od innych Natek pasiakowych? miałam okazje macać tę Natkę i nie mogę się oprzeć wrażeniu , że tak właśnie jest- jest cieńsza i się trochę mechaci- miałam wcześniej marsylię, testowałam tez toscanię i były inne![]()
od innych Natek pasiakowych? miałam okazje macać tę Natkę i nie mogę się oprzeć wrażeniu , że tak właśnie jest- jest cieńsza i się trochę mechaci- miałam wcześniej marsylię, testowałam tez toscanię i były inne![]()
Chodzi Wam pewnie o Amazonię Nati.Amazonas to nazwa innej marki chust. Pasiaki Nati różnią się między sobą. Amazonia jest według mnie średniej grubości wśród pasiaków Nati, które ogólnie są raczej cienkie.
Pilingowanie czyli inaczej mechacenie się jest naturalną cechą bawełny, niestety. Mam wrażenie, że w jedwabiu, lnie czy perełkach jest tego mniej.
Warto przy bawełnianych chustach unikać tarcia, zwłaszcza silnego, np. przy praniu plam, praniu przy mało napełnionym bębnie pralki czy ocieraniu się polara/kurtki wierzchniej o powierzchnię chusty. Już powstały meszek można przyciąć płaskimi nożyczkami.![]()
Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)
W Poznaniu też nosimy!
anifloda kontra nitki
Mnie ten meszek nie przeszkadza, boję się do Amazonii podchodzić z nożyczkami bo jeszcze mi się omskną![]()
Dorobek życia: Bolesław (02.XII.2008)Franciszek (11.II.2014)
Asia, cudze chwalicie swego nie znacie - ja urabiam Małżonka o fundusze na Eibe bo do tej pory nie mogę się otrząsnąć![]()
Dorobek życia: Bolesław (02.XII.2008)Franciszek (11.II.2014)