Zobacz pełną wersję : Cybex u go - co myślicie?
Z prośbą o radę do mądrzejszych się zwracam :-)
Ostatnio w dyskusji facebookowej o chustach (namawiam kogoś, kto ma dość szarpania się z wózkiem) pojawiła się dama intensywnie polecająca ten twór (no właśnie co to jest - nosidło? chusta z dziurami na nogi?).
Czy to się do czegoś nadaje, a jeśli nie - to dlaczego? Czy trzeba wyruszać dziecku na ratunek?
Z góry dziękuję :-)
Link do strony producenta (http://cybex-online.com/site/pl/baby-carriers/ugo.html), jest zdjęcie i filmik.
kasia wska
02-08-2011, 08:30
a to nie jest po prostu chusta elastyczna? jeśli tak, to zupełnie spoko - o ile się dobrze zamota ;)
karolinka251
02-08-2011, 08:34
elastyk zwykły:-) a na instrukcje to bym nie patrzyła szczególnie na pozycję 3
mamaLiKa
02-08-2011, 09:02
No chyba jeszcze "lepsza" jest ostatnia pozycja od 6 m-cy, "twarzą na zewnątrz" :duh:
paskowka
02-08-2011, 09:06
To jest zwykły elastyk, dość gruby i ścisły czyli teoretycznie starczy na dłużej. ALE...ma OKROPNĄ instrukcję wiązania, szczególnie te pozycje przodem do świata i na plecach. Ma też dość dziwnie ścięte końcówki tzn. sa takie dłuuuugaśne i zaokrąglone, ja takich nie lubię, ale nie to wpływu na wygodę i bezpieczeństwo o ile dziecko jest prawidłowo zawiązane:)
edit - doczytałam, że poelcają go do ok. 5 lat!!!!!:lool::lool:
No właśnie po pierwszej pozycji mi wyglądało na elastyka (ale nigdy nie używałam, więc nie byłam pewna) a potem już nie wiedziałam :-)
Dzięki wielkie :-)
Czyli nosząc w czymś takim koleżanka dziecka nie uszkodzi, jak sobie dobrze zawiąże, dobrze myślę?
Oczywiście pokażę jej prawdziwą chustę, ale możliwe, że się przez cybexowy PR nie przebiję:hide:
czarna_zaba
02-08-2011, 09:22
Te dwa wisiadła powyżej też do 5!!!! Szkoda, ze nie do 18 tki
paskowka
02-08-2011, 09:25
Czyli nosząc w czymś takim koleżanka dziecka nie uszkodzi, jak sobie dobrze zawiąże, dobrze myślę?
Oczywiście pokażę jej prawdziwą chustę, ale możliwe, że się przez cybexowy PR nie przebiję:hide:
Generalnie jest ok, tylko po co wydawać tyle kasy na elastyka? Bo ona jest dość droga jak na elastyka chyba ponad 200 zł, a można nowego kupić za 160-180 zł, nie mówiąc o używanym.
Bo Cybex robi tez takie koromysła wisiadła, mam nadzieję, że nie o to chodzi: http://www.topmarket.pl/nosidla-i-chusty-cybex-pr145-k42.html
karolinka251
02-08-2011, 09:26
Dawaj ją do mnie przekonam:-)