PDA

Zobacz pełną wersję : Przegląd dla pupy xxl

Frufajaca
03-11-2015, 15:09
Witam, ze względu na moje już 13 kilogramowe szczęście w wieku zaledwie 7 miesięcy postanowiłam podzielić się wiedzą na temat rozmiarów pieluch. Miałam ogromny problem kiedy po 4 miesiącach mały nie mieścił się w większość z nich, potrzebowałam czegoś w rozmiarze xxl.. Oto one:
1. Formowanki pupeko bambusowy puch xl
2. Formowanka ecomama L
3. Formowanka ecodidi xl, uratowała mnie forumka dla której były szyte na zamówienie
4. Otulacze wełniane ecodidi one size - są większe nawet od kokosi xl
5. Gacie wełniane storchenkinder rozmiar III
6. wpinki ecodidi do wełniaków - nadal dają radę
7. Otulacz blueberry one size, jedyny z puli
8. Kieszonki bambams xxl, ciężko dostać, czasem na allegro się pojawiają
9. Cudne gatki od magnolii, można zamówić konkretny rozmiar :)
10. Formowanki kokosi zapinane z przodu - obecnie zapinamy na ostatnie napki, ale nadal dają radę :)
11. Długie wkłady składane - mam chłopaka więc robię zakładkę z przodu
12. Formowanka pupeko z niebieskim obszyciem

Wszystkie chinki, kokosi (nawet xl), wkłady poniżej 36 cm poszły do sprzedania. Może znacie jeszcze inne pieluszki, które nadają się na tak dużą pupe? A może znajdzie się osoba która ma porównanie wełniaka ecodidi z puppi os+ lub wełniaste ?

kochanie
03-11-2015, 15:42
Ja mam welniaki puppi os+ i welniaste, nie mam ecodidi. Puppi jest trochę większy. Zakrywa formowankę pupeko os w miarę łatwo. Tylko my nie mamy dużej pupy - synek ma ok 8 kg i 6 miesięcy, córeczka ok 12 kg i 2 lata...
U Was jest szansa, że jak zacznie chodzić, to pupa schudnie:)

kaisa
03-11-2015, 17:57
U mojego 12,5kg dziecka formowanki kokosi xl mają jeszcze spory zapas. Otulacze kokosi xl też mają zapas, a np. flipy już zapinam na ostatnie napki.

Marta_B
04-11-2015, 12:09
juz pisalam gdzie indziej, ze czeska Katyv Baby szyje duze welniane otulacze i maja w ofercie formowanki bambusowe maxi/nocne, naprawde duze sa :)

Frufajaca
04-11-2015, 13:25
Właśnie przeglądam :) dzięki :)

Gaja78
05-11-2015, 20:11
Chyba sporo zależy od budowy dziecka. U nas prawie 2 latka i 12.700 g (po ostatniej wizycie miesiac temu w przychodni) + brzuszek jak u Chodakowskiej, wiec pupeko xl zapinane cross over zjezdzaly z pupy, a flipy zapinamy aktualnie na 3cie napki od końca po obu stronach. Na przedostatnie napki w kieszonce milovii os :)

Gaja78
05-11-2015, 20:14
Aaaa i w ok.8-10 mcu milovie tez zapinalam na przedostatnie napki. Psiocząc, ze co to za pielucha beznadziejna...przeciez nie starczy do końca ;)

mamru
05-11-2015, 21:45
Z dużych pieluszek uwielbiane przez nas p'tit dessous i wonderoosy

abcd_2007
05-11-2015, 22:04
U nas sprawdzają się super niebieskie formowanki Kokosi i kieszonki Babyetty :) W resztę mieście się już >na styk<