Często osoby, które chcą przejść na pieluchy wielorazowe przerażaja się ilością możlwych rozwiązań. Kieszonki, otulacze formowane itd. na początku nic nam nie mówią. Wtedy pozostaje grzebanie w necie, na forum, a w końcu i tak pada temat "Pomocy, chcę zacząć, a nie wiem jak"Pomyślałam sobei, że można by napisać, wspólnymi siłami, taki mini poradnik, broszurkę, która byłaby tu, na forum jak przyklejony temat i którą można byłoby wydrukować i dać do przeczytania zainteresowanym rodzicom. (albo pozanosić do szkół rodzenia czy przychodni gdyby ktoś miał ochotę).
Co prawda podobne opracowania można, przy dużej inwencji znaleźć juz w necie, ale sa to zazwyczaj opisy na stronach producentów lub sprzedawców, a do tego jak wiemy większość z nas odnosi się sceptycznie.
Myślałam o takich zagadnieniach:
1. Zalety używania pieluch wielorazowych.
2. Wyliczenie rzeczywistych kosztów używanie wielorazówek (woda, prąd, proszek itd.)
3. Różne rodzaje pieluch wielorazowych, wyjaśnienie pojęć.
4. Przechowywanie, pranie, prasowanie - obsługa.
5. Jeśli annamamaalexa się zgodzi, mogłybyśmy umieścić jej tekst w małym rozdzialiku o wych. bezpieluchowym.
Co o tym myślicie?
Sypcie pomysłami, może coś uda nam się stworzyć.
Tak na marginesie chcę zaznaczyć, że ja to mam raczej dwie lewe półkule do pisania. Są tu jednak na forum poetki i pisarki i myślę, że będą chciały pomóc
P.S. Jak się powinno napisać - miniporadnik czy mini poradnik? Word podkreśla mi pierwszą wersję ale wydaje mi się, że powinno być łącznie.