Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Sekrety madrej (niebardzo) niani na TVN Style

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie Sekrety madrej (niebardzo) niani na TVN Style

Dzisiaj w w.w programie był test 'chusty kontra nosidełka'. Kila mam w czasie jakiegoś spotkania miało spróbować nosidełek i chust i zadecydować co lepsze. Jedyną chustą była Bebelulu Hamalu albo Kangalu (przez jedno ramię, typu torba) ale to szczegół Nosidełek nie rozpoznała ale to były jakieś ustrojstwa skomplikowane bardzo. Testowały 3 matki, jedna wybrała 'chustę', jedna nosidło biodrowe i powiedziała, że było bardzo wygodne (taaa a dziecko od niej na pół metra odstawało). A trzecia powiedziała, że wszystko dla niej zbyt skomplikowane ale jak już to wolałaby 'chustę' bo dziecko jest bliżej mamy. Ani słowa o pozycji dziecka w chuście i nosidłach, nic o wygodzie, ani o pozycji żabki.... No i brak chusty wiązanej a na koniec pojawiły się zasady stosowania chusty i nosidła i można się było dowiedzieć, że dziecko w chuście może być 2 godz dzienne (zakaz pionizacji do 4 miesiąca też się pojawił ale mnie nie zdziwił). Żenada. I kiespki PR dla chust niestety
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie Re: Sekrety madrej (niebardzo) niani na TVN Style

ten program to w ogóle jakiś średnio "dorobiony" jest, wkurza chyba jeszcze bardziej niż mamo to ja :/
    ehh dobrze ze jest to forum
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

oo a to akurat dziwne, bo wiem na milion procent, że Joanna Racewicz ma co najmniej dwie chusty wiązane i wiązać umie (ale widocznie prowadząca niewiele ma do powiedzenia w kwestii treści

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Też to widziałam, rzucili lulu i hamalu na jedną kupkę z nosidłami typu baby bjorn i chicco i kazali sobie matkom coś wybrać. Na koniec kilka ogólnych uwag tak jak pisze rebelka, jakby chusty i nosidła to było to samo. Też mi się średnio podobało.
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

elbazetka
    Guest

Tez obajrzalam i czekalam w napieciu na jakas konkretna chuste,a tu nagle program sie skonczyl .

Chustopróchno Awatar Budzik

Tego akurat nie widziałam, ale parę razy trafiłam na inne odcinki - delikatnie mówiąc - program "dla słabszych", jak mawiał mój szef.

Chustomanka Awatar lillyofthevally
    Miejscowość
    Świętochłowice

też oglądałam
    liczyłam na chusty - chusty ale się nie doczekałam

ale męczyły się te kobity z tymi "ustrojstwami"
    POWRÓT DO NASZEGO ŚWIATA DLA MOJEGO ANTKA:

http://www.chusty.info/forum/showthr...958#post551958

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Też widziałam ten program i jak mamy kombinowały jak to ustrojstwo zapiąć. Pewna byłam, że na koniec pojawią się chusty - jako lepsze rozwiązanie, ale tylko jedna mama o nich wspomniała...a pokazać nie pokazali...Jakiś marny ten program
    Tymek 20.05.2008 i Emilka 30.04.2010

Chustomanka Awatar Jagienka
    Miejscowość
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Budzik
    delikatnie mówiąc - program "dla słabszych"
    Podzielam te opinię. Miałam "przyjemność" zobaczyć kilka odcinków i niestety z każdym kolejnym, moje pierwsze wrazenie pogłębialo się, utwierdzając mnie w pierwotnym przekonaniu, ze to kolejny głupi program mieszający w głowach grupie swych wiernych odbiorców...
    "To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"
    (Prof. Włodzimierz Fijałkowski - twórca Polskiej Szkoły Rodzenia)

Uprawnienia umieszczania postów