się jej w szyję i tak jakoś dziwnie, ale te przecież dobre nosidło (i drogie), bo czytała w internecie. Mam nadzieję, że nie będzie nosić nie tylko ze względu na siebie, ale i na małego, bo raz jeszcze tłumaczyłam o co kaman.
    Przymierzyła moje, trzymajcie kciuki, że dokona dobrego wyboru...
    Także nie tylko Adele
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inek Zobacz posta
    Jak zobaczyłam, to też mnie ścisnęło. Ale co zrobić, wisiadła są tak bardzo promowane, że wielu osobom nawet nie przyjdzie do głowy, że coś może być nie tak. W popularnych serialach typu Plotkara czy Jak poznałem waszą matkę też noszą w wisiadłach, większość czasu przodem do świata. W dziecięcej gazecie, którą dziś przeglądałam (w kolejnym numerze pod rząd) były wybory na najlepsze wisiadło. O chustach, ergo czy mei tai ani słowa. Oczywiście BabyBjorn wygrał "starcie".
    Dokładnie. Znajoma lekarka, koleżanka męża, gdy zobaczyła kiedyś Miłosza w ergo, zdziwiła się: "dlaczego on ma tak szeroko nóżki? chory jest na coś?" Chwilę potem się okazało, że ona używała BB. Kiedy mój mąż jej wyjaśnił, co i jak, zdziwiła się jeszcze bardziej, bo sądziła, że skoro to norweskie, to znaczy, że dobre...

Uprawnienia umieszczania postów