Zobacz pełną wersję : Pytanie o przewijak drewniany
Mamusia Jasia
01-12-2010, 12:29
Zada łam to pytanie na wszyscy o wszyscy ale było zero odzewu. To chyba lepsze miejsce.
Pytam czy możecie polecić dobry przewijak, drewniany, bez obicia na łóżeczko? Miałam taki typowy przewijak, nakładka, gąbka otoczona ceratką ale był beznadziejny, podarł się bardzo szybko. Być może niedługo będę potrzebować kolejnego i marzy mi się taki w formie nakładki na typowe łóżeczko ale zwykły drewniany, najprostszy jaki może być. Nie chcę już patrzeć na podartą ceratkę. Czy możecie coś polecić. W ikei są podobne ale w formie stoliczka ja chciałabym tylko nakładkę. Dzięki za ewentualne propozycje.
ja też miałam podarty i po prostu zerwałam starą folię, kupiłam grubszą ceratę na stół i sama obkleiłam na nowo przewijak. Tylko gąbkę musiałam wyrównać i jest bez zabezpieczeń z boków.
Tak piszę, gdyby Ci akurat takie rozwiązanie też przypasowało ;)
Gertruda
01-12-2010, 12:41
Ja chcę kupić sklejkę w odpowiednim rozmiarze i tyle.
Mamusia Jasia
01-12-2010, 12:48
Stary przewijak też ratowałam, ale chciałabym zwykły prosty drewniany, na którym położe po prostu kocyk lub ręcznik. Szkoda mi wydawać 60 zł na badziew, który nie ujedzie nawet kilku miesięcy. Z tą sklejką to niegłupi pomysł. Może namówię męża .... a może mozna gdzieś dostać taki. :)
mamapodziomkow
01-12-2010, 12:55
My zeszlifowalismy stara duza stolnice, potem potraktowalismy ja olejem ochronnym (takim jak do drewnianych blatow kuchennych) i mam teraz super-ekologiczny i naprawde ladny przewijak na pralke ;)
lemniscus
01-12-2010, 14:15
ja robiłam co prawda na komode przewijak ale myśle ze na łóżeczko też ci zrobią w sklepach gdzie robią meble (przycinaja , robia szafy wnekowe z plyt itd)
i nie wychodzilo to jakos strasznie drogo a mialam dokladnietaki jak chcialam :)
ja mam prosty i drewniany ale... nie na łózeczko ale jako osobny mebel;) z Ikea polecam;)
anitanelka
01-12-2010, 16:29
Ooooo, temat dla mnie... ja tez taki chiałam, ale te które widziałam to ok 200zl, za duża jak dla mnie. A te ceratowe mi nie przeszkadzają, tylko chciałabym coś szerszego a one wszystkie wąskie
Ja po prostu zakupiłam kawałek deski w Obi - przycinają na taki wymiar jak chcesz i oklejają boki. Po czym przykręciłam kątownikami do szafki. Myślę, że na łóżeczko możnaby coś podobnego zrobić, tyle, że nie przykręcać.
Ja na tą górę od przewijaka uszyłam nowe "poszycie" z ceraty z jyska i eksploatowane ok 8 miesięcy nie popękało także okazało się lepsze od oryginalnego
Mamusia Jasia
02-12-2010, 09:04
Dziewczyny dziękuję za pomysły. Na pewno skorzystam z Waszych rad, może zamówię taki przewijak u stolarza, albo wykorzystam pomysł ze stolnicą bo jest rewelacyjny. Dziękuję raz jeszcze. :)
mama-donna
02-12-2010, 09:15
Ja miałam taki gotowy z jakiegoś sklepu w necie za chyba 45 zł i nic się na nim nie podarło, ale na ceracie zawsze coś miałam bo cerata taka zimna bleahhh.
Mamusia Jasia
02-12-2010, 09:30
Znalazłam w necie taką stolnicę tylko sie zastanawiam czy nie będzie trzeba jej trochę przerobić. http://sklep.wojdrew.pl/stolnica-jednostronna-duza-p-18.html
hej my z zona mamy drewniany przewijak marki smart. uzywamy od pol roku nie mam zastrzezen.
my z zona mamy drewniany ścienny przewijak marki smart - uzywamy od pol roku . Nie mam zastrzezen.