Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: co zamiast polaru?

Chustomanka Awatar scarlet
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie co zamiast polaru?

Małymi kroczkami idzie wiosna (mam nadzieję ...)
    i w związku z tym chcę kupić coś w czym mogłabym się nosić z małą w chuście w chłodniejsze ale nie zimne dni. Nie chcę polaru, czy kurtki, myślałam o jakimś ponczu, czy dużym swetrze.

Macie jakieś sprawdzone produkty, a może któraś z forumowiczek sama robi? jeszcze nie do końca odnajduję wszystko na tym forum.

z góry dzięki za pomoc!
    Marcinek luty 2009, Emi luty 2011, Bartuś marzec 2013
    Doradca Noszenia ClauWi® www.chusty.opole.pl // Sklep: www.graszki.pl
    "Kiedy dołączamy do dzieci w świecie zabawy, otwieramy drzwi do ich życia wewnętrznego i spotykamy się z nimi serce w serce." (L.J.Cohen)

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

mam sweter a w sumie takie "swerto-ponczo " super się sprawdza. Możesz też wykorzystać jakąś gruba chustę czy szal i narzucić na malucha i na siebie

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

A Emilka nie miesci Ci sie jeszcze pod kurtka? Zawsze mozna nieco kurtke rozpiac, a wystajace kawalki okryc duzym szalem. Swoja szyje tez - bo masz wtedy wolna przestrzen miedzy soba a mala i tam sobie hula wiatr.
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Mam kurtki dosyć dopasowane i się nie zmieścimy razem. Wczoraj chodziłam za ponczo po sklepach ale nic nie znalazłam - jak na złość... dlatego może prędzej kupię przez internet, tylko namiary jakieś bym prosiła
    "Kiedy dołączamy do dzieci w świecie zabawy, otwieramy drzwi do ich życia wewnętrznego i spotykamy się z nimi serce w serce." (L.J.Cohen)

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

dziecko zamotane,na nim fajna chusta trójkątna,ja mam taką dużą,nakładałam na plecy dziecku i na swoim karku robiłam supeł i nakładałam sobie zwykłą wiosenną kurtkę bez zasuwania jej.

Chustofanka Awatar DuzaMi
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Znalazłam coś takiego
    http://allegro.pl/ponczo-rewelacyjny...482935227.html
    ale nie wiem czy nie za wielkie i czy o coś takiego Ci chodziło
    mama wcześniaczków Filipa (23.07.2007 r. -- ur. w 30 hbd) i Karola (28.04.2010 r. -- ur. w 25 hbd)

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

i jeszcze cos takiego
    http://allegro.pl/ponczo-poncho-cudo...485590316.html
    fajne kolorki i sama się nad tym zastanawiam, bo nie jest w całości tylko to taki duuuuży szalo- sweter
    mama wcześniaczków Filipa (23.07.2007 r. -- ur. w 30 hbd) i Karola (28.04.2010 r. -- ur. w 25 hbd)

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

może być ponczo polarowe dla dwojga, albo sama osłonka dla dziecka; ponczo nawet mam na zbyciu

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

http://allegro.pl/czarny-sweter-ponc...492856283.html mam coś takiego jedna poła tylko dłuższa jest i zapinam ją na ramieniu ozdobną broszą

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

fajne

miałam sobie szyć polarek, ale coraz bardziej mi się podobają te poncza, szczególnie, że w kwietniu mamy roczek maluszka i chcę go do chusty włożyć i jakieś jasne, eleganckie ponczo byłoby super

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

scarlet kup sobie metr polaru i zrób poncho według instrukcji z tego wątku,możesz związać albo zszyć (nawet w ręku bo polar fajnie się szyje) i ozdobić lub nie ja mam takie dwa i sobie chwalę,zrobienie zajęło ok.godziny(łącznie z obszyciem i innymi pierdołami)
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=6213

można też wykorzystać polarowy kocyk ( taki co to za 10 zł w markecie można kupić)
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Szczerze? w chłodniejsze dni ale nie zimne to po prostu siebie/małą cieplej ubierzesz i wystarczy, a poncho możesz zrobić sama jako i KK pokazuje http://klubkangura.com.pl/no-sew-ponczo-dla-dwojga
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonoszka Awatar Zaatar
    Miejscowość
    Warszawa - Praga Północ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    dziecko zamotane,na nim fajna chusta trójkątna,ja mam taką dużą,nakładałam na plecy dziecku i na swoim karku robiłam supeł i nakładałam sobie zwykłą wiosenną kurtkę bez zasuwania jej.
    Trójkątna chusta to świetne rozwiązanie, jeśli nie chce się samemu nakładać dodatkowej warstwy. Też tak noszę, tylko węzeł wiążę pod węzłem chusty, wtedy jest mniej guzów na plecach. Inne rozwiązanie to kardigan z szerokimi połami - takimi, które "dla urody" się wywija, a podczas noszenia można nimi pięknie owinąć dziecię. Ja mam wełniany - super na zimę. Do tego przewiązuję go pod pupką i wiatr nie hula To taka wyposażona w rękawy wersja ponczo z podanego już linka (http://allegro.pl/ponczo-rewelacyjny...482935227.html).
    W sklepach są też takie swetry z "ogonami" (coś w tym tylu: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...ZYbgrobbiV&t=1, tylko np z dzianiny)- też fajnie powinny się układać na dziecku. Przy czym są to rozwiązania dobre do wiązań z przodu.

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

super dziewczyny! Bardzo Wam dziękuję! Jak znajdę dłuższą chwilę to będę szyła, ale i tak kupię na allegro coś.

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Gosiu a jaki masz kolor tego ponczo? Moze jakies fotki? I cena? To bym wziela.

Miejscowość

Domyślnie

ponczo mam czerwone- zszywane
    i drugie fioletowe- wiązane;
    postaram się do wieczora zrobić zdjęcie
    cena - może 35zł z przesyłką

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

No właśnie myślałam, albo o czerwonym lub brązowym albo fioletowym
    Jak zobaczę zdjęcia to się zdecyduję - cena mi odpowiada.

Miejscowość

Domyślnie

scarlet- przepraszam, ale dopiero teraz siadłam do kompa, bo cały dzień miałam zajęty; jutro wyciągnę poncza i zrobię im zdjęcia, i prześlę

Chustofanka
    Miejscowość
    Skierniewice

Domyślnie

Ja mam wielki ponczo-szal kupiony jeszcze w ciąży w NewYorkerze - sprawdza się rewelacyjnie.
    Mama Marty (12.03.2005) i Ewy (21.01.2010)

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

czekam więc na fotki

Uprawnienia umieszczania postów