Cześć!
przy okazji przeprowadzki wykopałam z szafy chusty (dziecko wyrosło, zupełnie zapomniałam, ze je mam).
Rozważam puszczenie ich w świat, ale zupełnie nie wiem, jak je wycenić?
Bardzo proszę o pomoc
Edit: nie mogę wgrac zdjęć , spróbuję dodać je później.
Teraz może napiszę, co mam:
1) RSI Disymosa
2) Indio petrol Didymosa (nowe)
3) lniane pawie Didka
4) Pawie petrol Didka (nowe)
5) Jaskółki szare Nati (nowe)
wszystko 4.6
Ostatnio edytowane przez asieńka ; 19-12-2023 o 12:02
Zuzanka 19.06.2011r.
Hej,
Obawiam się że rynek chustowy się mocno zmienił a tu już chyba mam aktywnych na rynkach chustowych za bardzo nie ma...
Prędzej wycenisz na grupach na FB albo insta, no albo all i licytacja, albo olx wceniasz jak uważasz i czekasz na zainteresowanie....
Wysłane z mojego CPH2083 przy użyciu Tapatalka
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl
Indio petrol sama bym wzięła for fun, ale pewnie mnie nie stać
Wysłane z mojego CPH2083 przy użyciu Tapatalka
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl
Asienko, jestem na 3 grupach sprzedażowo wypustowych, chodzę na lokalne motankowe spotkania i powiem ci, że to co masz na sprzedaż to będzie trudno sprzedać. Najprędzej, o ile w ogóle, to hurtowo np jednej osobie, jakiejś doradczyni noszenia ze świeżym zapałem, która kompletuje sobie biblioteczkę chustową.
Chusty jakie były i zachwycaly przy moim pierwszym dziecku, a te, które wychodzą teraz to....kosmos i przepaść. I opad szczeny na ceny.
To my mamy sentyment i mają dla nas te nazwy i rodzaje chust wartość, ale rynek chustowy jest próżny, lubi jak sroczka nowości i standardy zostaly podniesione bardzo wysoko.
Spróbuj je wystawić hurtowo razem, a jak chcesz osobno, to ceny muszą być naprawdę na wypchnięcie.
Wysłane z mojego CPH2371 przy użyciu Tapatalka
Zupełnie nie mam pojęcia, jakie teraz są chusty i w ogóle rozeznania w rynku chustowym... Dlatego ogromnie Ci dziękuję za radę! Poszukam grup na FB i innych i zobaczymy
A ja nie mam pojęcia, ile bym mogła za nie chcieć...
Z tym rynkiem chustowym to zawsze tak było, ze co nowość to się czekało obgryzając paznokcie ale rozumiem, wszystko idzie do przodu...
Tak sobie myślę, że jeśli mam je sprzedać po 100 czy 200 zł za sztukę (nie pamiętam ceny kazdej chusty, ale pamiętam, że długo szukałam RSI i ściągałam je z zagranicy za cenę 1400 zł ), to chyba zostawię dla wnukow albo przeobię na hamaki czy coś...
Mam fotki pojedynczych (ale średnio zrobione i coś nie mogę dodwać zdjęć ), ale może zrobię ładny stosik i obfocę i wrzucę
Powspominamy sobie stare dobre czasy chustowe
Dobrego dnia!
Zuzanka 19.06.2011r.
Dziewczyny, za ile mogę sprzedać moje starocie?
Zostały mi dwie chusty - tkana Nati savannah 4,2 (sprzed 14 lat...) i kółkowa Storchenwiege (też dość wiekowa...)
Koleżanka rodzi na dniach i chętnie je obie odkupi, a ja chętnie ich się pozbędę. Domyślam się, że za niewielką kwotę
Tylko ile za nie wziąć? Wiem, że to już absolutnie inny rynek, ale rozeznania żadnego nie mam.
Niedawno sprzedawałam kółkową indio didymosa za 120 zł. Mniej niż 2 stówki chyba bym nie policzyła za obie. No nie wiem… Dużo zależy od układów z koleżanką. Łatwiej policzyć kogoś „obcego”.
Ta natka teraz na stronie producenta kosztuje 90 zł nowa
Marcysia '13 Janka '18