Yaro ostatnio idzie jak świeże bułeczkiNa grupie na fb jedna z nich sprzedana w niecałą minutę.
Nie tylko mnie odbiło na ich punkcie.
![]()
Kosmita 29.11.2013
SuperBear 29.05.2015
ostatnio mi sie wydaje ze jest ogolny zastoj w sprzedazy chustza duzo jest wypustow i jest przesycenie :/ ale fakt jest ze niektore wzory sprzedaja sie nadal jak swieze buleczki
![]()
Może zastój też wynika z tego, że wiele osób nosi tylko w sezonie wiosenno-letnim, kiedy np. jadą na urlop, kiedy nie trzeba specjalnych kurtek, a chusta się przy wiązaniu nie moczy w błocie.
A co do Yaro - marzyłam o la vita blue-natural z konopiami, ale po miesiącu poszukiwań kupiłam la fleur blue też z konopiami. Pierwsze wrażenie było takie, że tragedia, ale teraz jestem zadowolona. Chusta szybko się robi miękka, jest szeroka (a ja takie lubię), ładnie się mienią te kolorki. Tylko żałuję, że nie dali z 10 cm więcej, bo wiążę na końcówkach i jak mi się środek trochę przesunie przy wiązaniu to jest ciężko. Z drugiej strony jak nie mam wiele zapasu to łatwiej dociągnąć, bo inaczej nie zawiążę![]()
Soul, zamówiłam swoją.![]()
Kosmita 29.11.2013
SuperBear 29.05.2015
a którą w końcu? Z wełną, czy bawełnę?
Znalazłam sklep, gdzie jest mnóstwo yaro jeszcze do kupienia, full wypas mają na stanie, tylko wszystko po ukraińskuale podrzucam :
http://lovetobemom.com.ua/slingy/sli...ngs/?limit=100
My mamy lniane piórka. Przez pierwsze dwa tygodnie tragedia. Mimo łamania ledwo motałam plecak.
Teraz (głównie ze względu na długość i wzór) jedna z częściej wybieranych przeze mnie chust. Dobrze trzyma, pięknie się mieni. Ten jasny szary to w słońcu taki srebrny się robi.
![]()
L. 12.2014, Przecinek 06.2017
Yaro doczekalo sie swojego podforum- zachecam do wystawiania recenzji tym ciekawym i zacnym chustom![]()
Czytam, czytam i nieeee wieeeeem
Yaro yolka czy la vita, a może la flour albo turtle? Patrzę na te 100% bawełniane, wszystkie piękne, wszystkie 230 gramatury, ale czy różnią się nośnością? piszecie, że Yolki są kocykowate, a la vity i pozostałe również? Czy ma ktoś porównanie? Potrzebuję czegoś, w czym mój biedny kręgosłupik nie odczuje 8,5 kg. Pasiaczek przestał ograniać.
Ja nie mam porównania, ale la vita jest naprawdę nośną szmatką. Czasem i 11 kilo zawiązuję i jest ok. Dobrze się dociąga i myślę że ma właśnie idealny stosunek nośność - dociąganie.
Maj 2014i Marzec 2016
ja mam porównanie między yolką a turtle - niby obie taka sama gramatura, ale yolka jest grubaskiem, kocykowata i mięciutka. Mocno pracuje przy dociąganiu, nawet sprawia wrażenie jakby lekko elastycznej. Moim zdaniem była nieco dłuższa, niż producent podaje, ale nie mierzyłam. Podobno świetnie układa się przy plecakach - nie sprawdzałam, bo miałam za małe dziecko, ale jestem skłonna uwierzyć![]()
Żółwie są całkiem inne - wręcz trudno uwierzyć, że to ta sama gramatura. Są dość cienkie i "zbite", nie sprawiają wrażenie elastycznych, nie pracują, ale dociągają się cudownie - bardzo łatwo i dociągnięte fajnie trzymają. Są miękkie od nowości, ale po wynoszeniu stają się bardziej czepliwe. Chusta absolutnie, zupełnie nie jest kocykowata - ale mimo to myślę, że nosi dość fajnie. Może nie dla ciężarków, ale moje 6-6.5 kg nosiła w kieszonce bez problemu (a yolka po porządnym dociągnięciu lubila mi się wbić w ramiona - ot taki paradoks, może to przez tę lekką elastyczność splotu?).
Generalnie z tych 2 chust - dla ciężarka yolka albo yolka toddler, jeżeli chusta ma być typowo do plecaka to yolka. A jeżeli ma być uniwersalna, to jednak żółwieJa bardzo je lubiłam, właśnie niedawno sprzedałam, żeby zamówić la vitę autumn rainbow - zobaczymy, jak ona się będzie nosić
Tu widać różnicę w grubości: Yolka miała 3.6m, turtle 4.2![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez Freya ; 12-11-2015 o 14:45
Milan 28.07.2015
Dzięki dziewczyny, szczególnie Freyi za dogłębną analizę i zdjęcia <3 ostatnie wiele pokazało![]()
Ja szukam nowej chusty właśnie pod kątem plecaczka, więc wybiorę yolkę. A do kieszonki czy innych przednich wiązań może kupię żółwie albo la vitę? zbliżają się urodziny i Święta![]()
Daj koniecznie znać jakie wrażenia![]()
Maj 2014i Marzec 2016