Zobacz pełną wersję : Dziecko w chuście przodem do świata
truscaffka
19-11-2009, 09:45
patrzcie, co znalazłam w necie (może to już tu kiedyś było...) - na allegro ktoś wystawia chustę firmy the baby bundler, weszłam sobie na ich stronę z ciekawości i...zamarłam...
http://www.babybundlers.com/
chociaż akurat dziecko u niewidomego rodzica to piękna sprawa, ale to wiązanie :duh:
i jeszcze tu:
http://www.babybundlers.com/photo_album.php
matka.kobitka
19-11-2009, 10:00
okropieństwo, dzieciaków żal
ciekawe, kiedy zaczną na plecach nosić "przodem do świata"
Strrrasznie to wygląda!
ale właśnie poddaliście mi pomysł- mam znajomych niewidomych co w ciąży są właśnie- trzeba ich zachustować!!:thumbs up:
karolibu
19-11-2009, 10:31
matko boska !!!!!!!!!!! jak patrze na tych rodziców z uśmiechniętą buzią to aż mi się nóż otwiera w kieszeni. rzeczywiście powód do radości powiesić dziecko na kroczu... a chusta nie wygląda pięknie jak jest dzieck przodem w niej...
idioci jak dla mnie
no żesz rwał jego nać, co za masakra :eek:
No i dziwić się, że laik się naogląda i ma pojęcie jakie ma :/
ursus_arctos
19-11-2009, 14:36
normalnie boli, auch.
ostatnio byli u mnie kolejni znajomi w celu zaznajomienia sie z chusta. i tatusko sobie synka zawiazal, fajnie-fajnie, wszystko sie podoba i po chwili pyta- a przodem tez mozna? zapytalam go tylko czy chcialby tak powisiec :lol: no nie chcial. chuste zakupili :thumbs up:
Ło Matko!A ile to się trzeba namęczyć,żeby tak dziecko wsadzić i potem nosić.Lubią sobie ludzie życie utrudniać czy co?
"Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień"... bardzo łatwo jest oceniać innych , a zastanówcie się ile z Was nosiło dzieci w wisiadłach lub przodem do świata lub robiło inne rzeczy które nie koniecznie wychodziły dzieciom na zdrowie? Nazwałybyście siebie idiotkami? Po prostu niewiedza i brak doświadcznia.Ktoś tych ludzi nie uświadomił po prostu, a to nie znaczy że nie kochają swoich dzieci i nie chcą dla nich jak najlepiej.
Mnie się zdarzyło nosić Matiego w wisiadle ( producent zachwalał ze to zdrowe no i tysiac certyfikatów ), próbowałam też przodem do świata kilka razy ( bo w instrukcji chusty takie ułożenie znalazłam)dopóki nie dowiedziałm sie że tak nie wolno.
Uświadamiać a nie wyśmiewać czy linczować.
"próbowałam też przodem do świata kilka razy ( bo w instrukcji chusty takie ułożenie znalazłam)dopóki nie dowiedziałm sie że tak nie wolno.
Zalezy gdzie nie wolno i wg kogo. Wg np. francuskich standardow noszenia w chuscie wolno - nogi sa w pozycji Buddy, mozna nosic max. 30 min. i w "spokojnym" otoczeniu, np. w lesie, ale nigdy w miescie.
ktos kiedys mial taka piosenke "american idiot" :D sorry ale od razu mi sie skojarzyla z tą blondi..
co do sol- chustonówko obejrzyyj...a nie sorry nei mozesz. jest watek pt "nasze pierwsze wiazania"
i tam jestem w takim wlasnie wiazaniu przodem. bo nie bylo informacji o nienoszeniu za to byly info o noszeniu przodem.
minelo 5 lat, niby sie powinno wiele zmienic... a sie nie zmienilo...
Monica123
19-11-2009, 17:42
Ci ludzie na zdjęciach może i nie są świadomi i winni temu beznadziejnemu motaniu dzieci.Ale producent, ten kto jest odpowiedzialny za te chusty ich dystrybucję i instrukcję wiązania - chyba powinien być świadomy...? A niestety nie jest...
erithacus
19-11-2009, 17:50
Mnie zawsze zastanawia po co komu chusta, jak nosi w niej przodem do świata. Wiązać, wkładać, dociągać.. po co to, jak można użyć zwykłego wisiadła.
http://www.babybundlers.com/image/p10.jpg
A co to ma być? :omg:
ktos kiedys mial taka piosenke "american idiot" :D sorry ale od razu mi sie skojarzyla z tą blondi..
co do sol- chustonówko obejrzyyj...a nie sorry nei mozesz. jest watek pt "nasze pierwsze wiazania"
i tam jestem w takim wlasnie wiazaniu przodem. bo nie bylo informacji o nienoszeniu za to byly info o noszeniu przodem.
minelo 5 lat, niby sie powinno wiele zmienic... a sie nie zmienilo...
to green day:D
A w chuście przodem do świata rzeczywiście amerykańska moda.
Wolę określenie "nieświadomy" " niedouczony" niż idiota :roll:
Ci ludzie na zdjęciach może i nie są świadomi i winni temu beznadziejnemu motaniu dzieci.Ale producent, ten kto jest odpowiedzialny za te chusty ich dystrybucję i instrukcję wiązania - chyba powinien być świadomy...? A niestety nie jest...
Zgadzam się w 100%
to green day:D
A w chuście przodem do świata rzeczywiście amerykańska moda.
Wolę określenie "nieświadomy" " niedouczony" niż idiota :roll:
ja takze, aczkolwiek takie mialam skojarzenie mimo ze tego nie slucham :)
poza tym producent na pewno jest swiadomy a jesli jest swiadomy a i tak promuje cos zlego, to juz na miano idioty zasluguje :)
dankin-82
19-11-2009, 19:04
dzieciak na zdjęciu z facetem jest i tak jakoś nienaturalnie wygięty, a co dopiero jak taki pan ma brzuszek :confused::confused::confused: porażka:duh:
ojej aż w oczy kole! okropne:cryy:
auć
a ja patrząc na zdjęcia to się zastanawiałam czy te dzieciory z chust nie powypadają :eek: