Zobacz pełną wersję : Mommy Mouse
nowa polska pieluszkowa firma :) www.mommymouse.pl
ponieważ miałam przyjemność testowania pieluszek powiem Wam, że uszyte są bardzo starannie, mają niezwykle miły mięciutki i plastyczny pul. Bardzo elastyczny. Moim faworytem są pieluszki SIO. i uwielbiam klepsydrowe wkłady z bambusem, w ogóle wszystkie wkłady mają niesamowitą chłonność już od pierwszego prania. Przy mim bardzo ruchliwym megasikaczu to idealne rozwiązanie. I ta chłonność mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. Bo po pierwszym praniu poszłam od razu na głęboką wodę i założyłam na moc pieluszkę SIO z dwoma wkładami profilowanymi z bambusem. Rano pieluszka zasikana mocno, ale piżamka sucha. Także jestem bardzo zadowolona. Mam nadzieję że inne testujące dziewczyny też napiszą słów kilka na zachętę i ku powodzeniu kolejnej polskiej pieluszkowej firmy :)
a znasz ceny? bo chyba jestem ślepa ale nie potrafię ich zlokalizować
a wyglądają nawet fajnie:)
a znasz ceny? bo chyba jestem ślepa ale nie potrafię ich zlokalizować
a wyglądają nawet fajnie:)
Chyba jeszcze nie w sprzedaży. Zakładka sklep nie działa.
sklepik będzie czynny od 1grudnia wiec wtedy będą ceny. Nie znam ich. Ale myślę że będą na podobnym poziomie co inne pieluszki szyte w Pl ;)
O, ja też testowałam pieluszki. Jestem pod wrażeniem, że właścicielom chciało się pytać zwykłą mamę o opinię i, mało tego, wzięli pod uwagę moje sugestie. Testowałam już na starszym dziecku. Wg wygodności porównałabym je do moich ulubionych bg. Przy czasie napiszę więcej.
O, ja też testowałam pieluszki. Jestem pod wrażeniem, że właścicielom chciało się pytać zwykłą mamę o opinię i, mało tego, wzięli pod uwagę moje sugestie. Testowałam już na starszym dziecku. Wg wygodności porównałabym je do moich ulubionych bg. Przy czasie napiszę więcej.
a miałaś otulacz;)?
Mauarich
29-11-2015, 00:06
wzorki mnie nie powalaja... jakie sa wklady z tej serii nature? i co to jest thermo-air?
Mauarich
01-12-2015, 18:37
udalo sie Wam cos dzis na otwarciu o 17:30 zamowic? ktos trafil do 5 szczesliwcow?
Ja mam otulacz. Bardzo szczelny. I jednocześnie mieciutki. Zakladalam i z tetra i formowankami i idealnie przykrywal. No może z wyjatkiem flexi totow ;)
Słyszałam, że MM to marka którejś z naszych forumek, kto mi podpowie która to ta Ania? :)
Bardzo podoba mi się ich stronka, fajnie zrobiona.
NEMO gratuluję!!! Pieluszki wyglądają świetnie i az zaluje, ze syn mi sie odpieluchowal;)
fonopisane
Mauarich
02-12-2015, 13:39
udalo sie Wam cos dzis na otwarciu o 17:30 zamowic? ktos trafil do 5 szczesliwcow?
poprzygladalam sie dokladniej i jednka trzy wzorki mnie urzekly :P
takie zamieszanie i emocje na otwarciu sa dobre, przynajmniej zwrocily na Was uwage :) jesli pieluszki sa dobrze uszyte, to beda bronic sie same, jak kazdy dobrej jakosci produkt- tylko pieluchowi rodzice musza go poznac i wiedziec, ze jest :)
Mi się wasze nowe pieluchy bardzo podobaja i musze miec choc sztukę w stosiku.Memo Ty się nie przejmuj tymi przykrościami,piers do góry i do przodu a wasza strona to jak narazie wg mnie najfajniesza spośród wszystkich pieluchowych stron
NEMO - Aniu :). A ja tak z doświadczenia powiem (może też masz, nie wiem, i przepraszam, jeśli odbierzesz to jako mądrzenie się), że przez kilka dni to były opinie hm.. kilkudniowe i wiadomo, komuś nie podpasi - za sam wygląd. To raczej nie z zazdrości te komentarze, a pierwszy wylew myśli kilku raptem osób :). Nie każdy też wypowiedział w komentarzu swoją opinię. Ja się cieszę, że jest nowa marka :). i życzę powodzenia :). Sprawdzajcie rynek :). Fajnie, że przystępujecie do testów na mamach :). Ja z chęcią przetestuję. Kurcze.. też chciałam coś kupić.. Mój mąż powiedział mi, że da się obejść system tak, że znajdę się wśród tych 5 osób :) ale nielegalnie hihi :) czego nie robiłam, bo nielegalnie. Z chęcią przetestuję wkłady, a skoro otulacz można na razie dostać "gratis" do wkładów tym fajniej :). Pewnie już Was wszyscy lubią hihi :) taki to Naród nasz :) ja go lubię.
a my od dziś testujemy kieszonkę z wkładami thermo-air :) pierwsze wrażenie to bardzo mięciutka pieluszka - pul i polarek do przytulania :D napki inne niż wszystkie, cicho pracują, ale trzymają bardzo dobrze, całość bardzo ładnie obszyta :) drugie wrażenie po testowaniu - wkłady rzeczywiście chłoną "od razu", były dość ciężkie po użyciu :) dla mnie bardzo ważne są certyfikaty, które pieluszki posiadają :) na wszystko hehe ;) na napy, na pul, na mikropolar nawet ;)
Usunelam posty niezwiazane z recenzjami pieluszek oraz posty wlascicielki, zgodnie z regulaminem recenzji; mam nadzieje, ze wkrotce bedziecie mogly je spotkac w reklamie i porozmawiac z wlascicielka :)
A mi sie strona nie otwiera :/
mi też nie :/ jakby co to pozostaje zawsze kontakt przez forum albo telefoniczny :)
Mama_lusi
10-12-2015, 08:46
Może więcej posiadaczek pieluszek i wkładów napiszę jakie mają opinię. Jestem bardzo ciekawa jakie opinie ma wieksze grono użytkowniczek.
Może więcej posiadaczek pieluszek i wkładów napiszę jakie mają opinię. Jestem bardzo ciekawa jakie opinie ma wieksze grono użytkowniczek.
pieluszkę dwa dni, mogę jedynie opisać pierwsze wrażenia.. Tak bardziej obiektywnie wypowiem się za dwa tygodnie ;).
Z chęcią się wypowiem, ale mam
Moje wrażenia po testowaniu wcześniejszym i teraźniejszym. Nosiciel :synek 1,5 roku ponad, ok 14 kg wagi.
Bardzo czekałam na te pieluszki, późneij na kolejne wersje, ponieważ właściciele szukali rozwiązań zbliżających pieluszkę do ideału:) Chciałbym jakoś uporządkować moje wrażenia.
Na PLUS:
-pieluszka miękka, gumki miękkie , elastyczne wstawki powodują ,że w pasie nic się nie wrzyna. Wielki plus za miękkość i wygodę dla dziecka. (przy czym mój synek już jest duży, nie wiem jak pieluszka układa się na maluszku. Wiem jedynie, ze te ponosi spokojnie do końca pieluchowania, gdy np. Milovia jest już nam za ciasna w pasie...)
-NAJWIESZY DRUGI PLUS za wkłady!!!po pierwsze, układają się miedzy nogami dziecka, tak ,ze jest wąsko!!!(cały czas pisze o dużym dziecku, nie wiem jak maluszki) i WYBAWIENIE DLA MOICH RĄK. Nie moge dotykać mikrofibry, ponieważ mam suche i zrogowaciałe dłonie, a ten wkład-bajka. Poza tym wg mnie chłonny, szybko schnie, staranannie obszyty i wykonany. Uźywamy L bez dodatkowego boostera. Thermo -air.
-podoba mi się wybór sposobów pieluszkowania, że są i kieszonki i otulacze. Ze jest wersja z bambusem. Wtedy kupując otulacz, można mieć wkłady i polarowe , i bambusowe w zaleznosci od upodobań czy potrzeb. Podoba mi się klepsydrowy kształt wkładów do otulaczy, naprawdę trudno przesikać.
- bardzo jasna i przemyslana strona, zaraz sobie przypominam siebie na początku, jak kupiłam otulacze a do tego wkałdy do kieszonek, bo nie wiedziałam co jest co....
-wzorek Swiąteczny jest po prostu rewelacyjny!!!!urzekł mnie jak kiedys piraci Milovii, moja pierwsza miłość;)
_no ale to sprawy drugorzędne, wracając jesz\cze do pieluszek, to podoba mi się wejście z przodu, podoba mi się lekka gumka na pleckach i wykończenie, podoba mi się elastyczna tasiemka w pasie, podoba mi się,ze na WSZYSTKO są atesty, podoba mi się,ze pieluszka bardzo zgrabnie lezy na dziecku, zwłaszcza między nóżkami i ,że jest płaska w miarę na pleckach, nie robi odwłoka.
MINUSY:
- wszyscy chwala napki, a ja nie mogę się przyzwyczaić do nich, niby chodza cicho, ale jakoś tak nie leżą mi,
-nie podobają mi się za bardzo wzorki, oprócz świątecznej i jeszcze takiej letniej. reszta niezbyt. przypominają mi grafikę na pudełku od kredek, które gdzieś się kryje u mnie w domu, chciałbym, żeby Mommy Mouse produkowała pieluszki z wzorami jak pierwotna Milovia (Gaja popełniła o tym wątek)
-polar MM jest miękki, nie kulkuje się, ja jednak już organicznie nie przepadam za polarkiem;) wiec chciałbym, żeby MM wprowadziła pieluszkę z welurem jak w BG,
-bambus w naszej wodzie (twardej) szybko twardnieje i robi się szorstki, rozumiem, ze dlatego, iż nie ma zadnych dodatków, bo tak się dzieje u mnie z wszystkimi bambusami bez dodatków. bez suszarki ani rusz.
Życzę Firmie powodzenia!
-
Nata a masz jakies zdjecia pieluszki lub otulacza? Samej badz na dzieciu?
Nata a masz jakies zdjecia pieluszki lub otulacza? Samej badz na dzieciu?
ogarnę się i zrobię. jak aparat znajdę, bo od wczoraj szukamy...
To ja tez napiszę, bo jako pieluchoświrka się nie oparłam i kupiłam :) A się skusiłam, bo pieluszki są 'inne'. Dla mnie wielkim plusem tej marki jest fakt, że nie powieliła modelu Milovii jak kilka polskich firm pieluchowych.
Pieluszki kojarzą mi się z Grovią, Bumgeniusem ... nie są kopią broń boże, rozwinęły kilka tamtych rozwiazań jak siateczka od pupy w otulaczach czy zapiecie dwurzędowe. Raczej chodzi mi o jakość wykonania, są bardzo ładnie uszyte. Pul jest mięciutki i elastyczny, choć to akurat cecha pula produkowanego w Polsce. Mimo dodatkowych wstawek z pula pieluszka nie zrobiła się sztywna i pancerna jak np. CP
Mam kieszonkę, otulacz i otulacz SIO, żeby wypróbować wszystko :hide:. W sumie nie różnią się krojem, są tak samo długie i szerokie w kroku. otulacz SIO różni się od otulacza rodzajem siateczki i ma jeszcze pul naszyty na środku, no i napki do wpinania, to wszystko, więc oba otulacze raczej do wkładów, choć na zgrabną formowankę tez wejdą. Gumki delikatne i nieodciskające, elastyczne wstawki na uszkach są super, bo pieluszka ładnie pracuje w pasie.
Osobiście nie lubię zakładek z pula w otulaczach, ale tu zakładka jest tylko z przodu i dość wąska, poza tym ten pul jest miły w dotyku. Za niepotrzebną uważam ten pasek pula na pleckach w kieszonce. Napki są malutkie i inne niż zazwyczaj w pieluchach. Są ok, choć w razie popsucia się takiej napy ciężko będzie ją zastąpić, chyba że u producenta :)
Wzorki to nie do końca moja bajka, podoba mi się świąteczny i ten czarno-biały. Plus za wkłady obszyte tkaniną siateczkową, bo ja też nie cierpię dotykać mikrofibry, a tak są bardzo przyjemne w dotyku. W sumie jedyną uwagę jaką mam to fakt że wkłady do SIO są w jednym rozmiarze, one są spore i przy zmniejszeniu do rozm. S są za duże, można by użyć do S-ki tylko ten mały ale wtedy napy do wpinania są odkryte.
Generalnie super pieluszki, przemyslane, wypieszczone ... polecam.
Mam nadzieję, że mnie nie skasują, bo w sumie chyba nie mogę się tu wypowiadać ... ale co tam, miałam ochotę opisać wrażenia :)
http://files.tinypic.pl/i/00737/gngxpsuylmpr_t.jpg (http://www.tinypic.pl/gngxpsuylmpr) http://images.tinypic.pl/i/00737/7mijts17am2w_t.jpg (http://www.tinypic.pl/7mijts17am2w)
Agis, wiem,że mnie usuną :) ale dzięki za Twoją recenzję, bo trzeba dużo obiektywizmu, żeby napisać tak dobrą recenzję :) nie wiem jak długo tu powisi moja odpowiedź i powielę ją na pw, bo bardzo dużo pracy włożyłam w pieluszki a recenzja osoby szyjącej to COŚ :)
obiecuję, że więcej tu nie napiszę :) ale nie mogłam się powstrzymać :) to wina Agis :)
MM sprezentowało mi OTULACZ z wkładami M i S. A więc recenzja dotyczy otulacza i kilku wkładów ;).
TESTER: 6 miesięcy, wiercioch
CZAS TESTOWANIA: 9 dni
WRAŻENIA: :D
PLUSY + + +
+Bardzo starannie wykonana pieluszka :).
+Podoba mi się to, że autorom, projektantom - producentom, Ani ;) tak bardzo zależy na tych pieluszkach - czyli na dobru dziecka i rodziców.
+Miły kontakt z NEMO-właścicielem MM :D
+Pul bardzo delikatny, miękki, przyjemny w dotyku, delikatniejszy ma chyba tylko Kokosi.
+Bardzo ładnie się układa, zgrabna.
+na pleckach pieluszka jest bardzo płaska, brak zakładki, delikatna gumeczka, , nie robi odwłoku.
+napki - nowy patent. Nie widziałam jeszcze takich napek, inaczej klikają, ciszej. Łatwiej się je wpina i wypina, przez co, jeśli są za ciasno spięte na długości, to się same rozpinają sygnalizując - mamo/tato, urosłem! Mam tak, że jeśli za mocno rozciągnę pieluszkę to napki się odpinają, z jednej strony zaleta, z drugiej.. znowu trzeba spinać (ale to nie jest jakaś ciężka praca przecież). W pasie napki są gęsto nabite - to duży plus!
+Zapięcie jest dwurzędowe, na naszym maluszku, który ma ciągle podkulone nogi zakładki z przodu (te do zapinania) nam się rolują, ale to nie przeszkadza. Jak się zacznie prostować będzie już ok. Dzięki takiemu zapięciu nie będziemy mieć za rok odciskającej się na brzuszku napki ;)
+Oryginalne wzory, nie powielają tego, czego i tak na rynku dużo
+Elastyczne wstawki przy zapięciu :) rzeczywiście nic a nic się nie odciska, nie uwiera w pasie, łatwo się naciąga przy zapinaniu.
+Plus dla firmy za różnorodność
+Piękna strona (może nie wszystko jest jak dla mnie domyślne do znalezienia,ale oj tam), zdjęcia!! Profeska!!
+Wkłady z Thermo i z polarem szybko schnął, wszystkie są miękkie, ładnie i wygodnie się układają, dobrze nam się je wkłada, plus za dopinanie wkładów. chłonne, serio, jak na mikrofibrę to bardzo chłonne, po małym zamoczeniu (które mi sygnalizuje dziecko) macam i macam - ne czuć wilgoci :) i gdyby nie dziecko to myślałabym, że suchutki wkład.
+Łatwo się odpierają plamy, zarówno z otulacza jak i z wkładów :).
+ zakładka z przodu - szukając idealnego rozwiązania na chłopca myślałam, że to będzie zakładka z pulu, ale w innych pieluszkach się nie sprawdziła - i tak była mokra. Tutaj 9 dni mija a zakładka sucha, i nie wiem czy magiczna zakładka, sprawdzałam to z mniej chłonnymi wkładami, no i daje radę. Tak więc super!
+Stosunek ceny do jakości - prawidłowy.
Ni to plus, ni to minus CO JEST, NIE PRZESZKADZA, ALE JEST PO PROSTU OK:
*gumki przy nóżkach - delikatne, elastyczne, takie jak lubię. Nie wrzynają się w nogi, jak twardy amerykański pul, nie odciskają się, tzn nie cisną, ale ślad po gumkach jest, jeśli da się lepiej, to super, ale możliwe, że po prostu lepiej się już nie da :) a ja marudzę. porównuję np. do Wełniastych, gdzie nie ma żadnego śladu na nóżkach.
*Wydaje mi się, że wkład S może nie wystarczyć dla małego dziecka, dla mojego najlepiej, żeby były dwa.
*Doszyty pul przy nóżkach po wewnętrznej stronie - to higieniczne, bo jak tylko zamoknie trzeba zmienić otulacz, niemniej wolałabym chyba gładki pul, nie lubię jak moje dziecko jest w mokrym, wkład wkładem, ale ten nasiąknięty pul, no nie wiem.
*Siateczka - mi nie przeszkadza, ale ma pomagać, i tak nie bardzo wiem, czy nam pomaga ;).
MINUSY ---
-wkład Thermo-Air ma nie zostawiać mokrego filmu jak w coolmaxie, a zostawia niestety - przy dużym napełnieniu. Może inaczej po prostu się nie da w wielo.
-wkład Bamboo-Air schnie służej niż moje bambusy od puppi, a lubię jak wkłady szybko schnął.
-Zakładka z przodu jest jak dla mnie u góry niefortunnie przeszyta - jest milimetrowy margines przez, przez co pul z zakładki wystaje i muszę się nagimnastykować, żeby go ładnie ułożyć.. nie wiem czy dobrze wyjaśniłam..
- kolory. Ja lubię żywe, nasycone kolorki. Pieluszki są w większości pastelowe, jasne, miękkie, to nie są moje barwy. To taki subiektywny minus ;) nie negatywny!
Ogólnie super :D. Te minusy o których napisałam, nie przeważają nad moim dużym zadowoleniem i nie są jakieś niebywale uciążliwe. Jestem bar
Mam tu jedno zdjęcie chyba z września, bo testujemy intensywnie te pieluszki. Zobaczcie jakie zgrabne!!!( a wiecie, ze mam lekkiego fizia na tym punkcie) Może jeszcze dodam, ze w swojej recenzji pisałam głównie o kieszonkach. I, że wymieniłam wkłady z innych form, nawet z BG na Mommy Mouse. One też bardzo mi się sprawdzają w wąskich pieluszkach, jak BY i Nappime, bardzo ładnie się układają i nie mam problemu z tym polarem/coolmaxem, żeby dobrze ułozyc. No i jeszcze, to co atsumi napisała, podziwiam, że właściciele firmy tak profesjonalnie podeszli do tematu.
http://images77.fotosik.pl/171/c9dac04d8274007cmed.jpg (http://www.fotosik.pl/zdjecie/c9dac04d8274007c)
jejjjjjjjjj...nie umiem zdjęcia odwrócić:hide:
Nata jaki on cudny :heart:
W temacie jeszcze mój M. przebiera pieluche i ogląda MM po czym mówi jak starannie uszyte i to prawda.
Ja mam fotki z lata na początku testowania Miło miał półtora roku
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/18/f72ae492fb1471482c02a32a820b62ec.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/18/0009e1666966deed6ac336b7b68c3762.jpg
Nata nie widze Twojego zdjecia :(
Mamru wygladaja zgrabnie
A czy mozecie zrobic zdjecia samych pieluszek I otulaczy?
Małgosiu zrobię jak tylko się wypiorą bo wszystkie w pralce ;)
Stosikowe mam jedynie ;)
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/18/493c121061d2d5f934cc955f1af157e8.jpg
No to ja wstawię foty:
https://goo.gl/photos/GDnYvRn9dkXv5ex67
Małgosiu zdjęcia środków
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/19/63efe20d38c8907a0d32573bb2bebef4.jpg
Od lewej otulacz, SIO System i kieszonka
Kieszonka
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/19/9b4f5f6b7e14b85abfe709b98d4062f1.jpg
SIO system
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/19/7d3903f99e093f1c2d918a64dfb75a8e.jpg
Otulacz
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/19/73b8c50d06dd51ea46d0448f1786bb22.jpg
O jaaa. dzisiaj już 20!!!!a ja poluje na jeszcze jedną gwiazdkowa, mam nadizeję,ze ta promocja jest do 20-go włącznie!!!!a jak nie, to chyba po znajomości się zwróce;)
Może jeszcze dopiszę, że dla większego dziecka, kiedy już większość pieluszek ciasna to bym chyba tylko te pieluszki zostawiła i Bumgeniusy (chociaż i te za duże nie są) , bo blueberry sa za szerokie w kroku, wonderoosy wielkie, ale wąskie w pasie...
Nata przez Ciebie kusi mnie by spróbować aaaaa
Nata przez Ciebie kusi mnie by spróbować aaaaa
są warte grzechu....:)
I mnie też. A miałam już nie kupować pieluszek :D
są warte grzechu....:)
no wiesz sis;)
Baryczka
30-12-2015, 12:15
I do mnie dotarła pieluszka MM- kieszonka, wygrana w fejsbukowym konkursie.
Kilka zdjęć:
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/30/82d51ce99143eb7f30e08d5c768bc885.jpg
Dwa spinane wkłady- eSka i eMka. Pierwsza cała obszyta coolmaxem,druga ma coolmax i frotkę bambusową. Bardzo miękkie i delikatne.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/30/450c5aac1bb6cea53d78754354629a1e.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/30/e98c9ee8e5a0289ed3e3cb70d0b9f662.jpg
I wewnątrz- wejście na wkład, mimo że z przodu- czego nie trawie w milovi, tutaj jest lepiej wg mnie przemyślane. Zdecydowanie nie będzie się wywołać jak w kieszonkach milovi.
Bardzo miękki polarek- cudo! Pomyślałam,że chciałabym mieć tak miękką np piżamę ;)
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/30/68fe4f14807fe875c49e7f771d4bfdf0.jpg
Pieluszkę dziś wypiorę i będę testować. Pierwsze wrażenie jest takie- bardzo miękka, super elastyczny i cienki pul, jakość wykonania na najwyższym poziomie. Napki rzeczywiście są cichsze, choć wydają się delikatniejsze. Widać, że właściciele przyłożyli ogrom starań,by wypuścić na rynek ideał pieluszki.
Tapatalk
Hmmm a mnie się właśnie wzory baaaaardzo podobają... pozytywnie kolorowe. Tylko na razie cena nie dla mnie :( może kiedyś się uda coś zamówić...
Ale widać design to kwestia subiektywna ;)
ediczek84
04-01-2016, 23:56
czytam... i korci! gratuluje pomysłu by dążyć do ideału. coś nowego się pojawiło, fajnie z tym osłoniętym wkładem. mam nadzieję że uda mi sie zakupić pieluszkę przed odpieluchowaniem.
przy okazji mamru... skąd Ty masz martina? sprowadzany?;/
po przeczytaniu waszych recenzji jednak zdecydowałam się zamówić kieszonkę plus wkłady tej firmy :) Dopadł mnie powrót do wielo i pokochałam kieszonki, z którymi wcześniej nie dogadywałam się wcale. Na stanie mam Nappime i miałam już nic nie kupować … :)
DZIŚ JEST PROMOCJA NA EKOMALUCH.PL
Należy zrobić zamówienie na 100 pln produktów tej firmy (teraz 10% zniżki) aby otrzymać w gratisie kieszonkę z wzorem świątecznym i kompletem wkładów.
Zamówiłam sobie kieszonkę LUNA - wzór czarno biały i komplet wkładów oraz mam tę świąteczną w gratisie. Jak dotrze będę testować na dwulatce i dam znać :)
Ale niestety w ekomaluchu nie ma SIO :/ a na tych MM mi teraz zależy. Właśnie do mnie dotarło nowe SIO od MM tylko z mniejszym wkładem - do testowania. Dla mojego maluszka po zmniejszeniu pieluszki wkłady się rolowały w środku. Teraz jak to tak sobie oglądam to jest lepiej :). Potestuję i o SIO też napiszę recenzję :)
Dotarły do mnie zamówione pieluszki i wkłady. Szybko obejrzałam nowy nabytek już w samochodzie :) Co prawda jeszcze ich nie przetestowałam, ale muszę podzielić się z wami pierwszymi wrażeniami. I tu muszę choć w paru słowach pochwalić NEMO. Kochana OWACJE NA STOJĄCO !!! Gołym okiem widać jaki ogrom pracy włożyłaś w stworzenie nowych pieluszek.
Póki co widzę same plusy. Do porównania mam raptem 3 firmy: Milovia, Nappime, CP.
Cechy pieluszki to:
-mięciutki i CIENKI polarek oraz PUL, dla porównania z kieszonką Milovii nie dogadywałam się przez zbyt gruby polarek. Delikatnością porównałabym pieluszkę do Nappime;
- napki delikatne - i tu ciekawa jestem jak będą się sprawować wraz z upływem czasu;
-wkład chłonny wkładany z przodu- i tu znów bardzo nie pasowało mi to w Milovii przez gruby polar, a w MM wygląda to znacznie delikatniej i nie tworzy grubej warstwy z przodu;
-PUL od wewnętrznej strony pieluszki (zakładki)- co do tej kwestii przed zakupem miałam pewne obawy, gdyż zazwyczaj zakładki z twardego PULu drażniły skórę kilkumiesięcznego malucha (CP). MM ma pul na tyle milusi, że nie mam już obaw;
- wkłady chłonne bardzo mięsiste i grube i wyglądają na takie, które pochłoną wiele :) Wybór w rozmiarze i materiale jest na tyle duży, że każdy powinien znaleźć coś odpowiedniego dla siebie. Ponownie brawa dla NEMO, że dopracowała system wkładów.
Niestety ja gapa i zamówiłam wkłady polarkowe do kieszonek, co więcej nie doczytałam, że do wkładów w rozmiarze L i M można dopiąć tylko S. Teraz kombinuje jak koń pod górę i będę umieszczać wkłady odwrotnie bo obawiam się, że przez podwójną warstwę polaru nie przebiją mi się siki :( Będę póki co łączyć też L z M bez spinania- mam nadzieję, że nie będzie fruwać. Może kiedyś przy okazji dokupię brakujące 3 wkłady S.
Pytania mam do użytkowniczek (ewentualnie właścicielki):
-czy M+S wytrzyma sik dwulatka?
- czy istnieje jeszcze gdzieś możliwość przetestowania otulaczy? na moich dotychczasowych rozczarowałam się i szukam czegoś lepszego.
Dotarły do mnie zamówione pieluszki i wkłady. Szybko obejrzałam nowy nabytek już w samochodzie :) Co prawda jeszcze ich nie przetestowałam, ale muszę podzielić się z wami pierwszymi wrażeniami. I tu muszę choć w paru słowach pochwalić NEMO. Kochana OWACJE NA STOJĄCO !!! Gołym okiem widać jaki ogrom pracy włożyłaś w stworzenie nowych pieluszek.
Póki co widzę same plusy. Do porównania mam raptem 3 firmy: Milovia, Nappime, CP.
Cechy pieluszki to:
-mięciutki i CIENKI polarek oraz PUL, dla porównania z kieszonką Milovii nie dogadywałam się przez zbyt gruby polarek. Delikatnością porównałabym pieluszkę do Nappime;
- napki delikatne - i tu ciekawa jestem jak będą się sprawować wraz z upływem czasu;
-wkład chłonny wkładany z przodu- i tu znów bardzo nie pasowało mi to w Milovii przez gruby polar, a w MM wygląda to znacznie delikatniej i nie tworzy grubej warstwy z przodu;
-PUL od wewnętrznej strony pieluszki (zakładki)- co do tej kwestii przed zakupem miałam pewne obawy, gdyż zazwyczaj zakładki z twardego PULu drażniły skórę kilkumiesięcznego malucha (CP). MM ma pul na tyle milusi, że nie mam już obaw;
- wkłady chłonne bardzo mięsiste i grube i wyglądają na takie, które pochłoną wiele :) Wybór w rozmiarze i materiale jest na tyle duży, że każdy powinien znaleźć coś odpowiedniego dla siebie. Ponownie brawa dla NEMO, że dopracowała system wkładów.
Niestety ja gapa i zamówiłam wkłady polarkowe do kieszonek, co więcej nie doczytałam, że do wkładów w rozmiarze L i M można dopiąć tylko S. Teraz kombinuje jak koń pod górę i będę umieszczać wkłady odwrotnie bo obawiam się, że przez podwójną warstwę polaru nie przebiją mi się siki :( Będę póki co łączyć też L z M bez spinania- mam nadzieję, że nie będzie fruwać. Może kiedyś przy okazji dokupię brakujące 3 wkłady S.
Pytania mam do użytkowniczek (ewentualnie właścicielki):
-czy M+S wytrzyma sik dwulatka?
- czy istnieje jeszcze gdzieś możliwość przetestowania otulaczy? na moich dotychczasowych rozczarowałam się i szukam czegoś lepszego.
Może uda Ci się wymienić wkłady w sklepie?? Ja bym próbowała ;). Nie mam pojęcia ile siusia dwulatka, ale wkłady są bardzo chłonne więc jest szansa :). Na fb jest grupa Ogólnopolski Test Pieluszek Wielorazowych (czy jakoś tak) i tam po zapisaniu się na listę testujemy pieluszki i wystawiamy im recenzję, ale nie wiem które pieluszki MM będę brały udział w testach.
oże uda Ci się wymienić wkłady?
Sik mojej dwulatki pochłaniają bez problemu ... tylko ona jakoś strasznie dużo nie sika :)
atsumi-już nie chce mi się kombinować ze zwrotem dwóch wkładów. Da się je wykorzystać w kieszonce odwracając polarkiem w dół. Szkoda, że jeszcze nie mamy tych pieluszek dostępnych w Łodzi, może kiedyś będą dostępne u Renaty :).
Agis- moja dwulatka po powrocie ze żłobka nadrabia braki w płynach więc sik ma konkretny(dobra jako tester :) ).
Niestety Renata nie odpisuje a moje maile, więc nie mam jej jak poprosić o Mommy Mouse, ale jadę tam po kąpieluszki w najbliższym czasie i.. w końcu będę miała z kim porozmawiać o pieluszkach!!! Ktoś mnie zrozumie :D i pogada :D i zapytam o MM. NEMO może uda się namówić Renatkę decoraliki.pl do sprowadzenia Mommy Mouse? :) Łodzianki będą wdzięczne :)
A teraz mogę już recenzować SIO. Tester 7m
Macie tak, że nie możecie się doczekać kiedy będziecie znowu używać danego wkładu czy pieluszki?? Ja tak mam m.in. z klepsydrami MM do SIO i w ogóle milusie ciągle są te pieluszki :). Ale porządek musi być:
+ + +PLUSY ochy i achy +++
+ budowa pieluszki prawie identyczna jak w otulaczu, bardzo fajna.
+ wkłady. Ogólnie sama klepsydra wystarcza, a z dodatkowym boosterem przeżyje porządny sik starszego dziecka wg mnie (testowałam z wodą pod kranem). Wkłady bardzo chłonne. Mam 3 Polar Air i 1 Thermo. Te z polarkiem – moje ulubione. Ogólnie to jest taki fajny mięsisty polar, który nie traci na jakości, milusi owości podczas prania .Ten polarek w najwyższym stopniu daje uczucie suchości porównując do wszystkiego co testowała.
+wkłady łatwo się wpina, wypina, napki mocne.
MINUSY –
- jedynie te które wcześniej opisywałam przy otulaczu
- znalazłam!! Metki, te niebieskie, wg mnie powinny być przyszyte, ułatwiłoby to układanie wkładu (ta metka za nic nie chce leżeć, zawsze sztywno sterczy), stresuję się, że ona może być powodem niewygody dzieciaczka)
ANI PLUS ANI MINUS, po prostu ok.
- podwójna warstwa pulu, niby delikatna, nie sprawia to, że pieluszka jest gruba, źle się układa, nic z tego. Po prostu godzinę dłużej schnie niż pozostałe.
Miał być jeszcze jeden minus, konkretny, ale… Minusem była wielkość wkładu. Po zmniejszeniu pieluszki do rozmiaru M wkładu było za wiele :p więc gorzej się układał. Rozmawiałam o tym NEMO i wkrótce otrzymałam do testowania mniejszą wersję wkładu do SIO – S/M z boosterem. Wyniki testów są takie, że przydałoby się wydłużyć wkład S/M o 1cm i będzie idealnie J.
Ja jestem zadowolona. System SIO w ogóle dopiero co odkryłam i uważam, że jest genialny… szczególnie dla taty, babci i niani J.
Mama_lusi
20-01-2016, 15:38
Atsumi czy wymienisz same wkłady w sio mm czy pieluszku nie jest wilgotna? Nie "zajezdza" ?czy raczej trzeba zmienić całość?
Wiem, podobno to niehigieniczne, ale używam SIO dwa razy tzn zmieniam wkład, ponieważ nawet jak wkład jest ciężki, to dzięki dodatkowemu boosterowi pielucha jest sucha. Jeśli boostera nie ma, to pielucha, najczęściej ten kolorowy pul pod spodem jest wilgotna, nie mokra, ale no czuć wilgoć. Wtedy już zmieniam. Ale moje dziecko może jeszcze małe jest, mniej siusia, z większym będzie może inaczej. "Zajeżdża" czyli, czy śmierdzi? Jeśli o to chodzi to nie, nie śmierdzi - małe dziecko.
Mama_lusi
20-01-2016, 16:38
Moje dziecko jeszcze mniejsze więc może i nam się uda kilka razy użyć jak wam
Wydaje mi się, że bez problemu Wam się uda. Przez to, że spód wkładu to coolmax pieluszka aż tak się nie moczy - to jest fajnie pomyślane. Często mam problem, bo nie jestem pewna czy pieluszka jest sucha, czy lekko zmoczona, nie czuć tej wilgoci jak w naturalnych materiałach czy w mikrofibrze.
Mama_lusi
20-01-2016, 22:58
Dzisiaj złożyliśmy zamówienie. W przyszłym tygodniu będziemy teatowac<<jupi>>>
:) daj znać o wynikach testowania :) Ile osób tyle zdań, ale to naprawdę fajne pieluszki. Kurczę, dopiero dzięki nim zauważyłam, jakie Milovia ma grube, toporne zakładki, gumki na plecach, tzn gruby jest polar :/, coolmax jest ok, ale ja mam z polarem..
Ale niestety w ekomaluchu nie ma SIO :/ a na tych MM mi teraz zależy. Właśnie do mnie dotarło nowe SIO od MM tylko z mniejszym wkładem - do testowania. Dla mojego maluszka po zmniejszeniu pieluszki wkłady się rolowały w środku. Teraz jak to tak sobie oglądam to jest lepiej :). Potestuję i o SIO też napiszę recenzję :)
Już są w ekoMaluchu :)
Chyba właśnie na nie zachorowałam. Doradźcie mi proszę, żeby wypróbować, to na początek co kupić? To sio i klepsydrowe wkłady brzmią zachęcająco. Czy dobrze rozumiem, ze sio jest idzie z podwójnej warstwy pulu?
Generalnie podoba mi się to, ze są "inne". NEMO gratuluję:)
Chyba właśnie na nie zachorowałam. Doradźcie mi proszę, żeby wypróbować, to na początek co kupić? To sio i klepsydrowe wkłady brzmią zachęcająco. Czy dobrze rozumiem, ze sio jest idzie z podwójnej warstwy pulu?
Generalnie podoba mi się to, ze są "inne". NEMO gratuluję:)
Podwójny pul jest przy nóżkach i na środku taka mała klepsydra jest naszyta. Wszystkie są fajne ale ja najbardziej lubię SIO+klepsydrowe wkłady.
Dzięki Agis! A powiedzcie jeszcze, tak wielkościowo, to gdzie je uplasować? Miałabym porównanie do kieszonek (od najmniejszej): Kokosi, nappime, ecodidi, baby jungle.
Dzięki dzięki dzięki!
ja też się z chęcią dowiem jak to jest z rozmiarem? szukamy czegoś nieobcierającego :)
To takie typowe OS. Obojętnie kieszonka czy otulacze wymiary takie same. Mierzyć innych mi się nie chciało zeby porównywać, ale wydaje mi się że Ecodidi z przeszyciami ma podobne wymiary.
dł. całej po rozc. gumek 46cm
przedni panel 26cm
uszka po rozc. 43cm
w kroku 14cm między gumkami, z gumkami 16cm
spięta bez zmniejszania rozmiaru mierzona od góry do kroku 18cm
Gumki mają delikatne, u mnie nic się nie odciska (prawie 11kg, rozm. ubranek 80/86, 2 lata)
Tylko moja mała nie ma solidnych udek, ale skórę wrażliwą na otarcia i odciski ma.
ok, dzięki za odpowiedź, może się skuszę, ale na razie czekam na przesyłkę od Ciebie :)
Mauarich
28-02-2016, 23:12
kurcze, patrze na te zdjecia i zapragnelam zabawek i balonikow :P bo lune, martena i slonczko juz mamy :-P
nowe napy na dlugosci sa bardzo fajne, dobrze trzymaja, nawet jak do srodka napakuje. jeszcze czekam na zapiecie na rzep i to bedzie moj ideal jesli chodzi o pule :) poki co to moj nr 2 :-P
Mauarich
28-02-2016, 23:14
na moim synu odciska sie wszytsko (mam wszytskie otulacze szyte w polsce :P) i mm wypada przy innych pieluchach na tym polu nprawde spoko. bardzo delikatnie, ten patent z elementem elastycznym dziala.
My też testowaliśmy nowości! Pionowe napki są lepsze - tak zdecydowaliśmy całą rodziną: mężowi nie rozpinają się przy wyciąganiu pieluchy spod pupy, mi przy zakładaniu nocnego załadunku, synkowi podczas szarpania pieluchy (oj za mało mamy chyba zabawek :p dzieć bawi się pieluchami - lubi je ). Krótsze wklady do SIO -mogłyby być (i będą) odrobinę dłuższe, teraz ściągają nam pieluszkę bardziej na bioderka. Wkład nocny -extra!! Tylko dla starszych dzieci, dla rozmiaru M za długi ;).
Ciągle polecamy!! Czekam i czekam na wiosenne pule :D
Baryczka
01-03-2016, 10:34
I u nas mocniejsze pionowe napki się lepiej sprawdzają. W ogólne miękkość pulu i jakość wykonania zachwycają mnie za każdym razem, gdy wezmę pieluszkę mm do ręki.
Pisałam chyba to już wyżej- widać ile pracy właściciele włożyli, by stworzyć pieluszkę idealną. Każdy detal wydaje się być przemyślany.
Na dupce SIO Marten
http://images.tapatalk-cdn.com/16/03/01/f078e3b29e73501de8af8ccaa43fa6e9.jpg
Tapatalk
ania_przyszłamama
17-04-2016, 23:07
kupiłam ostatnio pieluszkę SIO i jestem zachwycona. To są pieluszki nowej generacji, nigdy nie widziałam tak bardzo zaawansowanej "technicznie" pieluchy. Mięsisty pul, ciche napy, elementy elastyczne, delikatne gumki, super miękkie wkłady (ja mam thermo air i night plus)- to wszystko sprawia, że jest to dla mnie pielucha idealna, i mam nadzieję że taka zostanie. Pieluchę używam dla 2-miesięcznej córki i rozmiar s/m jest idealny. Wkładka nocna night plus, którą powinno się dopinać do wkładu thermo-air jest jeszcze trochę przyduża i razem tworzą dużą pupę, dlatego na razie nie stosuję tego rozwiązania na noc. Ale dziś założyłam córce na dzień sam wkład night-plus do otulacza i nic bokami nie wyciekło, więc na razie będę go używać jako samodzielnego wkładu.
Na koniec chciałam dodać, że życzę firmie mommymouse samych sukcesów, także za granicą, bo są to pieluchy na światowym poziomie.
M/S to wielkość wkładów, tak? a pieluchy sa OS?
Baryczka
18-04-2016, 15:45
Tak, genia. Wkłady możesz dobierać wg potrzeb. U nas eSka i eMka świetnie dają radę przy prawie dwulatku. Często na wyjścia eLkę wzmacniam eSką- dają radę nawet 3h
Tapatalk
mamy na stanie trzy kieszonki MM,czekamy jeszcze na zdobyczną gumę balonową:heart:
i tak: mam naprawdę duużo pieluszek,różnych różnistych,chyba wszystkie możliwe firmy przetestowaliśmy i muszę stwierdzić,że przy MM wszystkie Milovie i inne Bumgeniusy mogą się schować i bać się nowej konkurencji.
To są NAJLEPSZE pieluszki jakie kiedykolwiek miałam. Są idealne,doskonałe,same ochy i achy. W życiu nie miałam w rękach tak miękkiego pulu,dopracowane są na tip top,wszystko przemyślane i starannie uszyte,po prostu rewelacja.
Bez wahania mogę stwierdzić,że to mój nr1 w świecie pieluchowym.Cud,miód i orzeszki.
Jestem przekonana,że MM będzie wiodło prym na rynku polskich pieluszek,to tylko kwestia czasu.
Czekam na nowe wzory:)
ania_przyszłamama
22-04-2016, 16:10
ja mam wzór ZABAWKI. Jest ładna ale faktycznie przydałyby się nowe wzorki. Mnie osobiście bardzo podobają się wzory babyetty, aż miło zakładać je na pupę dziecku
Tak, genia. Wkłady możesz dobierać wg potrzeb. U nas eSka i eMka świetnie dają radę przy prawie dwulatku. Często na wyjścia eLkę wzmacniam eSką- dają radę nawet 3h
Tapatalk
a sama eSka do ilu kg twoim zdaniem wystarczy i sama Mka?
W sio S/M wg mnie spokojnie wystarczy do 10kg. A normalne wdłady - prostokątne M jeszcze jest dla nas Ok - 9kg 10miesięcy, ale na dłuższe wyjścia wzmacniam go boosterem albo S-ką :).
Nowe wzory będą się pojawiamć, są przygotowane, więc czekaaaaaamy :)!
dzięki:) ciekawe,czy te nowe wzory też takie jasne,czy zupełnie inne. ja lubie żywe kolory. ciekawa jestem tych pieluszek
Ja właśnie też nie przepadam za pastelami :/ nowe wzory - zobaczę za kilka dni Bubblu Gum na żywo :) więc dam znać :).
Nemo pisała przynajmniej o jednym że bardzo intensywny kolorystycznie ma być.
calydlamamy
24-04-2016, 11:48
Zacznę je kupować z powodu pozytywnych opinii, jakości wykonania oraz za to że to Polska firma.
Baryczka
24-04-2016, 12:13
Calydlamamy, jakość rzeczywiście jest pierwszoklasowa. Od razu rzuca się w oczy dokładne wykonanie. Jednak myszkowe pieluszki mają mnóstwo typowo użytkowych zalet- każdy szczegół wydaje się dokładnie przemyślany, płaskie, ciche napy, wąski krój, delikatne gumki. I bardzo fajna wstawka z białego pulu na uszkach, który jest bardzo elastyczny i fajnie ułatwia dopasowanie szerokości w pasie.
Tapatalk
Tak zachwalacie te pieluszki, że sama zapragnęłam, ale troszkę funduszy jednak trzeba... No nic może w ramach prezentu dla noworodka pokieruję "pytającego" - jeśli się taki znajdzie ;)
Tak zachwalacie te pieluszki, że sama zapragnęłam, ale troszkę funduszy jednak trzeba... No nic może w ramach prezentu dla noworodka pokieruję "pytającego" - jeśli się taki znajdzie ;)
mam tu nie pisać, wiem :) ale Kate04 to bardzo dobry pomysł na "prezent pieluszkę" jaka by nie była :)
Ja zamierzam wszystkim małym nowonarodzonym dzieciom znajomych kupować na prezent pieluszki wielorazowe :) - i sama przy kolejnym dziecku chciałabym je dostawać ;)!!
atsumi, ja na to samo wpadłam - moja siostra urodzi pod koniec listopada br i już obmyślam, co jej kupić:) parę takich jak najładniejszych, to na pewno się nie oprze
Dokładnie!!
atsumi, ja na to samo wpadłam - moja siostra urodzi pod koniec listopada br i już obmyślam, co jej kupić:) parę takich jak najładniejszych, to na pewno się nie oprze
Właśnie sama jestem w 7 mc i wkręcam się powoli w te wielorazówki :). Już postanowiliśmy wspólnie z mężem że stawiamy właśnie na takie eko pieluchowanie tylko teraz zastanawiam się co mi będzie na początek potrzebne i na jaki rodzaj pieluszek się zdecydować. Widzę że mommy mouse ma otulacze, kieszonki i sio. Do tego kilka różnych wkładów. Co najbardziej z tych propozycji polecacie? I w jakie ilości się w ogóle zaopatrzyć? Będę wdzięczna za podpowiedzi jako początkująca fanka pieluch wielorazowych ;)
Najpierw tu poczytaj ;) http://www.chusty.info/forum/showthread.php/45747-pieluchowanie-noworodka-zbiór-rad a jeśli chodzi o mommy mouse, to polecam kieszonki i sio z wkladami -na jeden otulacz 3-4 komplety wkładów. ale to tak od 3 miesiąca ;) polecam też kupno porządnej tetry i otulaczy wełnianych. to tani, zdrowy i bardzo praktyczny sposób pieluchowania.
ania_przyszłamama
14-07-2016, 12:55
malinqa, radzę Ci kupić kilka różnych pieluch. Jestem mamą trójki dzieciaczków i wszystkie są wychowane na wielo. Najmłodsze ma 6 miesięcy. Polecam pieluchy mommymouse, ja akurat mam sio system i jestem bardzo zadowolona. Ale genia ma rację, że wełniaki też są świetne, szczególnie ecodidi, kokosi, puppi. Do tego może być tetra albo prefoldy, ja najczęściej stosuje rozcięte na pół pieluchy flanelowe. A jeśli zdecydujesz się na zakup pieluch w sklepie mommymouse, koniecznie weź też wkłady mikrofibrowe i bambusowe. Są bardzo dobre, miękkie i chłonne. W żadnym innym sklepie internetowym nie udało mi się kupić takich fajnych, a kupowałam już nie raz. I najważniejsze, nie kupuj od razu miliona pieluch, stopniowo będziesz widzieć, które najlepiej Ci pasują. A pieluch wcale tak dużo nie trzeba, ja nie mam nawet połowy tego, co niektóre forumki w wątku "stosiki pieluchowe", i jakoś daję radę.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Kieszonki i sio rzeczywiście wydają się najlepszą opcją i pewnie w nie będę celować. A jak to dokładnie wygląda ilościowo, gdybym chciała robić pranie powiedzmy co drugi dzień? Ile pieluszek i ile wkładów kupić, żeby wystarczyło. I po jakim mniej więcej czasie się takie wkłady zużywają?
ile-zależy od dziecka.ja mam teraz 20szt tetry,5szt flaneli,7 formowanek, ok.15 pojedynczych wkladow bambusowych/mikrofibrowych mommy mouse, pupus, puppi i ecodidi, 5 bambusowych składanych,5 prefoldow bawełnianych bambino mio. do tego 5 kieszonek i 7 welniakow oraz gatki. wszystko jest w uzyciu,piore co drugi dzień,mniej tez by starczylo,ale tak mam komfort na wypadek wyjazdu/awarii pralki/deszczu czy lenia ;) wkłady nie zuzywaja się tak szybko,na dwa lata starcza na pewno, ja mam sporo używanych z bazarku,które stosowałam przy starszej corce i jeszcze sa spoko. mysle,ze minimum wkladow to 30, np. 15 tetry i 15 bambusow.same kieszonki wyjda ci drogo. i rzeczywiście wkłady mommy mouse to jedyne z mikrofibrowych,które sa godne polecenia.
No to tak - na początek będę potrzebowała jakieś 15 pieluch i 30 wkładów? Dobrze to sobie policzyłam? Wiadomo że z czasem się ewentualnie coś dokupuje ale chciałabym wiedzieć od jakieś ilości zacząć. O tych mikrofibrowych wkładach z mommy mouse słyszałam akurat wiele pozytywnych opinii dlatego je biorę pod uwagę w pierwszej kolejności
a ty chcesz od jakiego wieku pieluchowac? Jeśli noworodka, doradzam zaczać od rozmiarowych otulaczy i tetry lub malutkich prefoldów, ręczników krama z ikei,małych formowanek,a kieszonki czy mommy mouse,czy inne, tak od 2 miesiąca:)akurat mommy mouse sa fajne na maluszka,bo się ładnie układają
jeśli mowa o dziecku2-3 miesięcznym, to 15 kieszonek i 30 wkładów na początek będzie ok,ale ja bym kupiła ok.5 kieszonek, jakieś sio czy otulacz i sprawdziła,czy firma mi pasuje i który najbardziej lubię sposób pieluchowania
Dziś niestety sprawdziły się moje obawy co do super delikatnych gumek w pieluszkach MM,otóż jedna w kieszonce puściła mi niemalże całkiem,po 3 miesiącach rzadkiego w dodatku używania (mam dużo pieluch). Milovia się trzyma i trzyma,choć też ma delikatne gumki, a MM niestety puściła zdecydowanie za wcześnie,własciwie to teoretycznie w ogole nie powinna.. Tak że polecam firmie MM zmianę gumek na nieco trwalsze.
genia, jestem jeszcze przed porodem i chciałabym zacząć takie ekopieluchowanie od samego początku. A do kiedy to w sumie sama nie wiem. Zobaczymy jak to będzie ;). Dziękuję w każdym razie za podpowiedzi
Lauren, może napisz do nich. Z tego co widziałam przykładają dużą wagę do jakości swoich pieluch i biorę pod uwagę zdanie swoich klientów
Mama_lusi
24-07-2016, 08:52
Dziewczyny,które używają SIO MM czy wkłady l/xl zakładanie w dzień czy na noc dla dzieci 9/10miesięcy? Czy na dzień nie są za duże? W grudniu dzieć idzie do żłobka i rozmyslam nad chlonnymi jak najmniej zawodnymi wkładami. A MM uwielbiam
zkrainyoz
24-07-2016, 09:22
Też mi się wydaje że są ogromne. Co do chłonności to są okej. Myślę, że L Milovii Cię nie zawiedzie.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Mama_lusi
24-07-2016, 09:43
Milovia akurat nam się nie sprawdza. Z MM mam wkłady L Ale myślę że sio będzie w żłobku wygodniejsze
Dziewczyny szefowa MM sama do mnie napisała z informacją,że wymienią mi gumki na nowe oraz,że od kilku miesięcy stosują inne,bardziej trwałe gumki.
Dziękuję za odzew ze strony MM i cieszę się,że teraz pieluszki mają wytrzymalsze gumki.
Nadal jestem wielką fanką MM i wiem,że firma dąży do ideału,a jak to w życiu- nie wszystko od razu,dużo rzeczy wychodzo "w praniu" dosłownie i w przenośni:D
duży plus dla MM za nowe gumki w pieluszkach.
Lauren, świetna wiadomość :). Takie profesjonalne podejście dobrze o tej firmie świadczy. No i świetnie że cały czas udoskonalają swoje produkty. Tym bardziej jestem do nich przekonana :)
Dziewczyny trzyma Wam się bez problemu PUL w sio? Ta siateczka jest taka delikatna, mi przy dówch napkach się popruła.. :( Jakoś mocno nie szarpię odczepiając wkłady, tym bardziej, że nie ma potrzeby, bo napy są współpracujące. Nie wiem czy tylko ja mam ten problem, czy się jeszcze komuś zdarzyło? Trochę zła jestem, bo pieluchy drogie i kilka razy tylko użyte.
Mi leciały oczka w jednej pieluszce, - wysłałam i dostałam nową, rozmawiałam o tym a NEMO - technika produkcji została tak zmieniona, że teraz powinno być dobrze - napisz do NEMO, reklamacja jak każda inna. Lecą mi też oczka w jednej z pielsuzke AgiSowo, no ale nie będę chyba pisać.. a może?
Tak, Nemo napisala prosząc o fotki wad i faktycznie uwzględni reklamacje :) Takze kolejny duży plus dla MM!
Pielucha kupowana w lutym, więc jeszcze podobno sprzed udoskonaleń. :)
o kurcze, zmartwiłam się tymi gumkami, bo pierwsze dwie SIO kupiłam już w lutym, a urodziłam w czerwcu wiec dopiero zaczynam używać... czyli wychodzi mi na to, że mam egzemplarze jeszcze przed udoskonaleniami. Mam nadzieję że jednak nic im nie będzie :)
Mama_lusi
29-08-2016, 11:44
Nowe wzorki.. hmm pewnie jak nie jedną osobę tutaj dotychczasowe wzorki mnie nie zachwyciły. Choć pomimo tego zakochałam się w tej marce. Wzorki wzorkami polubiłam z czasem użytkowania ale nie było boom. Bardziej zachwycił mnie krój pieluszki (wkłady genialne od pierwszego uzycia)
Natomiast całkiem co innego jest teraz. Nowe wzory są po prostu cudowne. Zywe kolory,takie soczyste. Jestem mama dziewczynki i preferuje pieluszki dziewczęce. Dla odmiany niesamowicie spodobał mi się wzór lemon tree . Brawo Nemo. Super wzory:) :) :)
Lemon tree jest super:) a mi sie bardzo podoba konsekwencja we wzorach, wszystkie sa spojne.
fonopisane
nam też się bardzo nowe wzorki podobają ;) inne niż dotychczas, ale tak pewnie miało być :)
lakoniwo
30-08-2016, 08:40
Lemon tree już nawet zamówiłam :D
Czy ma ktoś możliwość sprawdzenia kompatybilność wkładów i otulaczy Sio z Close Parent (stara generacja) , lub z wełniakami i wpinkami Ecodidi?
Zależy mi na uproszczeniu stosiku, żeby mąż ogarniał(=częściej mam wolne;-))
Z góry dziękuję:thanks:
katrioszka
28-09-2016, 14:21
Czy ma ktoś możliwość sprawdzenia kompatybilność wkładów i otulaczy Sio z Close Parent (stara generacja) , lub z wełniakami i wpinkami Ecodidi?
Zależy mi na uproszczeniu stosiku, żeby mąż ogarniał(=częściej mam wolne;-))
Z góry dziękuję:thanks:
Mommy Mouse ma całkiem inne napki...
Mommy Mouse ma całkiem inne napki...
Dziękuję za szybką odpowiedz :)
Czy wkłady do SIO będą też pasowały do kieszonek innych firm ? (nappime, milovia, kokosi).Czy może nadają się tylko do dedykowanych pieluszek ?
Coś cicho na forum ostatnio.. Wkłady SIO - jeśli poprosisz przy kupnie o zaślepki np. to tak. napki które są na wkłądzie mogą poniszczyć pul kieosznki. Ale ja te wkłądy spokojnie zakłądam do otulacza wełnianego.
dzięki atsumi, o tym nie pomyślałam, że przecież na nim zostaną napki ;) Bardziej chodziło mi o krój i wielkość ;)
A jakie wkłady polecacie do SIO dla półroczniaka ? Chcę wypróbować ten system sio na wyjścia, bo niestety te peluszki które mam na stanie nie wytrzymują i bokami przeciekają. Zastanawiam się jaki rozmiar wkładów wziąć ?? Będzie ok L/XL i do tego Night Plus ? Czy może to za dużo?
To zależy od wielkości dziecka. Na mojego synka rozmiar wkłądów do SIO L/XL był dobry dopiero ok 9-10 miesiąca. A S/M używamy do dzisiaj czasem, na małe siusiu jest ok. To są fajne dość chłonne i nie grube wkłady. SIO S/M plis Night któryś to będzie już trochę dużo - tzn na noc lub na dłuższy spacer ok. Wszystko też zależy ile siusia dziecko...
widziały najnowsze wzorki? ;)
ADELLIA
http://images82.fotosik.pl/217/eb83da5c63fdabd3med.jpg (http://www.fotosik.pl/zdjecie/eb83da5c63fdabd3)
ARCTOS
http://images84.fotosik.pl/216/ab91133ef0312707med.jpg (http://www.fotosik.pl/zdjecie/ab91133ef0312707)
:razz:
relima92
17-12-2016, 13:29
hej:)
a czy jeśli kupię sio to mogę do nich używac tez zwykłych wkładow? Zakryja napki? Konkretnie, obecnie mam pule i duuuużo wkladów M z milovi... brakuje mi otulaczy i zastanawialam sie zeby kupić otulacze sio z mommy, i narazie kilka tylko wpinek, a zebym mogla tez wykorzystać tamte wklady z milovi.. co o tym sądzicie? Czy moze jednak lepiej do tamtych dokupic zwykly otulacz a kupic narazie jakiego jednego sio i pare wkladow do niego. Mój zamysl byl taki, że narazie maluch grzecznie lezy, a jak zacznie się wiercić to dokupie wtedy tych wpinanych wkladów, ale boje sie ze napki beda sie wbijac w plecki przy zwyklych wkladach. Ehh... sie rozpisałam:P Ale będe wdzieczna za pomoc:)
hej:)
a czy jeśli kupię sio to mogę do nich używac tez zwykłych wkładow? Zakryja napki? Konkretnie, obecnie mam pule i duuuużo wkladów M z milovi... brakuje mi otulaczy i zastanawialam sie zeby kupić otulacze sio z mommy, i narazie kilka tylko wpinek, a zebym mogla tez wykorzystać tamte wklady z milovi.. co o tym sądzicie? Czy moze jednak lepiej do tamtych dokupic zwykly otulacz a kupic narazie jakiego jednego sio i pare wkladow do niego. Mój zamysl byl taki, że narazie maluch grzecznie lezy, a jak zacznie się wiercić to dokupie wtedy tych wpinanych wkladów, ale boje sie ze napki beda sie wbijac w plecki przy zwyklych wkladach. Ehh... sie rozpisałam:P Ale będe wdzieczna za pomoc:)
Napki są rozstawione szeroko, wkłady Milovii ich nie przykryją, więc istnieje ryzyko że będą się odciskać. Możesz kupić otulacz MM bez napek i wkładać do niego zarówno Milovię jak i te wkłady do SIO
relima92
31-01-2017, 14:58
A jak u was się sprawują wielkościowo? Jest szansa żeby starczyły do odpieluchowania? bo mój synek ma dopier 3mce skończone, a juz z dlugości musiałam puścić jeden rząd, a na szerokości ma dwa odstepu. I zastanawiam się wlaśnie czy dokupić milovie czy jednak mommymouse? milovia jakoś lepiej leży, ale myszki uwielbiam za brak stycznosci z pulem i w ogóle są pięknie odszyte.
Mm powstalo akurat jak moj starszak sie odpieluchowal, wiec troche czekalam na wypróbowanie marki:) kupilam otulacze, cora ma aktualnie niecale 5kg i pieluszki w wersji max spietej leza idealnie. Pul mieciutki, otulacz bardzo dobrze kryje wszystkie formowanki roznych firm. Gumki nic nie odciskaja, nic się nie odparza. Calosc ladnie odszyta. Jedyny minus - te starsze, biale napki. Te w nowszych otulaczach sa wygodniejsze w zapinaniu.
Jestem zachwycona, gratulacje:) aktualnie to moje ulubione otulacze pulowe:)
fonopisane
Mały Zerg
09-02-2017, 13:11
A czy któraś z Was ma porównanie zwykłego otulacza i otulacza sio? Czy one się czymś różnią po za napkami w środku?
A czy któraś z Was ma porównanie zwykłego otulacza i otulacza sio? Czy one się czymś różnią po za napkami w środku?
Krój taki sam, nie ma napek do wpinania, inna siateczka od pupy i brak tego dodatkowego kawałka pulu w kroku.
otulacz
https://images83.fotosik.pl/353/3e93ae219cb266femed.jpg (http://www.fotosik.pl/zdjecie/3e93ae219cb266fe)
sio
https://images81.fotosik.pl/354/43f6fea34864f0d8med.jpg (http://www.fotosik.pl/zdjecie/43f6fea34864f0d8)
;)
Mały Zerg
11-02-2017, 11:18
A jak z chłonnością wkładów? Bo do sio jest wkład i boster i to jest ok, ale zastanawiam się czy do otulacza liczyć dwa wkłady, albo dodatkowo mały, czy pojedynczy starczy?
zuzayana
11-02-2017, 19:42
ja używam pojedyńczego, jego chłonność jest w sam raz dla półrocznego dziecka, ale na drzemki zakładam dwa coby dłużej sucho mogła czuć :) dobrze mieć kilka więcej wkładów i zakładać dwa jakby co - ząbkowanie, spanie, spacerowanie...
zakładam jeden, by było Małej wygodniej :)
A jak z chłonnością wkładów? Bo do sio jest wkład i boster i to jest ok, ale zastanawiam się czy do otulacza liczyć dwa wkłady, albo dodatkowo mały, czy pojedynczy starczy?
Mały Zerg
12-02-2017, 08:51
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi:)
Maly update, cora ma juz prawie 3mc, otulacze mm sa nadal naszymi ulubionymi. Pasuja idealnie, nie przesiakaja i nie.odparzaja skory. No rewelka:)
fonopisane
zuzayana
20-04-2017, 13:25
a nam przestaly pasowac, odciskaja okrutnie, a mala pulchna....
Właśnie odkryłam, że MM ma otulacze i wkłady noworodkowe. Czy ktoś kupił, używał i coś o nich może napisać?
te noworodkowe wklady maja fajne burty :)
natomiast otulacz nb pomiescil moje ponad roczne dziecko, bardzo ładnie sie ukladał, super na zgrabnej pupci leżał :)
Cześć! Przymierzam się do pieluchowania wielorazowego jak tylko urodzę. W moim otoczeniu niestety nie mam nikogo doświadczonego w tej kwestii więc kupuję wszystkiego po trochu, żeby sprawdzić co nam będzie pasować... Ostatnio zainteresowały mnie wkłady noworodkowe z burtami od MM, niestety nigdzie nie znalazłam informacji jaki wymiar mają. Może któraś z Was ma takowe i mogłaby się wypowiedzieć do jakich otulaczy po za dedykowanymi będą pasować? Z góry dzięki! :D
katrioszka
06-07-2017, 19:41
Cześć! Przymierzam się do pieluchowania wielorazowego jak tylko urodzę. W moim otoczeniu niestety nie mam nikogo doświadczonego w tej kwestii więc kupuję wszystkiego po trochu, żeby sprawdzić co nam będzie pasować... Ostatnio zainteresowały mnie wkłady noworodkowe z burtami od MM, niestety nigdzie nie znalazłam informacji jaki wymiar mają. Może któraś z Was ma takowe i mogłaby się wypowiedzieć do jakich otulaczy po za dedykowanymi będą pasować? Z góry dzięki! :D
Będą na pewno pasować do wełniaków puppi nb.
A jak te wkłady współgrają np z otulaczami Kokosi? Ktoś ma jakieś doświadczenia?
będą oki do kazdego mniejszego otulacza, jak nie zapomne to Ci je pomierze :)
marglena
11-10-2017, 23:30
Otulacze noworodkowe z pulowych moje ulubione, pupa nie ma styczności z pulem. Są zgrabne i dość duże, na 6kg wchodzą bez problemu.
ania_przyszłamama
02-11-2017, 05:47
Ja mam dwie pieluchy sio i sa super. Ale moja corka ma juz prawie dwa latka i myslalam o kupnie ppieluch sio w rozmiarze xl, bo bardzo mi sie podoba to ze napki trzymaja wklad, dzieki czemu ciagle jest na swoim miejscu. Niestety dostepne sa tylko zwykle otulacze. Szkoda. Poza tym zaden wzorek mnie nie urzeka. Ciagle czekam na cos w stylu babyetty, czyli np. owoce, warzywa, krowki, instrumenty. Jednak mommymouse idzie w calkiem inna strone. Takie ciapki, esy floresy, bez wyrazu
ania_przyszłamama myślę, że jakbyś napisała maila do producenta to może udaloby sie z sio xl ;)
ania_przyszłamama
06-11-2017, 14:08
ania_przyszłamama myślę, że jakbyś napisała maila do producenta to może udaloby sie z sio xl ;)
Tez o tym myslalam. Zwyklego otulacza napewno nie kupie bo zmiana pieluchy na ruchliwym dwulatku bylaby koszmarem.