PDA

Zobacz pełną wersję : Pupuś (chinki)

clatite
29-01-2013, 21:44
Czy ktoś może używał tych pieluszek? Mają kieszonki i formowanki, ciekawa jestem jakości.

*LOLA*
30-01-2013, 01:18
Używam kieszonek i nie narzekam na ich jakość nakupiłam tego bo były kiedyś w zestawie i w konkurencyjnej cenie,jestem z nich zadowolona nie przeciekają nie blakną w praniu i bogata kolorystyka oraz wzory robia swoje,formowanek nie znam i pewnie nie poznam więc nie moge się na ich temat wypowiadać ceny tam jednak są rozsądne i warto się skusić

awersja
30-01-2013, 15:03
Ja mam jedną kieszonkę pupus. Sprawdza mi się tylko i wyłącznie z innym wkładem niż ten co w komplecie dodano do niej. Czasem mi i tak przecieknie. Ale z tym co w komplecie to po pół godziny mi ciekła górą przy plecach.
Generalnie to ilekroć ją założę, mam stracha, że zaraz będzie potop.
Spróbuję odtłuścić i zobaczymy, czy będzie lepiej.
Kolor nie wyblakł póki co - prana około 10 razy w 60 stopniach. Polarek jeszcze nie skulkował się.

*LOLA*
30-01-2013, 15:26
Nio ja piorę również w tym co niby nie można płyny do płukania i wybielacze i inne ale nic mi się nie dzieje z pieluchami uzywam zarówno z wkładami od kompletu jak i tymi co mam i z tetrą również.Ja jednak do kieszonki wkładam dwa wkłady zarówno na dzień jak i na noc mój synek to mega sikacz więc jedna wkładka nie dałaby rady.

clatite
30-01-2013, 15:56
Nio ja piorę również w tym co niby nie można płyny do płukania i wybielacze i inne ale nic mi się nie dzieje z pieluchami uzywam zarówno z wkładami od kompletu jak i tymi co mam i z tetrą również.Ja jednak do kieszonki wkładam dwa wkłady zarówno na dzień jak i na noc mój synek to mega sikacz więc jedna wkładka nie dałaby rady.
Ja też zwykle więcej wkładam. A wybielacz może skrócić żywotność.

JagodowaMama
30-01-2013, 16:45
Mam 4 kieszonki z czego 3 przeciekają. Nie wiem czy trafiłam na taką partię czy już tak mają. Wizualnie bardzo ładne, ale cóż z tego... Odtłuszczanie nic nie dało. Używamy ich tylko w domu.

*LOLA*
30-01-2013, 17:36
Może i tak choć ja tak piorę od około roku i nie mam problemów z pieluchami żadnymi,nie wyobrażam sobie plam na nich ani żeby mi pielucha nie pachniała,skoro syn nie reaguje wysypką to nie żałuje tym bardziej,kiedy widzę,że nie ma to narazie żadnego wpływu na stan pieluch i ich chłonność

dominiq
31-01-2013, 11:04
LOLA, a nie boisz się kontaktu wybielacza z delikatną skórą okolicy pupy? Bo ja bym się bała, że nawet jak nie uczula to, że jednak nie jest to zdrowe dla skóry dziecka.
A plamy z pieluszek można usunąć np. mydłem marsylskim.

*LOLA*
31-01-2013, 19:45
Mydłem marsylskim zapieram nim dp pralki wrzuce a jakoś moje dzieciaki nie miały i nie maja żadnych problemów czy to ze skórą czy z drogami moczowymi są że się wyraże zahartowane najczęsciej jednak stosuję wybielacz kiedy piorę pieluchy z ubraniami wówczas stanowią one 1/6 bębna.Poza tym jak sięzastanowić to nic nie jest zdrowe wszystko chemia nawet jedzenie przyniesione ze sklepu jako świeże-podobno-świeci w ciemności.No i jeszcze jedno nie ma chyba gorszej chemi i gorszego świnstwa niż jednorazówki tablica pierwiastków zawinięta w folię syn był w jedno przez pół roku jak przeszedł taki"trening"to już mu żadna chemia nie straszna.Wczoraj miałam lenia po nieprzzespanej w całości nocy wbiłam go w DADY(jedyne jakich używałam kiedykolwiek)i...wieczorem dupcia czerwona i w krostkach dziś w wielo i pupcia zdrowa.

Atorianna
01-02-2013, 19:44
a zapodaj linka, gdzie je można kupić. Bo ja znalazłam tylko polskie o nazwie Pupus..? i tak sie zastanawiam, czy to te same? Tylko, że te pieluszki o nazwie Pupus - tam jest napisane, że producent jest polski

*LOLA*
01-02-2013, 19:52
z tego co pamiętam to było www.pupus.pl (http://www.pupus.pl) tylko jak większą ilość bierzesz sprawdzaj przy kurierze,czy się zgadza z zamówieniem ja się już nacięłam więc ostrzegam:znaika:

Atorianna
01-02-2013, 20:02
na allegro są sprzedawane jako produkt polski, a na stonie nie mogę znależć info o producencie...

interesujace:cool:

wiecie, jak to w koncu jest? bo te otulacze nawet nawet sa i bym sie moze i skusila, ale czy one z naszej ojczystej ziemi czy z daleka?

moze ktos inny do tego dojdzie:roll:

clatite
01-02-2013, 20:47
One są szyte na zlecenie Pupusia ale w chinach, dlatego są takie tanie. Szycie w Polsce jest dużo droższe, wystarczy zapytać szyjących dziewczyn...

*LOLA*
01-02-2013, 20:50
Kieszonki nie są na pewno produktem polskim zamawiając od nich stwierdziłam,że w środku(konkretnie w kieszonce)jest metka made in china a na wierzchu ich logo PUPUS,więc trochę to oszustwem trąca nie wiem jak z otulaczem i formowanką a co do kieszonek jestem pewna bo posiaadam.Nie narzekam na jakość i cena też jest przyzwoita

clatite
01-02-2013, 20:54
Dlaczego oszustwem? Przecież nie twierdzą, że szyją to w Polsce. Ecopi np. Pieluszkarnia szyje w Pakistanie. Flipy z tego co wiem też w tamtych okolicach są szyte, a jakość trzymają. Ważna jest jakość. Osobiście mam mniejsze zaufanie do takich produktów, dlatego lubię opinie zbierać.

Atorianna
01-02-2013, 20:54
One są szyte na zlecenie Pupusia ale w chinach, dlatego są takie tanie. Szycie w Polsce jest dużo droższe, wystarczy zapytać szyjących dziewczyn...

aaahhhaaa :)

clatite
01-02-2013, 21:26
aaahhhaaa :)
No właaaaśnie, he he :lol:

*LOLA*
01-02-2013, 22:36
No niezupełnie się z tym zgadzam bo jesli mamy kieszonki i formowanki zrobione samemu tzw.HANDMADE to tam nie ma w środku metek made in china tylko nici i materiał widać np.PUPEKO opatruje w swoje logo wyrób własny więc dlaczego ktoś zlecający szycie obcokrajowcom tzw. taniej sile roboczej opatruje to własnym logo to już wolałabym chyba chińskie znaki chociaż ta tania siła robocza czułaby się doceniona,a tak to jest produkt chiński sprzedawany jako wyrób własny, bo przeciez nigdzie nie jest to w opisie zaznaczone,że produkt był sprowadzony do kraju i kupiony za bezcen.

clatite
01-02-2013, 22:45
Flip, Ecopi czy H&M też daje własną metkę, czy nie każdy producent tak robi? Kraj szycia to jedno, a zleceniodawca to drugie :) Kłamstwo jest jak ktoś udaje że szył w Polsce czy w UK na przykład.

farfallina_07
01-02-2013, 22:49
No niezupełnie się z tym zgadzam bo jesli mamy kieszonki i formowanki zrobione samemu tzw.HANDMADE to tam nie ma w środku metek made in china tylko nici i materiał widać np.PUPEKO opatruje w swoje logo wyrób własny więc dlaczego ktoś zlecający szycie obcokrajowcom tzw. taniej sile roboczej opatruje to własnym logo to już wolałabym chyba chińskie znaki chociaż ta tania siła robocza czułaby się doceniona,a tak to jest produkt chiński sprzedawany jako wyrób własny, bo przeciez nigdzie nie jest to w opisie zaznaczone,że produkt był sprowadzony do kraju i kupiony za bezcen.

chinskiej taniej sile roboczej obojetne jaka metke naszywa;)jesli mialo by byc jak mowisz to pieluchy tj jak itti biti,bumgenius,fuzzi bums -jeszcze dlugo by tu wymieniac tez nie powinny byc sprzedawane pod wlasnym logo,bo to przeciez tez produkt chinski.

clatite
01-02-2013, 22:59
chinskiej taniej sile roboczej obojetne jaka metke naszywa;)jesli mialo by byc jak mowisz to pieluchy tj jak itti biti,bumgenius,fuzzi bums -jeszcze dlugo by tu wymieniac tez nie powinny byc sprzedawane pod wlasnym logo,bo to przeciez tez produkt chinski.
Otóż to! Ważne, czy ten co metkę naszywa pilnuje jakości swoich produktów.

Atorianna
02-02-2013, 13:46
tylko szkoda, że na allegro są sprzedawane jako produkt polski. jak dla mnie produkt polski = wykonanie w polsce. no, ale może się czepiam?

W sumie najważniejsza jest jakość tych pieluszek, co nie? ale chyba narazie sobie odpuszczę jednak ich zakup

*LOLA*
02-02-2013, 14:24
No i o to mi właśnie chodzilo,żeby się ludź jeden z drugim nie głowił czy jest to wykonane w polsce czy ma tylko logo Polskie a metke chińską a jakość no cóż różnie to z nią bywa

farfallina_07
02-02-2013, 14:43
Niektorzy sprzedawcy rzeczywiscie pisza w aukcji ze produkt polski,ale skoro dane pieluszki sa identyczne jak te u sprzedawcy ktory nie zataja ze sa z Chin no to chyba logiczne skad pochodza te pierwsze;)A metka i tak prawde powie;)Bo na cle metki sprawdza i jak bedzie na nich co innego jak w papierach lub tez wogole nie bedzie metki wewnetrznej to nie puszcza.

Atorianna
02-02-2013, 14:54
Niektorzy sprzedawcy rzeczywiscie pisza w aukcji ze produkt polski,ale skoro dane pieluszki sa identyczne jak te u sprzedawcy ktory nie zataja ze sa z Chin no to chyba logiczne skad pochodza te pierwsze;)A metka i tak prawde powie;)Bo na cle metki sprawdza i jak bedzie na nich co innego jak w papierach lub tez wogole nie bedzie metki wewnetrznej to nie puszcza.

dobrze prawisz :)

wesoła_mrówka
02-02-2013, 16:40
a zapodaj linka, gdzie je można kupić. Bo ja znalazłam tylko polskie o nazwie Pupus..? i tak sie zastanawiam, czy to te same? Tylko, że te pieluszki o nazwie Pupus - tam jest napisane, że producent jest polski

To są te http://dlapupy.pl/pl/c/Pieluchy-wielorazowe/86/1/default/1/f_producer_81/1 ? Bo tutaj są pod nazwą Pupuś i się zastanawiam, czy to są te same.

Atorianna
02-02-2013, 19:37
To są te http://dlapupy.pl/pl/c/Pieluchy-wielorazowe/86/1/default/1/f_producer_81/1 ? Bo tutaj są pod nazwą Pupuś i się zastanawiam, czy to są te same.

no tak wlasnie te. na allegro znalazlam z info, ze produkt polski

wesoła_mrówka
02-02-2013, 20:35
no tak wlasnie te. na allegro znalazlam z info, ze produkt polski

produkt polski produkowany w Chinach :)

Vernea
04-02-2013, 00:28
W kwestii wyjaśnienia. PUPUS jest producentem polskim. Część produktów jest produkowana w Polsce, część w Chinach.

*LOLA*
04-02-2013, 11:21
Tak i zupka chińska robiona w radomiu

Podlasianka
05-02-2013, 17:02
Znam pieluszki Pupus. Kupując, byłam przekonana, ze jest to produkt pochodzący z Polski, a nie tylko z polską metką. Made whit love it China na metce było bardzo rozczarowujące. Ale i tak postanowiłam spróbować. Niestety. Ładne, bo ładne, ale przeciekają pomimo wielu prań. I nie jest to kwestia wkładu, który był w zestawie, bo używałam wielu innych. Cieknie nawet PUL, który jak się trochę rozciągnie w palcach i popatrzy pod światło, jest prześwitujący... Nie mogę natomiast się wypowiedzieć na temat pieluch formowanych, które na 100% są szyte w Polsce i ładnie się prezentują.

Martulec
17-02-2013, 21:48
A ja jestem z Pupusów ogromnie zadowolona. Jeszcze się nie zdarzyło by przeciekły, używam wkładów z włóknem węglowym.
Pupusy to jedyne pieluszki z niższej półki cenowej, których używam. Jedyną rzeczą którą mogliby poprawić są napy - są dość "rzadko" rozmieszczone i czasami miałam opcję zapiąć ciut za luźno lub ciut za ciasno.
Poza tym przesyłka damowe jest bodajże od 90 zł (gdy się kupuje ze strony prodeucenta) i mają całkiem przyjemny program lojalnościowy :)

Atorianna
17-02-2013, 22:22
A ja jestem z Pupusów ogromnie zadowolona. Jeszcze się nie zdarzyło by przeciekły, używam wkładów z włóknem węglowym.
Pupusy to jedyne pieluszki z niższej półki cenowej, których używam. Jedyną rzeczą którą mogliby poprawić są napy - są dość "rzadko" rozmieszczone i czasami miałam opcję zapiąć ciut za luźno lub ciut za ciasno.
Poza tym przesyłka damowe jest bodajże od 90 zł (gdy się kupuje ze strony prodeucenta) i mają całkiem przyjemny program lojalnościowy :)

a jak te wkłady z wloknem weglowym?na noc moga byc czy raczej na dzien?

Martulec
17-02-2013, 22:30
ja jestem z tych wkładów zadowolona. na noc wkładam 2, tak na wszelki wypadek, ale wtedy pupa jest ogrooomna, więc wydaje mi się że jeden starczy. Tyle tylko że synek się w nocy budzi na karmienie i jest przewijany więc dłużej niż 4h nie zdarzyło się by leżał w pieluszce. Przy innych wkładach nie było takiej chłonności.

Atorianna
18-02-2013, 09:47
ja jestem z tych wkładów zadowolona. na noc wkładam 2, tak na wszelki wypadek, ale wtedy pupa jest ogrooomna, więc wydaje mi się że jeden starczy. Tyle tylko że synek się w nocy budzi na karmienie i jest przewijany więc dłużej niż 4h nie zdarzyło się by leżał w pieluszce. Przy innych wkładach nie było takiej chłonności.

a szybko schną? jak bambus ?

Martulec
18-02-2013, 10:51
a szybko schną? jak bambus ?
bardzo szybko - przynajmniej te które ja mam (też kupione w Pupusie)
bo wkładki bambusowe jakie miałam to schły i schły i już drugie pieluchowe pranie robiłam a one dalej schły....
i jeszcze jedna zaleta, ponieważ te węglowe są ciemne to się plamy nie robią, a wiadomo przy dziecku co jeszcze na piersi papierki jednorazowe nie zawsze dawały radę i często gęsto coś się poplamiło.

Podlasianka
18-02-2013, 14:44
A u mojej znajomej wkłady bambusowe nie sprawdziły się w ogóle. Dziecko było w nich niespokojne, wierciło się. Po zdjęciu pieluszki z pupy okazało się, ze skóra jest pod nią czerwona i bardzo ciepła. Zrezygnowała z ich używania. Były to wkłady węglowo-mikrofibrowe, grube i takie mięsiste, wydawały się okej.

Podlasianka
18-02-2013, 14:52

Szkoda, że nie mogę powiedzieć tego samego. Mam cztery pieluchy tej firmy. 3 z minky, 1 z pul-u. Ciekną notorycznie. W domu jakoś niespecjalnie mi to przeszkadzało i tak często zmieniam pieluszkę małej. Ale jak zapakowałam córę w tą pieluchę na wyjazd (gapa ze mnie, wszystkie inne były mokre, a wyjazd niespodziewany) i przy -2 stopniach na podwórku po niecałej godzinie całe spodnie były mokre, powiedziałam sobie, ze nigdy więcej już ich nie założę. Słowa dotrzymałam, leżą sobie w szafce i nie mam nawet sumienia, żeby komuś oddać.

*LOLA*
18-02-2013, 16:47
No to Ci się chyba jakaś felerna partia trafiła bo moje pupusie nie przeciekają.

Podlasianka
18-02-2013, 17:00
Też już o tym myślałam, ze może te moje pieluchy jakieś nie takie. Szkoda, bo i ładne i tanie. Żadne inne takich psikusów mi nie robią na szczęście :)

clatite
18-02-2013, 17:03
Też już o tym myślałam, ze może te moje pieluchy jakieś nie takie. Szkoda, bo i ładne i tanie. Żadne inne takich psikusów mi nie robią na szczęście :)
A myślałaś o reklamacji? Producent pisze o gwarancji...

Podlasianka
18-02-2013, 17:08
Szczerze mówiąc machnęłam na to ręką. Kupiłam je, aby wypróbować coś tańszego i z minky (mam same pule), sprawdzić, czy tańsze, znaczy gorsze, czy jednak wcale nie musi tak być. Gdybym obkupiła się w nie w wielkiej ilości, to pewnie bym reklamowała. Na szczęście skusiłam się na cztery i już je odżałowałam.

wesoła_mrówka
18-02-2013, 21:35
Szczerze mówiąc machnęłam na to ręką. Kupiłam je, aby wypróbować coś tańszego i z minky (mam same pule), sprawdzić, czy tańsze, znaczy gorsze, czy jednak wcale nie musi tak być. Gdybym obkupiła się w nie w wielkiej ilości, to pewnie bym reklamowała. Na szczęście skusiłam się na cztery i już je odżałowałam.

ja bym reklamowała :) Skoro inni chwalą, to może faktycznie się Tobie trafiła wadliwa partia.

Syginek
25-02-2013, 14:53
Przy formowankach maja informacje, ze szyte recznie z tkanin polskich.

awersja
01-03-2013, 13:39
Uaktualniam moją opinię z pierwszej strony w tym temacie.
Kieszonki mi nie ciekną w ogóle z wkładami, które były dołączone do nich.
Widocznie potrzebowały więcej prania no i pupa Młodej trochę urosła przez ten miesiąc, więc to pewnie też zrobiło różnicę.
Jestem baaardzo z pupusiów zadowolona. :D

Podlasianka
02-03-2013, 12:14
Uaktualniam moją opinię z pierwszej strony w tym temacie.
Kieszonki mi nie ciekną w ogóle z wkładami, które były dołączone do nich.
Widocznie potrzebowały więcej prania no i pupa Młodej trochę urosła przez ten miesiąc, więc to pewnie też zrobiło różnicę.
Jestem baaardzo z pupusiów zadowolona. :D

Cieszę się, że pieluszki Cię nie zawodzą! Chociaż osobiście nie jestem z nich zadowolona to słyszę coraz więcej pozytywnych opinii na ich temat. Być może nie sa to po prostu pieluchy stworzone dla mojego dziecka. Trochę szkoda, bo ładne i tanie są :)

Sceptic
07-05-2013, 16:33
U mnie "Pupuski" sprawdzają się lepiej niż (drogie) kieszonki innej polskiej firmy. Mam 5 sztuk w swoim stosiku kieszonkowym, jedynie najnowsza jeszcze nie jest w 100% pewna, ale z każdym praniem jest coraz lepsza. Sprawidziły się dopiero jak corka przekroczyla 6 kg, ale tak było ze wszystkimi wielorazówkami, kóre mamy (mamy wszystko one size).

Kreska
25-05-2013, 21:10
jak wam się sprawdzają formowanki pupusowe?
bo wyglądają nieźle a i cena też nie powala ;)

Sceptic
25-05-2013, 21:52
Ja się też chętnie dowiem jak się sprawują te formowanki bo też mi się podobają.

*LOLA*
24-07-2013, 09:41
Mam jedną pupusiową formowankę w stosiku i jak dołożę do niej wkładkę np.nocną CP lub nawet zwykłą bambusową to bez roblemu synek przesypia w niej noc w wełniaku jako dodatkowe zabezpieczenie.
Wełniaka mam z allegro za 15zł ale sprawdza się lepiej od niektórych droższych.
Natomiast moje ostatnie odkrycie z tej firmy to kieszonki z podwójną gumką.Są zajefajne:heart:.Wzorki cudowne pul nie przecieka i na spacerki w końcu mały megasikacz może mieć kieszonkę nawet i dwie godziny na pupie jeżeli nie mam gdzie go przebrać.
Szczerze polecam i firmę bo tanio i komfortowo szybka wysyłka i towar,bo za tą cenę jest zaskakująco dobry

ewaibartek
16-09-2013, 21:37
Ma ktos ten wklad skladany na 3 bambusowy? Przypomina troche Apple?

Mlena
20-09-2013, 22:01
Posiadam 4 pieluszki pupusowe- jedna pul ze wzorem dolców i 3 minkee łapki(podwójne gumki), czarna-love i zebra. Spisują się bez zarzutu. Czasem przeciekną ale tylko dlatego że mały śpi i nie chce go budzić zmianą pieluchy. Uważam, że warto rozważyć ich kupno gdyż są dobrej jakości w przyzwoitej cenie. Pieluszka w łapki(podwójne gumki) jest odrobinę węższa w kroku od tych z pojedynczymi gumkami.

aga.gwa
13-11-2013, 03:48
Formowanka noworodkowa ( tylko to mam pupusa) baaaardzo cieniutka

morrighan
13-11-2013, 18:22
Mamy kilka sztuk kieszonek, pul i minky, zarówno z pojedynczą, jak i z podwójną gumką i trzy otulacze.
Kieszonki - całkiem przyjemne, nie przeciekają (używamy wkładów mikropolarowych albo tetry), wzorki raczej fajne.
Wady: mikropolar jednak się niszczy w praniu, ale wydaje mi się, że to kwestia partii. Poza tym jest to one-size, ale kiedy Adaś był młodszy i chudszy;), zdarzały się wycieki przy nóżkach.
Otulacze - również bardzo przyzwoite, jak dla mnie lepsze niż LL.
Generalnie fajny stosunek jakości do ceny.