PDA

Zobacz pełną wersję : A my też zdjęliśmy pieluchy, i...

La Loba
20-07-2009, 17:58
Wyjechaliśmy na wieś, zabrałam kilka par bawełnianych majtek, co oznacza o kilkanaście par za mało, i puściłam małego na trawę, na żywioł.

Jest dobrze:)
Zauważyłam tylko, że chodzenie boso go chyba przeziębia, bo zaczął siusiać co 15 minut - ale zawsze tylko wtedy, kiedy wysadzany (:applause:).
Zaczęłam więc ubierać go w skarpetki i sandałki i jest lepiej. Siusia co godzinę, co dwie, co pół, a sygnalizuje to w taki sposób, że chodzi do tyłu i chowa się pod drzewko. :cool: Jestem dumna i strasznie mi się podoba, że nie zużywamy przywiezionych tu pieluch. [Nie ma tu pralki, więc zabraliśmy tonę eko-jednorazówek.]

Gorsze są wieczory, zauważyłam, że po 17.00 następuje regres, jedyny sposób wieczorem to założyć pieluchę. Cały dzień może być suchutki, a wieczorem synek sika w majty i koniec. Pewnie jak jest zmęczony, to już nie ma siły trzymać siusiu.
Pieluchy zakładamy więc tylko na wieczór i na noc.

Ciekawa jestem, czy na jesieni jak wrócimy do miasta, to czy będzie odpieluchowany.
Podobno w wieku 2 lat dzieci mają kryzys... :?

[małego wysadzam nieprzerwanie od 2 tyg. życia dzięki anniemamiealexa - dziękuję Aniu! teraz synek ma 15 miesięcy.]

Jasnie Pani :)
20-07-2009, 18:40
Kurcze, a dopiero w ciazy bylas :)

na pocieszenie - moje dziecko nie mialo kryzysu, ani nawet mini regresu ;)

lila4
21-07-2009, 14:48
Moje też bez regresu.Ale po tym jak się zachwycałam jej próbami sikania po roczku, wróciła do pieluch.

La Loba
21-07-2009, 19:44
A kiedy odpieluchowałyście?

Jasnie Pani :)
21-07-2009, 19:59
Uuuu, moja to miala z 21 miesiecy jak pozwolilam jej bez pieluch kompletnie chodzic (wykladziny dywanowe mam w calym domu i poteznego lenia w sobie :hide:)

Jagienka
22-07-2009, 19:23
La Loba, a jakie eko-jednorazówki macie?
Ja ostatnio kupiłam Bambo Nature i jestem bardzo zadowolona. Wcześniej znalam jedynie Moltexy, ale one granulki mają i to mnie zniechęciło nieco.

La Loba
27-07-2009, 17:29
Jedyne bezżelowe jednor. to Tushies'y, ale one są dobre tylko dla leżących niemowląt. Dla ruchliwego szkraba zaczęłam używać pieluch Wiona.

Bushido
27-07-2009, 17:39
Podobno w wieku 2 lat dzieci mają kryzys...
nie wypowiem sie co do 2laktow :) ale powiem, ze kazdy kryzys mija :):thumbs up: u nas byl mega kryzys, ktory nasilil sie po powrocie do CA i dopiero z niego wychodzimy :) Gratuluje i bedzie dobrze :thumbs up: