PDA

Zobacz pełną wersję : "samoróbki"

kilolek
28-12-2009, 23:11
Witam!
Chciałabym zakupić sobie chustę elastyczną niestety cierpiąc na chroniczny brak kasy na razie nie mogę sobie pozwolic na upatrzonego polekonta. Oglądałam na allegro chusty naszych producentów. Czy któraś z Was miała do czynienia z którąś z nich? A moze mogłybyście zerknąć i ocenić? Lub polecić coś innego tylko w cenie podobnej?

Oto co znalazłam
Almelle
http://allegro.pl/item866270977_chusta_elastyczna_mocca_gratisy.html
i Pentelka
http://allegro.pl/item862410341_pentelka_chusta_elastyczna_czekoladk a_tanio_58cm.html

Tkaną mam WOMBATI i jestem zadowolona tylko trochę ciężka w dociąganiu, bo mało się naddaje a ja za mało wprawiona

Jasnie Pani :)
28-12-2009, 23:19
na temat tych dwoch linkowanych chust sie nie wypowiem, bo ich nie znam, ale chust elastycznych nie wiaze sie tak jak na zdjeciach w tych aukcjach (chodzi mi o wiazania 2x i kieszonka jak w tkanej), wiec troche mi to mowi o wiedzy chustowej osob je produkujacych. Poza tym ten certyfikat jakos dziwnie sie prezentuje w tej aukcji... pewnie i dobra tkanina na spodnice, ale czy dobra dla ciamkajacego chuste dziecka?

BTW po co ci elastyk, skoro juz masz tkana? Ile ma twoje dziecko miesiecy i kilogramow? Moze juz za pozno na elastyka?

roni21
28-12-2009, 23:21
pani petelka wyjatkowo mnie irytuje
boje sie zeniedlugo wyskoczy mi z lodowki...
takie male OT na temat reszty sie nie wypowiadam bo mogla bym byc zbyt radykalna

kilolek
28-12-2009, 23:22
1,5 miesiąca i 5 kg
trochę mi nie idzie z tym dociąganiem, ciągle mi gdzieś coś wisi i odstaje. Generalnie nie najlepiej :oops: ciemniak ze mnie. No a do karmienia to już zupełnie nie umiem zamotać :oops::oops::oops:

Meta
28-12-2009, 23:23
O Pentelce na naszym forum: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=15421

O tej drugiej też było, chyba nawet nie tak dawno ktoś wklejał link do aukcji, musiałabyś poszperać

manika
28-12-2009, 23:26
Tutaj masz jeszcze coś takiego choć ja się na elastykach nie znam za bardzo ;/
http://allegro.pl/item856320940_5_metrowa_chusta_elastyczna_calara_i nfant_ostatnie.html
cena mniej więcej podobna
Ale może się zastanów u mnie np chusta elastyczna wcale się nie sprawdziła miałam ją jeden miesiąc i sprzedałam.
Może dziewczyny ci coś więcej poradzą :)

dominika79
28-12-2009, 23:55
ja kupiłam pentelki chuste elastyczna ze wzgledu na materiał.. śliczna lawenda - nie odmówiłam sobie ponoszenia mojej 11kg Hani i tak: chusta jest dośc wąska, po dosyc długim spacerze ramiona wcale mnienie bolały aczkolwiek chusta baardzo spręzynuje.. tyle ze Hania ciężka pewnie przy 5kg maluszku nie byłoby to tak odczuwalne.

Sama jako pierwszą chustę miałam elastyczną z pościeli IKea (kaktus chyba).

A może faktycznie kup np polekonta uzywanego - nie wiem jakie są ceny uzywanych ale moze uda Ci się znaleść..

Mayka1981
29-12-2009, 07:39
ogłoś się na chustostraganie może ktoś Ci używaną tanio spzreda albo moze pożyczysz sobie? Ja wczoraj właśnie mojego elastyka Gabi wypożyczyłam forumce, takze jakaś dobra dusz powinna się znaleźć i wspomóc:hello:

A te dwie "producentki" właśnie bardzo mnie denerwują jakością wiązań i krzykliwymi aukcjami:roll: Ale jak ich chusty wyglądają to nie wiem.
Niemniej miałam w rękach kiedys elastycznego infanta - do Gabi się nie umywał...

kulka37
29-12-2009, 10:36
Taaa, na allegro to się chyba uparły!
Dobry pomysł,to rzucić ogłoszenie na chustostraganie.Na bank coś się znajdzie.Z elastyków jeszcze mobby nie są drogie.Powodzenia!

kilolek
29-12-2009, 13:52
Dziekuję Wam bardzo!
Nie będę w takim razie ryzykowala kupna od nich, będę polowac na cos używanego.
A powiedzcie mi jaka elastyczna byłaby najlepsza? Bo ja mam jeszcze słabe rozeznanie. Wiem, ze są polekont, chusta.pl i Nati. Ale Nati elastyk szczerze mówiąc mi się po prostu nie podoba.

Mayka1981
29-12-2009, 13:57
Lenny Lamb,
Gabi,
Moby Wrap

Zajrzyj do działu "reklama" tam są adresy sklepów internetowych dziewczyn tam jest pełen pzregląd.

A tak naprawdę to wybierz sobie kolor, bo wszystkie sa fajne...

Ogłoś się na chustostraganie i zobaczysz kto Ci co zaproponuje:hello:

kamuszyca
29-12-2009, 16:34
a ja bym Ci mimo wszystko polecała zainwestować w firmową chustę tkaną (najlepiej używaną, będzie tańsza i już złamana) - nie mam nic do chust Vombati, ale to jednak samoróbka, przypuszczam, że nie dociąga się tak dobrze jak firmowe chusty skośnokrzyżowe i być może stąd wynika Twój problem. tkana będzie na dłużej, a więc finansowo zakup bardziej opłacalny. a i komfort noszenia większy.

Fusia
29-12-2009, 17:32
ja jeszcze nie super wprawiona w noszeniu ale popieram kamuszyce z mojego mega małego ale doświadczenia radze używanąpierwszą miałam nówke a potem kupiłam indo używaną i cudownie sie nosi dociąga sie lepiej

dominika79
30-12-2009, 00:57
jakbym miała zaczynac jeszcze raz kupiłabym uzywana elastyczna :) na początku duuuzło latwiej ja zawiązac zwłaszcza amatorowi :) I Lenny Lamb i Polekont miałam w rękach -oba super sa :)

panthera
05-01-2010, 16:55
Ja mam elastyka allmele. Co dobrego moge o niej powiedzieć?:
ma piekny rubinowy kolor :D, mi sie dobrze nosi i męzowi też, łatwo sie wkłada dziecko - nie farbuje przy praniu i ssaniu,
napewno nie dasz rady w niej nosić dziecka aż do 13 kg - a tak jest napisane w aukcji. Mój synek wazy cos koło 6 kg i jest super ale jak włozyłam 10 kg kuzynke to po pół godz miałam dość.
Porównania z innymi elastykami nie mam za bardzo wiec sie nie wypowiadam jak wypada na tle firmówek.
aha - ta bawełna jest dosć gruba - z jednaj strony to dobrze ale w mieszkaniu np musze sie do niej rozbierać do cienkiej koszulki z krótkim rękawkiem. no i naszywka - w mojej musiałam "zaokraglić" brzegi - były doś ostre, niby w uzywaniu nie przeszkadza ale kiedys mąż wywinał ja do srodka tak ze drapała synka w łepek :( i sie denerwował.