Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Co robię źle, że pieluchy przeciekają mi na plecach?

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie Co robię źle, że pieluchy przeciekają mi na plecach?

Mam już dość przebierania. Czy ktoś tak miał, że mu pieluchy przeciekały górą na plecach? Za każdym razem wonderosy V2 i yettowa, a dzisiaj i nappime - dodam ze wszystkie minky. Inne mi nigdy tak nie ciekną.
    Spać się dziecko boję położyć bo po max dwóch godzinach ma mokre całe plecy.
    Córcia maleńka już nie jest, prawie 7 kg, no to chyba rozmiar one size powinien pasować?

pomóżcie, przecież to drogie pieluchy były.
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustomanka

Domyślnie

no powinien... może głupie pytanie, ale czy ona czasami nie jest po prostu spocona...?

no chyba, że tak dużo sika...
    Bylam: ulisia

Chusteryczka

Domyślnie

spróbuj rozmiarowych, w wielo nie pielismy przecieków za to z pampersach tak- jak na moje chude dziecko zakładałam niby dobrą pieluchę, w rzeczywistości była za luźna, wtedy wszystkie kupy lądowały na plecach.

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

na plecach
    A może faktycznie to spocone maleństwo?
    A może jakaś fotka poglądowo?
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

a może za luźno zapięta?
    tak apropos, kiedyś teściowa zapięła kasi pieluchę tak, że trzymała się ona tylko dzięki rajstopom. jak je ściągnęłam - spadła

Domyślnie

Hm. Nie no na pewno nie spocona. Wygląda to tak: zazwyczaj układam ją na boku ale ona się po chwili przewraca na plecy, ale jednak na ten bok jest minimalnie przekręcona. I po jakims czasie ubranka całkiem mokre tu gdzie kończy się*pielucha u góry na plecach i rozlana to od środka pleców w tą stronę na który bok lekkie przechylenie było.
    Ja już nie wiem, córcia z tych obfitszych raczej, zdecydowanie nie chuda, ma trzy miesiące i tydzień. Do środka wkładam już tak: dużą wkładkę z mikrofibry (taką*jak w większości pieluch) i na to wkładkę własnej roboty z bambusa - 4 wartswy, takie wkładki mam powszywane w aio własnej roboty i tam nie ma przecieków wogóle.
    Nigdy kremów nie używałam, więc nic nie miało szans się zatłuścić, piorę w proszku Bio-D z dodatkiem proszku Nappy Fresh, prane już były ponad 10 razywięc i chłonność mają.

Domyślnie

A zapomniałam. Pieluchy mam jeszcze spięte napkami do najmniejszego rozmiaru. A zapinam chyba ciasno, na środkowe napy. Ciaśniej juz nie dam rady.
    Czy to możliwe by trzymiesięczniak tyle sikał że w dwie godziny przesika wszystko aż wypłynie górą?

Chustonówka Awatar agni
    Miejscowość
    Łódź - Polesie

Domyślnie

może jak kładziesz spać to robi sobie na rozluźnienie taki potężny sik ;-D
    z tego co pamiętam to ja rozpięłam najmniejszy rozmiar dość szybko - może faktycznie ta pieluszka leży za nisko i, obrazowo tłumacząc, między pośladkami małej wycieka - przetestuj zapięcie tak żeby było wyżej z tyłu i może włóż dwa wkłady normalne; albo tetrę zamiast? na pewno się problem rozwiąże

Chustomanka

Domyślnie

może wkładka ci się przesuwa i na pupie zostaje sam PUL który łatwo przesikać...?
    Bylam: ulisia

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moli1978 Zobacz posta
    A zapomniałam. Pieluchy mam jeszcze spięte napkami do najmniejszego rozmiaru. A zapinam chyba ciasno, na środkowe napy. Ciaśniej juz nie dam rady.
    Czy to możliwe by trzymiesięczniak tyle sikał że w dwie godziny przesika wszystko aż wypłynie górą?
    Jeśli wkład w środku całkiem mokry to znaczy ze przesikuje, jeśli mokry częściowo, to przecieka górą

Chustonoszka Awatar Tolusia30
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a ja tak miałam i jak nawet jak ciasno spięłam to i tak wyciekało, ale robiło mi się tak tylko w handmejdach w innych nie. Też się stresowałam jak kładłam dziecko spać. Pytałam dziewczyn szyjących i wszyscy się dziwili... Jak wyjmowalam wkładkę to z przodu była sucha, a z tyłu mokra i mokre plecy. Pieluchy sprzedałam, kupiłam inne i mam spokój
    Pyzatka (3.10.09)

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

moze za duzo wkladek i jak lezy to za nim zdazy sie wchlonac przelewa sie gora? bo nie ma zaglebienia gdzie siuski by spokojnie poczekaly az sie wchlona
    nie wiem czy wiesz o co mi chodzi?
    u nas sie tak zdazalo ale przy nogach jak majka lezala na boku
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Moli ja bym na długości rozpięła- pieluszka wyżej będzie. A co do przesikiwania- może zawiązki zębów ? 2 godziny to jest realne żeby przesikać
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lemniscus Zobacz posta
    moze za duzo wkladek i jak lezy to za nim zdazy sie wchlonac przelewa sie gora? bo nie ma zaglebienia gdzie siuski by spokojnie poczekaly az sie wchlona
    A o tym nie pomyślałam. Muszę jutro te zaszczane wkłądki wymacać porządnie gdzie mokre a gdzie suche. Bo już mi ręce opadają.
    Kurcze to moje najdroższe pieluchy. Sama poszyłam sobie takie pokraki i tamte nie przeciekają. A tych się już boję do ręki wziąć...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MonikaK Zobacz posta
    Moli ja bym na długości rozpięła- pieluszka wyżej będzie. A co do przesikiwania- może zawiązki zębów ? 2 godziny to jest realne żeby przesikać
    Tak zrobię, jutro rozepnę.

Uprawnienia umieszczania postów