PDA

Zobacz pełną wersję : A jak ubieracie niemowle w wielorazówkach?

moli1978
15-07-2010, 16:02
Witajcie,
czytam i czytam, po okropnym mętliku w głowie wreszcie zaczynam co nieco rozumieć. :)

A czytam, bo dziecko będzie (moje drugie) i planuję od początku (no może tak od paru tygodni) zapieluchować w wielorazówki. Córeczka ma się urodzić 2 listopada czyli raczej na zimę. Planuję zapieluchować na dzień w składane pieluchy i otulacz, a na wyjścia i na noc albo kieszonki albo kieszonki i na początek jednorazówki.

I wszystko już tu prawie mam ułożone, ale zastanawia mnie jak się ubiera takiego niemowlaka? Zwyczajnie w body i śpiochy to ja sobie nie wyobrażam - bo ileż można mieć warstw na pupie! Czy macie jakieś patenty w co takiego maluszka ubrać?

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź!
Pozdrawiam

Sroka
15-07-2010, 16:28
Zwyczajnie w body i śpiochy :)

Zwyczajnie w body i śpiochy to ja sobie nie wyobrażam - bo ileż można mieć warstw na pupie! nierozumiem... no pielucha, body i spiochy, zupelnie normalnie

kubutkowa
15-07-2010, 16:31
Tak jak sroka pisze.Ubierasz tak samo jak w pampku.Jak zapragniesz stosować EC, to wtedy getry sa git!

espejo
15-07-2010, 16:42
jedynie czasem rozmiar wieksze się przydają - np bodziaki - bo jakos mialam opory, zeby zakładać młodemu naciągniete takie, zawsze luzne miał:) ale to w sumie i do jednorazkowek tez :)

Pati778
15-07-2010, 16:45
tak, jak dziewczyny piszą. Wielo, body, pajac albo śpiochy. Czyli, tak jak w pampersie.

joleczka
15-07-2010, 16:53
dokładnie tak samo w sumie wielo to tyle samo warstw co pampek otulacz+wkład, kieszonka wkład a w pampku to co na zewnątrz+wkład, skład chemiczny tylko inny :)

moli1978
15-07-2010, 20:30
Moje złote kochane!!!! To kamień spadł mi z serca, bo ja już wątpić zaczęłam. Bo gdyby to jeszcze trzeba specjalnie jakoś ubierać i kupować wszystko od nowa.... A tak, to biorę się za kupowanie pieluch :D

jul-kaa
15-07-2010, 22:51
Ja teraz koszulkę samą zakładam. Mam kilka. A Jasia nową pasją jest pokazywanie brzucha - łapie dół koszulki i ciągnie do góry. Bodziakiem uniemożliwiłabym realizację pasji ;)

rafandynka
16-07-2010, 13:50
Ciężko tylko ubiera się coś na gatki wełniane, po prostu głupio wygląda body na wełnianych gatkach. Poza tym normalnie ;)

JustNik
16-07-2010, 14:53
niektorzy rezygnuja z body na rzecz koszulek, a jak maja za duzo body po starszakach to je obcinaja zeby bylo mniej zapinania

margonik
28-07-2010, 00:27
Ja prawdę mówiąc też sobie nie wyobrażam zakładania przy wielo bodziaka. Mimo, że wielo są oddychające, to jednak mimo wszystko dodatkowa warstwa materiału na tyłku. Ubierzcie same kilka sztuk majtek na siebie i na to spodnie. Może i przewiewnie, ale jednak gorąco... Ja mam chłopaka, więc o klejnoty dbać trzeba... Także body ustąpią raczej miejsca koszulkom, spodenki - getrom, a jak będę chciała zabezpieczyć plecki - to śpiochy bez bodziaka (do tego ewentualnie jakaś koszulka lub kaftanik).

mi.
28-07-2010, 01:17
a ja nie rozumiem dlaczego pampek+body+spodnie = OK, ale wielo+body+spodnie = nieOK :hmm:
powiecie?

my śpiochów nie używamy, ale za to polecam wszelkie spodnie na napki zapinane - tak jak pajace :)

blabla0
28-07-2010, 07:00
a ja nie rozumiem dlaczego pampek+body+spodnie = OK, ale wielo+body+spodnie = nieOK :hmm:
powiecie?

my śpiochów nie używamy, ale za to polecam wszelkie spodnie na napki zapinane - tak jak pajace :)
pewnie dlatego że wielo więcej miejsca zajmują w spodenkach i mamy wrażenie że gorąco (bo jest gorąco) pampers też grzeje ale jakos chyba sie nikt nad tym nie zastanawial bo pampersioch cieniutki i robi wrażenie "nie grzejącego":ninja:
choc to przecie nie prawda:duh:
ja również,jak większość mam zaczełam sie zastanawiac nad takim ubieraniem dopiero gdy przeszlismy na wielo. wczesniej ubierałam body + spodenki i było ok, choc w sumie wtedy to zimno było jeszcze na dworze
mysle że body zostawimy na zime bo własnie- bawienie sie koszulka i podciąganie do góry to świetna zabawa :)

Blanka_1982
28-07-2010, 08:28
Ja mam tylko dylemat, jak by tu ubierać młodą, żeby tych czaderskich pieluszek nie zakrywać:):)
Co do zbyt dużej liczby warstw, to tylko wrażenie- w pampkach jest zdecydowanie goręcej:)

mako
28-07-2010, 08:56
dla dziewszynki w zupełności wystarczy bawełniana bluzeczka, nawet sukieneczkowata ( za duża ;) )
polubiłam też getry, chociaż długo się nie mogłam przekonać

Mika
28-07-2010, 09:17
ja podpinam sie pod mako,po pierwsze te pieluszki są faktycznie czaderskie i po kiego je zakrywać, po drugie np otulacz Disany jak spodenki wygląda więc styka, po trzecie właśnie jak mako zaopatrzyłam się w za duże koszulki i sukienki no i getry - super się sprawdzają :)

klaxa
28-07-2010, 09:53
Ale przecież taki bodziak nie jest taki gruby, toż to zwykła cienka bawełenka, więc bez przesady z tym przegrzewaniem pupy. Ja zakładam wielo, na to bodziak i w zależności od tego co mam na stanie albo getry albo rajtki. Tyłek nie jest odparzony, mały zadowolony, węc jak dla mnie jest git!:)

endurka
28-07-2010, 10:44
my tak samo mniej więcej, ale zdecydowanie większy rozmiar...

tonya
28-07-2010, 10:54
bodziaki można kupić większe, żeby pieluchy wielo się mieściły - niektóre firmy mają specjalnie większe rozmiarówki w tym celu (np.frugi) :) nie widze nic zdrożnego pakowaniu małego w bodziaka, ale sama osobiście wolę koszulkę z krótkim/długim rękawem a na dół getry/panty/spodenki/rajtki na co tam mam aktualnie ochotę - Jasiek mobilny już jest i musi mieć zabezpieczenie na kolana ;) oczywiście jak jest bardzo gorąco to nic poza pieluchą mu nie zakłam :)

Gertruda
04-08-2010, 08:05
powiecie?

Ja też nie rozumiem kwestii przegrzewania w body...bo chyba bardziej grzeje jednak pampek (????) I zakładanie na niego bodziaka już jest w porządku...

v
04-08-2010, 08:09
body uzywalam tylko na samym poczatku
jak mloda wyrosla, juz tylko koszulek
jakos tak piekniej i latwiej bylo

margolia
04-08-2010, 09:05
ja tez uzywam tylko koszulek i bluzeczek....staram sie zakładac takie dłuższe zeby mały nerek sobie nie odsłaniał....ale i zdaża nam sie bodziaka założyć do zabawy na podłodze ale raczej juz nie daje rady go zapiąć i tak sobie wisi jak bluzeczka dłuższa ;-) do tego zazwyczaj geterki...albo jakies cienkie spodenki....
wczoraj na spacerku śliczna pieluszka geterki i bluzeczka i na mame hop:applause::applause:

moli1978
04-08-2010, 15:42
Ano mi właśnie nie chodzi o to, że to za ciepło w tylu warstwach tylko że bardziej wizualnie - że grubo. Jakoś tak mi nie pasi. Pampers jest po prostu cieniutki, a pieluchy te sprawiają wrażenie, że ich jest ogrom (ale może już na pupie to inaczej wygląda). I jakoś bardziej tez o koszulkach niż bodziakach myślę. A czy getry na miesięczne dziecko będą dobre rozmiarowo? Nie będą spadać?

margonik
10-08-2010, 03:25
A czy getry na miesięczne dziecko będą dobre rozmiarowo? Nie będą spadać?

Spadać raczej nie będą, ale będą na nóżkach się baaaardzo marszczyć.
Ja czasami zamiast getr ubieram skarpetki po starszaczce i wówczas robią za kolanówki ;-)

Anik801
10-08-2010, 09:28
Ja ubieram normalnie,tylko rozmiar troszkę większy-ogólnie nie zakładam dziecku ciasnych ubranek.

Wiewiórka
02-12-2010, 23:14
Mam dylemat: na początku lipca urodzi mi się drugie dziecko. Pogoda koniec czerwca/początek lipca same wiecie jaka może być. Zastanawiam się czy kupić maluchowi welurowe pajacyki w r. 56. Bawełnianych mam dużo. Po Liwii mam 1 welurowy pajacyk r.56 i kilka w r.0-3m-ce, faktycznie wychodzą na 62. Pieluchować wielorazowo zamierzam po wyjściu ze szpitala. No i w końcu nie wiem co mam kupić. Te welurowe r.56 czy dać sobie spokój, bo z wielorazówką wejdzie w ten 0-3 m-ce (Liwia z pamkiem przy 56 za duże były)? Durnieję. Jeszcze moje pytanie pogłębia fakt, że Liwia wolno rosła, r. 50 nosiła w 1 i 2 m-cu, r. 56 w 3 i 4 m-cu. Wielkoluda nie urodzę, może będzie kiepsko rósł jak starsza siostra? (to takie ale dla tych, co mówię, że noworodek b. szybko wyrasta z malusich rozmiarów, więc się nie opłaca kupować). Wypowiedzzcie się...

Annick
02-12-2010, 23:21
Też ubierałam normalnie - tylko dół o rozmiar większy.

Wiewiórko, ja bym odpuściła welurowe. Może dresik na 62 - na chłodniejsze dni, ale taki z bawełny 100% ?

Wiewiórka
03-12-2010, 10:06
A czemu od razu na 62?

jadoma
03-12-2010, 13:30
Moje chłopaki urodziły się pod koniec czerwca i welurowego nic nie nosili do września/października. Więc welur bym sobie odpuściła.
Jeśli chodzi o rozmiarówkę to przy wielo zawsze pajace/body nosili/noszą rozmiar większe, więc ja bym w 56 już nie inwestowała, tylko w 62. Zakładam, ze dzidzia urodzi się w okolicach 50cm.
Moje chłopaki rosły błyskawicznie na początku:)

W ogóle to na początku głownie ubierałam w bluzeczki , kaftaniki plus pielucha i owijałam pieluchą muślinowa plus jak chłodniej to kocyk lub otulacz.

Wiewiórka
03-12-2010, 20:03
W 56 to ja zainwestowałam w rampersy z krótkim rękawem i bez rękawów. To raczej na pewno się przyda, tym bardziej że latem mam strasznie gorąco w domu (nade mną dach). Liwia się urodziła z 50cm i 2900g, przybierała kiepsko na wadze i słabo rosła (co trwa do tej pory). Drugie wątpię, że się urodzi powyżej 3,5 kg, myślę że trochę ponad 3kg. Pajace welurowe i bawełniane mam od zawalenie w r. 0-3 m-ce (przy jednorazówkach wychodziło że to r.62) no i te z metką typowo 62.

figa84
03-12-2010, 20:37
Wiewiórko moja mała urodziła się z wagą 3090, ale na 55 długa. Mało które ubranko na 56 szło na nią założyć bo tułów miała długi, a z wielorazówką to juz tylko 62. Może Twoje drugie dziecko będzię większe, może będzie szybciej rosło. Tego nie wiesz, ale do wielo trzeba brać poprawkę na to, że pielucha trochę miejsca zajmuje i często trzeba mieć dłuższe ubranka.

A swoją drogą to miał ktoś noworodka w wakacje w wielo? Ja w wakacje z małą przede wszystkim na tetrze bez otulaczy a jak otulacze to wełniane, bp w PUL'u się odparzała.... Tylko ona to już raczkowała i łatwiej takie gatki założyć....

blabla0
03-12-2010, 21:02
a powiedzcie mi, w zimie tez uzywacie tylko koszulka i getry? czy jednak jeszcze body pod to? a jak body to chyba spodnie?
my nadal na bodach + spodniach, ale zdecydowanie lepiej podoba mi sie koszulka + getry ale boje sie że mała zmarznie

effka
03-12-2010, 22:00
Wiewiórko ja bym welurkowego pajaca nie kupowała. Latem to ja prawie wogóle pajaców nie używałam. Przy drugiej córce odkryłam półśpiochy dla mnie super sprawa i łatwiej dopasować do wielorazówki. No i fajny patent to przedłużka do body, dzięki niej body starcza na dłużej, można kupić albo samemu zrobić.
blabla0 ja nie używam takiego zestawu ale chyba bardziej dlatego że mnie wkurza ciągle podwijająca sie koszulka niż to że małej będzie za zimno

mTuśka
03-12-2010, 22:12
czemu sadzisz ze koniecznie mlodsze rodzenstow bedzie takie samo wgowo jak starsze,mam przyklad chodzby z przed 7 tyg,moja kolezanka 5 lat temu urodzila chlopca wazyl jak sie urodzil 3100 i chudzielec ogololnie i słabo przybierał,teraz majac 5 lat wazy 17 kilo. 7 tyg temu urodzila chlopca ale 4 kg wazył i w wieku 7 tyg wazy juz 6 wiec nie ma co wrzucac wszystkich dzieci do jednego worka,obie ciaze miala donoszona a nawed kilka dni przenoszone,w drugiej nawed mniej przytyla,oboje tylko i wylacznie na cycu.i tez sie nie spodziewala ze tak bedzie wiec to tez trzeba miec na uwadze ze kazde dziecko jest inne.

Wiewiórka
03-12-2010, 22:33
chyba zakładając każdą ewentualność...

sakahet
03-12-2010, 22:57
blabla - ja do niedawna zakładałam córce właśnie koszulkę i getry do pieluszki, ale że ona ma upodobanie do zimnych powierzchni, a nasze podłogi do takich należą, to chwilowo getry zamieniłam na spodenki, bo miała ciągle zimne uda :) koszulka jest wygodniejsza przy wysadzaniu więc body zakładam sporadycznie

budzynskamila
07-12-2010, 08:37
Ja cały czas mam wrażenie, że ubieram za ciepło, a za chwilę, że małej jest zimno. Niby to moje drugie dziecko, a histeryczna jestem jak małolata. Rączki miewa zimne i czkawki częste to wtedy ją ubieram cieplej... Już nie mogę się doczekać kiedy getry będą pasować na jej nóżki - od kiedy mniej więcej zakładacie takie getry?

aginia
13-02-2011, 18:24
No właśnie od kiedy te getry? Chętnie bym zaprezentowała piękne pieluszki ale getry które mamy ( huggalugs) są za szerokie:( Często widzę zdjecia niemowlaczków w wielo i getrach czyli ją jakieś, które pasują od początku:confused: Na polskim rynku dostępnych jest kilka firm ale nie będę robiła magazynu prób i błedów:) Możecie coś polecić?

aginia
14-02-2011, 22:16
hop hop:)

Maciejowa
15-02-2011, 13:35
A ja zakładam koszulkę / body i rajtki. Jak nie są frotte to dokładam getry, bo u nas podłoga lodowata. Wysadzamy się nad sedesem i mały bez problemu przeczeka zdejmowanie rajtuz w locie.
A getry- to moje dotąd nieużywane rękawiczki bez palców. Polecam bo wyprzedaże są, a dziurka na kciuk niewidoczna właściwie.

hildegarda
16-02-2011, 16:13
U nas w domu cieplutko i małego ubieram w body i getry, przy czym body zazwyczaj nie zapinam wiec do wysadzenia tylko pieluche zdejmuję.
W lecie pewnie zamiast body będa koszulki, ale co z nogami? getry za ciepłe, a gołe nogi nie zawsze moga byc. Spodnie itp. będa utrudniac wysadzania.
jakies pomysły macie?

Anyczka
22-02-2011, 13:18
Ponawiam pytanie o to, od kiedy getry, żeby to miało sens i materiał nie marszczył się bardzo... Mam chudziutką 4,5 kg córeczkę i nie chciałabym magazynować rzeczy, których długo jeszcze nie założymy...
My na razie ubieramy body + kaftanik długi rękaw + śpiochy większy rozmiar, a jeśli akurat jest na tapecie wełniaczek, to koszulka z krótkim rekawem zamiast bodziaka. Tez mi wtedy jakos dużo warstw na pupie...

hildegarda
22-02-2011, 15:14
Mój mały dorosl do getrow jak wazył ok 5 kg, też chudy, wczesniej getry zakładałam, ale zazwyczaj trzymaly sie na łydkach, aha pierwsze getry jakie kupiłam to Ono, bardzo je lubie do tej pory.

Anyczka
22-02-2011, 15:24
A gdzie kupujecie getry? Bo te w Pieluszkarni i na ekobaby.pl trochę drogawe - koło 30 zł za parę, a na allegro tylko takie dla większe, dla przedszkolaka.

madorado
22-02-2011, 15:27
A moje dziewczyny nosiły getry od kiedy zrobiło się chłodniej, a one miały wtedy jakieś 3-3,5 kg. Nic im nie spadało, bo sama zrobiłąm im na drutach takie małe geterki (teraz już na nie za ciasne, noszą kolejny rozmiar, też mojej produkcji).

Anyczka
22-02-2011, 15:32
No, ja jestem skazana na fabryczną produkcję, bo do rekodzieła mam dwie lewe ręce, i jest to cecha rodzinna;)

okoani
22-02-2011, 15:40
na wątku pieluch z Chin dziewczyny dały link do getrów podobnych jak na pieluszkarni a kosztujących ok. 80 zł za 10 szt. :]
odkopałam link: http://cgi.ebay.pl/Sie-holen-10-YOU-...item45f8afcba0 (http://cgi.ebay.pl/Sie-holen-10-YOU-PICK-Baby-Stulpen-Strumpfe-Leg-warmer-/300525013920?pt=DE_Baby_Kind_Baby_Babykleidung&hash=item45f8afcba0) - tylko nie wiem na jak duże dziecko to jest (gdyby na małe, to sama bym zamówiła ;) )
madorado - a czy mogłabym prosić o jakiś wzór/opis jak robiłaś na drutach takie małe getry? bo też bym chciała dla mojego przyszłego maleństwa, a mam babcię która umie robić na drutach, ale będzie potrzebowała instrukcji :D

madorado
22-02-2011, 15:48
Nic prostszego. Robio się prostokąt dowolnym ściegiem, a potem go zszywa i getra gotowa. Potem druga takich samych wymiarów. Jak robiłam, to wzięłam dla porównania skarpetki, jakie wtedy nosiły, żeby trafić w rozmiar. Para getrów (ze zszyciem) to maksymalnie 2 godziny roboty (nawet dla średniozaawansowanych drutowo).

sakahet
22-02-2011, 15:49
okoani- najprostszy wzór, to po prostu ściągacz na całej długości- ja tak przynajmniej robiłam;

mamru
22-02-2011, 15:49
nienawidzę bodziaków :hide:
ubieram koszulkę z krótkim rękawem+bluzka + spodnie polarowe, albo częściej wełniane legisny i tyle

okoani
22-02-2011, 15:51
dziękuję bardzo za szybką odpowiedź :] skoro tak szybko się je robi, to super - nie będę miała wyrzutów sumienia, że męczę babcię. Poszukuję jeszcze wzorów na buciki, czapeczki itp. - skoro jesteś biegła w robótkach ręcznych, to może umiałabyś powiedzieć gdzie mam tego szukać? :D

madorado
22-02-2011, 15:53
Ja mam różne książki i gazety drutowe, ale zwykle i tak robię "na oko" (a ostatnio prawie wcale, bo czasu brak - tylko najprostsze getry i szaliki jadę)

okoani
22-02-2011, 15:59
aha :) to pozostaje mi gdzieś szperać - dobrze, że mam jeszcze trochę czasu. dziękuję za pomoc!

Anyczka
22-02-2011, 16:01
Okoani, geterki wyglądają nieźle, a para za 8 zł to rzeczywiście super cena... Niestety ja tez nie bardzo mogę się doczytać rozmiaru. Ale napisane jest 'baby' a to znaczy raczej niemowlę, niż większe dziecko?? Może ktoś coś więcej rozumie z tego zawiłego opisu?
Ja na allegro znalazłam tylko takie:
http://allegro.pl/wiosna-lato-rozowe-getry-ocieplacze-kokardka-szara-i1469289597.html
Nabyłam na próbę 3 pary, jak przyjdą , dam znać, jak wyglądają.

okoani
22-02-2011, 16:05
Anyczka - a te z allegro to czasami nie są te same co z ebay? Przypatrz się wzorom :] Jakbym znała niemiecki, to wysłałabym do tamtego sprzedawcy wiadomość z zapytaniem, ale niestety nie znam :(

Anyczka
22-02-2011, 16:26
Wydaje mi się, że jednak nie... Ale kto wie;) Zapytanie do sprzedawcy wysłałam. Jakby co, to może ktoś byłby chętny na połowę getrów? Bo my na razie chcemy poeksperymentować...

okoani
23-02-2011, 08:00
Anyczka - dostałam odpowiedź: "The size of th baby legging is :length:27-30cm wide 8-10cm." Czyli nadają się na niemowlaka czy nie, bo nie mam zielonego pojęcia jak te wymiary przekładają się na "żywego ludzia"? :]

agahk
23-02-2011, 08:11
Jeszcze jest jeden sklep internetowy z getrami http://www.sklep.littleflower.pl/pokaz_podkat.php?idkat=1, mają różne ceny

okoani
23-02-2011, 08:19
ooo - w tym linku są też takie getry jak z ebaya, identyczne wzory a 20 zł sztuka :D i napisali, że są od urodzenia, więc te z aukcji też :]

agahk
23-02-2011, 09:15
Anyczka jakbyś zamawiała z ebay'a to daj znać, ja bym się może zdecydowała na zakup

Anyczka
23-02-2011, 09:48
Na długość te z ebaya chyba byłyby dobre. ale dla małego niemowlaczka te ze sklepu znalezionego przez agakh chyba byłyby lepsze, bo długie na 21 cm, a nie 30...
http://www.sklep.littleflower.pl/pokaz_produkt.php?idprod=90

okoani
23-02-2011, 09:58
Domyślam się, że na noworodka to będą za długie :D Raczej chodziło mi już o etap 3-6 m-cy z nastawieniem na okres raczkowania, bo w innym wypadku nie ma sensu zamawiać ich teraz by leżały rok w szafce :]

lemniscus
23-02-2011, 10:29
najprostsze getry to obciac jakie swoje skarpetki ;)
przymirzyc czy sciagac jest ok na udko a potem ciachnac dol i obszyc ewentualnie :)

Mania
23-02-2011, 10:52
co do body to w jednem ze sklepów (Kraina pieluszek?) widziałam takie coś do przedłużania body. Ja akurat miała z tym problem, gdy dziecko było malutkie, że na pampersa body pasowały a na wielo cięzko było w kroku zapiąć. Dlatego przy wielo nie lubiłam body zakładać. Przy kolejnym maluszku mam zamiar od pocztaku używać wielo i olbo z bodziakó zrezygnuję, albo większe będę zakładać, albo pomyślę o czymś takim do przedłużania body właśnie:) No i jeśli ktoś planuje używać tetry (ja tak planuję) to jednak gdy maluch ma ubrane body trudniej jest co chwilę sprawdzać czy ma mokro czy nie. Więc czesto gdy zakładałam małej body, to w kroku ich nie zapinałam (były jak długa koszulka:))

Pastela
23-02-2011, 11:27
przymirzyc czy sciagac jest ok na udko a potem ciachnac dol i obszyc ewentualnie :)
ha ta wersja mi się podoba :D dzięki

fioletka
23-02-2011, 15:03
Ja mojego dwumiesiecznego klocka spokojnie pakuję w getry. Huggalugsy z bawełny organicznej sa spore i rzczywiście potrafią sie zsuwać, ale Landing Angel są cudne i dobrze trzymaja sie na nóżkach. Cena co prawda 29 zł ale moim zdaniem warto. Ja kupowałam w Orlinkowie. Na pewno jeszcze dokupię.

Aine
23-02-2011, 15:15
Fajne te geterki z Allegro. Jakbym właśnie Huggalugsów nie zakupiła to pewnie bym sie skusiła nawet.
Czy któraś z Was ma/miała pełzające/raczkujące dziecko na płytkach ceramicznych w wielo? Nie mam pojęcia jak by go ubierać żeby brzuszek i uda i przedramiona nie były zimne. Wełniane legginsy odpadają bo alergik, polarkowe spodenki same nie wystarczają. Próbujemy się nocnikowac ostatnio intensywniej co jeszcze sprawę utrudnia bo męczące jest obieranie Jaśka jak cebulę z tych wszystkich warstw.

Anyczka
24-02-2011, 15:24
Jeszcze w kwestii bodziaków: bodziak bodziakowi nierówny. Ja do wielo ubieram GAPa 'first favourites', bo jest cieniutki i mocno wycięty w kroku - na pieluszkę zachdozi tak naprawdę mało materiału. Wszystkie inne bodziaki są dużo bardziej 'masywne' w kroczku i zupełnie nam nie pasowały... Tyle, że GAPa nie ma w Polsce, i trudno uzupełniać rozmiarówkę;(

mamafranka
24-02-2011, 16:35
tanie getry mają też w zachustowani.pl http://zachustowani.pl/index.php?cPath=60

goshya
24-02-2011, 17:01

świetny pomysł:)

hildegarda
24-02-2011, 19:33
Jeszcze w kwestii bodziaków: bodziak bodziakowi nierówny. Ja do wielo ubieram GAPa 'first favourites', bo jest cieniutki i mocno wycięty w kroku - na pieluszkę zachdozi tak naprawdę mało materiału. Wszystkie inne bodziaki są dużo bardziej 'masywne' w kroczku i zupełnie nam nie pasowały... Tyle, że GAPa nie ma w Polsce, i trudno uzupełniać rozmiarówkę;(
Wełniane bodziaki Engela tez maja takie duże wyciecie. Uwielbiam je.

anitanelka
24-02-2011, 21:02
W ost. poście jest lista do getrów ebayowych... jak ktoś chętny to zapraszam ;)

http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=48791&page=36