Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: "samoróbki"

Chustonoszka Awatar kilolek
    Miejscowość
    Grodzisk Maz.

Domyślnie "samoróbki"

Witam!
    Chciałabym zakupić sobie chustę elastyczną niestety cierpiąc na chroniczny brak kasy na razie nie mogę sobie pozwolic na upatrzonego polekonta. Oglądałam na allegro chusty naszych producentów. Czy któraś z Was miała do czynienia z którąś z nich? A moze mogłybyście zerknąć i ocenić? Lub polecić coś innego tylko w cenie podobnej?

Oto co znalazłam
    Almelle
    http://allegro.pl/item866270977_chus...a_gratisy.html
    i Pentelka
    http://allegro.pl/item862410341_pent...anio_58cm.html

Tkaną mam WOMBATI i jestem zadowolona tylko trochę ciężka w dociąganiu, bo mało się naddaje a ja za mało wprawiona

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

na temat tych dwoch linkowanych chust sie nie wypowiem, bo ich nie znam, ale chust elastycznych nie wiaze sie tak jak na zdjeciach w tych aukcjach (chodzi mi o wiazania 2x i kieszonka jak w tkanej), wiec troche mi to mowi o wiedzy chustowej osob je produkujacych. Poza tym ten certyfikat jakos dziwnie sie prezentuje w tej aukcji... pewnie i dobra tkanina na spodnice, ale czy dobra dla ciamkajacego chuste dziecka?

BTW po co ci elastyk, skoro juz masz tkana? Ile ma twoje dziecko miesiecy i kilogramow? Moze juz za pozno na elastyka?

Chustomanka Awatar roni21
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

pani petelka wyjatkowo mnie irytuje
    boje sie zeniedlugo wyskoczy mi z lodowki...
    takie male OT na temat reszty sie nie wypowiadam bo mogla bym byc zbyt radykalna
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
    -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Miejscowość
    Grodzisk Maz.

Domyślnie

1,5 miesiąca i 5 kg
    trochę mi nie idzie z tym dociąganiem, ciągle mi gdzieś coś wisi i odstaje. Generalnie nie najlepiej ciemniak ze mnie. No a do karmienia to już zupełnie nie umiem zamotać

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

O Pentelce na naszym forum: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=15421

O tej drugiej też było, chyba nawet nie tak dawno ktoś wklejał link do aukcji, musiałabyś poszperać

Chustofanka Awatar manika
    Miejscowość
    Będzborg

Domyślnie

Tutaj masz jeszcze coś takiego choć ja się na elastykach nie znam za bardzo ;/
    http://allegro.pl/item856320940_5_me..._ostatnie.html
    cena mniej więcej podobna
    Ale może się zastanów u mnie np chusta elastyczna wcale się nie sprawdziła miałam ją jeden miesiąc i sprzedałam.
    Może dziewczyny ci coś więcej poradzą

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

ja kupiłam pentelki chuste elastyczna ze wzgledu na materiał.. śliczna lawenda - nie odmówiłam sobie ponoszenia mojej 11kg Hani i tak: chusta jest dośc wąska, po dosyc długim spacerze ramiona wcale mnienie bolały aczkolwiek chusta baardzo spręzynuje.. tyle ze Hania ciężka pewnie przy 5kg maluszku nie byłoby to tak odczuwalne.

Sama jako pierwszą chustę miałam elastyczną z pościeli IKea (kaktus chyba).

A może faktycznie kup np polekonta uzywanego - nie wiem jakie są ceny uzywanych ale moze uda Ci się znaleść..
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

ogłoś się na chustostraganie może ktoś Ci używaną tanio spzreda albo moze pożyczysz sobie? Ja wczoraj właśnie mojego elastyka Gabi wypożyczyłam forumce, takze jakaś dobra dusz powinna się znaleźć i wspomóc

A te dwie "producentki" właśnie bardzo mnie denerwują jakością wiązań i krzykliwymi aukcjami Ale jak ich chusty wyglądają to nie wiem.
    Niemniej miałam w rękach kiedys elastycznego infanta - do Gabi się nie umywał...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Taaa, na allegro to się chyba uparły!
    Dobry pomysł,to rzucić ogłoszenie na chustostraganie.Na bank coś się znajdzie.Z elastyków jeszcze mobby nie są drogie.Powodzenia!

Miejscowość
    Grodzisk Maz.

Domyślnie

Dziekuję Wam bardzo!
    Nie będę w takim razie ryzykowala kupna od nich, będę polowac na cos używanego.
    A powiedzcie mi jaka elastyczna byłaby najlepsza? Bo ja mam jeszcze słabe rozeznanie. Wiem, ze są polekont, chusta.pl i Nati. Ale Nati elastyk szczerze mówiąc mi się po prostu nie podoba.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Lenny Lamb,
    Gabi,
    Moby Wrap

Zajrzyj do działu "reklama" tam są adresy sklepów internetowych dziewczyn tam jest pełen pzregląd.

A tak naprawdę to wybierz sobie kolor, bo wszystkie sa fajne...

Ogłoś się na chustostraganie i zobaczysz kto Ci co zaproponuje
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

a ja bym Ci mimo wszystko polecała zainwestować w firmową chustę tkaną (najlepiej używaną, będzie tańsza i już złamana) - nie mam nic do chust Vombati, ale to jednak samoróbka, przypuszczam, że nie dociąga się tak dobrze jak firmowe chusty skośnokrzyżowe i być może stąd wynika Twój problem. tkana będzie na dłużej, a więc finansowo zakup bardziej opłacalny. a i komfort noszenia większy.

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

ja jeszcze nie super wprawiona w noszeniu ale popieram kamuszyce z mojego mega małego ale doświadczenia radze używanąpierwszą miałam nówke a potem kupiłam indo używaną i cudownie sie nosi dociąga sie lepiej

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

jakbym miała zaczynac jeszcze raz kupiłabym uzywana elastyczna na początku duuuzło latwiej ja zawiązac zwłaszcza amatorowi I Lenny Lamb i Polekont miałam w rękach -oba super sa
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie allmele

Ja mam elastyka allmele. Co dobrego moge o niej powiedzieć?:
    ma piekny rubinowy kolor , mi sie dobrze nosi i męzowi też, łatwo sie wkłada dziecko - nie farbuje przy praniu i ssaniu,
    napewno nie dasz rady w niej nosić dziecka aż do 13 kg - a tak jest napisane w aukcji. Mój synek wazy cos koło 6 kg i jest super ale jak włozyłam 10 kg kuzynke to po pół godz miałam dość.
    Porównania z innymi elastykami nie mam za bardzo wiec sie nie wypowiadam jak wypada na tle firmówek.
    aha - ta bawełna jest dosć gruba - z jednaj strony to dobrze ale w mieszkaniu np musze sie do niej rozbierać do cienkiej koszulki z krótkim rękawkiem. no i naszywka - w mojej musiałam "zaokraglić" brzegi - były doś ostre, niby w uzywaniu nie przeszkadza ale kiedys mąż wywinał ja do srodka tak ze drapała synka w łepek i sie denerwował.

Uprawnienia umieszczania postów